Ambient on/off

Join the new world

 

Јужна Америка у пламену - бразилски референдум за улазак у Круг поверења (CoT)

Day 1,914, 12:29 Published in Serbia Canada by Sever Vetrovnik

Поштовани грађани,

Пред вама је још један број Књиге Велесове. У овом чланку позабавићемо се ратовима у Јужној Америци и бразилским референдумом за улазак у Круг поверења.Мало историје: Бразил и Аргентина су некада били чланови Феникса. По изласку из тог савеза, обе земље улазе у ПАНАМ, алијансу коју је створила Америка, са циљем да се дистанцирају од ратова у Европи, али и да стекне већу самосталност у односу на европске земље, које углавном одређују динамику игре. Аргентина је ПАНАМ, касније перименован у Теру, наустила, и једно време провела у ЕДЕН-у, из којег је такође изашла. Ипак, са изузетком чилеанско-аргентинског рата, након што су се офанзиве Бразила и Америке на Шпанију прекинуле, Јужна Америка постала је зона мира. Бразил је помагао својим савезницима, држао колоније и уживао у ресурсима. Слично је чинила и Аргентина, док Чиле није постао превелик залогај за њу.

Данас се чини да је мир у Јужној Америци заувек уништен. Бразил и Аргентина ушли су у сукоб који се дуго очекивао.

У том рату иницијативу тренутно има Бразил:Овај сукоб није само сукоб две земље на једном континенту. У питању је континентлани рат, јер ће у њему учествовати, што директним нападима, што у устанцима, готово све земље Латинске Америке. У том сукобу, Аргентина, Колумбија и Уругвај ратоваће против Бразила, Чилеа, Парагваја, Мексика и Венецуеле. Како су те земље оријентисане ка нашем савезу, а већина су чланице Круга поверења, узевши у обзир и то да је ЕДЕН у проблемима тренутно, Аргентина ће тешко изаћи из тог рата као победник. Окружена непријатељима, суочава се с враћањем у оригиналне регије, окупацијом и губитком бонуса.

Тренутна геополитичка мапа Јужне Америке:Овај рат ће имати неколико последица:

1. Бразил ће се сврстати на страну нашег савеза, али верујем да ће ући у Круг поверења. То се може закључити по тренутним бразилским МПП-овима, међу којима апсолутну већину имају чланице Круга поверења:

НАПОМЕНА: У току је потписивање савезништва с Јужном Корејом, Словенијом и Литванијом.

Такође, позив који је Бразил упутио Македонији доста говори о намерама Бразилаца, бар што се тиче савеза:

http://www.erepublik.com/en/article/-mofa-macedonia-from-mofa-brozil-brozil-biggest-war-ever--2212434/1/20

Улазак Бразила у Круг поверења учиниће тај савез глобалним играчем, можда моћнијим и од ЕДЕН-а. Како смо тренутно у пријатељским односима с тим савезом, и ми ћемо имати користи, јер ће се надмоћ над ЕДЕН-ом зацементирати, али ће се однос моћи веома променити, и то у корист Круга поверења. Такође, дипломатија нашег савеза и наше земље претрпеће неуспех ако Бразил не буде ушао у TWO, што се месецима поставља као наш циљ, и због чега смо, бар на папиру, позвали Србе из Америке да се врате у матицу. Ако није прекасно, наша дипломатија, а и дипломатија читавог савеза, морала би да се прилично потруди сада.

Ипак, питање је колико можемо бити успешни у привлачењу Барзила, ако се у обзир узме следећи чланак: http://www.erepublik.com/en/article/-mdc-alian-ccedil-as-2212568/1/20

Колико се може разабрати, Бразилци одржавају гласање о уласку у Круг поверења, који им је и званично упутио позив. Једна од новина које ће се увести у игру јесте и то што ће земље моћи да у игри означе савез којем припадају. Порука која је стигла председницма гласи овако:

"Hello Mr. President,

We would like to announce you that during the following week we will lauch, as we discussed at the eRepublik Summit 2012, a much expected feature in eRepublik: the alliances.

