Ambient on/off

Join the new world

 

▄▀ INFO Minute Plus ▄▀ no. 2

Day 1,870, 00:12 Published in Croatia Croatia by Ministarstvo Informiranja RH

INFO Minute Plus, broj 2, dan 1.870 eNovog svijetaPoštovani građani eHrvatske,

Pred Vama se nalazi novi broj Info Minute Plus-a, u kojem se obrađuju dvije izrazito bitne teme:

1. eIzbori i epredsjednička debata, te,
2. eAnketa o EDEN-u i srodnim vanjsko-političkim temama.

Temu o svezi izbora obrađuje građanin Pasta93, a anketu je pripremio građanin Agrammon. Obje inicijative dobile su punu podršku eVlade eHrvatske, te se iz tog razloga prenose putem službenog glasila.

NAPOMENA:

Članak će se updatati iduća dva dana - kako se igraču Pasta93 jave novi potencijalni epredsjednički kandidati koji žele sudjelovati u debati, ili samo žele da se njihova kandidatura, zajedno sa pripadajućom prezentacijom, uvrsti na popis epredsjedničkih kandidata u ovom članku.

Za sva pitanja u svezi predsjedničke debate, i teksta koji je o istoj uvršten u ovaj broj, obratite se građaninu Pasta93, koji je glavni i odgovorni nositelj projekta debate.

... ::: ▄▀ ▄▀ Rad u državnoj upravi - PRIJAVA ▄▀ ▄▀ ::: ...

Predsjednički izbori su pred vratima. Neodlučni ste za koga glasati? Kakvi su planovi naših budućih ePredsjednika? Ekonomski projekti, vojni ciljevi i strategije? Glavni ciljevi tijekom mandata? Podignimo važnost predsjedničkih izbora na novu razinu. ePredsjednik ima velike ovlasti te se svi moramo aktivno uključiti u izbore.Sve eGrađane naše drage eHrvatske pozivam na PREDSJEDNIČKU DEBATU koja će se održati 4. siječnja 2013. godine, (dan 1.872 eNovog svijeta) u 21:00h, na službenom irc kanalu Ministarstva informiranja: #mi.hr (klikni za direktan pristup).

Program će voditi i moderirati Pasta93, te nekoliko pomoćnih moderatora.

Svoja pitanja budućim ePredsjednicima postavite putem upitnika:

... ::: ePREDSJEDNIČKA DEBATA - POSTAVITE SVOJA PITANJA KANDIDATIMA ::: ...

Debatu možete uživo komentirati na kanalu #pitanja (klikni za direktan link), gdje će također biti dopušteno, za vrijeme trajanja debate, postavljati dodatna pitanja za kandidate. Ovaj kanal neće biti moderiran, te će na istom skupina moderatora prikupljati neposredna pitanja od građana, nakon čega će glavni moderator, imajući na umu raspoloživo vrijeme trajanja debate, birati najinteresantnija pitanja koja će biti neposredno ubačena u samu debatu. Kandidati će unaprijed biti upoznati sa nekoliko kratkih načelnih pitanja kroz koje će biti u mogućnosti predstaviti svoj program.

Pozivam ovom prilikom sve predsjedničke kandidate da se odazovu i podijele svoja programe sa nama. Svojim odgovorima osvojite nove glasove. Iskoristite još jednu mogućnost da pokažete zašto bi eGrađani trebali izabrati baš vas.

Popis (trenutačnih) kandidata za predsjedničke izbore koji su pristali sudjelovati na debati:

1. dSoKre - Ekipa za bolju eHrvatsku, eHrvatska Stranka Prava, Burek Salama i Desert -BSD
2. Hrcozgb - Slobodna eHrvatska, TIGROVI, i ATJ Prcija
3. WhiteEagle1950 - Dalmatinska stranka
4. Street-soul Crew - Hrvatska demokratska stranka i Civilno društvo - "ja bi se isprčao jer neću moć sudjelovati, sve što imam za reći ćete pročitati u mojoj kandidaturi i vladu i program"
5. tweekST - Legija

Ostale službene kandidate možete pogledati na OVOM linku.

