Ambient on/off

Join the new world

 

Укратко о свему. Дацин састав владе ! :D

Day 1,992, 09:16 Published in Serbia Serbia by Danijela 89


Позић-возић 🙂

Као што сам и обећала, у овом чланку ћете моћи да прочитате сажет план рада организације државе у случају моје победе на председничким изборима, као и састав Владе који ће тај програм спроводити. Сви људи у саставу си моји другари са којима бих волела да радим и/или људи који су у претходном периоду заслужили моје поверење 😃

Улогу премијера и саветника ће имати мој искрен и драг пријатељ Petar Popara Crni. Он је играч који има доста искуства у државном раду, како еСрбије, тако и еЦрне Горе, чији је и председник био. Једноставно је особа за коју сматрам да ће ми увек изаћи у сусрет и на чију подршку и савете увек могу да рачунам, а чије критике крајње озбиљно схватам 😃Свима је познато да је функционисање овог министарства веома битно за државу јер се бави организацијом српских војних јединица на бојном пољу. Оно на чему ћу ја инсистирати, као и моји претходници из СПЛ на месту председника државе, је равноправан однос према свим јединицама/формацијама у еСрбији. Дакле правила која буду важила за ПВЈ и ВеС, важиће и за ССФ и СОС, или обрнуто, сасвим је небитно којим редом се имена јединица наводе.

1) Све српске јединице, које желе да ударају по команди министарства, имаће исти начин финансирања који ће се заснивати на досадашњем систему рефунда уз напомену да ће се стриктно поштовати правило да висина расхода неће прелазити висину државних прихода што ће утицати на повећање државних новчаних резерви. Све могуће измене у систему рефундирања које бих желела да уведем, биће пре њиховог имплементирања представљене командантима јединица.

2) Све јединице (које то до сада нису урадиле, а желе да их финансира држава), биће у обавези да предају комплетне спискове својих војника који ће бити уведени у exploit бот систем, који служи за проверу начињене штете. При том, јединице које имају сопствене програме на основу којих контролишу начињену штету, моћи ће да их и даље користе. Ипак, увођење војника у систем овог бота ће бити обавезно за све јер само на тај начин држава може директно утицати на то коме се дозвољава да буде на њеном платном списку, а самим тим и пружа могућност санкције, уколико за тим буде потребе.

3) Од суштинског значаја за државу је контрола дневних наређења у јединицама, јер би се тиме знатно побољшала усмереност штете која нам је потребна на бојном пољу. Без коришћења технолошких помагала, ово је поприлично тешко контролисати, али постоји могућност набавке скрипте која контролише постављање дневних наређења, и потрудићу се да је обезбедим, макар како бисмо следећег месеца макар пробали исту да видимо каква је њена ефикасност.

У суштини, ово су кључне ствари на којима ћу инсистирати јер мислим да на њима треба започети реформу војске, па ове поменуте кораке видим само као прве у низу у побољшавању тренутног система који имамо, ако се он уопште може назвати системом.

Министар: Arandjanski Branko

Чланови тима: Unihorn, bernoldi_salieri, svetlanadenis, CKIMIY, Nemaanjaaa120, Dzonii996, TenskwatawaПред овим министарством ће бити тежак посао да размрси компликовану ситуацију насталу услед потпуне одустности Србије у дипломатским активностима приликом пријема САД у пуноправно чланство ЦоТ, као и потписивања МПП наше државе са Румунијом које је уследило као закаснели одговор.

СПЛ се од пријема САД у пробно чланство ЦоТ залагао за снажну дипломатску иницијативу чији би циљ био онемогућавање уласка САД у пуноправно чланство поменутог савеза. Власт је игнорисала наше апеле, наводећи да не жели да утиче на одлуке самосталног савеза што је довело до тога да ЦоТ у своје редове прими једног од највећих непријатеља Србије.

Српска власт је после тога уверавала народ да ће тежити да и даље одржава добре односе са ЦоТ државама, да би само пар дана после тих изјава, дневна кампања у Србији била борба за Румунију против Бугарске, државе која председава ЦоТ у овом месецу, чиме је хаос на међународној политичкој сцени доведен до тачке усијања.


После дефинитивног распада ЕДЕН-а, постаје јасно да постоје тежње да се свет поново поларизује (макар у првобитном периоду) на два јака савеза и мање савезе-пратиоце. Због тога ће мој посао и посао МСП тима бити да што пре искристалишемо статус Румуније у односу на савез TWO, да порадимо на потписивању МПП-а са Грчком и да, у оквиру матичног савеза иницирамо састанак на коме ћемо званично одредити политику према ЦоТ савезу и свакој од држава чланица тог савеза појединачно. Циљ Србије не треба да буде рат са ЦоТ савезом док год на своју страну не привучемо државе које би радије сарађивале са нама и нашим савезницима, него са САД.