All you have to do is send a ticket and say from which alliance your country is part of and who is the Supreme Commander of the said alliance. Make sure you write the subject of the ticket "Alliance".

The ticket must be sent until the end of Day 1916 (17th February 2013).

Regards,
The eRepublik Team"

На референдуму наш савез, TWO, чак и није понуђен као опција, из следећег разлога:

A título de esclarecimento, não incluímos as opções "TWO" ou "EDEN" ou "ASGARD" ou "ABC" ou qualquer outra aliança pelo simples fato de não termos recebido qualquer proposta oficial para adentrar nessas alianças e caso você seja um adepto de alguma delas, pela lógica, sugerimos que vote pela "neutralidade".

У преводу, опције за гласање су само Круг поверења и неутралност, будући да остали савези нису дали никакву званичну понуду Бразилу да им приступи. Овде се мора поставити питање како Министарству спољних послова еСрбије, тако и дипломатском кору нашег савеза, зашто то нису учинили, ако се већ недељама говори да се ради на Бразилу. Такође, ако ова информација није тачна, а може се проверити у сс-у који се налази испод овог пасуса да је бразилска влада заиста то објавила, чини ми се да Бразил и није нешто одушевљен идејом нашег савеза и да смо заиста претрпели неуспех на дипломатском плану. Не само ми, као Србија, већ и читав савез.Иако се на форуму изашњавају за незавинсот, одизив у чланку је већи, где преовладавају гласови за Круг поверења.

2. У Јужној Америци доћи ће до бејби-бумова, и можда ће игра коначно престати да буде балканоцентрична.
Погледајмо какав је прилив играча у појединим латиноамеричким земљама:

Аргентина:

Бразил:

Колумбија:


Колумбија представља изненађење. Недавни бејби-бум, ако е-бебе буду успеле да преживе, може од Колумбије направити, ако не светску, а оно регионалну силу. Прилично се добро држе у рату против Бразила:

Стање јутрос:
Стање вечерас:

3. Ниједна од земаља Латинске Америке неће имати бонусе сигурне као до сада. У случају да Бразил окупира Аргентину, у устанцима у Јужној Африци Аргентинци би ударали против Бразилаца и уздрмали му економско царство. Такође, те земље ће престати да буду испоручиоци дневне штете балканским земљама, и постаће зависне и од њихове војне моћи, што ће игру учинити занимљивијом, и што ће ваневропске земље спречити да уцењују европске ноћном штетом.

Све у свему, овај рат нам иде у прилог, показује да ниједна земља заправо није недодирљива, али и поставља питање да ли је дипломатија еСрбије претрпела, заједно с дипломатијом нашег савеза, неуспех у привлачењу Бразила, и да ли је бугарско-македонско-чилеански дипломатски потенцијал већи од нашег.

Север Ветровник
 

Comments

Hitman79
Hitman79 Day 1,914, 12:34

Gde je ovde Paragvaj!? : P

Odlican članak! Vote k'o kuća!

Sever Vetrovnik
Sever Vetrovnik Day 1,914, 12:46

Слика број пет. : )

Sever Vetrovnik
Sever Vetrovnik Day 1,914, 12:50

А иначе се Парагвај проширио доста од скоро. : ))

Hitman79
Hitman79 Day 1,914, 12:53

Hvala na razumevanju.

Hitman79
Hitman79 Day 1,914, 12:54

Držimo Boliviju već 2 meseca okupiranom!!!

War3hous313
War3hous313 Day 1,914, 12:36

jos jedan izuzetan clanak.
svaka cast i SvakoDobro xD
ps.
Napiši dobar članak i osvoji nagradu.
skr.rs/UNeS-nagrada

VeikaHUE
VeikaHUE Day 1,914, 12:36

pele vs maradona \o/

Anominan
Anominan Day 1,914, 12:37

Hail Batistuta!