Prethodno izlistani kandidat: Djubre Mucko - podržan od stranke: Legija - na vlastiti zahtjev maknut je sa poipisa kandidata, jer, prema njegovim riječima i riječima članova stranke koja mu je dala otvorenu podršku, nije uspio osigurati ingame službenu kandidaturu, a izgledno je da se po tom pitanju do izbora ništa neće promijeniti. Za sve daljnje upite, obratite se građaninu Pasta93.

Puno sreće svim kandidatima u nadolazećim izborima.

Autor: Pasta93

Na debati će naravno sudjelovati samo oni kandidati koji su do početka debate službeno kandidirani u ingame mehanizmu eRepublika. Očito je iz komentara čitatelja kako nije svima ovo jasno, pa iz tog razloga isto i naglašavamo. Dakle, gore navedena lista je lista samo onih kandidata koji žele sudjelovati u debati, pod uvjetom da su istovremeno i službeno kandidirani u ingame mehanizmu eRepublika. Isto tako, a kao što je naglašeno u samom uvodu, debatu moderira građanin koji nije niti dio ovog ministarstva, niti eVlade eHrvatske, mi smo jednostavno prepoznali dobru ideju i dali joj podršku, kao što smo radili i kroz prošle brojeve svih INFO izdanja. Ukoliko nekom čitatelju nešto i dalje nije jasno, slobodno se može obratiti ministru Lord Marlock-u na PM.

... ::: ▄▀ ▄▀ Rad u državnoj upravi - PRIJAVA ▄▀ ▄▀ ::: ...

Neka se čuje glas svakog pojedinca. Koraci kojima želimo da korača naša eDržava.

U zadnje vrijeme objavljeno je mnogo članaka u kojima je izražena sumnja u savez, u ulogu eHrvatske u istom, potaknute su neke rasprave pa i neslužbene ankete, referendumi, što nije čudno s obzirom na napetu i tešku situaciju u kojoj su se našle sve članice saveza (EDEN).

(Pogledajte dva primjera: starija i novija anketa na temu EDEN-a).

Uz odobrenje trenutnog ePredsjednika i eVlade eHrvatske, smatramo da bi bilo dobro da se provede službena anketa zbog što većeg odaziva i što kvalitetnije analize, jer mnogi igrači na neslužbena istraživanja izbjegavaju i odbijaju dati svoje odgovor,e pa i sami rezultati istih mogu biti upitni i teško se mogu uzeti kao ozbiljna referenca za daljnja djelovanja. Stoga vas lijepo molimo da se odazovete na ovu službenu anketu kojoj možete pristupiti pritiskom na sljedeći link:

... ::: ANKETA ::: ...


Svjesni smo da će mnogi postaviti pitanje zašto uopće provoditi anketu, ali smatramo da je zbog boljeg funkcioniranja države u ovom trenu, a i kao putokaz za sljedeće epredsjednike važno znati kako narod razmišlja i što većina misli. Kada predsjednik donese neku odluku, mnogi su brzi na jeziku i vrlo lako osuđuju te poteze, ali moramo znati da se neke odluke, važne odluke za sve nas, donose upravo na taj način, da se predsjednika pita što eHrvatska želi i ako ta osoba ne zna što joj narod želi, budite sigurni da će dati odgovor kako on/a misli da je u redu, a to je onda subjektivno i nije odraz onoga što narod zaista priželjkuje. Vidjeli smo u ovoj igri već mnogo puta kada su tako pojedini epredsjednici na svoj ruku vodili države u propast, započinjali ratove koji su mnoge iznenadili, izlazili iz saveza, pokretali žestoke prepirke i poduzimali slične korake koji su se odrazili na cijele zajednice.

Jeste li vi zajednica koja želi da se njen glas čuje ili želite da predsjednik koji predstavlja eHrvatsku, u neznanju, u vaše ime glasa onako kako vi ne želite?

Smatramo da će se i budući predsjednici osjećati mnogo ugodnije kad će znati da iza njihovih odluka stoji narod i ovakve ankete bi bilo dobro provoditi periodički svako toliko.

