Ambienti on/off

Join the new world

 

Analiza TWO-CoT ofanzive i još po nešto

Dita 1,874, 03:27 E Publikuar në Serbia Serbia nga coolinbuneDame i eGospodo, eDrugarice i eDrugovi, eBraćo i eSestre, eBebe i eStarci, ePrijatelji i eNeprijatelji...eOstaliOfanziva TWO i CoT saveza na Tursku i Grčku i dalje traje, međutim po meni za sada sa polovičnim uspehom. Dok se Turska nalazi pred brisanjem, Grčka sjajnim manevrisanjem uspeva da održi svoje regije na Arabijskom poluostrvu.
U celu priču je pre 3 dana ušla i Rumunija, koja je prekršila dogovor o primirju (NAP) sa Mađarima i otvorila rat protiv svojih suseda, u nameri da pomogne Turskoj.
Srbija je ispunila zadatak isterivanja Turske sa Arabijskog poluostrva bez većih muka. Turska nije davala veći otpor Srbiji, usredsredivši se na ratove sa Mađarskom, a pogotovo sa Bugarskom.Srbija je, kako rekoh lako osvojila regije na obodu Arabije i konačno izašla na granicu sa Grčkom u regiji Najran. Logično, odmah nakon toga Srbija proglašava Grčku za NE u pokušaju da otvori rat sa njima i ugrozi njihove poslednje kolonije u Arabiji.
Međutim, Grčka u ime Saudijske Arabije podiže RW u regiji Asir u nameri da prekine granicu sa Srbijom. U tome i uspeva. Juče smo mogli da vidimo najbolji mogući primer kako izgleda kada je vojska (ali i civili) jedne države ispunjavaju planove svoje države i saveza. Zadivljujuće je da je regija Asir predata Saudijskoj Arabiji sa nulom. Čak ni grčki civili iz nižih divizija nisu udarali na strani Grčke u tom ustanku. Treba napomenuti da su Grci u tom trenutku imali samo taj jedan aktivan RW. Svaki respekt za MOD, vojsku i civile Grčke.
Sa druge strane, nije mi jasna pasivnost Srbije i TWO saveza. Nisu čak ni pokušali da na odbrane ovaj RW i tako sačuvaju granicu između Srbije i Grčke.
Primetićete da je rat između Grčke i Srbije aktivan. To je zbog toga što su Grci proteklih dana uspeli da preko ustanka osvoje regiju Krit. Dakle, Srbiji ostaje da napadne Krit i tako zatvori rat sa Grcima. Interesantno je da je i Makedonija stavila Grke za NE, ali i oni samo imaju Krit koji mogu u tom ratu da napadnu. Videćemo ko će prvi napasti ovu grčku regiju. U svakom slučaju situcija je smešna.Grci i dalje sa Bugarima imaju otvoreni rat na Arabijskom polustrvu i trenutno u tom ratu inicijativu ima Bugarska, čiji se napad na Grčku očekuje. Bugari su uspeli da se odbrane od grčkog napada na Al Madinah, a nakon toga da u kontri osvoje regiju Al Qasim.

Na severu, Turska je svedena na 3 originalne regije (i jednu koloniju u UAE - Umm al Quwain) , od kojih se dve nalaze pod napadom Bugarske i Mađarske. Bugari napadaju Marmara, dok Mađari napadaju Jugoistočnu Anatoliju..U obe bitke Turci stoje loše. Verovatno će pokušati, ako izgube obe ove bitke, da se odbrane od bugarskog napada na svoju poslednju core regiju. Sa druge strane, ako Mađari dobiju bitku koju trenutno vode protiv Turske, njihov rat sa Turcima se, usled gubljenja granice završava.
Turcima će dakle ostati baza u regiji UAE, a potpuno brisanje Turaka će moći da se izvede samo uspešnim RW-om u ovoj regiji.

