Ambient on/off

Join the new world

 

[eMK] Román kongresszus eltörlése

Day 1,888, 08:19 Published in Hungary Hungary by eMagyar Kormany


Tisztelt eMagyar Polgárok!

A tegnapi napon nagy vihart kavart az a helyzet, amely a munteniai (bukaresti) csata körül alakult ki az esti órákban. Sokan nem értették, miért kérte a kormány a csata feladását és, ha lehet, akkor elvesztését. Ezt bár lengyel kérésre tettük volna, elsősorban a mi érdekeinket szolgálná, ugyanis mi járnánk jól azzal, ha a románok kongresszusa el lenne törölve. Ebben az esetben két előnyös dolog is bekövetkezne. Egyrészt jelentősen meggyengülnének, hiszen az államkasszából nem tudnának kiutalni semmit egy hónapig, másrészt pedig az elnök egyszemélyi hatalmat kapna náluk, ami jelentősen megkönnyítené egy esetleges NAP megkötését, lévén a románok belpolitikai helyzete mindig elég instabil. Ezen kívül természetesen jelentős csapás lenne ez a moráljukra, lelkesedésükre is.

Az tehát érthető, hogy miért is kellene eltörölni a kongresszusukat. De, hogy ennek mi is lett volna az ideális menete, azt a tegnapi közlönyben Rajk alelnök úr szépen megfogalmazta. Ami a fő probléma, hogy ezzel párhuzamosan jó lenne eltörölni az ukrán kongresszust is, hiszen mi tőlük remélünk bónuszokat szerezni és megtartani a közeljövőben és hosszabb távon is.

Nyilván mindkét célra nem tudunk koncentrálni, ezért a lengyelek átvállalták a román "kongátlanítást". Azzal viszont, hogy létrejöhet egy elszigetelt román terület Dobrogeában, a lengyelek sikerének esélye lecsökkent némileg. Azzal ugyanis, hogy megnyertük Munteniát, magunk szigeteltük el őket ott, ráadásul Bukarestet is csak akkor tudnánk felszabadítani, F5-ös RW indítással, ha Máramarost 88-77-re vesztenénk el. Minden más esetben a románok gond nélkül tudnak Dobrogea RW-t indítani, amivel már létre is jön a lengyelektől elzárt sziget. Ez pedig ügyes taktikázással és időzítéssel oda vezethet, hogy a lengyelek nem férnek oda időben és megmarad a kongresszusuk.

Ezért is kellett volna elveszteni Munteniát. De ez már egy tárgytalan dolog, mert végül megnyertük. Nem volt véletlen az sem, hogy a románok felismerve a lehetőséget, tegnap este már maguk ütöttek magyar oldalon, hogy biztosan megnyerjük az ütközetet, valamint a lengyel csatát is feladták, a kezdeti, látványos ellenállás után.A hadügyi közlönyük is parancsba adta azt, hogy hagyni kell magukat eltörölni, mert így lesz esélyük megúszni a kongatörlést. A képre kattintva megnézhetitek ezt az esetet:


Itt oszlatnék el egy tévhitet, ugyanis a magyar kormányból senki sem kért senkit arra, hogy román oldalon üssön a bukaresti csatában, csak jelezték páran, hogy taktikailag ildomos lenne elveszíteni az ütközetet.

De lehet ezt pozitív szemszögből is nézni: eltöröltük a románokat, megtoroltuk a szerződés-szegést, elfoglaltuk a fővárosukat, lezártuk a háborút! Ez kétségtelenül siker. A másik prioritást viszont kicsit megnehezítettük az utolsó lépésünkkel, de annyi baj legyen! Természetesen, ha minden egyes román RW-t megvédenénk innentől kezdve, egészen 25-ig, akkor nem lenne probléma. Azt azonban ne felejtsük el, hogy nekünk a fő prioritást az ukránok jelentik.