Autor: Agrammon

Kao što je u samom uvodu specificirano, riječ je o anketi, a ne referendumu. Dakle, nije riječ o obvezujućem dokumentu na bilo koji način, već je riječ o "opipavanju pulsa", odnosno razmišljanja građana o vanjsko-političkim temama. Ukoliko nekom čitatelju nešto i dalje nije jasno, slobodno se može obratiti ministru Lord Marlock-u na PM.

... ::: ▄▀ ▄▀ Rad u državnoj upravi - PRIJAVA ▄▀ ▄▀ ::: ...INFO Minute
Službeno glasilo Ministarstva informiranja eHrvatske

Ministar: Lord Marlock
Izdanje pripremili: Lord Marlock, Pasta93 i Agrammon
Grafičko oblikovanje: prdenko, Bedex

MI - budimo povezani jer zajedno možemo sve!

... ::: ▄▀ ▄▀ Rad u državnoj upravi - PRIJAVA ▄▀ ▄▀ ::: ... 

Comments

Dalmatian devils
Dalmatian devils Day 1,870, 00:20

prvi

POVECALO
POVECALO Day 1,870, 00:21

Zašto su izostavljeni ostali službeni predsjednički kandidati??

NO vote!

serhio buskez
serhio buskez Day 1,870, 00:25

mogli ste objasnit i ovu situaciju s indijom,sta sad jel jos uvijek placamo rentu za regije,,jel su nam oni sad neprijatelji posto vidim da potpsuju Mpp s nasim protivnicima

berinnii
berinnii Day 1,870, 00:26

Popis (trenutačnih) kandidata za predsjedničke izbore FAILLLL

Smiljan
Smiljan Day 1,870, 00:34

Koje države ne bi htjeli vidjeti kao hrvatski MPP ni pod jednim uslovom? *
Ispravno bi bilo
Koje države ne bi htjeli vidjeti kao hrvatski MPP ni pod kojim uvjetom? *

Gvozden00
Gvozden00 Day 1,870, 00:37

v

Giove
Giove Day 1,870, 00:39

Popis (trenutačnih) kandidata za predsjedničke izbore FAILLLL x2

Giove
Giove Day 1,870, 00:51

Plus sta izlistavate "kandidate" koji nisu, pazi sad, na "ingame stranici za kandidature". eh, ti mehanizmi igre mnogo zajebata stvar. Fail x2.

nexus2012
nexus2012 Day 1,870, 01:10

Onaj CP koji donese odluku od izlasku iz EDEN-a, nepovratno je unistio eHrvatsku i otjerat ce ovo malo ljudi sto je ostalo... Stoga mi je i dalje svaka anketa takvog tipa potpuno besmislena.

BeDva
BeDva Day 1,870, 01:23

imformirajte nas o stanju u aziji, koji je ovo qrac??

I am not dSoKre
I am not dSoKre Day 1,870, 01:41

za nexus2012 - nije pitanje da li je anketa besmislena ili smislena nego ako imaš svoje mišljenje što eHrvatska treba, onda tako ostavi i glas, ali nemoj projicirati svoje mišljenje na mišljenje svih ostalih i na temelju toga zaključivati da li je anketa besmislena. Tebi je, nekome nije, a nema nigdje prilike reći svoje mišljenje. Nije li poštenije da svatko ima gdje izraziti svoje mišljenje, a bio to fail ili ne, ako većina kaže nešto i predsjednik tako postupi onda nije on uništio eHrvatsku, nego volja naroda i nitko nikoga ne može optuživati.

I am not dSoKre
I am not dSoKre Day 1,870, 01:42

Usput ovo nisu standardne info minute, nego info minute plus.

369th regimenten
369th regimenten Day 1,870, 01:43

hrcozg tigrovi skh za predsjednika
ajme
ajme ajme

the goast rider
the goast rider Day 1,870, 01:50

Usput ovo nisu standardne info minute, nego info minute plus.

ali se nalaze na sluzbenim stranicama ali to nisu sluzbene stranice xD

jazavci

nexus2012
nexus2012 Day 1,870, 02:09

To je moje misljenje, ne kazem da je misljenje drugih, ali za mene osobno je suvisna anketa, koliko znam jos uvijek imamo slobodu govora. Ajmo radit i anketu hocemo li uci u CoT, hocemo li proglasiti neradni ponedjeljak u eRepu, hocemo li prezivjeti iduci smak svijeta... Dakle po mom osobnom misljenju sve suvisno. A to sto sam rekao za ljude sam rekao jer znam masu ljudi koji bi napustili eHrvatsku i/ili igru kad bismo izasli iz EDEN-a.