Postoji i još jedna nelogičnost u celoj ovoj "odiseji" na Tursku. Meni će ostati nepoznanica zašto su Bugari svoj napad na core regije Turske otpočeli u Mediteranskoj obali Turske i time blokirali Srbiju u njenom mogućem napadu na turske core regije. Naravno, to predstavlja olakšanje za nas, jer ćemo imati jedan RW manje dnevno, ali sama ofanziva je zbog toga izgubila na vremenu.Kao što sam napomenuo, Rumuni su pritekli u pomoć Turcima, tako što su prekršili dogovor o nenapadnju sa Mađarskom. Postavili su Mađarsku za prirodnog neprijatelja i time otvorili još jedan front Mađarima. U ranoj fazi mađarskog napredovanja kroz Tursku, Rumunija je otpočela napad na Severnu Crnomorsku Obalu, u nameri da na taj način odseče Mađare od Turske.Međutim, tu bitku Mađari dobijaju, pa sada uzvraćaju kontrom u originalnoj rumunskoj regiji Dobrogea. Ovo je ujedno i trenutno najinteresantnija bitka na čitavom ovom ratištu.
Još par reči o ovom jednostranom prekidu primirja od strane Rumunije. U razgovoru sa mađarskim vlastima, saznao sam da će se stvari po ovom pitanju uskoro rešiti. Izgleda da je u Rumuniji na vlasti protekli mesec bila tvrđa struja po pitanju mađarsko-rumunskih odnosa. Mađari su dobili uverenje od strane Rumuna, da će se NAP ponovo obnoviti.Sve u svemu, nije interesantno onoliko koliko se očekivalo na startu ofanzive. Delom zbog toga što su Turci rešili da selektivno brane svoje regije, a delom i zbog nekih taktičkih grešaka naše strane (najnoviji primer je već pomenuta odsutnost u ustanku koji prekida granicu između Srbije i Grčke).

Pratićemo dalji razvoj događaja u pozadini, pošto je očigledno u Srbiji ovih dana najpopularnija bratsko-politička pljuvačina. Ništa novo za nas.

Želim vam prijatan Badnji dan i da Božić provedete pored onih koje volite u sreći i lepom raspoloženju.

Vaš,

coolinbun

 

Komentet

deki91
deki91 Dita 1,874, 03:34

випр

Ljubodrag Srpkovic
Ljubodrag Srpkovic Dita 1,874, 03:35

gidru

bernoldi_salieri
bernoldi_salieri Dita 1,874, 03:36

LJUBODRAG SRPKOVIC

The Milliner
The Milliner Dita 1,874, 03:37

Срећан ти Бадњак.

mrle1982
mrle1982 Dita 1,874, 03:37

SAMO THAI!!!
P.S. jebala vas Bugarska!

Shadow Stalker
Shadow Stalker Dita 1,874, 03:37

Чекај,кад ми завршимо авантуре по Азији где ћемо даље да ратујемо?

Wildrunner
Wildrunner Dita 1,874, 03:37

nice

deki91
deki91 Dita 1,874, 03:38

турке на буљуке

Mare Magare
Mare Magare Dita 1,874, 03:39

Да узме Србија коначно базу у УАЕ? А? А?

Shadow Stalker
Shadow Stalker Dita 1,874, 03:40

А и зашто је Доброгеа важна битка,ударамо ту кад ће после пар дана опет да се обнови НАП?
Ово у опште нема логике.

Georgian Shield
Georgian Shield Dita 1,874, 03:42

Ocajno kao i uvek, unsub + report. Sramota.

Gangster No.1
Gangster No.1 Dita 1,874, 03:45

zasto niko ne spomonje ovu regiju?
http://i49.tinypic.com/34qwynp.png

coolinbun
coolinbun Dita 1,874, 03:54

Gangster


hahaha, zato što se i ne vidi na mapi. Ja sm je propustio. Dakle, nema brisanja Turske 🙂

nisam otvarao stranicu Turske, onda bi primetio famoznu regiju Umm Al Quwain. 🙂 Hvala na primedbi

Gangster No.1
Gangster No.1 Dita 1,874, 03:59

inace odlicna analiza, kao i uvek :😁

coolinbun
coolinbun Dita 1,874, 04:00

editovao sam clanak, hvala jos jednom o7

Banatjanin
Banatjanin Dita 1,874, 04:01

^^^

Ni meni nije jasno.. nije valjda da je ovi iz saveza nisu primetili?!

