Η απάντηση είναι Ναί .Λέμε ΟΧΙ όταν χρειάζεται.

Day 4,916, 02:11 Published in Greece Greece by vanzel papado

Προϊόν ανθρώπινης συνήθειας να μην είναι ποτέ ικανοποιημένος με κανέναν και τίποτα,
τσαμπουνάμε λέξεις --ανθρωπότης --φύσις--γενικό καλό που είναι κενές όσο δεν αποφέρουν κάποιο άμεσο αντίκρισμα στη ζωή του ανθρώπου , πάμε στην σημερινή εποχή που σπρώχνει τον κόσμο στην κατάθλιψη, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι γκρινιάρηδες κρατάνε αρνητικά συναισθήματα σκέψεις αλλά τα μεταφέρουν και στους άλλους.

Διάβασα σήμερα για την Χριστίνα Ωνάση {εν έτη καλοθύμητω 2021 6/5 }ότι βρίσκεται στα πρόθυρα αυτοκτονίας γιατί (ο πρώην Αλβάρο ντε κάτι- για τον πούτσο καβάλα) πιτσιλάει ένα άλλο σικ μουνί,που πάς μωρή χλεμπόνα σε έναν κυνικό κόσμο που ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι αξιοσημείωτα εύπλαστος καλύτερα να είσαι τρελός, παρά δέσμιος των απολαύσεων (Αντισθένης) Τα μόνα αγαθά που έχουν αξία είναι τα έμπρακτα και εφόσον δεν τιμάς και δεν έχεις διαβάσει προφανώς μια παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια που τιτλοφορείτε ΩΝΑΣΗΣ ,ως η πλούσια ιστορία με καλόκαρδες εταίρες, ευγενικούς ληστές ή και ευγενείς περιθωριακούς διανοούμενους.

Εάν πάμε σε Παλαιότερο κείμενο της φυλλάδας μου υπάρχει ανάρτηση για τον ιππόκαμπο του εγκεφάλου,Οι περισσότεροι άνθρωποι που κουβαλούν αρνητικά συναισθήματα νιώθουν και παράγουν περισσότερη νευρική δραστηριότητα από τα αντίστοιχα θετικά συναισθήματα, τι σημαίνει αυτό Τα αρνητικά ερεθίσματα παράγουν περισσότερη νευρική δραστηριότητα από τα αντίστοιχα θετικά.



Φταίει λοιπόν ο εγκέφαλος , Ναί φταίει και γιατί
κατηγορίες γκρινιάριδων

Γκρινιάρηδες με χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη .

Οί χρόνιοι γκρινιάρηδες οι άνθρωποι που ζουν σε μια μόνιμη κατάσταση παραπόνων.

Και φυσικά γκρινιάρηδες που αναζητούν προσοχή: πάντα παραπονιούνται για το πως τα πράγματα στην δική τους ζωή είναι χειρότερα από όλων των άλλων.

Όταν είμαστε συνέχεια σε κάτι αρνητικό και γκρινιάζουμε ενεργοποιούμε ξανά και ξανά τους νευρώνες που είναι υπεύθυνοι για την προκατάληψη αρνητικότητας
Με άλλα λόγια χτίζουμε την αρνητική μας συμπεριφορά μέσω της επανάληψης.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Πολλά
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι αξιοσημείωτα εύπλαστος. Μπορεί να πλαστεί όπως η πλαστελίνη μόνο που απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο και προσπάθεια. (αρκεί να μην είμαστε συνεχώς αρνητικοί και ποτέ ικανοποιημένοι με κανέναν και τίποτα}.



Η νευρο πλαστικότητα είναι ο όρος που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την διαρκή αλλαγή στον εγκέφαλο του ανθρώπου εντυπωσιακή και χρήσιμη για πολλούς λόγους

Μπορούμε να αυξήσουμε τον δείκτη νοημοσύνης μας
Μπορούμε να μάθουμε καινούργιες δεξιότητες που θα μας αλλάξουν την ζωή
Μπορούμε να αναρρώσουμε από κάποιες εγκεφαλικές βλάβες
Μπορούμε να γίνουμε πιο πολύ συναισθηματικά ευφυείς
Μπορούμε να «ξεμάθουμε» επιβλαβείς συμπεριφορές, πεποιθήσεις και συνήθειες



Ο άνθρωπος για όσο διάστημα ζει μορφώνεται. Η μόρφωση έχει σχέση με τον πολιτισμό και την κουλτούρα που φέρει η κάθε κοινωνία, αυτόν τον πολιτισμό τα μέλη της τον εισπράττουν από όλες τις δυνατές πηγές. Πηγή είναι η οικογένεια, η γειτονιά, το σχολείο και η δουλειά. Υπάρχουν βαθύτατα μορφωμένοι άνθρωποι, που δεν έχουν πάει καθόλου στο σχολείο. Άνθρωποι, που ενδιαφέρονταν για τον εαυτό τους και το περιβάλλον τους και μόρφωσαν μια άποψη μέσα από τη γνώση, την αναζήτηση και την κρίση τους. Υπάρχουν ανεκπαίδευτοι άνθρωποι, που μορφώθηκαν άριστα και έγιναν ΑΝΘΡΩΠΟΙ.