τα καλύτερα έρχονται

Day 5,204, 19:20 Published in Greece Greece by vanzel papado




Όπως λέει και το παλιό ανέκδοτο: ο Τσώρτσιλ ρώτησε μια κυρία της καλής κοινωνίας σε ένα κοκτέιλ πάρτυ.

“λαίδη θα κοιμόσασταν μαζί μου για ένα εκατομμύριο λίρες?”

“κύριε πρωθυπουργέ, με κολάζετε”

“για 10 λίρες?”

“Μα για ποια με περάσατε?”

''λαίδη μου, το για ποια σας περάσαμε το απαντήσαμε στην πρώτη ερώτηση, τώρα απλά διαπραγματευόμαστε την τιμή"


Από τα καλύτερα ανέκδοτα όμως είναι πως οι κοινωνίες που φαίνονταν σαν να ήταν έτοιμες από πάντα γι’ αυτόν τον διαρκή κατ’ οίκον εγκλεισμό· σε πολλές περιπτώσεις οικειοθελή Χρόνια τώρα οπλιζόμαστε με γκατζετάκια και σκύβουμε το κεφάλι μας πάνω σε οθόνες χωρίς να χρειάζεται να περπατάμε στο δρόμο. Xρόνια τώρα καταναλώνουμε ψυχαναγκαστικά ειδήσεις και νέα χωρίς περιεχόμενο και ουσία, μόνο επειδή είναι νέα. Κ ανεξάρτητα τρομακτικά με το επόμενο σαν ένα μόνιμο σοκ και δέος.Πρόκειται για πράγματα που ίσχυαν και πριν τον κορονογιό απλά η αφορμή του τα έφερε στον αφρό σε όλο αυτό βιώσαμε κάτι που ήδη γνωρίζαμε, δηλαδή την πλήρη κατάρρευση της φαντασίωσης ότι η τεχνοκρατία στη δύση ξέρει τι κάνει και το κάνει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Από τον ημι-μόνιμο κατ’ οίκον εγκλεισμό που βασικά κατάφερε να μας κλείσει στα σπίτια μας σίγουρα όχι να σταματήσει τους θανάτους που προκαλεί ο ιος, μέχρι τη φόλα των εμβολίων που σιγά σιγά εντάξει ίσως και να μην δουλεύουν και ίσως να πρέπει να κάνουμε ένα κάθε 6 μήνες και θα πιάνουν μόνο τους υποτύπους Κι αυτό τώρα σήμερα, δύο σε 2-3 μήνες από τώρα κάποια άλλη αλήθεια θα είναι η τεχνοκρατική και η επιστημονική και όποιος δεν την ακολουθεί θα είναι ψεκασμένος.
Το επιχείρημα είναι απλό και μοιάζει αναμφισβήτητο το χρήμα δεν είναι άπειρο. Είναι όμως και έωλο,καθώς από τη στιγμή που το χρήμα αποσυνδέθηκε από κάποιο υλικό αγαθό --μετά την κατάργηση του κανόνα του χρυσού-- και βασίζεται πλέον στην πίστη, μπορεί να είναι άπειρο.

ا

Τα άρθρα του Συντάγματος, που ορίζουν πότε μπορούν να εκδοθούν πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ξεκινούν με τις εξής λέξεις: "Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης". μέσα στα πλαίσια της ευπρέπειας που επιβάλλουν τα συμφραζόμενα του καταστατικού χάρτη της χώρας αυτό που λέει εδώ ο συνταγματικός νομοθέτης είναι το κοιτάξτε έχω και καβάτζα το παραθυράκι για την κακιά την ώρα, ΟΧΙ ότι Εμάς στ' αρχίδια μας τι λέει το Σύνταγμα, Εμείς χρειαζόμασταν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου μιας χρήσης για να κάνουμε συγκεκριμένη δουλίτσα.