Τουρκος στην Ελληνικη Βουλη

Day 738, 05:41 Published in Greece Greece by Roz Kampia



Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, θα ήθελα και εγώ να εκφράσω την άποψή μου για το θέμα. Κατ' αρχάς, συγχαρητήρια στον Βυζαντινό Αετό, ο οποίος έκανε τόσο ενδελεχή έρευνα, ως μη όφειλε. Αν δεν ήταν αυτός, ακόμα θα κοιμόμασταν ύπνο βαθύ...

Και τώρα στο προκείμενο: Τις πταίει?


Πρώτον, φυσικά ο πρόεδρος του GIP, που έδωσε την ευκαιρία σε ανθελληνικά στοιχεία να εισβάλουν στην εκλογική διαδικασία.
Καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα ορισμένοι λένε οτι ο πρόεδρος μπορεί να απορρίψει κάποιον, παρά μόνο αν στην συγκεκριμένη περιφέρεια, στην οποία κατεβαίνει, οι υποψήφιοι υπερβαίνουν τους 3. Ωστόσο, οταν τίθεται θέμα εθνικού συμφέροντος και εθνικής ασφάλειας, οφείλουμε να προβούμε σε δραστικές λύσεις. Ο πρόεδρος αυτός λοιπόν, όφειλε να ζητήσει βοήθεια από τα υπόλοιπα κόμματα ώστε να συμπληρώσει την λίστα των υποψηφίων, προκειμένου να μην αφήσει κενό στον τούρκο να κατέβει. Προφανώς και θα βοηθούσαν όλα τα κόμματα.

Σε αυτό το σημείο, υπάρχει η ένσταση οτι ο τούρκος έβαλε υποψηφιότητα τελευταία στιγμή, κατά συνέπεια δεν υπήρχε χρόνος να ειδοποιηθούν τα κόμματα για να στείλουν υποψηφίους. Σε αυτήν την περίπτωση, θα έπρεπε και πάλι να ειδοποιηθούν οι αρχηγοί των κομμάτων, ώστε να στείλουν περισσότερες ψήφους στην περιοχή του Ιονίου, με αποτέλεσμα οι Έλληνες υποψήφιοι να περάσουν τον Τούρκο.

Φυσικά, όλα αυτά είναι ουτοπικά, από την άποψη ότι ο πρόεδρος του GIP είναι, από ό,τι διάβασα, ένα ανεύθυνο άτομο, μη συνεργάσιμο, το οποίο δεν απαντάει στα πμ, δίνει υπηκοότητες χωρίς να ρωτήσει κανέναν, δεν ελέγχει τους υποψηφίους του και γενικά, ειναι φανερό οτι δεν μπορούμε να βασιστούμε πάνω του.
Επομένως, είναι περιττό ακόμα και το αυτονόητο, να ζητήσουμε την παραίτησή του.


Δεύτερον, διάβασα σε σχόλια για την eΕΥΠ, η οποία δρα μυστικά και έχει τις πληροφορίες της, τις οποίες δεν μπορεί να μας κοινοποιήσει, ήξερε αλλά δεν μας έλεγε, και διάφορα τέτοια ωραία. Το τμήμα αντικατασκοπείας λοιπόν πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο. Ενας πολίτης, και προς τιμήν του, έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνουν αυτοί.
Είναι προφανές οτι το τμήμα αντικατασκοπείας απέτυχε παταγωδώς. Επομένως, οφείλει να λογοδοτήσει, έστω και σε κλειστό κύκλο προσώπων (προκειμένου να διαφυλαχθεί η μυστικότητα), για τις ενέργειες του. Φαντάζομαι (και ελπίζω) ότι δεν είναι ανεξέλεγκτο, οπότε θα πρέπει να αιτιολογήσει τις ενέργειες και τις παραλείψεις του.

