Hazır Yurtdışındakiler de Gelmişken [HEP]

Day 617, 00:54 Published in Turkey South Korea by Caesar II

Bir arkadaşımız makale yayınlamış, gurbetçiler Türkiyede neden durmak istesin burada maaşlar çok düşük diye; o makaleye atfen yazılmıştır yorum kısmında heba olmasın diye. lütfen okuyun.


1. Eğer monatery market kısmına bakarsan try satanların çoğunun yabancı olduğunu yani yabancıların büyük miktarda try sahibi olduğunu görürsün.

2. Burada oy vermediğin için partileri takip edemediğini varsayarak yazıyorum. Kendi partim dışında hiç bir partinin seçim öncesi uygulamaya yönelik ekonomik program açıkladığını göremedim.

3. Ben senin dediğin düşük maaş durumunu gördüğüm için Islamic Bank adı altında kar amacı gütmeyen bir şirket kurdum şimdilik 2 alanda hizmet veriyor dahada arttırmayı planlıyorum.

4. Hammadde de çeşit olmadığı için sadece grain sektöründe rekabet var bir süre sonra hammadde alan olmadığı için fiyatlar dolayısıyla ücretler düşüyor. Bu diğer sektörlerin gelişmesini önlediğinden diğer sektörlerde bir bir kapatıyor ve yurtdışına bağımlı bir ekonomi oluyor.

Nasıl düzeltilir derseniz:

1. Bir ay boyunca 3-5 farka bakmayıp Türk şirketlerinden mal alın ve türk şirketlerinde işe girin.

2. Nüfus arttıkça satılan ürün artar bu da maaşları ve rekabeti arttırır.

3. Nüfus artışı ülkedeki altın miktarını arttıracağından trynin değeri artacaktır. Aynı sayıda try'ye karşı daha çok altın siz hesaplayın.

Devletin(Hükümetin) yapacakları:

1. Vatandaşlara umut aşılamak, ileride daha iyi bir ekonomiye sahip olacağımızı. Bu bile en az 125 ten 110a çekmeye yeter kuru, birazda devlet müdahalede bulunsa rahatlıkla 100e çekilip sabitlenebilir.

2. İhtiyaç olan sektörleri belirleyerek bu konuda işveren ve yeni oyunculara yönlendirme yapmak.

Cevap olarak devletçilikle çözeriz biz yazmayın geçen gün sabron 300 kişi getiricem oyuna dedi sadece 300 kişi için max üretim yapmak için 600 altın gerekir. Siz yönlendirin yeni gelenler ihtiyaç olan sektörlerde şirket açsın onlarda oyuna katılsın yoksa oyunu bırakan yeni 300 üyemiz olur..

3. Gerekli hammadde için bağlantılar kurup, Türkiye lisans paralarının bir kısmını verip Türkiyede diğer hammaddelerin ve dolayısıyla son ürünlerin rekabetinin artması bu sayede artan üretim dolayısıyla işçilerin maaşlarının artması otomatikman gerçekleşecektir.

Özel sektörde yurtdışında şirketi bulunan öncelikle Türklerden talep alınmasıyla uygulanmasını düşünmekteyim.

4. Bir faal şirket listesi hazırlayıp eksiklerin belirlenmesi. Gift gibi savaş zamanları dışında para kazanamayan şirketlerden bu süre zarfında devlet tarafından alım yapılması veya destek verilip savaş zamanında bu şirketlerin fiyat arttırmamasının sağlanması. Şirket üretip sattıkça işçi çıkartmak zorunda kalmaz.

5. Yukarıda bahsettiğim konuyla bağlantılı olarak istihdamın, eksik veya desteklenmesi gereken sektörlerde özel sektör tarafından arttırılmasının teşvik edilmesi.

6. Gerekirse bir miktar paranın yakılması. Bunun kdv'nin arttırılabileceği.

Kısaca Türkiye'yi sömüren kesim yurtdışı bazlı sermayedir, fiyatları yüksek tutan budur. Kendi ülkemizin sermayesinin kullanılacağı bir sistem kurulmalıdır, bunu devlet kendi olanaklarıyla karşılayamaz. Devlet elindeki gücü para politikası ve yatırım olarak harcamaya kalkarsa gücü bölüneceğinden gerektiği ölçüde işe yaramaz. Özel sektörü yönlendirici, para politikasını düzenleyici bir şekilde çalışması gerekmektedir.

Bu arada hiç bir iş yapmayan kişilerin milletvekili olduğunu görüp doğru düzgün makale bile yazamamış, onu bırakın makalelere bile yorum yazmamış, kişilere oy verenlere sitem ettiğimin bilinmesini isterim. Eğer bu 5 altın için veya benim tanıdığımdır ben ne dersem onu yapar onun için verdildiyse bu ülke daha çok böyle gider.

Votelayınki hemen altlara düşüyor emek boşa gitmesin. Rakip partilerde görüşlerini yazsın sonuçta birlikte olmadıkça ekonomiyi kurtaramayız.

Hak ve Eşitlik Partisi Üyesi
Caesar ii