Ambienti on/off

Join the new world

 

[SVL] Puoluekokouksen päätökset

Dita 1,828, 07:58 E Publikuar në Finland Finlanda nga Sinivalkoinen Liitto


Tervehdys, Sinivalkoisen Liiton jäsenet ja muu eSuomen kansa!

Sinivalkoinen Liitto järjesti maanantaina 19.11. puoluekokouksen, jonka tarkoituksena oli keskustella armeijauudistuksesta, medianäkyvyydestä sekä parista salaisella foorumillamme ehdotetusta asiasta puolueemme uusiksi linjavedoiksi. Kokoukseen saapui paljon osallistujia, ja keskustelu oli kiitettävän aktiivista.


Kokoukseen saapui paljon jäseniämme.


Puolueen kanta armeijauudistukseen

Jo aikaisemmin SVL oli päättänyt linjavedokseen tukea valtion armeijan kehittämistä, ja mielipiteet olivat edelleen samansuuntaisia. Iskuryhmäuudistuksen haittana myönnettiin olevan valtion asetuen keskittyminen melko pienelle osalle sotilaista, mutta hyötyjä todettiin olevan damagen parempi koordinointi tilanteisiin, joissa sitä todella tarvitaan. Puoluekokous päätti tukea armeijauudistusta ja näin ajaa eSuomen etua parhaalla mahdollisella tavalla.


Suora demokratia

SVL:n salaisella foorumilla oli ehdotettu suoran demokratian ajamista eSuomeen nykyisen edustuksellisen demokratian sijaan. Tämä aihe otettiin käsittelyyn kokouksessa.

Suora demokratia on määritelty seuraavasti:
” Suora demokratia on demokratian muoto, jossa pääasiallisia vallankäyttäjiä ovat kansalaiset. Ihanteena kaikkien kansalaisten yhtäläinen mahdollisuus vaikuttaa itseään koskeviin asioihin. Tällaisia päätöksenteon mekanismeja ovat muun muassa kansalaisaloite ja kansanäänestys, jossa äänestyksen kohteena on aina päätettävä asia, sekä vaihtovaali, jossa päätetään istuvan edustajan luottamuksesta kesken toimikauden, sekä tuomareiden valitseminen kansalaisten toimesta. Myös kansankokous on eräs suoran demokratian keino.

Mitä tämä sitten tarkoittaisi eSuomessa? SVL päätyi kannattamaan seuraavanlaista järjestelmää: Kaikki nykyään Eduskunnan foorumiosiolla käytävät keskustelut ja äänestykset siirretään mediaan. Poikkeuksena eSuomen kansallista turvallisuutta uhkaavat asiat, jotka käsitellään KT-osiolla vanhan järjestelmän mukaisesti.

Tällä hetkellä kansalaiset kerran kuussa äänestävät puoluetta, jonka he ajattelevat vastaavan omaa aatemaailmaansa parhaiten. Puolueen puheenjohtaja on asettanut ehdokkaat järjestykseen, jonka mukaan osa ehdokkaista pääsee eduskuntaan puolueen äänimäärän mukaisesti. Suurin osa eSuomen puolueista on ns. vapaa-ajattelijoiden puolueita, joissa jäsenten sisäiset mielipiteet voivat olla hyvinkin erilaisia. Näin ollen puolue, jota kansalainen on äänestänyt, saattaa ajaa eduskunnassa täysin päinvastaista politiikkaa, kuin mitä äänestäjä kannattaa.

Tämä ongelma korjaantuu sillä, että kaikille kansalaisille annetaan yhtäläinen äänioikeus sellaisissa äänestyksissä, jotka nykyään käsitellään eduskunnan yleisellä alueella. Pelimekaniikan takia kongressivaalit kuitenkin säilyvät ennallaan, mutta niiden tuloksen mukaan valitut kansanedustajat käsittelevät vain kansallista turvallisuutta uhkaavat asiat foorumin KT-osiolla.

Sinivalkoisen Liiton mielestä kansanvalta toteutuu parhaiten mahdollisimman suoralla demokratialla.
Medianäkyvyys

Myös puolueen medianäkyvyydestä syntyi keskustelua. Ehdotettiin, että SVL voisi viikoittain julkaista katsauksia eduskunnan toiminnasta, mikä hyväksyttiin yksimielisesti. Pysykää siis kuulolla ja tilatkaa Sinivalkoinen Airut, mikäli haluatte kuulla eduskunnan tapahtumista.


