Ambienti on/off

Join the new world

 

Dan državnosti BiH

Dita 1,832, 10:41 E Publikuar në Bosnia and Herzegovina Kroacia nga SabatonBIH

Značaj dana državnosti
Dan državnosti Bosne i Hercegovine je praznik u Bosni i Hercegovini, koji se obilježava svakog 25. novembra. Na taj dan 1943. godine, na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu su udareni moderni temelji državnosti Bosne i Hercegovine, kao ravnopravne republike unutar jugoslavenske federacije, sa historijskim granicama koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne.
Na zasjedanju ZAVNOBIH-a je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, koja nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska, bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih Srba, Muslimana i Hrvata.Sretan dan državnosti BiH!
 

Komentet

Bosnian Patriot
Bosnian Patriot Dita 1,832, 12:31

Joj Srba, Mulismana i Hrvata, valjda znas da Muslimani nisu nacija, nego je vjeroispovjest. Srba,Bosnjaka i Hrvata bi po meni bio pravilniji i potpuniji naziv.... Po tebi ako ja zivim u srbiji i imam njihovo drzavljanstvo vjera mi ne moze biti Islam.

sir Melle
sir Melle Dita 1,832, 12:57

@Bosnian Patriot: obrati pažnju da je tamo musliman napisan sa velikim M. Nacije se pišu velikim početnim slovom, a vjeroispovjest malim.

Dakle, u ono je doba nacija bila Musliman, kasnije preimenovana u stari naziv Bošnjak.

Tomislav Diablo
Tomislav Diablo Dita 1,832, 13:24

Ovo je država:

http://cro-eu.com/galerija-fotografija/albums/userpics/10001/Bijela_i_crvena_Hrvatska-logo.gif

sir Melle Day 1,832 12:57
"Dakle, u ono je doba nacija bila Musliman, kasnije preimenovana u stari naziv Bošnjak."

Nije stari naziv nacije kad nacije nije bilo do tad. Nacija je nastala 70-ih pod imenom Musliman, nikad se nije zvala Bošnjak jer nije postojala do 70-ih godina.

A preimenovana je 27. 9. 1993. - dan nastanka suvremene bošnjačke nacije ovakve kakvu je vi poznate.

misterzvrk
misterzvrk Dita 1,832, 13:40

Sretan Dan Drzavnosti!

o7

DzeGuevara
DzeGuevara Dita 1,832, 16:59

"Nije stari naziv nacije kad nacije nije bilo do tad. Nacija je nastala 70-ih pod imenom Musliman, nikad se nije zvala Bošnjak jer nije postojala do 70-ih godina."


promovirani historicar tomislav dijablo sa povjerenog herceg-bosna.com-a ( portal naseg povjerenja) nam objasnio................sad, kad je jedina balkanska istina (i to ona hrvatsko-hercegovacka verzija, ba) odkrivena mogu napokon na miru ici spavati.

hvala, tomo.hvala za sve brate o/

Arn.Magnusson
Arn.Magnusson Dita 1,832, 17:45

Morao bih se sloziti sa Tomom.Tito je izmislio makedonce i crnogorce ali vas ni on onako mastovit nije mogao spojiti sa "bosnjacima".
P.S.
Sir Melle, pod predpostavkom da bi gramatika i u Srbiji i u BiH trebala da bude ista,netacno je da se nacija pise velikim slovom jer se zajednicke imenice pisu malim slovom.

Tomislav Diablo
Tomislav Diablo Dita 1,833, 16:33

Zar nije ovo bolja država:

http://cro-eu.com/galerija-fotografija/albums/userpics/10001/1-Hrvatska_za_kralja_Tomislava_oko_928.jpg

Ima skoro sve što i Tvrtkova (sa izuzetkom dijelova srpske Raške) i još više!

mesancek1
mesancek1 Dita 1,834, 04:32

sretan dan drzavnosti..

 
Postoni komentin tënd

Çfarë është kjo?

Ju jeni duke e lexuar një artikull që është shkruar nga një qytetar i eRepublik-ës, një lojë e veçantë strategjike ku luajnë shumë lojtarë dhe që është e bazuar në vende të jetës reale.Krijo karakterin tuaj dhe ndihmoje vendin tuaj për të arritur lavdinë e saj përderisa ju mund të bëheni hero i luftës, botues i njohur ose një këshilltar i financave.