Nézzünk is előre! A következő napokban folyamatosan kell támadjuk az ukránokat ahhoz, hogy az ő kongresszusukat el tudjuk törölni. Ezzel párhuzamosan természetesen folyamatosan helyre fognak állni a bónuszok is. Először a mai este folyamán a búza tér vissza hazánkba, majd -siker esetén - a reggeli órákban a hal is. Amíg nálunk van Máramaros, addig a szarvas bónusz is rendelkezésre áll. Később ezt a nyersanyagot valószínűleg a fehéroroszoktól fogjuk kibérelni, vagy megszerezni, a hozzáállásuktól függően.

Amennyiben lesz valami változás vagy a hadi helyzetben, vagy az elérendő célokban, vagy bármi más friss információ kerül napvilágra, természetesen azonnal jelentkezni fogunk új közlönyökkel.

Maradok tisztelettel:
Istencsaszar
kommunikációs miniszter
 

Comments

Ostenburg Moravek Gyula
Ostenburg Moravek Gyula Day 1,888, 08:22

tl;dr

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,888, 08:22

vote

Gomboc.Artur
Gomboc.Artur Day 1,888, 08:56

Inkább RL írjon közlönyt!

Eheslo
Eheslo Day 1,888, 09:03

Megértem, hogy a jetik szabadsága és a velük kötendő újabb szemét békéjük abszolút elsőbbséget élvez a számotokra ics. és azt is megértem, hogy a szar gátot extra kölcsönökkel tömő bábelnök nem mer előbújni már több mint egy hete, de ennyire gusztustalanul már mégse kellene a felszabadításukon ügyködnötök.
http://www.erepublik.com/en/article/ny-iacute-lt-felh-iacute-v-aacute-s-a-magyar-sz-aacute-zadoknak-2197529/1/20
(Apropos, a kommunista tömeggyilkos nevével provokáló mocsok elszámolása még mindig nincs kiadva, megtehetné végre, majd két hónap elteltével.)
Ez nem illik, nalaja, mobra és lazo is sunyiban nyomta, nem ilyen szemérmetlen pofátlan nyílt módon.
Miért nem mentek hozzájuk, ha ilyen lelkesen ügyködtök mellettük?
http://www.erepublik.com/en/article/-hk-2013-01-20-galicia-and-lodomeria-eastern-macedonia1-2197522/1/20
Bár az akaratotok ellenére lett bukarest magyar falu, nyeljétek most le a jeti haverjaitokkal ezt a békát és bírjatok ki még pár napot egymás ellen és nem egymás oldalán harcolva, míg a kongájuk is odalesz egy hónapra!

Addig pedig legyetek olyan kedvesek és harcoljatok úgy, mintha a jetik az ellenségeitek lennének és nem a barátaitok, mert az ukrán csata 66%-ra van túlütve, míg Máramaros durván bukta, ami még a sunyi felszabadítási és ellenségeink oldalán magyarok elleni ütéses terveitekkel se vág egybe:
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37755
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37762
Esetleg a szöviknek is szólhattok, ha a "magyar" tápos bandának zsenánt a jetik ellen RW-ben küzdeni tápért és potya kölcsönért.

Lehet ennyit kérni, vagy a gyors felszabadításuk és a velük kötendő újabb szar és rövidebb vagy hosszabb időn belüli hátbatámadásunkkal végződő jetibékétek fontosabb?

dnw599
dnw599 Day 1,888, 09:27

Éhesló nem tudom merre jársz fejben, de tegnap is, ma is írtam már több kommentet és én itt vagyok csak meghagyom a Közlöny írást másnak, aki nálam jobban és jobbat tud : )
A hitelhez: A kölcsönt azért adtam a GÁT-nak mert megkerestek hogy új termelést vezetnek be, és ehhez kellett némi kisegítés. Ezt az összeget teljes egészében visszafogják fizetni. Ha más századnak is kéne pénz hogy új, jobb termelésük legyen amivel el lehet látni jobban a századot akkor nekik is adok : )

Igen, az akaratunk ellenére lett és lehet hogy emiatt lesz kongájuk a romiknak. Bár megértem Neked aki ausztriába csücsül, jobban érdeked hogy legyen kongájuk de hidd el itt eMagyarországon mi jobban örülnénk annak ha nem lenne : )

Eheslo
Eheslo Day 1,888, 09:44

Ki kapott még kölcsönt tőletek?
Hol, milyen elszámolásban jelent ez meg eddig?
Ki kapott két alkalommal is mint a szar GÁT?

