Ambient on/off

Join the new world

 

[SVL] Presidentinvaalit ja Eduskunnan tapahtumat

Day 1,841, 12:16 Published in Finland Finland by Sinivalkoinen Liitto


Tervehdys Sinivalkoisen Liiton jäsenet ja muu eSuomen kansa!

Sinivalkoinen Liitto järjesti viime sunnuntai-iltana puoluekokouksen, jossa päätettiin puolueemme presidenttiehdokkaasta. Kukaan tuolla hetkellä ehdolla olevista ei vakuuttanut jäsenistöämme, ja lopulta aktiivijäsenemme TheJuliusCaesar ilmoitti olevansa halukas lähtemään ehdolle vaaleihin. Hänet äänestettiin yksimielisesti Sinivalkoisen Liiton presidenttiehdokkaaksi.

TheJuliusCaesar on yli vuoden eRepublikin parissa mukana ollut erittäin aktiivinen pelaaja. Hänellä on kokemusta neljä kautta kansanedustajana toimimisesta sekä lukuisista ministerikausista. Hän on ehdottomasti asiantuntevin kaikista ehdokkaista, ja omaa paljon kokemusta mm. presidentille erittäin tärkeästä osa-alueesta eli ulkopolitiikasta. Tarkemmin hänen henkilöhistoriastaan, suunnitelmistaan ja hallituksestaan voit lukea hänen vaaliartikkelistaan.

Sinivalkoinen Liitto luottaa vahvasti ehdokkaaseensa ja uskoo hänen hoitavan mahdollisen kautensa odotuksiemme mukaisesti. TheJuliusCaesar on pätevä valinta eSuomen tulevaksi presidentiksi.
___________________________________________________


Sinivalkoisen Liiton puoluehallitus alkaa tästä lähtien tiedottaa säännöllisin väliajoin eduskunnan tapahtumista. Toivottavasti foorumilla tapahtuvat keskustelut ja äänestykset siirtyisivät näin edes hieman lähemmäksi sitä kansanosaa, joka ei foorumia käytä.Viime aikoina eduskunnan aktiivisin keskusteluaihe on ollut puolustuspolitiikka. Keskustelu lähti käyntiin Lapinjärven legioona-nimisen MU:n ilmoituksesta, että se on nykyään sama järjestö Sinisen Puolueen kanssa ja vaatii osalla MU:n jäsenistä myös puolueen jäsenyyden varustejakoa vastaan. Eduskunnan mielipide oli, ettei MU-tuilla pidä rahoittaa puolueiden toimintaa ja sen takia Lapinjärven legioonan MU-tuet päätettiin poistaa kokonaan.

Presidentti Lamoracke aloitti keskustelun puolustuspolitiikan ajantasaistamisesta ja ehdotti seuraavanlaista budjetinjakoa: 50% MU-tukiin, 30% iskuryhmän käyttöön ja 20% #palkkasoturit-kanavan jakoa varten. Ehdotukseen sisältyi myös tarkat vaatimukset tukien saamiseksi sekä määrittelyt tukien käyttämisestä, käyttämisen valvonnasta ja sanktiot rikkeistä. Ehdotus hyväksyttiin sellaisenaan.

Toinen merkittävä aihe oli pullan ALV:n korottaminen, mitä perusteltiin valtion tarpeella lisärahalle. Tarkoituksena on kokeilla, paljonko verotulot nousevat ja veron voi aina laskea takaisin, mikäli ei tulekaan tarpeeksi rahaa. Pullan ALV:tä ehdotettiin nostettavaksi 8 prosenttiin, ja äänestys asiasta on tällä hetkellä käynnissä foorumilla.

Hieman keskustelua syntyi myös EDEN-sotilasliittouman jäseneksi palaamisesta. EDEN-jäsenyyttä perusteltiin sillä, että se on eSuomelle huomattavasti voimakkampi vaihtoehto kuin Asgard-liittouma. Keskustelu näyttää kuitenkin hiljenneen sen tosiasian tultua ilmi, ettei EDEN:iin palaaminen ole treatyn mukaan mahdollista kuuteen kuukauteen siitä eroamisesta.


Muista äänestää huomenna presidentinvaaleissa!

- Fineros
Sinivalkoisen Liiton puheenjohtaja
 

Comments

Fineros
Fineros Day 1,841, 12:18

SVL! o/

Fyockey
Fyockey Day 1,841, 12:21

SVL! o/

Qummi
Qummi Day 1,841, 12:22

SVL! o/

Erius
Erius Day 1,841, 12:37

SVL! o/

Luigi Negadona
Luigi Negadona Day 1,841, 12:43

http://www.erepublik.com/en/main/law/Finland/120269

Artikkelissa ei mainintaa vaikka on SVL:n kansanedustajan aloite?