Vote

Mister Spooky
Mister Spooky Dita 1,874, 04:03

Crit nismo izgubili, vracen je Makedoncima na njihovo insistiranje i ceka se njihov NE za napad .

Mister Spooky
Mister Spooky Dita 1,874, 04:10

Sto se tice Bugara, ispostavilo se da je u pitanju auto napad, ili ti "bag" ( sto im ja verujem ali ne), i da je neki sjajni um uspeo da eSrbiju pomeri iz aktivne pozicije , i tako i sebi i savezu napravi medvedju uslugu :🙁(

Roxyem
Roxyem Dita 1,874, 04:12

"Crit nismo izgubili, vracen je Makedoncima na njihovo insistiranje i ceka se njihov NE za napad" . upravo to

coolinbun
coolinbun Dita 1,874, 04:28

Gloshky

sve jedno je za Krit. Greske su pravljene na drugom mestu. A i red bi bio da ministarstvo napise s vremena na vreme o necemu. Ovako, treba sve da se pogadja.

Moje pitanje je: zasto se nije pokusalo sa udaranjem za Grke u Asir?

terirem
terirem Dita 1,874, 04:31

Моје скромно мишљење: вратити/оставити коме год регије Грчке, Израела и Саудијске Арабије, па преко УАЕ и Ирана доћи опет до Кине.

Mister Spooky
Mister Spooky Dita 1,874, 04:35

U pravu si , mogla je literalna sekcija to malo bolje, al jbg. Iskreno mislim da su svi bili zbunjeni tim potezom, a da je vojska vec bila ispucana i da je procena bila da je vec kasno pokusavati odbraniti taj rw.

mcmoox
mcmoox Dita 1,874, 04:47

jadna analiza, ko sve danas ima novine...pfff...

No vote , sub nikad nisi ni imao..

MCMOOX je bio ovde!!!

BooBShakeR
BooBShakeR Dita 1,874, 04:49

Kad se zavrse ove avanture i isteramo Grke iz Arabije, mozemo sami medjusobno da se pokoljemo i da sve sjebemo jer nam se moze, Srbi smo 🙂

Sleep is for the weak
Sleep is for the weak Dita 1,874, 05:00

Odlična analiza 🙂

Apollon the Magnificent
Apollon the Magnificent Dita 1,874, 05:01

vrhunski!

banovano magare
banovano magare Dita 1,874, 05:05

Svaka budala je danas CP i MoD...

Mister Spooky
Mister Spooky Dita 1,874, 05:06

Evo sad sam proveravao i izgleda da je stvarno bag u pitanju. Kukaju i Madjari , a i Turci da se samo aktiviralo pravilo o auto napadu na 24 h, i ako je bilo najavljeno da ce trajati do 7 -mog Januara .

Texan Cowboy
Texan Cowboy Dita 1,874, 05:11

Logično je bilo da Mađari napadnu Marmaru, a Bugari SE Anatoliju, tako da Mađarima ostane Aegean Coast, a Bugari mogu da se koncentrišu na brisanje Grčke...ovako se Mađarima gasi rat sa Turcima, Bugari ostaju da se bave Turskom i dalje, i prolazi vreme

Vladimir Alexei
Vladimir Alexei Dita 1,874, 05:40

Moje misljenje:

Ne Srbije i Grcke se poklopio samo zato sto je Srbija ocekivala da ce granica sa Grckom ostati. Krit se daje Makedoniji kako bi ucvrstili put ka Egiptu jer ce oni tamo da predju. Srbija je namjerno blokirana na core regije Turske kako bi se olaksao posao Srbiji jer ne moze okupacija Turske drugacije potrajati.