Jöhet nekem is kölcsön dnw599, vagy a kurucoknak. (Eszedbe se jusson, szarkazmus akart lenni)

Az persze várható volt, hogy rajtatok és a tápos gátosokon kívül mindenki felelős lesz a jetibkétekért és a gondosan kitervelt felszabadításért, de miért nem harcoltok inkább, mint hogy ilyesmiket írogattok?
http://www.erepublik.com/en/article/-hk-2013-01-20-galicia-and-lodomeria-eastern-macedonia1-2197522/1/20

Miért kell túlüttetni az ukrán csatát és miért nincs vezénylés Máramarosra?

Mesélj, miért olyan fontos felszabadítani őket, hogy ezt kaparja a hm-es csaló a közlönybe:
"...Éppen ezért minden román felkelést figyelmen kívül kell hagyni, viszont fontos, hogy az alábbi sorrendben szabaduljanak fel a régiók: Máramaros - Bukarest - Dobrogea. Azért fontos ez, mert Dobrogea csak magyar területtel határos ameddig Bukarest nálunk van. Tehát ha felszabadul, akkor a románok tudnak úgy háborút indítani, hogy az első támadásuk előtt nem törlik őket a lengyelek. Ehhez a máramarosi felkelésenk ki kellene tartania a bukaresti csata + 24 óráig, azaz 77-88-ra kéne veszteni (vagy inkább nyerni) a felkelést, ami nagyobb ráfordítást igényel, mint amit érdemel ez a csata. Éppen ezért Bassarabia-ban felkelést fogunk indítani, melyet felkelő oldalon fogunk ütni. ..."

Nektek a mániátok a jetik, ukránok felszabadítása és a mellettük magyarok ellen folytatott harc.
Betegek vagytok, hogy magyarként, magyar elnökként nem ellenük akartok harcolni?
Napi 1 RW meg 1 harc már csak menne a táposoknak némi szövetségi támogatással, nem?
Egy hete még a törököket, Iránt, Kínát vertétek volna szét, emlékszel báb mit parancsoltak a mestereid?

Most hazudtok, vagy akkor vezettetek ámokfutást, elégetve a közkasszákat és kimerítve a lakosságot?

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,888, 10:22

szerencsere mi tudunk 120ezret fizetni a GATnak... eszem faszom megall

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,888, 10:31

Az ausztriaba csucsulhoz meg annyit hogy a sereg jo resze lengyelben meg szerbiaban csucsul. Akkor o is kussoljanak es ne kapjanak magyar hitelt.

Eheslo
Eheslo Day 1,888, 10:33

Jákob, a labancoknál csücsülő és eMagyarország mellett naponta harcoló kurucok sem tápot, sem orgot, sem semmit nem kaptak. Még tőled se, mikor elnök voltál.

De nagyon elbújtál a napokban, neked sem kóser a gátos buli?

Kik vannak még a csókosok listáján, tudsz róluk volt elnökként, vagy csak te is nézel ki a fejedből, mint sokan ,köztük én is?

susususk
susususk Day 1,888, 10:57

Eheslo, már mindenkinél sikerült elérned hogy debilis bohócnak tart, én már el sem olvasom mit írsz, mert tapasztaltam komoly szellemi korlátaidat... habár eleinte kicsit tiszteltem kitartásodat, határozottságodat és hazaszeretetedet, mára már csak szánlak. Kár érted.

praetorianus74
praetorianus74 Day 1,888, 11:06

Éhesló!
100.000 forinton pörögsz?
A vagyonok 1 milla fölött kezdődnek.
Szerintem nincs olyan magára valamit is adó csapat, ahol ne tudnának magánvagyonból több százezer forintot összeadni.

Betyu is írja, hogy nektek sincs rá szükségetek. Akkor mire ez a műbalhé?

Az állam számláin, gondolom, volt felesleges közpénz. egy sereg önellátását fejlesztik belőle. Ez nemzeti érdek. Vagy én nem ugyanazt a filmet látom, mint Te?

Miért zavar, ha másnak szüksége van rá?