Очување 10 ресурса се свакако намеће као имепратив сваког месеца, али, уколико се поклопе одређене коцкице, надам се да ћемо следећег месеца моћи да унесемо мало разбијемо монотонију започињањем рата против САД или рушењем кинеске империје у Азији.

За крај овог дела, обавезујем се на то да ће рад МСП бити бар дупло транспарентнији и да ће народ имати прилику да редовно даје свој суд о потезима које повлачимо, за разлику од претходних месеци када се спољна политика Србије водила готово искључиво иза затворених врата. Таква политика је неприхватљива јер не узима у обзир мишљење јавног мњења, а ја сматрам да о судбини државе у великој мери управо треба да одлучују грађани исте, а не самопрокламована „елита“.

Министар: Cookies Crisp

Чланови тима: Letva, Kheshig, TT Sindrom, fist3, ExZilYon,Danijel82Ово је једно од мени омиљених министарстава у коме сам и сама радила више од 7 месеци. Као и до сада, главна улога министарства ће бити организација заједничких удара за цивилно становништво и вођење „Црне листе“.

Нисам задовољна како је оно радило у претходним мандатима јер су обавештења била веома ретка, транспарентност рада министарства је била једнака нули. Оно што је сигурно је да ћете, ако ме изаберете за председника, и у овом министарству моћи редовно да пратите на који начин се троши државни новац, а контрола начињене штете од стране цивила ће бити контролисана путем већ поменутог бот система exploit.

Држава ће активно учествовати у избору капетана у водовима „Куке и мотике“, а циљ такве политике је постављање на место капетана активних играча који ће постављати наређења искључиво у складу са државним захтевима. Такође, тражићу начине којима ћу капетане водова активније укључити у организацију јединице јер сматрам да свако унапређење јединице може лакше да се одради уз људе који су чланови исте месецима, па и годинама.

Министар: Jeras

Чланови тима: deki91, Sasko97VGD, Cane95, Marko SajberОво је министарство које имам намеру да реактивирам. Наиме, некада је оно било активно и служило је за помоћ у виду подела хлеба (односно поклона у В1) млађим играчима. С обзиром да је овај посао већ започет у ранијим месецима, планирам да наставим са том праксом, с тим да мислим да је бесмислено да те поделе врше чланови Мин. образовања, ако већ имамо активан државни орг Министарства здравља.

Министар: Ivan Stanusic

Чланови тима: Mimica D, metrocopОво министарство ће бити задужено да направи анализу потрошње претходне Владе, да одређује висину рефунда у зависности од прихода државе, затим да води прецизну евиденцију потрошње и економских статистичких података, као и да обрће државна новчана средства на тржишту новца.

Такође, направиће се анализа висине тренутних пореза у Србији, затим просечне висине дневних прихода и расхода државе, и у складу са добијеним резултатима, донећемо одлуку о евентуалној могућности промене одређених пореза.

Мислим да су одређени порези у Србији веома високи и да би новчаник грађана могао да се мало растерети смањивањем пореза на приход и додату вредност јер су ти порези повећани због превеликог расипништва претходних власти, а не због реалне потребе за повећањем.

Гувернер: Antic Dragan

Чланови тима: Pegavac, CigermeisterОко рада овог министарства је све познато. Оно што могу да обећам је да ће народ редовно бити обавештаван о свим најважнијим дешавањима, како у Србији, тако и у свету.

СПЛ се увек залагао са максимално транспарентно вођење државе, што смо имали прилику да докажемо у пракси у месецима када смо били на власти, тако да нема сумње да ће исти принцип бити примењиван и у случају моје победе.

Министар: serbiankid

Чланови тима: mungos032Готово све теме које ово министарство може да обрађује су исцрпљене и детаљно обрађене. Због тога мислим да нема смисла поново писати по милион пута прежвакане туторијале, али бисмо могли да направимо један прегледан списак на коме би се нашли сви најбољи туторијали са свим темама које су од интереса за нове играче. Тај списак би се константно „рекламирао“ по новинама Мин. образовања и информисања како би био што приступачнији већем броју играча.

Такође, волела бих да покренемо писање нове врсте туторијала у којима би грађанима било приближено како изгледа управљање државом, односно које послове конкретно обављају чланови министарстава, како се одређује рефунд, како се рачуна дневни приход државе, како функционише организација Савеза у пракси и сличне теме које би могле бити од занимљивости и старијим играчима, а не искључиво е-бебама.

