Ambient on/off

Join the new world

 

Drugo izdanje Reporting The Blitz-a

Day 1,900, 09:52 Published in Bosnia and Herzegovina Serbia by Aleksadar Baron
EKSKLUZIVNO - INTERVIJU SA CP http://www.erepublik.com/hr/citizen/profile/4766372 eSRBIJE
Dragi moji citaoci donosim vam Ekskuzivni interviju sa predsjednikom eSrbije , procitajte ima zanimljivi stvari 😃

1.Da li mozete predstaviti , reci nam nesto o sebi , ko ste , sta ste , odkada igrate ovu igru itd?
-Igor iz Novog Sada, po zanimanju arhitekta, inače poreklom iz Hercegovine
Igram igru od maja 2011. godine, i sasvim sam slučajno postao deo BB koji se desio nakon promotivnog članka o igri objevljenog u novinama "24 sata".
2.Kakvo je stanje u eSrbiji (vojno , ekonomsko itd.)
-Trenutno jako dobro, po erep standardima. Imamo maksimalan broj resursa, srpski CS je tražen i dosta stranaca dolazi u Srbiju. Na žalost, ekonomski modul igre ne ostavlja neke prevelike mogućnosti za ozbiljan razvoj naloga, ili za neke državne projekte. Možemo se samo nadati izmenama kreatora igre koje će doneti bar kakva takva poboljšanja. Srbija je pre svega ozbiljno politički podeljena, i ovo postoji odkad igram. Nekad ne razumem zašto je sve tako, ali navikao sam se već. Ohrabruje što se u zadnje vreme situacija polako menja, jesmo podeljeni po različitim političkim opcijama, ali bar smo neke ratne sekire zakopali. Vojno stojimo dosta dobro zadnjih meseci, ustvari uvodjenje divizija nam je išlo na ruku, jer se Srbija nikada nije mogla pohvaliti velikim brojem platiša, već masovnošću i dobrom organizacijom vojske.
3.Zasto eSrbija nama ne dozvoljava da imamo makar jednu regiju? Je li do politike dvije zemlje ? Je li zbog sukoba neki pojedinaca u igri ? Ili jednostavno neka vrsta "izivljavnja" eSrbije nad eBiH zbog nemili dogadja koji su bili na ovom podrucju u stvarnom zivotu.
-Mi balkanci volimo da mešamo RL i igricu. Ja se sećam pomenutog članka da su Hrvati okupirali Beograd i da je virtuelnoj Srbiji potrebna pomoć, i na osnovu tih informacija sam i krenuo da igram. Nekako se od samih početaka provlači ta teza vezana za RL i sukobe 90-tih. Nisu u pitanju sukobi pojedinaca, već naš mentalitet koji je takav kakav jeste, i osobina onih koji su najglasniji da se obično i najviše pitaju. Ne tiče se ovo samo relacije Srbija-BiH već i nekih drugih relacija, npr. CG-Srbija, gde takođe imamo nekih situacija jako bliskih RL. Ne znam da li ovo možemo okarakerisati kao totano loše, jer je činjanica da smo ustvari brojni i uspešni radi rivaliteta i antagonizama koji imamo u RL.
Ovo je jako osetljiva stvar u Srbiji, i neke su Vlade ranije padale na ovom pitanju. Koliko sam uspeo da saznam, u svim ranijim inicijativama i dogovorima, uvek je naka strana prekršila dogovoreno, pa očigledno postoji ogromno nepoverenje jednih u druge. Da li je moguće doći do promene, iskreno ne znam odgovor...Jako teško i jako rizično za političare u Srbiji.
4.Kakav odnos imate sa ePoljacima , nisam dobro upucen ali mislim da je u proteklom periodu doslo do odredjeni nesuglasica izmedju vase dvije zemlje . I sta bi se desilo da eventualno vi i poljaci dodjete do sukoba ?
-Poljaci su naši saveznici u pravom smislu te reči i Srbija i Poljska predstavljaju osovinu saveza TWO. Nije Srbija imala neke ozbiljne nesuglasice sa Poljskom, možda nešto u kontekstu Makedonije, ali totalno nebitno i bezazleno.
Iskreno, ne mogu da zamislim scenario sukoba Poljske i Srbije.
5.Da li vas je ko kontaktirao i probao naci neko drugo rijesenje u ovoj situaciji u kojoj se nasa zemlja nalazi , mozda nas novi CP ?
-Jeste. Razgovarao sam i sa CPom, i sa Premijerom i sa MoFom. Nije bilo nekih konkretnih dogovora, ali razgovora jeste. Nakon kampanje u kojoj smo branili 7 RWova (12-13 januar), a jedan od njih je bio i bosanski, nismo imali nikakve kontakte.
6.Sto mislite o eBiH , o nasim gradjanima , nasim igracima politicarima , kakva smo sila kada se branimo i napadamo ?
-Nisam mnogo upoznat sa stanjem u BiH, poznajem neke ljude koji su naš CS zamenili bosanskim. Postoji jedna stvar koju cenim kad već pomenu odbranu, a to je što ne kalkulišete i branite se do zadnje čokoladice. To Vas svakako čini ozbiljnim protivnikom.Vidim da ste CG uspevali da držite okupiranu, pa je taj podatak svakako za respekt. Generalno mislim da vam je napad slabiji od odbrane, što je posledica manjeg broja igrača, kao i manje angažovanosti u napadu od angažovanosti u odbrani.
7.I za kraj imam jedno pitanje koje glasi : Kad bi mi pokrenuli RW koliku bi smjeli nam dopustiti bodovnu prednost 20 , 30 , 50 ili cak 80 bodova , dakle do koje ste mjere sigurni da nam pustite XX prednost u bodovima i da ste sigurno da nebi izgubili bitku ? xD
-Pa ovo je već pitanje u domenu teorije. Mnoge stvari mogu da utiču na tok neke bitke, ali ajd da kažem do 30...Od tog rezultata morali bi da se uozbiljimo 😛