Kölcsönkérték. Volt rá keret, gondolom, majd kamatostól megfizetik.

Nouvion
Nouvion Day 1,888, 11:12

praetorinaus74: Ha elfogadjuk, hogy "nincs olyan magára valamit is adó csapat, ahol ne tudnának magánvagyonból több százezer forintot összeadni", akkor az a csapat, amelyik 120K-t nem tud állami hitel nélkül összeszedni az nem ad magára? Vagy a hitelt kapó társulat nem csapat? Csak érdeklődöm.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,888, 11:15

Nem tudom, nem ismerem a GÁT-os hitel körülményeit, de véletlenül nem azt javasoltad hónapokon keresztül éhesló, hogy legyenek állami támogatások az önellátás megteremtéséhez és ehhez a századok legyenek a kezesek? Mert én laikusként úgy látom, hogy ez történt.

Nouvion
Nouvion Day 1,888, 11:20

Minden rosszindulatú feltételezést megelőzve megírhattátok volna, hogy van fölös HUF, gyertek pályázni. Legkésőbb akkor, amikor a GÁT kérését elfogadtátok.

Eheslo
Eheslo Day 1,888, 11:36

ics. rossz szokásod szerint ferdítesz. Azt írom, írtam: semmi tápot senkinek.
Állami hitelt kell adni az MU-k és/vagy állampolgárok kézfizető kezessége mellett.

De nem magánmutyit a nyilvánosság megkerülésével és nem tápot ÉS kölcsönt is.
CSAK kölcsönt és nyilvános, átlátható feltételekkel.

Érted a különbséget a gátosok mutyija és az én javaslatom között, igaz?

gyika
gyika Day 1,888, 12:40

eheslo, fiad meg birja?

Eheslo
Eheslo Day 1,888, 12:43

és gyika a kápó, édesanyád még bírja?

elbandido
elbandido Day 1,888, 12:46

v

Daakoo
Daakoo Day 1,888, 13:07

BOX !

: D

pista2
pista2 Day 1,888, 13:19

haidu slobozdo

DrFeherKonrad
DrFeherKonrad Day 1,888, 13:53

Kétkattosok, kezdők biztos élvezik, hogy az ellenség oldalán kell ütni. Vagy mégse, és inkább itt hagyják ezt a közösséget?

Tarsolytestver
Tarsolytestver Day 1,888, 14:45

Praet materialista, nem kell vele foglalkozni. Habár akkor törölnöm kellene ezt az írásomat.

Területet pedig nem kellene feladni!

Tarsolytestver
Tarsolytestver Day 1,888, 14:47

"Jöhet nekem is kölcsön dnw599, vagy a kurucoknak. (Eszedbe se jusson, szarkazmus akart lenni)"

Újraolvasásra ajánlom.

Daakoo
Daakoo Day 1,888, 21:04

Érdemes elolvasni ! ! !

Magyar Nemes mese
http://www.erepublik.com/hu/article/2197337
Add tovább !

ForEveryG
ForEveryG Day 1,889, 00:32

AlienSK +1

Argessos
Argessos Day 1,889, 01:44

v

Daakoo
Daakoo Day 1,889, 02:21

Hááááát . . .
Kötve hiszem, hogy a román konga törölve lesz !
1. Máramaros - román kézen van (szarvas bónusz, leszarva)
2. Dobrogea-t erotikus simogatások mellett bocsánatkérésekkel megtoldva - visszaadjuk (búza)
3. Beszarábiát is majd elveszítjük rw-ben, nehogy véletlenül is legyen halunk, rajta keresztül pedig búzánk, olajunk !