Министар: Nerazuman Lavirint

Чланови тима: Strahinjic BanovanПред сам крај кандидатуре, захвалила бих се пријатељима из странке Заједно на подршци коју су ми дали. Драго ми је да се сарадња те странке са СПЛ наставља и овог месеца (око пола године за редом сарађујемо) и верујем да је то убедљив показатељ доследности политичким принципима за које се наше две странке залажу и спремности да се не склапају трули компромиси зарад лакшег доласка на власт.Такође уколико буде потребе или нам буде потребна помоћ,врло радо ћу позвати још пријатеља који ће се радо одазвати на позив и изаћи у сусрет еСрбији.

Eто то је укратко бар за оне ираче који овај део читају и занимају се за то : )

За остале шта да вам кажем ,добар део вас ме зна са скупова или са чата,судите према ономе како сте ме ви доживели,а не како су вам други рекли .

Ја знам да не може свима одговарати ни мој састав владе ,ни моји ставови ни горе написан текст.Али сви они ће заједно самном дати свој максимум да овај месец прође успешно ,и да за будуће оставимо добру подлогу .

Будите ми насмејани јер то је оно најважније ,без осмеха нема игре,ако не умеш да прихватис шалу немој да се шалиш,а ако не знаш да се играш угаси профил ! 😃Срећан Ускрс пријатељи !
Даца 😃
 

Comments

Nemaanjaaa120
Nemaanjaaa120 Day 1,992, 09:25

ДАЦА ЗА ПРЕДСЕДНИКА!!

Maja Mitic Day 1,992, 15:03

Comment deleted

cajbert1984
cajbert1984 Day 1,993, 07:32

▒████▄▒
▒██▒██▒▄███▄▒███▒▄███▄▒
▒██▒██▒██▒██▒██▒▒██▒██▒
▒██▒██▒█████▒██▒▒█████▒
▒██▒██▒██▀██▒██▒▒██▀██▒
▒████▀▒██▒██▒███▒██▒██▒
ZA PREDSEDNICU!

Maja Mitic Day 1,993, 18:33

Comment deleted

PodgoricaninPG
PodgoricaninPG Day 1,992, 09:29

DACO DA SE DRUZIMOOOOOOOO !

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,992, 09:42

Да Србија поново дише пуним плућима! Даца за председника! : Р

Maja Mitic Day 1,992, 15:03

Comment deleted

Maja Mitic
Maja Mitic Day 1,993, 18:33

Za one koji nisu glasali:

ZA BUDALIMIR
☻/
/▌
/ \

ZA BUDALIMIR
☻/
/▌
/ \

ZA BUDALIMIR
☻/
/▌
/ \

ZA BUDALIMIR
☻/
/▌
/ \

Letva
Letva Day 1,992, 09:45

ДАЦО МИ ТЕ ВОЛИМО !!!!!!!
http://oi40.tinypic.com/52gock.jpg

SerbianWarrior98
SerbianWarrior98 Day 1,992, 23:55

Pasulj...

I Takashi I
I Takashi I Day 1,992, 09:50

✔ ⋰V⋰O⋰T⋰E⋰ ⋰

Kheshig
Kheshig Day 1,992, 09:51

IMA MENE, IMA VOTE!!!! \o/

Maja Mitic Day 1,992, 15:03

Comment deleted

cajbert1984
cajbert1984 Day 1,993, 07:32

▒████▄▒
▒██▒██▒▄███▄▒███▒▄███▄▒
▒██▒██▒██▒██▒██▒▒██▒██▒
▒██▒██▒█████▒██▒▒█████▒
▒██▒██▒██▀██▒██▒▒██▀██▒
▒████▀▒██▒██▒███▒██▒██▒
ZA PREDSEDNICU!

WolverineBY
WolverineBY Day 1,992, 09:51

V!

serbiankid
serbiankid Day 1,992, 10:04

Срећно!

Maja Mitic Day 1,992, 15:04

Comment deleted

cajbert1984
cajbert1984 Day 1,993, 07:32

▒████▄▒
▒██▒██▒▄███▄▒███▒▄███▄▒
▒██▒██▒██▒██▒██▒▒██▒██▒
▒██▒██▒█████▒██▒▒█████▒
▒██▒██▒██▀██▒██▒▒██▀██▒
▒████▀▒██▒██▒███▒██▒██▒
ZA PREDSEDNICU!