Επειδή το διάβασα κι αυτό σε σχόλιο, όχι δεν ζητώ να δίνει "εβδομαδιαία αναφορά" η μυστική υπηρεσία, απλώς είναι υπεράνω κάθε λογικής αυτό που υπονοείται, ότι δηλαδή γνώριζαν αλλά δεν μας το είπαν.
Αν δεχτούμε οτι γνώριζαν, θα έπρεπε να μας το πουν για να λάβουμε τα μέτρα που προανέφερα με τις ψήφους στο Ιόνιο. Αν δεν γνώριζαν, ε τότε τι να πω, καλύτερα να εντάξουν τον Βυζαντινό Αετό στην ομάδα τους μπας και δούμε άσπρη μέρα 😛

Και επειδή τα πρόσωπα αυτά δεν τα διορίζω εγώ, ούτε εσείς, έχει αντανακλαστική ευθύνη και ο πολιτικός τους προϊστάμενος, δηλαδή η κυβέρνηση. Αν μη τι άλλο, διότι ο ιεραρχικά ανώτερος σε μια δημοκρατία, ευθύνεται για τα πρόσωπα που έχει διορίσει. Η οργάνωση των δομών και των μηχανισμών του κράτους είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Κατ' επέκτασιν, ευθύνη της είναι και η αντικατασκοπεία, η οποία στην περίπτωση αυτή απέτυχε. Αφήνω σε εσάς τον επόμενο συνειρμό.

Μάλιστα, μιλάμε για έναν υποψήφιο, ο οποίος βάζει για δεύτερη φορά υποψηφιότητα στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές. Είχε βάλει και τον Οκτώβριο, με το ίδιο κόμμα, όμως στην Central Greece, όπου χρειάζονται περισσότερες ψήφοι (γι' αυτό δεν βγήκε). Αλλα ούτε τότε πήραμε χαμπάρι τίποτα, οπότε συνέχισε ανενόχλητος. Αυτή την φορά έκανε καλύτερους υπολογισμούς...
Επομένως, ούτε το επιχείρημα οτι το τμήμα αντικατασκοπείας δεν μπορεί να τσεκάρει τους πάντες στέκει. Διότι δεν είναι οι "πάντες" άτομα που κατεβαίνουν υποψήφια, και μάλιστα 2 φορές, και επιπλέον σε "ύποπτο" κόμμα... Δηλαδή αν δεν τσεκάρουν και αυτούς ποιον τσεκάρουν? Αυτούς που δουλεύουν στις κρατικές εταιρίες? Ουπς, ούτε αυτούς τους τσέκαραν...


Δεν με ενδιαφέρει ούτε αν το κάναμε και εμείς αυτό στην Τουρκία, ούτε αν είναι σύνηθες φαινόμενο, ούτε τίποτα άλλο. Διάβασα σε σχόλιο ότι ένας τούρκος στην βουλή δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Λοιπόν, εγώ βλέπω τις εξής συνέπειες: Αυτό το άτομο θα δώσει 7 υπηκοότητες. Επομένως, θα αυξησει κατα 7 τους ψηφοφόρους τους δικούς του και -γιατί όχι- και ενός άλλου Τούρκου που ενδεχομένως θα αποφασίσει να κατέβει βουλευτής, ο οποίος, αν βγει (πράγμα πολύ πιθανό με τόσες ψήφους) και αυτός με τη σειρά του θα δώσει άλλες 7 υπηκοότητες και πάει λέγοντας, με τελικό αποτέλεσμα την ύπαρξη ενός απροσδιόριστου αριθμού μογγόλων, οι οποίοι θα έχουν δική μας ιθαγένεια, θα μετέχουν στις εκλογικές μας διαδικασίες και θα μπορούν να διαμορφώνουν το πολιτικό σκηνικό. Κατά τα άλλα ασήμαντο ε?

Και μην μου πείτε ότι τώρα τους ξέρουμε και θα είμαστε προετοιμασμένοι (οτι δηλαδή θα συνεργαστούν τα κόμματα στις επόμενες εκλογές ώστε να τους πετάξουμε έξω στις ψήφους). Διότι ακόμα και αν δεν βγουν στις επόμενες, θα βγουν στις μεθεπόμενες, η ιθαγένειες που θα δώσουν δεν χάνονται και τα κόμματα ειναι δύσκολο έως απίθανο να κάνουν "στημένες" εκλογές επ' άπειρο...


ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ...
Ας αποδοθούν ευθύνες για αυτό το ρεζιλίκι και ας αποφασίσουμε από εδώ και πέρα όλοι μαζί πώς θα δράσουμε, γιατί ό,τι έγινε δεν αλλάζει...