POVECALO
POVECALO Day 1,870, 02:11

Ok, sad kad je članak doveden u red, može VOTE

john_rambo
john_rambo Day 1,870, 02:28

+1 nexus2012

samo vi pripremajte teren za napuštanje, panjine

volim karlovac
volim karlovac Day 1,870, 02:29

kaj ste svi napeti?

nookie_hookie
nookie_hookie Day 1,870, 03:13

mozemo odma van edena ko i poljska jer ipak mlađi igraci zele tako..

Drke John
Drke John Day 1,870, 03:59

Ja sam za Austro-Ugarsku

Ahileuss
Ahileuss Day 1,870, 04:29

Koji vam je vrag svima pa uvjek morate svakog kritizirat? Bolje doprinesite malo ovoj našoj eHrvatskoj kojim pozitivnim člankom ili komentarom...

Giove
Giove Day 1,870, 04:40

Agrammone, obzirom ostavljaš dojam borca za čisti hrvatski jezik, možeš li mi objasnit korištenje riječi uslov u anketi?

III Pocetnik Krivobarac III
III Pocetnik Krivobarac III Day 1,870, 04:48

ako vecina hoce da se ide iz edena, onda idemo ako neće onda ostajemo, nije rvacka nečija prčija gdje ce par ljudi odlučivat ili ipak je, nek svatko izrazi svoje misljenje i amen

I am not dSoKre
I am not dSoKre Day 1,870, 05:52

Giove, nemam opravdanja, neću ni pokušati sa onim bilo je kasno i žurio sam se jer to nije izgovor.

A tebe nexus stvarno ne razumijem. Zašto se bojiš ankete, ako stvarno misliš da većina ljudi čvrsto želi biti u Edenu, nemaš straha, a opet ako žele neke modifikacije (ne kažem nužno izlazak, jer da si otvorio anketu, vidio bi razne izbore) ne vidim zašto bi onda ta većina bila taoc ovih koji se prijete odlaskom ako se izađe iz Edena. Mislim koja fora. Ako netko stvarno radi toga želi otići, neka otiđe, ali izražavanje preko anketa je sloboda govora, a nije sloboda govora reći da je nešto nepotrebno nego kako sam ti rekao, daj svoje mišljenje u anketi, a to ti je mislim prva opcija, ostanak u Edenu bez ikakvih promjena, a nepotrebna je ova rasprava.

I am not dSoKre
I am not dSoKre Day 1,870, 05:57

the goast rider - neki od vas kao da prvi put čitaju ove novine. Naravno da se nalaze na službenim novinama, ali MI ima nekoliko posebnih izdanja koja su do sada nakupila po nekoliko brojeva, eto ovaj dodatak plus je tek drugi broj, znači treba samo naslov do kraja pročitati i vidjeti da to nisu INFO minute 99, 100 itd.

Giove
Giove Day 1,870, 06:00

Agramme, ja recimo necu ispunit anketu jer nema niti jednog odgovora koji me zadovoljava. apriorno sam za ostanak u EDEN-u, međutim svjestan sam da savez treba mijenjat tako da opcija 1 otpada. ponuđeno mi je jedino ostanak uz redukciju članova što mi osobno ne paše. a za izlazak ima čak 5 opcija. glasat cu kad dodje referendum.

SokoBiH
SokoBiH Day 1,870, 06:00

Voted

OVALNI REBORN
OVALNI REBORN Day 1,870, 06:03

ko igra za raju i zanemaruje taktiku završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku.

Karlo FTW
Karlo FTW Day 1,870, 07:06

vote za sluzbenu anketu..nek se zna kako i sta vecina oce pa cemo dalje vidit..

a ove nesluzbene ankete nebi trebali niti reklamirat..

