Strategie de atac: SPITALUL

Day 994, 12:00 Published in Romania USA by Alegretto

în economia jocului, în timpul unei lupte, se pare că spitalul (HOSPITAL), ca și sistemul de apărare (DEFENCE SISTEM), joacă un rol foarte important. Practic, cine deține pătrățelul -hexagon- (TILE) unde este spitalul, are beneficiul că în raza spitalului trupele lui pot fi vindecate (HEAL) în timpul luptei iar trupele adverse nu.
Ceea ce însemnă costuri de luptă mai mari de partea celui care nu deține spitalul.
Tocmai de aceea una din strategiile de luptă foarte interesante este atacul direct pe spital. Este o strategie pusă la punct de luptătorii polonezi din câte am observat eu. Imediat după ce președintele polonez deschide o luptă, zeci de unități poloneze se lansează (DEPLOY) în luptă și atacă pe direcția spitalului.

Astăzi văd din nou la lucru această strategie în atacul polonez asupra Podoliei, deținută la acest moment de unguri. În primele zece minute, luptătorii polonezi erau deja la două pătrățele distanță de spital. La minutul 18 erau la un patratel distanță iar raportul de forțe în teren era 48 unități poloneze la 41 unități maghiare. De reținut că polonezii dețineau doar 17% din pătrățelele de pe harta Podoliei.
Moment în care se trezesc ungurii și intră în luptă, ajungând în 10 minute la 200 de luptători. În următoarele 30 de minute lupta se stabilizează undeva la 70 polonezi contra 200 unguri dar polonezii dețin deja 40% din hartă, ceea ce le permite să se angajeze în luptă (DEPLOY) în multe zone ale hărtii. După încă o oră, raportul de forțe este similar dar polonezii ajung să controleze practic 75% din suprafața hărții.

În primele minute polonezii au fost foarte aproape de a realiza din nou un foarte bun avantaj folosind elementul surpriză. Oricum, au încă destule șanse să ia spitalul inamic în primele ore ale luptei.

Atacul direct pe spital din prima secundă este o strategie care merită folosită și de către comandanții militari români. Ceea ce însă vreau să evidențiez este că toate armatele care se respectă vor învăța și vor folosi această strategie ori de câte ori vor considera comandanții lor că se impune, ceea ce înseamnă că trebuie să dezvoltăm și o strategie de apărare împotriva acestui "blitzkrieg".


Cred că trebuie să-i educăm pe concetățenii noștri ca la ultimul login să dea DEPLOY oriunde pe un spital. Pentru asta însă este nevoie să le amintim acest lucru de fiecare dată în ziarele principalelor Ministere, oferindu-le în același loc și o listă de adrese ale hărților teritoriilor românești cu spital. Altfel, este chiar dificil să găsești harta unei provincii 🙂

Iarăși, arma cu care rămânem pe spital musai trebuie să fie cu DEFENSE maxim și restul slab, pentru a nu fi prea scumpă. Ceea ce înseamnă să avem în inventar o armă de apărare pe lângă arma principală cu care luptăm.
Nu în ultimul rând să convingem producătorii de arme să facă astfel de arme pentru că pe piață nu prea se găsesc 🙂
Eu o văd ca pe o bună strategie și cu o educare continuă a civililor, se pot obține bune rezultate în operațiunile de apărare a unei provincii.



VOTAȚI vă rog articolul pentru că este o strategie care merită promovată. Mulțumesc.