Egyszóval: a díszes HM "taktikája szerint MINDEN az "érdekünk" szerint működjön gazdaságilag IS:
- legyen minél kevesebb bónuszunk
- legyenek erős, gazdag ellenségeink a szomszédainkban
- legyenek minimál-bérek
- minden cég veszteségesen dolgozzon

Ezt kívánja a haza érdeke ?
Kötve hiszem !
És nem vagyok egyedül !

sorihun
sorihun Day 1,889, 02:51

Eheslo abban az elszámolásban ,ahova te is kommenteltélk anno.. igy a nyugdíj után szelektív a memo?

rRonin
rRonin Day 1,889, 05:28

Közben elindult Bessarabia RW - /ukrán oldalt kéretik ütni/
Dobrogea RW-t románok hozni látszanak (maradjon is így) /román/

Podolia mpp-s direkt harcunk ukránok ellen: /magyar oldal/ simán hozzuk (maradjon is így)
Quebec mpp-s direkt harc spanyol-kanadai : /spanyol oldal/ simának tűnik
MPP
Podilia : http://tinyurl.com/ajces7p
Quebec : http://tinyurl.com/afggrvx

RW
Bessarabia : http://tinyurl.com/bkwc5ob
Dobrogea : http://tinyurl.com/bj9

Eheslo
Eheslo Day 1,889, 05:40

Sorihun, talán olvasd el mit kommenteltem vagy idézd. Nem tapsikoltam hozzá, arról meg szó se volt, hogy rádupláznak mutyiban és másoknak is jut, olyanoknak, akikról nem szól a közlöny és a hír sehol sem.

Eheslo
Eheslo Day 1,889, 05:41

Nos netto hazugság ömlött megint a kommunista tömeggyilkos nevével provokáló mocsokból:

Maramures was conquered by Resistance Force of Romania in the war versus Hungary 9 hours ago
Dobruzsa is megy utána, miközben Podolia szarrá van ütve...
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37779
Besszarabia is bukó, big mazival az ellen oldalán BH-ként:
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37787

Ennyire fontos a jetik, ukránok felszabadítása nektek?
Ennyire nagy haverok vagytok a magyarok ellenségeivel?

Vitez Horthy Miklos
Vitez Horthy Miklos Day 1,889, 08:16

Remélem mindenki szedi rendszeresen a gyógyszerét.

Kiskovalcsik Johny
Kiskovalcsik Johny Day 1,889, 13:52

Hát én csak húzom a számat amikor látom hogy magyar üti a magyart....

Kiskovalcsik Johny
Kiskovalcsik Johny Day 1,889, 14:19

Próbáljatok inkább magyar oldalon harcolni, ha ez nem megy, akkor inkább üsstek egy külföldi csatát, mint hogy harcoljatok az ellenség oldalán!

Best.Matt
Best.Matt Day 1,889, 14:36

Csirkepaprikas +1

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,889, 14:44

Csirkepaprikas: általában ilyenkor azért kell a másik (felkelő) oldalon ütni, mert sajnos a mi érdekünk ellentétes az ellenségével, így ők egészen biztosan fognak jönni a védő oldalon ütni, és ha mi nem ütünk a felkelőn, akkor szépen megnyerik a csatát és az ő érdekük érvényesül.

Best.Matt
Best.Matt Day 1,889, 14:48

Mondjuk én csak azt nem értem, hogy miért ütünk?

Minden régiót felszabadítunk, odaadunk, akkor csodálkoztok, hogy unalmas a játék? 😃

Főleg, ha "mindenki" mondogatja, hogy ezért meg azért üssetek Magyarország ellen.

Én biztos, hogy nem fogok. Ha nektek ez okoz örömöt, és játékélményt, hogy felszabadítunk minden régiót Romániának, meg Ukrajnának, akkor hajrá!

Arpad von Schmidt
Arpad von Schmidt Day 1,889, 14:50

Tarsolytestver - nem voltál te román vagy osztrák állampolgár? Nagyon ismerős a neved sok RW-ból, ahol ellened ütöttem egy pár hónapja. Persze akkor még nem volt ilyen szép indiános avatárod.
Na, ez a szarkazmus..

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,889, 16:37

Best.Matt: soha semmi nem lett ok nélkül felszabadítva. Ha a stratégia azt kívánja, hogy fel kell szabadítani, mert attól nekünk valamilyen előnyünk származik a megtartásához képest, akkor bizony fel kell szabadítani. Látom, hogy nem régen játszol, ezért azt tudom mondani, hogy barátkozz meg ezzel a helyzettel, mert sajnos sokszor kell még majd felkelő oldalon ütni, ha az érdekeink úgy kívánják majd.