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Day 1,841, 12:50

SVL! o/

Fineros
Fineros Day 1,841, 12:54

@Seppokumpu

Aloitetta ei oltu käsitelty foorumilla etukäteen. SVL:n puoluejohto tutkii asiaa ja toimii sen edellyttämällä tavalla.

Cendorr
Cendorr Day 1,841, 15:05

Pullan alvin nostolla halutaan ennen kaikkea antaa lisää rahaa uusille pelaajille. T. aloitteen tekijä

Ja seppokumpu on aivan oikeassa. SVL:n kansanedustaja syyllistyi virkakieltoon johtavaan tekoon. Miksi esittelette muiden edustajien ansiokkaita esityksiä, mutta ette omanne laitonta? Onko SVL:n tilanne tosiaan näin kehno, että ainoa mihin eduskuntaryhmänne pystyy on yksi lakiehdotus ja sekin vielä laiton?

Zacharia Raven
Zacharia Raven Day 1,841, 15:20

Linkit aloitteisiin ja mielellään niiden tekijöihin olisivat asiallisia, vaikka toki työllistävät vähän enemmän. Jonkinlaista mielipiteiden reflektointiakin voisi harrastaa, koska noissa on paljon argumentteja, ja tuo mulli-hommakin meni todella tiukaksi. Ihan jees tällaisenaan, mutta hieman rampa. Todella hienoa olisi SVL johtoryhmän tjsp oma kanta noihin asioihin, ettei olisi vain referointia.

Cendorr
Cendorr Day 1,841, 15:36

Zakke SVL:n kantoja löytyy sen nykyisestä puolueohjelmasta seuraavanlaisesti:

"Kannatamme mahdollisimman kevyttä verotusta. Valtion ei pidä kerätä veroja enemmän kuin se tarvitsee ylläpitämään armeijaa ja tukijärjestelmää."¨

"Kannatamme Suomen EDEN-jäsenyyttä tämänhetkisessä tilanteessa. EDEN on ylivoimaisesti voimakkain kaikista sotilasliittoumista ja Suomi on sen arvostettu jäsen."

Cendorr
Cendorr Day 1,841, 15:38

ja vielä laittomaan äänestykseen: "Meidän mielestämme kaikkiin rikkeisiin pitäisi soveltaa suoraan viewtopic.php?f=24&t=6511 topicissa mainittuja rangaistuksia, eikä kaikista tarvisi päättää erikseen."

SVL toki kääntää takkiaan usein, mutta nuo ovat suoria lainauksia sen nykyisestä puolueohjelmasta. Siksi ihmettelen esimerkiksi Finerosin kommenttia, että SVL:n johto "tutkii" laitonta äänestystä. Mitä tutkimista siinä on? Katsokaa ohjelmaa, todetkaa että laittomuus tapahtui ja 1kk sieltä tulee

Cendorr
Cendorr Day 1,841, 15:40

Ja peskää julkisesti kätenne edustajanne laittomuuksista. Muutenhan joku voisi luulla SVL:ää spurdopuolueeksi sen yksittäisen edustajan tekemisien perusteella ja sanoa teitä kaikkia spurdoiksi. Aivan kuten kaikille LEP:nkin jäsenille on laitettu leima otsaan yksittäisten edustajien laittomuuksista johtuen. Ei mulla muuta.

Erius
Erius Day 1,842, 06:50

@Jorma Kaaleppi

Ymmärrän toki, että et kykene käsittämään erilaisten lauseiden merkityksiä, mutta olen mielestäni jo aika monta kertaa todennut julkisesti mediassa, että tuo SVL:n puolueohjelma ei ole päivitetty - eikä täten validi. Älä siis vääntämällä väännä asiasta - luulisi jo sinullekin käyneen selväksi että vaikka ks. puolueohjelma esillä onkin, niin se EI ole nykyinen ja ajantasalla oleva versio SVL:n ajatuksista.

Cendorr
Cendorr Day 1,842, 08:21

@Erius

Asiahan on minulle selvä, mutta onko kaikille muille? Oletetaan tilanne, jossa uudehko pelaaja etsii puoluetta ja haluaisi tietää vaikka SVL:n linjoista jotain. Missä ne hänelle kerrotaan? Vai kerrotteko, että "olemme mitä mieltä tahansa mistä tahansa, ja tarvittaessa toisinpäin." Siltähän se nyt vaikuttaa.

TTi09
TTi09 Day 1,842, 18:29

Miksi lehti nimeltä "Sininen Puolue" julkaisee tälläistä sisällötöntä media *askaa ja miksi oikeuskanisteri ei reagoi?

Cendorr
Cendorr Day 1,842, 20:00

Kas kummaa SVL yrittää vielä tekeytyä SP:ksi! Tämä tästä vielä puuttui!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.