[peach] Candidatura CP, septembrie 2011

Day 1,382, 15:38 Published in Romania Republic of Moldova by Back2black

Au aparut deja articole prin presa cu speculatii legate de posibila mea candidatura. Ca sa nu mai existe barfe pe la colturi, confirm prin intermediul acestui articol ca luna aceasta voi candida la functia de Presedinte al Romaniei.

De ce acum? Fiindca acum cred ca e un moment bun. Romania nu mai e ceea ce a fost alta data, nu mai suntem un imperiu si nu mai suntem forta numarul unu din eRepublik. Sunt multi cei care isi doresc sa conduca o tara cand e puternica si respectata si putini cei care vor sa incerce ceva si in momentele mai grele. Am ales momentul acesta tocmai pentru ca acum consider ca experienta mea din joc va conta.

Joc acest joc de mai bine de 3 ani de zile. L-am vazut trecand prin multe schimbari, unele mai bune, altele mai rele. Inevitabil in tot acest timp, mi-am facut multe relatii atat pe plan intern cat si pe plan extern. Cred ca doar printr-o foarte buna comunicare, multa diplomatie si o intelegere foarte buna a mecanicii jocului putem sa renastem.

Nu imi doresc medalii, nu ma pasioneaza (lucru care se poate vedea cu usurinta in profilul meu). Doresc sa fac tot ceea ce-mi sta in putinta ca sa ne fie bine ca tara. Si, impreuna cu echipa mea, vom face tot posibilul sa realizam acest lucru.

Luna care urmeaza nu va fi o luna usoara din nici un punct de vedere. Faptul ca nu avem congres si nici foarte multi bani in BNR sunt doar cireasa de pe tort.

In urmatoarele randuri, va voi prezenta programul meu:

============================================================================
I. Politica externa
============================================================================

Politica externa in urmatorul mandat va continua pe linia deja cunoscuta. eRomania va ramane aproape de prietenii traditionali precum eCroatia, eGrecia si eBulgaria. De asemenea intelegem sa ne respectam angajamentele fata de EDEN.

Politica externa a eRomaniei va fi ghidata de 3 principii fundamentale:

1. Recunoasterea si asumarea statutului de tara de rangul 2 ca si putere militara in contextul actualului mecanism al jocului

Nu mai suntem un imperiu si realist vorbind nu avem sanse sa revenim curand acolo unde eram obisnuiti. Asta nu inseamna ca nu ne putem bucura de joc in sensul unor satisfactii militare. Cand o echipa de fotbal castiga un meci, nu doar golgheterul se bucura.

2. Suportul neconditionat al celor care de-a lungul timpului ne-au dovedit ca Romania ramane un prieten chiar si la greu

Desi eRomania intelege sa isi respecte ad literam angajamentele fata de EDEN, este moral si logic ca cei care au fost alaturi de noi si cand suntem jos sa beneficieze de un plus cand vine vorba despre ce poate da eRomania. Chiar si in contextul punctului 1, eRomania ramane o piesa importanta pe esichierul din Balcani, teatru traditional al celor mai fierbinti lupte din eRepublik. Avem in continuare mijloace prin care sa inclinam balanta. Mai pe scurt, daca EDEN ne cere sa deschidem un razboi sinucigas, ne vom gandi de 2 ori. Daca ne-o cer prietenii, o vom face.

3. Apararea demnitatii si integritatii imaginii Romaniei si a comunitatii romanesti.

In momentul de fata jocul a transferat din puterea statului catre jucatori. In asemenea conditii, este evident ca individul sau grupul de indivizi poate face mai mult bine sau mai mult rau in cadrul unei relatii bilaterale. In cazul in care jucatori pe care comunitatea internationala ii leaga de eRomania vor provoca daune colaterale unei tari aliate, eRomania, in afara clarificarii situatiei pe caile diplomatice, va evalua gravitatea situatie si va putea alege sa intervina logistic si chiar militar pentru a aplana daunele.