ElvenCRO
ElvenCRO Day 1,870, 07:08

Ekipa iz info-a, svaka čast na trudu,
..a što se tiče izlaska iz EDEN-a...ni pod kojim slučajem!

I am not dSoKre
I am not dSoKre Day 1,870, 07:31

Giove nisi shvatio, prva opcija je ostanak koji nudi kozmetičke promjene, smjene članova i slično, znači zadovoljava ono što ti želiš, a druga opcija je ostanak, ali uz drastične promjene kao primjer je navedena redukcija članova. Mislio sam da je sve jasno. Naime ne vidim koja druga opcija bi bila za ostanak, da sam je mogao dukučiti napisao bi je, ali stvarno ne vidim što se tu može još nadodati.

ElvenCRO - imaš pravo na mišljenje, imaš i opciju u anketi pod prvim brojem pa je zaokruži, uopće ne vidim razlog za averziju prema anketi i općenito prema anketama, a kažem u ovom slučaju referendum sa ograničenim DA i NE mi se čini promašen jer ne ocrtava stvarne želje, jer recimo ja sam za ostanak, ali i za redukciju članova, a referendum mi ne nudi tu opciju nego mi nudi odgovor DA i ako tamo napišem DA svi će misliti da sam za ovo sad sranje od stanja, a nisam.

ElvenCRO
ElvenCRO Day 1,870, 07:39

Agrammon nemoj me krivo shvatiti, nisam kritizirao anketu niti imam averziju..dapače, smatram da bi trebale postojati ankete za većinu važnih odluka, jer i kad bi narod krivo odabrano nešto, nebi se moglo svaliti na jednu osobu, neg bi kolektivno bili krivi...nešto kao "Izravna demokracija", jer nas ima dovoljno i mamo mogućnosti sprovesti takve vrste odlučivanja.
🙂

Giove
Giove Day 1,870, 07:44

al ja zelim korjenite promjene, međutim korekcija broja članica nije po meni najvažniji korak, ni blizu. smatram da bi opcija za odabir bila prihvatljiva da nema sufliranja u zagradama. al dobro. svak nek shvati kako hoce.

Stubica
Stubica Day 1,870, 07:59

da bi mogao pristupit anketi, prvo trebam odgovor na 2 pitanja:
1. Kakav je ustvari nas trenutni status u Edenu, koliko im vrijedimo i koliko vrijedi nasa rijec tamo?
2. Koja nam je alternativa, sta i kako realno mozemo kad i ako izađemo?
Ne mogu prodavati kucu, ako nemam plan di cu zivit kad prodam i koliko ce me to kostati...

Xherrz.
Xherrz. Day 1,870, 08:35

ko igra za raju i zanemaruje taktiku završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku. x2
A ko mi je ljutija Josx, tome će i Vratnik bit nedostižan. Pametnom dosta

BacoST
BacoST Day 1,870, 09:02

ko dira Josx?

Rebelsy
Rebelsy Day 1,870, 09:46

v

I am not dSoKre
I am not dSoKre Day 1,870, 10:44

Giove to u zagradi je samo primjer što znače korjenite promjene, ne mora nužno značiti micanje članica.

ElvenCRO - nije ono sve išlo tebe, samo sam se nadovezao na odgovor tebi nakon zareza.

Stubica
1. Ako se drže pravila po kojima je Eden nastao, onda niti jedna članica ne bi trebala imati neka veća prava od druge, niti ih zahtjevati, nismo mi Poljska. Drugim riječima, vrijedimo kao i najmanja i najslabija članica, e sad da li je to tako ili neki ponovo u Edenu žele izigravati važnije od drugih, onda se savez pretvorio u ove klonove Phoenix, ONE, TWO, THREE, FOUR, tko, se, nije, skrio, magarac, je bio.

2. Prekompleksno pitanje za kratak odgovor, ali najviše ovisi i o drugim državama i diplomaciji, a ona je uglavnom s naše strane za drek. Srbi, Poljaci i neki drugi uspiju sve zatrolati i na kraju im se opet ti isti ulizuju i primaju ih u savez, dok nas kad netko zamrzi, taj se duri cijelo vrijeme i sve manje je onih koji nas uopće žele u savezu, uskoro bi mogli biti kao Turska.