Eheslo
Eheslo Day 1,890, 02:27

Érdekes lesz nézni, amint a lenygelek majd 2 nap alatt elfoglalnak 3 jeti régiót, mikor egy (1) ukrán régiónyi távolságból 12 nap kellett nekik a jetik megtámadásához.
Lesz jeti konga, ez benne volt az alkuban, amit ics és rajk kötött velük.

Kiskovalcsik Johny
Kiskovalcsik Johny Day 1,890, 02:34

Mikrobiékat meg csak ki kellene baszni az egész eVilágból, milliókat beleütni egy ilyen csatában, felér egy árulással! Azért kérem, milyen emberek(?) ülnek a kormányban is? Emlékszem mindenki hogy várta a románok elleni csatát, mindenki vígan anyázott meg jetizett, most meg div4-ben milliókat ütnek az ellenség oldalán!
Ez a felszabadítós duma is elég unalmas már- úgyis megint le lesz paktálva a románokkal! Megkötnek egy békét, ami utána nem sok idő múlva fel lesz megint rúgva.....borítékolható!

Kiskovalcsik Johny
Kiskovalcsik Johny Day 1,890, 02:35

Erőskezű vezető kellene az ország élére, nem mindenféle gerinctelen patkány!
A napiparancsok felelőseit pedig számon kellene kérni!

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,890, 07:25

Az ország élén felelős emberek vannak, akik a lehető legjobb eredményt elérve szeretnék vezetni az országot, de mindig vannak, nem fogják fel a színtiszta és teljesen logikus gondolatmenetet.

Az is baj, ha valaki nem gondolkozik, olyanból is van elég ebben az országban, de az még nagyobb baj, ha valaki túlgondolja a dolgokat. Ebbe a román kérdésbe nem kell belelátni többet, mint ami.

Egyszerűen ütünk az oldalukon most, mert el akarjuk törölni a kongresszusukat. Ők meg ütnek a mi oldalunkon, mert nem szeretnék ezt. Nem kell ezt túlmisztifikálni, hogy ellenség oldalán ütünk meg hazaárulás, meg kutyafüle.

Na nagyon bele akarunk menni, akkor az ütött ellenség oldalán, aki magyar oldalt ütött, mert a top5-ben csak úgy sorjáztak a román és horvát avatarok.

Eheslo
Eheslo Day 1,894, 00:48

Azoknak, akik az ünneplésbe kezdenek (velem együtt, ha a jeti esitenek is velünk vannak):
- a polákok két alkalommal délre swappolása bónuszvesztéseitek árán, ukránok oldalán harcolva magyarok ellen nem volt siker, különösen nem, hogy a polákoknak ezután egy török bukta jutott, neküónk meg 12 napos várakozás, hogy elvegyék a 2. front terhét rólunk a jetik elleni hadbalépéssel,

- a jetiknek adott +20% fegyverbónusz és ez ezt követő jeti hátbatámadásunk nem volt siker,

- az iráni kitörés kasszaürítő akciója és a tervek epic csatában elbukása nem volt siker,

- az összes bónuszunk bukása ennek során nem volt siker,

- a jetik felszabadítása nem volt siker, még akkor sem, ha a lengyeleket toltuk be magunk helyett (ez inkább a gyengeségünk, a szövetség utaztatott sebézésének elgételensége és a szánalmas gyávaság jelképe),

- az eltűnt és megimpícselt bábelnök GÁTnak adott mutyikölcsöne és az állami vagyonnal való garázdálkodás, a lopások folytatása sem siker.

DE: (ha és amennyiben a jeti eistenek nem csalják el) a jetik és ukránok törlése (az előbbit és utobbit is a magyarok hajtották végre amikor bukarest magyar falu lett, ics parancsa ellenére és ez is a gyávaságuk egyik jelképe számora) majd a kongáiknak a törlése kétségtelenül nagy siker, ezt is meg kellett szervezni, végig kellett csinálni.
Ehhez gratulálok, nem sok bizalmam volt hozzá, kétségtelenül,. de szép volt!

/Gondolom most sec perc jöhet a jetikkel eddig rotyogtatott NAP.
Szóval csak buktával a NAP-ot ics!/

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.