Ambient on/off

Join the new world

 

[Presidentti] Sotatilanteesta

Day 1,900, 05:27 Published in Finland Finland by Ruben Lagus

Hallituskausi lähestyy loppua, ja presidentinvaaliasetelmat alkavat muodostua. Tiedossa on hienot vaalit, joissa on monta hyvää ehdokasta. Nykyisen hallituksen viimeiset päivät ovat olleet melko rauhallisia. Suurin osa isoista projekteista ajoittui alkukaudelle. Vielä ei ole kuitenkaan lopullisen analyysin aika, vaan täytyy katsoa eteenpäin.

Sotatilanne
Kuten on kerrottu, Puola esitti Suomelle uhkavaatimuksen: Rauha Viron kanssa tai muuten käy kalpaten. Asiasta yritettiin aluksi neuvotella, mutta Puolan kanta oli selvä, eikä järkipuheelle jäänyt sijaa. Asia tuotiin EK:n käsiteltäväksi. Lopulliset neuvottelut olivat lyhyet ja ytimekkäät.


Lopullisten neuvottelujen kulku.

Puola on aloittanut etenemisin Ruotsin kautta Suomeen. Valitettavasti voimamme eivät riitä estämään puolalaisten vyöryä. Ensi kauden kongressin turvaamiseksi on järkevää pyrkiä siihen, että Viro siirtyy Suomen alueille blokkaamaan Puolaa. Virolta alueet on huomattavasti helpompi vallata takaisin RW:llä kuin Puolalta. Tällainen ”tahallaan” häviäminen on ikävä ratkaisu, mutta tässä tilanteessa järkevä teko. Tällä hetkellä taistelu etenee vääjäämättä kohti Suomen wipeä.


Suomalaisia sotureita siirtymässä asemiin Lapissa

Kaikki mahdollisuudet käytetään, mutta asia ei ole täysin meidän omissa käsissämme. Ongelma siirtyy myös seuraavalla hallitukselle, ja toivon mukaan Puola saadaan mahdollisimman nopeasti pois häiriköimästä maillamme. Puolalla ei ole mitään voitettavaa Asgardin mailla. Nakerramme heidän voimiamme niin, että he tajuavat lähteä ennemmin tai myöhemmin.

Puola pyrki pakottamaan Suomen rauhaan myös n. 3kk sitten. Tuolloin Viro ei kuitenkaan lopulta rauhaa hyväksynyt vaan aloitti heti uuden hyökkäyksen Suomen maille. Puolalaisilla on hämmästyttävän huono muisti, kun he nyt ovat toistamassa samaa virhettä. Täytyy toisaalta antaa tunnustusta virolaisten lobbaustaidoille.

Pohja-Eestin RW voidaan tänään hävitä. Älkää taistelko siellä Suomen puolella. Annetaan vohvelimiehelle viimeinkin Resistance Hero –palkinto. Seuratkaa taistelukäskyjä Valtion Sanomista.

-Ruben Lagus
Suomen presidentti

 

Comments

Cendorr
Cendorr Day 1,900, 05:48

Tyylikäs keskustelu : )

shamaani
shamaani Day 1,900, 06:01

Suomella on paljon oppimista, kuten presidentti hienosti artikkelissaan tuo esille. Toisaalta tätä invaasiota ei tarvitse nähdä mörkönä, päinvastoin. Meillä on jälleen mahdollisuus osoittaa, että uhkailu ei toimi. Suomalainen sisu ei murru tai peräänny.

-shamaani
Kansan mies

JudasGoat
JudasGoat Day 1,900, 06:02

Turha sitä on pidempiä jaaritella noiden "tarjousten" kanssa. Oikea meininki.

Zacharia Raven
Zacharia Raven Day 1,900, 06:24

Se oli hieno päivä suomalaisessa ulkopolitiikassa, kun hallituksen kanssa tuohon ratkaisuun päädyttiin. Suomen kannalta on parempi kaatua ylpeys tallella, kuin nöyrtyä raukkamaisten öykkäreiden edessä. Täytyy myös sanoa, että Laguksella ekan kauden presidenttinä oli myös todella paljon munaa, kun uskalsi vetää tuon noin ^^

Hail Asgard, Hail Finland, Hail Lagus o7

Cendorr
Cendorr Day 1,900, 06:43

Tarkoitat kai, että eduskunta päätyi tuohon ratkaisuun? Se oli muistaakseni eduskunta, jolla oli valta päättää rauhasta.