Shapoor Reporter
Shapoor Reporter Day 1,870, 11:24

http://www.youtube.com/watch?v=L823Bu25N1g

mada, moram dodati da se apsolutno ne slazem sa tezom da su stariji igraci bezuvjetno za ostanak ;😉)

BacoST
BacoST Day 1,870, 11:57

Ups, došlo je do pogreške.
Obrazac "Predsjednička debata" ne prihvaća više odgovore.

Ako mislite da je pogreška, pokušajte kontaktirati vlasnika obrasca.

PsYh0tIC
PsYh0tIC Day 1,870, 12:10

Voted

I ispuni sam anketu xD

Z N Gorki
Z N Gorki Day 1,870, 12:39

vote

NiaNya
NiaNya Day 1,870, 14:48

NIKAKAV IZLAZAK IZ EDENA, ALI SU POTREBNE KORIJENITE PROMJENE!

P.S. KOJI K**AC IZVODIMO U INDIJI? IDEMO DOMA!🙂

nexus2012
nexus2012 Day 1,870, 15:46

Itekako sam pogledao anketu i glasovao, i to za "kozmeticke" promjene (samo zato jer nisam imao drugacijeg, objektivnijeg izbora, jer to nisi nazvao normalnije kako dolikuje nego direktno utjeces na anketu svojim osobnim ocjenama) koje su nuzne, ali ni najmanje nisu samo kozmeticke prirode, onako kako su predstavljene. Ako ti smatras da je prvo samo kozmetika, a drugo uopce da je izvedivo, tj. da ce EDEN izbaciti clanice koje radi manji dmg (bljuje mi se od takvog razmisljanja i uopce tako postavljene ankete, bas krasno kako se odnosis prema vjernim saveznicima) i uopce da ce to rijesiti probleme u EDEN-u je izuzetno naivno razmisljanje.

Jos jednom: niti su prvo kozmeticke promjene nego kljuc oporavka, niti je ovo drugo normalno. Cak ti je i Giove uspio objasniti gdje je sustina problema.

nookie_hookie
nookie_hookie Day 1,870, 16:19

jebes kravu, ajmo doma : D

boxer 64
boxer 64 Day 1,870, 17:21

@Agrammon:
"A tebe nexus stvarno ne razumijem. Zašto se bojiš ankete,"

Ja se ne bojim ankete i rezultata iste nego se pitam kakva nam je korist od te ankete?
Po meni koristi nema nikakve.

Kada se malo razmisli ta anketa nam može nanijeti dosta štete.

1. Ionako smo razjedinjeni i svaka dlaka svoju politiku vodi - u ovom trenutku nam nisu potrebne daljnje razmirice i polariziranja,Pitanje Da ili NE EDENu neminovno dovodi do polariziranja i oprečnih stavova.

2. Ostali članovi EDENa će se s pravom pitati jesu li Hrvati na izlaznim vratima - bez obzira na rezultate ankete.

3. EDEN NEMA alternativu*

* min. 80% eHrvata ne bi pristalo na prelazak u neki postojeći savez
* neutralnost nije opcija jer bez jakih MPP-a neutralnost bi nam na dugo vremena donijela da imamo 0 (nula) regija
* "neutralni" MPP sa Grcima, Rumunjima, Brazilcima i Amerima je utopija - Brazilci i Ameri su izabrali svoj novi put - čak se ni kratkoročno ne bi moglo sjediti na dvije stolice jer bi vrlo brzo došlo do sukoba interesa.
* prihvaćanje bilo kojeg jakog MPP-a je svrstavanje na jednu stranu i gašenje neutralnosti -- problem je što tako "neutralni" članicama saveza nikada nisu prioritet, ali dobro dođu kao liferamti Damagea.Problem EDENa nije velik broj članova. Problem je što SVAKI od članova vuče na svoju stranu. Tako da je potpuno nebitno vuče li nas 15, ili nas 5, svaki na svoju stranu.

Ono što nas je dugo vremena krasilo i spašavalo, pogotovo kada smo kao savez bili slabiji, više ne postoji - SPREMNOST ŽRTVOVANjA ZA SAVEZNIKA I PRIJATELjA.