Ovo zadnje je pitanje i odg bilo malo saljive prirode al u svakoj sali ima pola istine .

Hvala LP
Aleksadar Baron Gl. Urednik
 

Comments

ErminZe
ErminZe Day 1,900, 10:55

Odlican clanak 🙂

o/

Robert BiH
Robert BiH Day 1,900, 11:12

v

St. Edoxin el Mokrinjski
St. Edoxin el Mokrinjski Day 1,900, 12:01

v

Boznac
Boznac Day 1,900, 12:41

v

Partigiano Giovanni
Partigiano Giovanni Day 1,900, 13:00

Nema ljutnje ovo je igra, RL izbacimo napolje, idemo se igrati, čestitke Srbiji što nas dugo drži ali radujem se trenutku kada opet budemo na mapi 07
Živio Balkan

Osvetnik21
Osvetnik21 Day 1,900, 15:23

Realan CP.
Pohvale za clanak.

Brdar Dragan
Brdar Dragan Day 1,901, 05:53

DSS je zaduzen za srez Brcansko-Himalajski.

Mare Magare
Mare Magare Day 1,901, 06:56

Превише су дипломатски одговори нашег председника. Зашто вас држимо добро се зна, не желим да провоцирам, него чисто ради искрености:

Велики број играча у еСрбији је из БиХ. Самим тим и они, али и остали који осећају солидарност са сународницима, БиХ (и еБиХ) сматрају својом оригиналном и легитимном територијом. Ту нису у питању никакви комплекси и друге етикете које нам се каче, просто, емоције нас вежу за БиХ исто колико и вас. Не желим да покрећем оне бесконачне расправе, само представљам наше стање свести.

Игра нам износи другачије границе, то је тачно, али и могућност да их преправимо по жељи, и ми радимо управо то.

Мислим да није џентлменски да вам не оставимо баш ништа, али такође мислим да тако мора, јер се показало да договор није могућ. Парадоксално, то уопште није због нашег односа са БиХ, колико због сукоба наших савеза. Конкретно - нас и Хрвата, који БиХ увек употребе као оружје против нас.

Aleksadar Baron
Aleksadar Baron Day 1,901, 07:40

Moze li prevod na latinicu Mare?

Tomislav Diablo
Tomislav Diablo Day 1,901, 08:28

I Turci iz Sandžaka osećaju Sandžak svojom, turskom teritorijom...

http://www.youtube.com/watch?v=gFMfzItwoFw&feature=player_embedded

Štaćmo sad? Raška eTurskoj...

Aleks M
Aleks M Day 1,901, 12:28

Joj Janko što i ti voliš nekad da budeš full of shit. : D

Bresha 87
Bresha 87 Day 1,902, 08:41

Nije valjda da pojedinci očekuju kako će nam eSrbija vratiti neku regiju? To je smješno, i nepotrebno. Ne želim dobre odnose sa eSrbijom nakon svega što se izdešavalo u prošlosti. Činjenica je da jedino srbi (čast izuzetcima) u ovoj igri liječe RL političke frustacije od samog početka. Vratiti ćemo regije sami ako postanemo jači, u suprotnom slučaju nam i ne trebaju. Zato ih deremo u Travianu hahaha : D

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.