Concomitent, avand in vedere dinamica jocului, eRomania nu va accepta responsabilitatea actiunilor unui jucator sau unui grup de jucatori doar pentru ca, la un moment dat, sub avatar era steagul eRomaniei. Actiunile oficiale ale eRomaniei sunt cele date de actiunile ingame (legi, atacuri, articole sau comentarii publicate de oficiali) si de ordinele de pe chaturile militare (care se cunosc atat de aliati cat si de dusmani). Orice incercare de culpabilizare sau demonizare a eRomaniei care nu se bazeaza pe actiunile oficiale va fi analizata, iar eRomania va putea alege sa intervina logistic si/sau militar pentru a-si apara demnitatea.

Structura si organizare


Din punct de vedere organizatoric, Ministerul de Externe isi propune sa apeleze in continuare la diplomatii consacrati, in masura disponibilitatii lor. In acest mandat ne propunem sa avem nu un MoFA in acceptiunea clasica a termenului, ci o echipa de MoFA cu un coordonator.

Daca la partea de diplomatie nu putem schimba mare lucru, la partea de infrastructura ne propunem crearea unei baze de date cu privire la relatiile externe la care diplomatii romani sa poata apela in viitor.

Pe scurt, este vorba despre o platforma informatica de tip wiki in care diversi fosti sau actual diplomati sa poata sa stocheze informatii despre jucatorii importanti din alte tari, conflicte si negocieri, chiar si loguri sau informatii “clasificate”. Fiind vorba de un proiect fara satisfacii imediate pentru cei care vor contribui, facem apel la bunavointa celor care pot sa isi aduca contributia (ma gandesc aici atat la diplomati de cariera gen Mihail Cazacu, Crista22 sau MS Carmen, cat si la analisti politici cu un ochi atintit asupra externului gen 8-3=5 sau vladb).

Totodata ne propunem sa recompensam in limita bugetului pe care il va avea ministerul in acest mandat, pe toti cei care pun umarul la acest proiect.

Inca de la inceput tinem sa mentionam ca nu intentionam, datorita caracterului “sensibil” al informatiei ce se poate aduna, ca accesul la acesta baza de date sa se faca la fel ca in cazul organizatiilor nationale, doar pe baza castigarii alegerilor. Ne propunem ca accesul pe viitor sa fie dat punctual de catre un consiliu de curatori care si-au castigat o reputatie solida in randul comunitatii (oameni precum belzebut cel crunt, ca sa dau un exemplu).


============================================================================
II. Militar
============================================================================

In ultima perioada am avut vesti bune pe plan militar: Diuras si echipa
lui (felicitari, cine ar fi crezut acum doua saptamani?) impreuna cu
aliatii (si bineinteles cu noi toti) au reusit sa elimine de pe harta
eSerbia. Oricat de mare ar fi aceasta realizare, convingerea noastra este ca
eRomania in acest moment nu da damage-ul pe care ar putea sa-l dea.

Ceea ce ne propunem noi e sa adaptam intr-un final mecanismele de lupta conjuncturii actuale din joc. Nu va putem prezenta astazi o solutie la noua configuratie a jocului, dar vrem ca acest mandat al MOD-ului sa se axeze pe diferite strategii care au fost vehiculate prin presa. Vrem sa analizam si sa implementam proiectele-pilot care par fezabile astfel incat, la finalul mandatului, urmatorul MOD sa poata alege o strategie in cunostinta de cauza.

Evident ca problemele pe care vrem sa le adresam sunt arhicunoscute si credem ca orice jucator [semi]activ este constient de ele. Printre cele mai stringente: nemultumirile legate de echipare si ineficienta acesteia, fuga dupa medalii pentru gold sau sustenabilitatea soldatului.

Un alt aspect mai problematic este cel legat de partea sociala a armatei, diluarea rolului UM-urilor si lipsa unei autoritati precum SMR-ul de pe vremuri. Vom incerca sa atenuam impactul negativ al modificarilor din joc asupra comunitatii incercand sa redam acestor structuri o parte din prestigiul de alta data.