Apollon the Magnificent
Apollon the Magnificent Day 1,914, 12:41

sjajno kao i uvek.

Kiza No Sleep
Kiza No Sleep Day 1,914, 12:50

Super 🙂
Postovanje za nacinjen trud 🙂
o7

Georgian woolf
Georgian woolf Day 1,914, 12:50

dobar o/

Ubod sisa
Ubod sisa Day 1,914, 12:59

Dobar kao i uvek!

BangIades
BangIades Day 1,914, 13:02

Vote! o7

Marko ZZ
Marko ZZ Day 1,914, 13:04

vote

nikol000
nikol000 Day 1,914, 13:08

Sam si dao odgovor na pitanje treba li nama Brazil ili mi trebamo Brazilu .

TWO savezu sigurno ne treba clanica koja ce voditi pingpong rat mesecima ( sto upravo Brazil pocinje )
Posto su skoro sve clanice CoT zauzete svojim ratovima vrlo ce bit interesantno kako ce oni kao savez pomagati jedni druge i kako ce se postavljati neka taktika na nivou celog saveza

maxde
maxde Day 1,914, 13:30

Dobar clanak.. samo verujem da jecina igraca vec obavestena o tome posto je brazil stavio argentinu na NE jos pre 2-3 dana ... 😁

sve u svemu imas v i s

Robert E.Lee 1861
Robert E.Lee 1861 Day 1,914, 13:54

Argentina je totalno izolovana i nema joj spasa oni nemaju puno opcija osim da pokusaju da naude Brazilu kako god mogu.
Brazil ima izbor Spanija ili Amerika
Mada imam utisak da ce amerika uz pomoc brazila pokusati da udje u cot

Tex_Willer
Tex_Willer Day 1,914, 14:28

odlicno!
vote!

Mile Barajevac
Mile Barajevac Day 1,914, 14:32

E da je vise ovakvih clanaka....Vote ko kuca bre!

Srpski Sin 83
Srpski Sin 83 Day 1,914, 14:55

Sumnjam da ce eBrazil uci u bilo koji savez dokle god je ovakva "pat" pozicija. Znaju oni dobro da mogucim rasformiranjem EDEN-a stvari mogu mnogo da se promene pa im ova pozicija gde nisu niti u jednom savezu realno odgovara. To potvrdjuju i neke njihove novine kao i one sada vec javne prepiske sa njihovog foruma gde su raspravljali o CoT-u kao trenutno losem savezu za njih jer bi bili u obavezi da potpisuju MPP-ijeve sa drzavama od kojih ne bi dobijali mnogo pomoci itd...
I da Pele > Maradona : P

coolinbun
coolinbun Day 1,914, 15:48

Ova inicijativa potpisivanja MPP-a od strane Brazila sa CoT zemljama je iznudjena zbog upravo otvorenog rata sa Argentincima o kojem pises. TReba imati na umu da Brazil ima MPP sa POljskom i Spanijom, cijeg se dmg-a Brazilci nece tako lako odreci.

Takodje, moramo da uzmemo u obzir i da je trenutna predsednica brazila, ChaingunMAX, podrzana od strane CAT, koji su proEDEN orijentisana grupa igrača. Ulogu u pridobijanju Brazila moraju da odigraju Poljska i Španija, jer je veliko kolebanje u Brazilu po pitanju Srbije i Madjarske, pa ako se čudo ne desi, nećemo videti skoriji MPP izmedju nas i Brazilaca.

LaVrDus
LaVrDus Day 1,915, 02:31

Da li je to kolebanje prema nama i mađarima uzrokovano još onim starim brazilsko-mađarskim sukobom u JA ako se dobro sećam? Ili tu ima još nešto?

Vuk01
Vuk01 Day 1,915, 02:42

to i cipelici 😃

LaVrDus
LaVrDus Day 1,915, 02:45

što znači da su brazilci i ameri dobri frendovi:D

banovano magare
banovano magare Day 1,914, 16:06

Odličan 10. : )

Rumenko LizME
Rumenko LizME Day 1,914, 19:50

Hvala!

