Savoir Vivre vs Savoura Vivre

Day 1,484, 02:40 Published in Greece Greece by vanzel papado


Ένας τζέντλεμαν φέρει μεγάλη εκτίμηση στήν eκοινωνία,πάντοτε πρέπει νά είστε ευγενικοί, ακόμη καί άν έχετε απέναντι σας ένα άτομο πιο χαμηλού επιπέδου από εσάς. Να είστε ευγενικός και υπομονετικός. Με αυτό τον τρόπο δείχνετε ότι είστε καλύτερος.



Να είστε ψύχραιμος. Αν χάνετε τήν ψυχραιμία σας δείχνετε σε όλους ότι δέν μπορείτε να ελέγξετε τα συναισθήματα σας άρα πως μπορείτε να ελέγξετε οτιδήποτε άλλο! Να είστε ψύχραιμος όλες τις στιγμές, δεν είναι εύκολο αλλά αξίζει τον κόπο, σίγουρα κερδίζετε πόντους από τους γύρω σας.


Να σέβεστε τους μεγαλύτερους σας. Γενικά πρέπει να σέβεστε τον υπόλοιπο κόσμο και ειδικά τους μεγαλύτερους σας. Οι περισσότεροι νεότεροι level νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, πράγμα που δεν ισχύει. Απλά σκεφτείτε τον εαυτό σας 5 level πριν, τώρα είστε σίγουρα πιο σοφός και έμπειρος.





Έχετε προτεραιότητα

H γυναίκα μπαίνει πρώτη παντού, εκτός από τής μάχη διασκέδασης, όπου δίνει την προτεραιότητα στον άντρα. H εξήγηση αυτής της συμπεριφοράς ανάγεται στην εποχή κατά την οποία μοναδική ήταν η μάχη πού όλοι ήθελαν τό ίδιο BH .Έτσι λοιπόν κάποιοι ίσως μεθυσμένοι γία δόξα όσο καί ύποπτοι τύποι, ξεσπούσαν σέ σφοδρούς καβγάδες. Ό (λαγός) λοιπόν έμπαινε πρώτος για να εκτιμήσει την κατάσταση καί κατόπιν ,σύμφωνα με το σαβουάρ βιβρ καί αν υπάρχει η θέση για τα τιμώμενα πρόσωπα όπου βρίσκονται πίσω και δεξιά.


άλλωστε ή φράση lurk before you leap σημαίνει ότι εξοικειώσου μέ τήν ομάδα πρίν λάβεις μέρος σέ αυτήν.


ο όρος «άτομα με "ειδικές" ανάγκες» είναι αδόκιμος. μπορεί ο άλλος νά είναι καθαρός στόκος.



ΑΓΑΘΟΕΡΓΊΑ vs ΕΛΕΗΜΟΣΎΝΗ ΣΤΗ ΛΕΞΗ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΘΑ ΒΡΗΤΕ, ΟΤΙ Η ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΛΥΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΖΗΤΕΊΤΑΙ.

Η ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΥΛΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΣΕ ΚΕΙΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΝ.
ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ.





Που ακριβώς επιτρέπεται να σκαλίζεις τη μύτη σου ενώ μιλάς και που επιβάλλεται να κάνεις τα πάντα με το δεξί χέρι- το αριστερό είναι για το WC. Τα βασικά του οδηγού καλής συμπεριφοράς για να μη σας βρει κανένα κακό εκεί που πάτε. Φανταζόσασταν ποτέ ότι η ανοιχτή παλάμη που απευθύνετε ή σας απευθύνουν tankrontas ή όταν τα νεύρα χτυπάνε κόκκινο, σε κάποιες κουλτούρες είναι απλώς χαιρετισμός; Μαζί με τα δεκάδες πράγματα που πρέπει να έχει κανείς στον νου του όταν ταξιδεύει σέ RW wars και δεν θέλει μπλεξίματα στα καλά καθούμενα, είναι και ορισμένοι κανόνες καλής συμπεριφοράς που δε χωράει το μυαλό μας.



Το σήμα της νίκης, με την παλάμη όμως να αντικρίζει εμάς, στη Βρετανία είναι λόγος τσακωμού. Μην πάτε λοιπόν στο μπάρμαν να ζητήσετε «δύο» μπίρες προτάσσοντας δείκτη και μέσο, γιατί κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με το μεσαίο δάχτυλο!
Στη Βραζιλία η χειρονομία κατά την οποία αντίχειρας και δείκτης σχηματίζουν κύκλο για να υποδηλώσουν ένα ok, στην πραγματικότητα συμβολίζουν τη συνουσία, οπότε αν ο Βραζιλιάνος γνωστός σας έκανε κάτι καλό, καλύτερα να τον επιβραβεύσετε με τους δυο τεντωμένους αντίχειρες.
Στην Ιαπωνία καλύπτουμε το στόμα μας με το χέρι όταν γελάμε διότι αλλιώς θα μας θεωρήσουν ανόητους και υποκλινόμαστε όταν χαιρετάμε.
Στην Ταϋλανδη το να σκαλίζει ο συνομιλητής σας τη μύτη του θεωρείται συνήθεια υγιεινής.
Στην Αίγυπτο σταυροπόδι και άπλωμα ποδιών προς τα εμπρός είναι απαγορευτικά αν η σόλα των παπουτσιών είναι ορατή στους απέναντι.
Στην Κίνα μην αδειάζετε το πιάτο όταν τρώτε. θα νομίζουν ότι δεν χορτάσατε και θέλετε κι άλλο φαγητό, ενώ αν σας σερβίρουν ολόκληρο κεφάλι κοτόπουλου στο πιάτο θεωρείται ιδιαίτερη τιμή.
Στην Ιταλία, μην αγγίζετε τα λαχανικά στα μανάβικα και μην παραγγέλνετε καπουτσίνο μετά τις 12- τους εκνευρίζει.
Τα λευκά τριαντάφυλλα στην Κίνα συμβολίζουν το θάνατο, οπότε προσοχή στα μηνύματα που στέλνετε.
Σε Μαρόκο, Νεπάλ, Τουρκία και Ινδία το αριστερό χέρι είναι αυτό της... τουαλέτας, οπότε για φαγητό και επαφή επιτρέπεται μόνο το δεξί.
Στις μουσουλμανικές χώρες, είναι ζωτικής σημασίας το πότε θα καλύπτετε όχι μόνο το πρόσωπο αν είστε γυναίκα αλλά και τους αστραγάλους. Και αν νομίζετε ότι οι άντρες δεν έχουν τέτοια προβλήματα, γελιέστε: στους ναούς, απαγορεύονται τα σορτς και προτιμώνται τα παρεό.





Aρκετά μέχρι εδώ γιατί γίνομαι καί οπισθοδρομικός,στήν ψυχολογία οπισθοδρόμηση λέγεται η επιστροφή
ενός εφήβου ή ενήλικου σέ παιδικές συμπεριφορές,όπως καί του γέροντα στόν παλιμπαιδισμό.

χαλαρώστε η φιλοδοξία τρέφεται από τά συναισθήματα τής κατωτερότητας.

υ.γ όλα θά τά πώ στόν Μακρυγιάννη




Κολακεία όχι;αλλά πού χάθηκε τό άτομο; σίγουρα κάνει καλύτερα καί του εύχομαι καλές οικογενειακές στιγμές,καί καλύτερες εορταστικές εμπειρίες μέ τό νεότερο μέλος τής οικογενείας του.