Turska se moze istjerati jednostavnim napadom na Iran jer ce Srbija vjerovatno krenuti u Aziju, pogotovo sada kada je Spanija krenula. Ovo za bug je istina, potvrdili su mi Bugari, Grcka juce nije trebalo da se napada. Danas ce Indija da odradi nesto, iznenadicete se;)

Pegavac
Pegavac Dita 1,874, 06:16

o7

Rastko1991
Rastko1991 Dita 1,874, 07:22

Raziel_Blaze
Raziel_Blaze Dita 1,874, 10:09

A zasto jednostavno Bugari ne bi zavrsili sa Grcima, i da uzmu Aegean Coast of Turkey, Madjari da uzmu Marmaru, a mi Southeastern Anatolia?

Peace o/

Raziel_Blaze
Raziel_Blaze Dita 1,874, 10:10

I da, znam da su Madjari i Bugari poceli svoje bitke, ali me zanima zasto komplikovano kad moze jednostavnije i brze?

Peace o/

coolinbun
coolinbun Dita 1,874, 10:28

Raizel

Srbija više nema granicu sa Turskom.

mdjole
mdjole Dita 1,874, 10:31

Srecna Badnje vece

Raziel_Blaze
Raziel_Blaze Dita 1,874, 10:32

@coolinbun,
Sto ne bi moglo ovako? http://prntscr.com/oc230
Naravno, to pitanje treba postaviti adminima, a ne tebi, jer mi se ovo cini kao propust, ali nema veze. U svakom slucaju hvala na odgovoru, moj previd. : )

Peace o/

Don Machak.
Don Machak. Dita 1,874, 10:37

o7

The Snow White
The Snow White Dita 1,874, 11:07

Opet pises pijan... : D

LuckyLion13
LuckyLion13 Dita 1,874, 11:32

Možeš ubaciti link ustanka protiv poslednje Turske regije http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37354 pa nek' se udara, da se završi ta priča uspešno i brzo.

Z4rkO
Z4rkO Dita 1,874, 12:04

Krit je verovatno vraćem da bi mogli da damo Izrael (ili neke teritorije od Izraela) Makedoniji kao zamene za teritorije od Italije,.. a to što je Grčka uradila (sa RW-om) svaka čast, mi sad vraćamo Atinu..a vodimo sa 22-0. verovatno niko i ne zna da vracamo.

Letva
Letva Dita 1,874, 12:13

http://www.erepublik.com/en/article/letvina-bo-i-na-bajka--2188980/1/20 - Неплаћена реклама за први део епске приче о леприконима, Елвису, Милану Тароту, и Џонију који мора да спаси Божић !

LuckyLion13
LuckyLion13 Dita 1,874, 12:39

I još jedna zanimljiva stvar, koji je interes Mađarima puštanje ustanka u regiji Podolia? Ostaju bez veze sa Turskim regijama i bez šalitre..

Kiza No Sleep
Kiza No Sleep Dita 1,874, 12:48

Kao i uvek odlican 🙂
Srecno Badnje vece i Bozic 🙂
o7

Z4rkO
Z4rkO Dita 1,874, 13:05

LuckyLion13 : možda pripremaju prolaz Poljske do Irana

coolinbun
coolinbun Dita 1,874, 13:12

LuckyLion13

verovatno prolaz Poljskoj do Rumunije

LuckyLion13
LuckyLion13 Dita 1,874, 13:14

Z4rkO, to nikako nema smisla.. Nit je Ukrajina u Poljskoj postavljena za NE nit postoji put do Irana, izuzev preko Mađarskih osvojenih teritorija... (bolja je opcija preko Rusije)

LuckyLion13
LuckyLion13 Dita 1,874, 13:15

To već ima smisla.

Commodus Augustus
Commodus Augustus Dita 1,874, 13:37

kulin nije nasa greska bila sto smo izgubili granicu s grcima
prema tome da mi placamo tudje greske ne pada mi napamet
srbija ide na iran uskoro
oslobadjamo emirate

 
Postoni komentin tënd

Çfarë është kjo?

Ju jeni duke e lexuar një artikull që është shkruar nga një qytetar i eRepublik-ës, një lojë e veçantë strategjike ku luajnë shumë lojtarë dhe që është e bazuar në vende të jetës reale.Krijo karakterin tuaj dhe ndihmoje vendin tuaj për të arritur lavdinë e saj përderisa ju mund të bëheni hero i luftës, botues i njohur ose një këshilltar i financave.