Soluţii de criză

Day 833, 06:34 Published in Romania Romania by Clopoyaur
Ce e şi ce nu e de făcut acum în E-Republik?

Criza a lovit, ca şi în RL, întreg jocul, căci dacă acum 3 luni aveam război deschis cu Bulgaria şi apoi cu Ungaria, acum stăm şi vegetăm în aşteptarea unei noi versiuni. Prevăzători, conducătorii tuturor statelor lumii au cerut prudenţă şi economie astfel încât să o întâmpine cu bani puşi deoparte. Din păcate acest lucru, împreună cu „aspiratorul de gold” (antrenamentul folosing Gold) au dus la o criză.

Cererea a scăzut foarte tare, prin urmare s-au redus şi preţurile, iar pentru ca cercul vicios să se închidă salariile au ajuns la nivele ridicole. E suficient să menţionez că o armă Q1 se vindea în decembrie cu 6,5 RON iar acum cu 2,6 RON, în timp ce salariul unui user cu skill de 10 manufacturing a scăzut de la valori de 35-40 RON la 14-15 RON.

Cum această tendinţă se pare că se va menţine, sunt câteva modalităţi de a profita de pe seama acestei crize.

Ce e de făcut dacă eşti utilizator:

1. Cumpără arme de Q mare şi luptă oriunde poţi. Dacă ai nişte bani puşi deoparte, cumpără arme Q3, Q4 sau chiar Q5 (ajunse acum la 23 de RON). Luptă cu ele, vei înregistra un damage destul de mare care te va ajuta să creşti în grad cu un consum foarte redus de disponibilităţi. Preţurile la arme nu prea pot merge mai jos de atât iar în noua versiune cu siguranţă vor creşte. E cel mai bun moment să ai un cost minim per punct de damage.
2. Foloseşte din plin posibilitatea de a păstra wellness mare cu pâine, şi acolo preţurile sunt ridicol de mici.
3. Ai o organizaţie. Cumpără şi stochează arme de Q ridicat fiindcă după lansarea noii versiuni preţurile vor creşte şi vei avea profit.

Ce e de făcut dacă ai o firmă:

1. Produ pe stoc! Salarii mai mici ca acum e puţin probabil să mai fie. Majoritatea firmelor sunt apăsate de spectrul falimentului şi de lipsa de lichidităţi. Produ cât se poate de mult. Indiferent de cum va arăta noua versiune produsele vor fi vandabile, iar costul lor de producţie redus le va face rentabile.
2. Oferă salarii la nivelul pieţei. Nu vă fie frică că foştii angajaţi vor părăsi firma din cauză că le-aţi scăzut salariul, din păcate nu au alternative mai bune, nimeni nu mai oferă salarii la nivelul de acum 2-3 luni.

Ce nu e de făcut:
1. Indiferent dacă eşti utilizator obişnuit sau manager de firme, nu sta cu mâinile în sân. Vei ieşi în pierdere, te vei plictisi si vei ajunge inevitabil la punctul 2.
2. Nu renunţa chiar dacă acum jocul pare plictisitor! Rabdarea e virtutea celor puternici, s-ar putea ca V2 sa fie mult mai interesantă.

Desigur, fiecare acţiune implică un risc, însă nu poţi câştiga dacă nu rişti. Nu uitaţi că cei mai buni sunt cei care reuşesc să anticipeze ce urmează şi să folosească acest lucru cel mai bine în avantajul lor.

Până data viitoare,
Clopoyaur