Zacharia Raven
Zacharia Raven Day 1,900, 06:50

Eips, hallitus päätti, miten asia esitetään.

Fettis
Fettis Day 1,900, 08:42

Cendorr varo, se on itse co-founder. Olet väkisinkin väärässä! Siis hetkonen...

Cendorr
Cendorr Day 1,900, 09:22

Zakke hallitus päätti miten asia esitetään, mutta EK teki päätöksen eli ratkaisun asiaan. Sinä ilmaisit asian niin, että hallitus olisi päätynyt tähän ratkaisuun.

Paroni havok
Paroni havok Day 1,900, 09:51

Siellä taas korpit tuovat esille arvojaan ottaessa helppoja BH-mitaleja.

Erius
Erius Day 1,901, 00:29

"Se oli hieno päivä suomalaisessa ulkopolitiikassa, kun hallituksen kanssa tuohon ratkaisuun päädyttiin."

Ei kylläkään ensimmäinen - ei tarvitse kovin kauas historiassa mennä kun sieltä alkaa löytymään täysin vastaavia tapauksia, joissa Suomea on uhattu wipellä jos asiaa x ei tapahdu ja sitten ollaan ilmoitettu asiasta toiselle osapuolelle. Okkiuksen känniuhot Venäjälle olivat mielestäni paljon "hienompia" ja ikimuistoisempia kuin tässä artikkelissakin esitetty julistus.

En sen suuremmin hallituksen toimintaa yritä vähätellä, mutta kuten jo todettua eduskuntahan sen ratkaisun ja oikein mitään muita realistisia lopputulemia ei ollut vaihtoehtona. Kansa ei olisi ainakaan tykännyt jos eduskunta olisi toisin päättänyt. Hallituksen tavalla ilmoittaa asia Virolle ja Puolalle ovat sinänsä merkityksettömiä, että nuo maat yhteistuumin pian wipeävät meidät eikä ole väliä millä tavalla sanomme "Wipetkääå vain". Lopputulos olisi käytännössä ihan sama, vaikka sinne olisi laitettu ChosenR huutamaan solvauksia virolaisille ja polakeille.

Erius
Erius Day 1,901, 00:58

Muuten kehaisen Lagusia hienosta tiedottamisesta - ihan äsken ei ole kukaan presidentti osallistunut näin aktiivisesti tiedottamiseen.

Hawley
Hawley Day 1,901, 02:30

LagusR on hienoa työtä tehnyt tosiaan, vaikka en näkisi hyvänä kannustaa tämänkaltaiseen toimintaan.

En ymmärrä miksi "vihollista" pitää tietentahtoen ärsyttää. Tässäkin tilanteessa olisi ihan hyvin voinut pyrkiä sovinnolliseen ratkaisuun, että "ikävä kyllä tällä hetkellä Eduskunta ei pysty asiaa hyväksymään, joten teidän on tultava valtaamaan meidät."

Hallituksen pitäisi mielestäni toimia ulkopolitiikassa sovinnollisesti jopa vihollisten kanssa, koska silloin me olemme aina etulyöntiasemassa. Ei kukaan halua "ystävän" kimppuun hyökätä turhaa ja sodat voi aina pistää EK:n piikkiin. Nytkin voimme kuulla ensikaudella, jos rauhaa yritetään solmia tästä asiasta Puolalta, että "ettehän te silloinkaan meitä halunneet kuunnella niin miksi nyt", kun toisella tavalla asia esitettynä keskusteluyhteys olisi voinut pysyä koko ajan auki ja parhaassa tapauksessa rauhasta olisi puhuttu päivittäin jollain privaati kanavalla "Että miten EK saadaan tähän rauhaan suostutettua"

Tämä ei tarkoita sitä, että Hallituksen pitäisi tukea rauhaa vaan sitä, että keskusteluyhteys pidetään aina auki ja tarvittaessa sitten rauha voidaan solmia hetkessä vain sanomalla: "No nyt se EK suostu siihen laitatko rauhan ehdotuksen vetämään?"

Vedin kommentissa asioita tottakai suoraksi, eikä asiat ikinä mene noin hyvin, mutta voisivat mennä jos hyvin käy ja varmasti paremmin.