Od kada toga više nema, nema ni saveza.
Koliko god se mi na EDEN pozivali i bili mu "vjerni"

Bez strukturalnih reformi u savezu i u državama članicama neće biti boljitka.

Toga se treba prihvatiti, a ne anketa i "opipavanja bila javnosti".

boxer 64
boxer 64 Day 1,870, 17:23

@Agrammon:
"ja sam za ostanak, ali i za redukciju članova,"

Vjerujem da će neki "manjim" članicama EDENa biti drago ovako nešto pročitati (kao i meni samome).

Znaš li za koliko nas TWO/CoT "šije" po broju igrača i po utjecaju u bitkama?
A ti bi išao izbacivati članice iz EDENa ...

Imao sam zadnja dva tri dana malo vremena, pa sam pogledao kako to "iz bližeg" izgleda

Pogledao sam relevantne podatke za eDane 1863 i 1865

EDEn + proEDEN neutralni vs TWO / CoT i proTWO / CoT neutralni

eDan 1865
D1: -54 mil. štete // -704 borca
D2: -615 mil štete // -2862 borca
D3: -1473 mil. štete // -2400 boraca
D4: -6469 mil. štete // -2491 borac

Ukupno:
- 8.613.065.860 počinjene štete
- 8457 boraca

Bi li još uvijek izbacivao članice i povećavao minus?

Koga zanima može pogledati Gogle Sheet: http://tinyurl.com/EDEN-vs-TWO-CoT


Nešto postići možemo isključivo boljom organizacijom, a ne smanjivanjem broja članica EDENa.
Postići možemo nešto boljim planiranjem ratovanja (fokusiranje na prioritete), reorganizacijom i prilagođavanjem na postojeće uvjete ratovanja - učinkovito (na)vođenje divizija.

Vjerojatno će admin uvesti neke nove opcije prije nego neki neke stvari shvate
Očito nekima iz državnog vrha i EDEN HQ još uvijek nije jasno da se nijedna bitka ne može dobiti bez djelotvornih D2 i D3

D1 tu izdvajam jer njih treba najprije pravilno uvesti u igru*

* U eHrvatske Civile su uvijek dobro došli novi igrači - zbog toga i ne postoji donja stepenica za ulazak u MU. Tako je vjerojatno i u većini ostalih MU-ova.
Pogleda li se realno, za eHrvatsku bi bilo puno korisnije kada bi SVI novi igrači išli u jedan ili dva MU-a, ALI samo ako će se u tim MU-ovima netko ozbiljno prihvatiti posla i te nove igrače pravilno usmjeravati i voditi brigu o njima.
Nemam ništa protiv toga da i mi stariji igrači damo svoj doprinos - tko ima dovoljno vremena, radom, tko nema vremena može pomoći novcem, wepom itd.

I am not dSoKre
I am not dSoKre Day 1,871, 01:35

Koja hrpa zaključaka, a većina pogrešna.

Kao prvo, oko članica, tko kaže da bi bile izbačene članice koje rade najmanje štete (to je nexus tvoj zaključak, a ne moj, vidim i boxer je isto zaključio) nego članice koje se ne pridržavaju pisanih pravila saveza i članice koje su unjele nemir u savez i otjerale neke druge članice. To je recimo razlog da se nekoga izbaci, iskreno uopće me sad ne zanima koliko taj štete pridonosi, ali ako vi mislite da je riješenje samo zabiti glavu u pjesak i da treba ne znam, zurenjem u sunce čekati da se problemi riješe, onda ste u zabludi.

I na kraju svega opet ne vidim potrebe za 1000 riječi ovdje u komentarima, opcija za ostanak bez nekih velikih promjena postoji kao izbor u anketi i slobodno je tamo izaberete kao što će i ona osoba koja misli da trebamo sve razhebati glasati za izlazak bez mrvice žaljenja (da li ta osoba shvaća što su možebitne posljedice, nije na meni da analiziram, ali i ta osoba ima pravo izraziti svoje mišljenje kao i ovi koji gorko zagovaraju ostanak). Ako ste sigurni da je više ovih koji zagovaraju ostanak, nemate straha, ali budite toliko socijalni i dopustite svima da kroje svoju sudbinu i budite oni koji stvaraju, a ne oni koji slijepo prate sve postavljeno prije 4 godine. Ako ništa drugo, nakon svako toliko vremena treba barem proanalizirati da li je put kojim se krećemo dobar.

