Analys av världsläget, dag 3237

Day 3,237, 16:34 Published in Sweden Sweden by zzzingo
Många av er undrar säkert hur det ser ut i eVärlden i nuläget. Det pågår ständigt en massa krig men hur går det för de inblandade länderna? Och vilka allianser slåss mot varandra egentligen? Dessa frågor kommer ni att få svar på i den här artikeln! 🙂


Något som är intressant med världsläget idag är att världen inte är helt uppdelad i två tydliga sidor. Det finns två allianskonstellationer som slåss mot varandra men det finns också många länder och även allianser som samarbetar med båda sidor och därför försöker håller sig utanför många konflikter. Ett av dessa länder är faktiskt Sverige, som precis som vår allians Pacifica håller sig utanför de riktigt stora konflikterna mellan de största grupperingarna.


Allianserna och lite statistik!


Observera att datan är ett par dagar gammal.

De två stora grupperingarna är å ena sidan Asteria med allierade och på andra sidan Adriatica och Syndicate med allierade. Sveriges allians Pacifica har valt att inte ta en sida i detta krig. Här kommer en lista över samtliga länder som med i allianserna, samt några andra betydelsefulla länder.



Sammanlagd population och skada senaste veckan:




All statistik är hämtad från https://www.erepublik-deutschland.de/en . Väldigt bra sida!


Stora händelser under den senaste tiden.

Världskriget har enligt många gott in på ett nytt stadium. För en dryg vecka sedan, den 20 september, anföll Grekland, Brasilien, Argentina och Turkiet (alla Syndicate) Macedoniens (pro-Asteria) regioner i Indien genom airstrikes. Men med hjälp av Asteria lyckades man stoppa tre av fyra airstrikes. Endast Greklands lyckades landa men de förlorade inom kort sitt fäste i regionen. En storseger för Asteria.

Drygt ett dygn senare anföll Chile (Adriatica), Thailand (Pro-Adriatica) och senare även Cypern (Adriatica) Serbien (Asteria), även denna gång med Airstrikes. Endast Thailand lyckas vinna sin inledande strid men förlorar de följande striderna. Anledningen till att de kunde vinna striden var att Serbien helt enkelt inte prioriterade den striden. Mest skada gjordes istället i striden mot Chile. Bara att en spelare gjorde totalt 45 miljarder skada säger en del om hur betydelsefull den striden var.

Bara några timmar senare skickade Iran och Portugal (både Asteria) airstrikes mot Chile (Adriatica) som svar på attackerna mot deras allierade. Båda länderna lyckades landa och några dagar senare var Chile wipat. De både länderna har dock valt att ge tillbaka dessa regioner till Chile.

Under den senaste veckan har striderna fortsatt, framförallt på Balkanhalvön. Kroatien (Adriatica) är fortsatt wipat av Serbien (Asteria), som också har tagit över större delen av Grekland (Syndicate). Även Turkiet (Syndicate) har förlorat många regioner i sitt krig mot Rumänien.


Slovenien, Serbien, Rumänien, Bulgarien och Macedonien (alla Asteria eller Pro-Asteria) kontrollerar större delen av sydöstra Europa.


Vår allians, Pacifica, har valt att hålla oss utanför dessa större konflikter. Självklart finns det undantag, tittar man på ländernas MPPs ser man att vissa länder har många allierade i Asteria, medan andra ligger närmare Adriatica/Syndicate. Sverige ligger någonstans mittemellan då vi har flera allierade från båda sidor. Istället krigar Pacifica mot flera mer eller mindre neutrala länder. Exempel på det är våra krig mot UK och Belgien.


Just nu ser det väldigt tufft ut för Adriatica/Syndicate. Med största sannolikhet krävs det att det sker någon slags större förändring i de stora allianserna om vi ska få se en jämnare fight. Intressant är också hur Pacifica kommer att agera i framtiden. Som man kan se i min grafik har alliansen en stor mängd damage och skulle kunna förändra världsläget om man ger sig in i världskriget. Detta är dock inte troligt med tanke på länderna i Pacifica är så pass splittrade när det gäller vilken av de andra allianserna de ligger närmast.



Hoppas att ni tyckte att artikeln var intressant och om ni har någon feedback så kom gärna med den i kommentarsfältet 🙂


Publicerad 2016-10-01