Evident ca tot ce ne propunem va cere timp si va necesita incercari repetate. Si este la fel de evident ca schimbarea va fi treptata si - pe alocuri - dureroasa. Dar chiar daca vom realiza doar o mica parte din ce ne propunem, ceea ce e cel mai important pentru noi e ca modificarile pe care le vom implementa sa fie de cursa lunga.

Printre modificarile pe care le consideram esentiale amintim:

1. Schimbarea modelului de echipare intr-un format in care platim realizari nu promisiuni (adica platim damage-ul dupa ce a fost dat si nu in avans ca pana acum).

2. Remunerarea damage-ului atat la nivel de jucator cat si la nivel de unitate (unitatile raman principalul factor de coagulare a grupurilor de jucatori si trebuie recompensate, de aceea un procent din fondurile alocate va merge la soldat si un alt procent direct catre UM)

3. Cresterea alocarii bugetare catre GN, cu o extindere a programului si la alte academii care dau dovada de seriozitate. Aceasta crestere a fondurilor va avea loc concomitent cu stabilirea unui program strict de dezvoltare a jucatorului care va avea ca scop maximizarea retentiei si a damage-ului, program ce va fi elaborat cu liderii actuali ai acestor foruri.

4. Monitorizarea externa a GN-urilor pentru a elimina scurgerile de fonduri si cresterea infrastructurii GN-ului care sa ii permita sa formeze rapid soldati pentru unitatile traditionale.

5. Recompensarea simbolica (pe masura bugetului disponibil) a celor care aleg sa isi foloseasca resursele in luptele importante in detrimentul acumularii de gold. Cei care vor ocupa locuri in top5-urile bataliilor importante vor fi recompensati "by default" cu un numar de arme (evident ca recompensarea nu este cumulativa cu echiparea) si vor fi citati pe ordinul de zi in ziarul MaPN (ulterior vom publica statistici saptamanale si lunare).

Daca vom face macar cativa pasi in directia aceasta, cu asigurarea unei continuitati a procesului de-a lungul administratiilor care vor urma, eu voi fi mutumita. Si sper ca si voi. Putem incerca multe lucruri, puteti veni cu propuneri si va voi asculta. Pana la urma, e jocul tuturor si ar trebui sa-l jucam cu totii, cu mic, cu mare.


============================================================================
III. Financiar - BNR
============================================================================


Dupa cum stiti, situatia financiara actuala e roz 🙂 si nu prea.

In conturile Romaniei se afla aproximativ 600-700.000 RON, in conturile Bancii Nationale a Romaniei se afla alti 600-700.000 RON.
Asta e partea ROZ.

Partea nu prea roz e cea in care banii din conturile Romaniei nu pot fi scosi prin metoda normala, cea de donatie, deoarece nu avem congres pana pe data de 26. Pana atunci banii se vor putea scoate doar prin cumparari de spitale, spitale care sunt cam pe terminate.

In functie de nevoile financiare e foarte posibil sa existe momente in care sa fim nevoiti sa imprumutam RON, vom face acest lucru in mod transparent, vom anunta imediat de ce si de la cine se imprumuta eventualele sume necesare.

Ne rezervam optiunea de a realiza o emisiune de obligatiuni garantate de stat in cazul in care necesarul va depasi disponibilul din bnr in limita fondurilor disponibile in contul Romaniei.

Tot in sensul transparentei, vom publica la finalul mandatului un bilant in care se va regasi si ultimul banut cheltuit.

Si ca sa incheiem roz acest capitol... foarte probabil nu va fi nevoie sa marim taxele - nu de alta, dar nu am putea scoate banii din conturile Romaniei.


============================================================================


Va multumesc ca mi-ati citit articolul. Felicitari celor care au avut rabdarea sa il citeasca in intregime 🙂, imi dau seama ca m-am cam intins la vorba.

Si, sa nu uitam: "Da o sansa rozului din tine!" 🙂