Zaspaniot
Zaspaniot Day 1,992, 10:08

GO Daca GO...😁))

SreckoSojic
SreckoSojic Day 1,992, 10:29

o/

Maja Mitic
Maja Mitic Day 1,992, 15:04

.ZA JEDINOG I PRAVOG PREDSEDNIKA:

БУДАЛИМИР

Кандидатура за председника еСрбије - Идемо у нове изазове!

http://www.erepublik.com/en/article/-1-2255139/1/20

zigazaga
zigazaga Day 1,992, 10:33

sad bi trebalo ja da napisem nesto tipa:

Jbg, super si ti lik, ali steta sto se ti tu nista ne bi pitala, ljudi koji su se debelo iskompromitovali i posvadjali sa svima, pa sada niko vise nece da njima da saradjuje, pokusavaju da se sakriju iza jedne devojke...
Jadno...


ali, ja to naravno necu napisati xDDD

srecno! o7

TrepleXXX
TrepleXXX Day 1,992, 10:38

Nemoj to da napises! Ma ko daci moze nesto da naredi ? Daca se pitala i do sad !! 😃

Danijela 89
Danijela 89 Day 1,992, 10:58

Ne poznajes me dovoljno : ) Hvala

goku011
goku011 Day 1,992, 12:48

Vote sam ti dao zato što si džentlmen, naravno i suptilan pa ne napisa ono što ne priliči da se curica ne rasrdi mada ne poznaješ je dovoljno..

Maja Mitic Day 1,992, 15:04

Comment deleted

cajbert1984
cajbert1984 Day 1,993, 07:33

▒████▄▒
▒██▒██▒▄███▄▒███▒▄███▄▒
▒██▒██▒██▒██▒██▒▒██▒██▒
▒██▒██▒█████▒██▒▒█████▒
▒██▒██▒██▀██▒██▒▒██▀██▒
▒████▀▒██▒██▒███▒██▒██▒
ZA PREDSEDNICU!

SashaL
SashaL Day 1,992, 10:35

Srecno rode, ako pobijediš zaslužila si o/

SashaL
SashaL Day 1,992, 10:50

... i da, što nema mrslava i Uvek_Tvrdog u MuP-u, jedva čekam prilikom da im vratim za odličnu sprdanciju na #res-u u mom mandatu xDD

Danijela 89
Danijela 89 Day 1,992, 10:53

Uvek tvrd je odbio da ucestvuje,a mrslav on je suvise nizak za poziciju xD

: ))))))))))

SashaL
SashaL Day 1,992, 10:59

Dobro, bar je Sajber kenjac tu xDDD

Maja Mitic Day 1,992, 15:05

Comment deleted

Ramirez.Andres
Ramirez.Andres Day 1,992, 10:37

vote

Anthony Tony Soprano
Anthony Tony Soprano Day 1,992, 10:40

o/

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,992, 10:48

Безобразнице!!!

AlexLovesU
AlexLovesU Day 1,992, 10:53

Hahah pa ja ne znam sta vise da vam kazem XD Jesam ubola ha?

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,992, 11:06

Па та песма је мој лајф мотив, шта да ти кажем : Р

Maja Mitic Day 1,992, 15:05

Comment deleted

Kapetan Uks
Kapetan Uks Day 1,994, 03:04

Ova pesma me upravo silovala... na nekoliko načina

deki91
deki91 Day 1,992, 10:42

курајбер у МУП-у јујујујујују : D

Marko Sajber
Marko Sajber Day 1,993, 12:01

mali zna znanje xDDDD

AZTE
AZTE Day 1,993, 15:11

а нема радета, па овo је нечувено хаха 😃 ништа без тврдог.. става xD

AlexxxZR
AlexxxZR Day 1,992, 10:44

srecno

svetlanadenis
svetlanadenis Day 1,992, 10:49

Srećnooo! o7

Maja Mitic Day 1,992, 15:05

Comment deleted

AlxBxBx Day 1,992, 10:49

Comment deleted

Veritas Triumphus
Veritas Triumphus Day 1,992, 10:51

Imas lepo ime, moje si godiste, zensko si.

Glasacu za tebe, ova druga dvojica su smaraci. 😎

pakija
pakija Day 1,992, 10:53

haha unihorn 😃

Maja Mitic
Maja Mitic Day 1,992, 15:06

.ZA JEDINOG I PRAVOG PREDSEDNIKA:

БУДАЛИМИР

Кандидатура за председника еСрбије - Идемо у нове изазове!

http://www.erepublik.com/en/article/-1-2255139/1/20

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.