Laki puolueiden PTO:sta

Kokouksen loppupuolella kysyttiin myös jäsenten mielipidettä Liberaalin Edistyspuolueen tilanteesta. Yleinen mielipide oli, ettei PTO:ta ole tapahtunut, koska eSuomessa puolueen kaappauksesta ei ole olemassa mitään lakia tai sääntöä. Tämä koettiin ongelmaksi, ja monen jäsenemme mielestä tällainen laki olisi hyvä saada aikaan. Keskustelu oli kuitenkin vasta alustavaa, eikä varsinaisia päätöksiä asiasta tehty.

- Fineros
Sinivalkoisen Liiton puheenjohtaja

 

Komentet

Sami345
Sami345 Dita 1,828, 08:00

SVL o/

Fineros
Fineros Dita 1,828, 08:01

SVL! o/

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Dita 1,828, 08:03

SVL! o7

Jarmo  Kaaleppi
Jarmo Kaaleppi Dita 1,828, 09:15

SVL o7

Cendorr
Cendorr Dita 1,828, 09:24

Hienoa 😃

TuuttiTonttu
TuuttiTonttu Dita 1,828, 10:24

SVLän päätökset sinisen puolueen lehdessä. Paras oli mielestäni viimeinen päätös jossa päätettiin, ettei varsinaisia päätöksiä tehdä.

Jolius
Jolius Dita 1,828, 10:53

SVL on päättänyt ulkoistaa tiedottamisen SP:lle?

Harald von Uleaborgir
Harald von Uleaborgir Dita 1,828, 11:26

SVL! o/

JudasGoat
JudasGoat Dita 1,828, 11:44

Suuret sarvet!

lanual
lanual Dita 1,828, 12:07

SVL! o/

Erius
Erius Dita 1,828, 12:09

SVL! o/

@Jolius ja TuuliTonttu

Ei kai suututa kun SPllä ei ole omaa orgia? ; P Vaan vähäisestipä SP mistään tiedottaa niin ettepä te sellaista taida tarvitakaan.

Kendo Yanar
Kendo Yanar Dita 1,828, 22:38

Hei kiitos SVL että te tuette meitä ja olette samaa mieltä että se ei ollut mikään PTO.

SVL o/

Fettis
Fettis Dita 1,829, 23:02

hei miks SVL:n artikkelissa on JudasGoatin kuva? ja pliis PIENENTÄKÄÄ tota logoa t. assburgeri

aslakki
aslakki Dita 1,829, 00:00

Vieläkö joku jaksaa leikkiä tuon puoluepolitiikan kanssa,kärsinyt inflaation laimeiden puoluekokoustensa kanssa jo aikapäiviä sitten....

Meemi
Meemi Dita 1,829, 07:59

SVL! o/

Zalizare
Zalizare Dita 1,829, 10:28

SVL! o/

Oiskipoiski
Oiskipoiski Dita 1,829, 14:13

SVL! o/

JokkeT
JokkeT Dita 1,830, 23:20

äSVeeäL

Kekkis
Kekkis Dita 1,830, 23:31

SVL o/

Zacharia Raven
Zacharia Raven Dita 1,830, 05:52

" Kaikki nykyään Eduskunnan foorumiosiolla käytävät keskustelut ja äänestykset siirretään mediaan. " Voi voi..ja miten niitä seurattaisiin? Miten vanhat päätökset ja keskustelut olisi löydettävissä? Ei ikinä tuollaista. Niistä voi kyllä tiedottaa mediassa paremmin, mutta keskustelu ei ole sujuvaa pelin kommenttirajoitusten vuoksi, minkä lisäksi artikkelit hukkuvat unholaan heti, kun ne on menettäneet tuoreutensa. Myös äänestysperseily pelin puolella hirvittää.

kalupakki
kalupakki Dita 1,830, 06:06

zakke nyut turpa kiinni

Fineros
Fineros Dita 1,830, 07:25

@Zacharia Raven

Keskustelut ovatkin ongelmallisia, ja koska foorumilla käytävää keskustelua ei voitaisi mitenkään estääkään, tulee osa keskusteluista luultavasti olemaan siellä edelleen, vaikka suora demokratia toteutuisikin. Artikkelit voitaisiin myös arkistoida foorumille, josta ne on löydettävissä nopeasti. SVL ei kannata foorumin lakkauttamista, mutta politiikan tulisi tapahtua enemmän itse pelin puolella ja olla avointa kaikille kansalaisille.

ajono
ajono Dita 1,830, 11:16

SVL! o/

 
Postoni komentin tënd

Çfarë është kjo?

Ju jeni duke e lexuar një artikull që është shkruar nga një qytetar i eRepublik-ës, një lojë e veçantë strategjike ku luajnë shumë lojtarë dhe që është e bazuar në vende të jetës reale.Krijo karakterin tuaj dhe ndihmoje vendin tuaj për të arritur lavdinë e saj përderisa ju mund të bëheni hero i luftës, botues i njohur ose një këshilltar i financave.