Ruben           Lagus
Ruben Lagus Day 1,901, 03:49

Periaatteessa olen Hawleyn kanssa samaa mieltä. Diplomatiassa ei koskaan pitäisi laukoa ehdottomuuksia tai polttaa siltoja. Toisaalta kaikki omat neuvottelukokemukset Puolan kanssa ( eli viime wipen aikoihin ja nyt) ovat osoittaneet, että heidän kanssaan on vaikea järkevästi keskustella, ja siihen ei juurikaan vaikuta oma keskustelutyyli. Itse pyrin aina olemaan kohtelias ja perustelmaan negatiivisetkin kannaottoni hyvin, mutta puolalaisten kanssa tälle ei tunnu olevan mitään vaikutusta.

Puolalaiset lyövät oman vaatimuksen pöytään ja sitten alkavat pehmittää vastapuolta lähinnä uhkauksilla. Lisäksi aina, kun olen kertonut, että tarvitsemme aikaa päätöksentekoon EK:ssa, ovat he ladelleet joustamattomia aikamääreitä, ja yrittäneet painostaa nopeampaan päätöksentekoon. Vaikuttaa siltä, että Puola on tottunut asemaansa mahtivaltiona, eikä heillä ole kokemusta tasavertaisista neuvotteluista. Toisaalta heidän tyylinsä vaikuttaa toimivan ihan kohtuullisesti, kun miettii vaikkapa
Hollannin ja Ranskan häpeällisiä kiristyssopimuksia.

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Day 1,901, 03:49

Hawley, mainitsemasi tavan toimia olisin omalta osaltani voinut hyväksyä, ellei Puola olisi aivan päin naamaa tullut vittuilemaan ja kiristämään wipen uhalla. Ilman Puolan väliintuloa, tai edes ystävällismielisellä keskustelulla sieltä suunnasta olisin kannattanut juuri noin toimimista. Kuitenkin kun kaikki tiedämme, miten Puola asennoitui neuvotteluihin, ei omaan päähäni ainakaan mahdu miksi pitäisi lähteä sovittelevalla asenteella toisen tosiaan vittuillessa päin naamaa ja kertoessa Suomen olevan ilman kongressia jos rauhaan ei suostuta.

Puolahan ei meidät wipeämällä oikeastaan yhtään mitään saavuta, täydet bonarit heiltä jo löytyvät. He tulevat siis pohjolaan vain ja ainoastaan Viron nykäistyä heitä hihasta. Kuitenkin kuten viimekertainen episodikin opetti, haluaa Viro rauhaa vain kun he ovat häviöllä, ja silloinkin heille edullisimmilla ehdoilla. Viime kerralla kun Puola wipesi Suomen ja Ruotsin, ei Viro lopulta halunnutkaan solmia rauhaa, nyt kun kerran olivat voitolla.

Mitä suurimmalla todennäköisyydellä sama tulee nytkin tapahtumaan. Viron saadessa omat alueensa sekä mahdollisesti muutaman meiltä Puolan invaasion johdosta, yhtäkkiä etelänaapurista puskeekin viestiä siitä että sotaa halutaan jatkaa. Puola tuskin viihtyy pohjoisessa kauaa, olemmehan käytännössä vain drain heille ja TWO:lle.

Zacharia Raven
Zacharia Raven Day 1,901, 04:08

Tuo ei ole mitään tahalleen ärsyttämistä. Kyllähän hallituksella sellaisiakin vastauksia oli esillä, jotka olisivat sitä selvästi olleet. Asiallinen osoitus siitä, että meidän ulkopolitiikkaa ei sanella kolmansien toimesta. Ja olen co-founder, koska olin Suomen presidentti, kun se Asgardin sopimus solmittiin, joten Fettis voi lopettaa sen lapsellisen peppukipeilyn.

Erius
Erius Day 1,902, 02:35

"Ja olen co-founder, koska olin Suomen presidentti, kun se Asgardin sopimus solmittiin, joten Fettis voi lopettaa sen lapsellisen peppukipeilyn."

: D

Erius
Erius Day 1,902, 02:40

@ZachariaRaven

Tiesitkös, että minä olen Co-Founder of EDEN. Olin nimittäin presidenttinä silloin kun alkuperäiset jäsenmaat kokoustivat ensimmäisen kerran asian tiimoilta ja kun EDENin perustamisesta päätettiin ja ensimmäinen HQ valittiin.

Kipusikapusiputosi
Kipusikapusiputosi Day 1,902, 03:15

Vittuiluun ei kuulu alistua! Ennemmin kunniakas kuolema kuin nöyryyttävä pokkurointi!

BTW, Fettis oli se joka Asgardin liiton masinoi, ei vaan ollu pressana sopparin ratifioinnin aikaan. Nimim. taustapiruna lobbaillut.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.