Svaki razgovor ako se vodi pristojno, argumentirano, ne bi trebao biti povod niti jednoj članici za ljutnju, uostalom ovakve ankete i razgovore su do sad valjda vodile skoro sve članice pa ne vidim zašto ne bi i eHrvatska. Ponovo pitam, čemu strah i skrivanje od razgovora. Ne shvaćam neke ljude koji su ugrabili nešto i misle da se više nikada ne smije dovesti u pitanje, ili povesti raspravu o tome. Bez razgovora, bez anketa, bez mišljenja ljudi teško da se problemi mogu riješiti. Vi stvarno mislite da će ustoličenje "Smješka" umjesto "Ljutka" u neki stožer dovoljno promijeniti Eden i da će sve krenuti na bolje.

boxer 64
boxer 64 Day 1,871, 03:18

@Agrammon:
"Koja hrpa zaključaka, a većina pogrešna."

Vidim da si sve moje pogrešne zaključke pobio protuargumentima. xD


" ... nego članice koje se ne pridržavaju pisanih pravila "

Navedi koje su to.
Kada već znaš.
Ako ne znaš o kojima se radi onda ne vidim u čemu je smisao spominjanja izbacivanja nepodobnih.
Rtw, nisi to tako naveo u anketi, nego ovako "...druga opcija je ostanak, ali uz drastične promjene kao primjer je navedena redukcija članova"

Nije mi jasno zbog čega ne čitaš i prihvaćaš mišljenja onih koji su protiv te ankete onako kako su napisana.
Nitko ne dovodi u pitanje nečije pravo na izražavanje mišljenja.
Upitni su smisao, korist i trenutak postavljanja ankete, a ne sloboda govora i rezultati ankete.
Moje argumente zbog čega sam protiv ankete sam naveo gore i ne mislim se ponavljati


"Bez razgovora, bez anketa, bez mišljenja ljudi teško da se problemi mogu riješiti."

Je li zaista tako?
Do sada smo imali dovoljno predsjednika koji su "bilo naroda" osjećali bez anketa i nisu im trebale smjernice iz anketa.
Imam osjećaj da tu netko, na kraju balade, želi glumiti Poncija Pilata, pa mu treba pisana potvrda da on nije ništa kriv.

" Ne shvaćam neke ljude koji su ugrabili nešto i misle da se više nikada ne smije dovesti u pitanje, ili povesti raspravu o tome."

Još bitnije od pitanja hoće li se rasprava voditi su pitanja Kako? Kada? Gdje? S kim? S kojim ciljom?
Po mojem mišljenju se anketa i pitanja u njoj se kose s nekoliko zadovoljavajućih odgovora na pitanja iznad.

"Vi stvarno mislite da će ustoličenje "Smješka" umjesto "Ljutka" u neki stožer dovoljno promijeniti Eden i da će sve krenuti na bolje."

Jesi li ti uopće pročitao što ljudi pišu?
Ili ti je svejedno i samo furiš po svome?
O "Smješku i "Ljutku" jedino ti govoriš


"... budite oni koji stvaraju, a ne oni koji slijepo prate sve postavljeno prije 4 godine"

Je li ovo cilj ankete? xD
Kada se nešto konkretno predloži može se o tome raspravljati, a m

boxer 64
boxer 64 Day 1,871, 03:18

"... budite oni koji stvaraju, a ne oni koji slijepo prate sve postavljeno prije 4 godine"

Je li ovo cilj ankete? xD


Kada se nešto konkretno predloži može se o tome raspravljati, a meni ova anketa ( kako je postavljena), a i cijelo tvoje argumentiranje izgledaju kao pranje od svake krivnje, bilo što se dogodilo idućih dana i tjedana.


"Eto, nije nam ni EDEN pomogao, ali VI ste htjeli ostati u njemu."

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.