PutinPOWER
PutinPOWER Day 1,915, 01:42

Dobar clanak
v

momars
momars Day 1,915, 01:50

o7

TrigerSRB
TrigerSRB Day 1,915, 02:10

Odlican clanak!

VUJ! o7

Tevica
Tevica Day 1,915, 02:32

Odlican kao i uvek

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,915, 02:36

Колико сам ја схватио, наша власт на челу са Игајуниором се понизила пред Бразилцима тиме што је пристала на бесмислена условљавања од стране те државе, а на крају Бразил ипак иде у ЦоТ?

Плашим се да у МСП имамо превише мекушаца који једноставно не знају како треба да уђу у преговоре као неко ко представља силу. Претпостављам да је то због послушничког менталитета који се огледа у њиховом марионетском деловању.

igajunior
igajunior Day 1,915, 08:25

Nemoj da mlatiš ko maksim po diviziji...Imao si prilike da se informišeš o svemu, javno sam pozivao ljude da me kontaktiraju preko igm, ali ne, lakše je ovako...Ima više municije za političko pilićarenje 🙁(

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,915, 09:49

Ти си, бивши председниче, био дужан да водиш транспарентну политику и да обавештаваш народ о свом раду, а не да пилићариш, како ти кажеш, неким бесмисленим позивима да те људи контактирају преко поруке.

Као и многи твоји претходници, плашио си се јавне критике, а као такав, једино ти можеш бити неко ко пилићари, никако ја.

igajunior
igajunior Day 1,915, 10:55

Koliko sam ja bio transparentan, videlo se odmah na sledećim izborima i kandidatu koji je izglasan.
p.s. Da si se raspitao, sada ne bi lupao ovakve gluposti. Zašto namerno previđaš i izjavu mađarskog MoFe sčićnog teksta i sadržine poput naše izjave?Dovoljno si inteligentan da shvatiš da je priča oko Brazila đira inicijativa na relaciji TWO-Brazil, ali ne, lakše je pilićariti 😛

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,915, 11:38

Да, Жаре је добио изборе јер си ти био изузетно транспарентан, хахахаха, добар си живота ми :😁

Јбт, и још ми човек прича о пилићарењу...

:😁

igajunior
igajunior Day 1,915, 17:13

Kurvao si se sa svima od kojih si mislio izvući po neki poenčić... Znamo se Strahinjiću jako dobro...Ne znam kome uopšte uspevaš više da prodaš muda za bubrege 😛

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,915, 18:19

Још мало пилићарења :😁

igajunior
igajunior Day 1,915, 18:54

Svačije se vidi i zna ovdje, ne moraš ti nikome da otvaraš oči prijatelju 😛

Alex.L
Alex.L Day 1,915, 02:58

U Brazilu postoje tri grupe igrača, proEDEN (CAT), proTWO (Trolls) i proCoT (FODACE?) i trenutno se tamo vodi interna bitka o njihovoj budućnosti.

Sever Vetrovnik
Sever Vetrovnik Day 1,915, 03:34

Они одржавају гласање за улазак у Круг поверења, или останак у неутралности. Написали су да им наш савез није званично понудио улазак.

Alex.L
Alex.L Day 1,915, 04:16

Ne znam da l im je ponuđen ulazak, početni plan je i bio da se TWO napravi sa Brazilom kao originalnom članicom, ali se malo požurilo sa pravljenjem saveza "iz nekih razloga", mada ni Brazil nije delovao nešto preterano zainteresovano.

Sa druge strane, dovlačenje Brazila u TWO automatski odbija neke druge zemlje koje bi možda bile zainteresovane da se pridruže u dogledno vreme, a koje su pritom jače od njega.
Opet, Brazil za razliku od njih ima mogućnost da drži stabilnije resurse i nisu toliko... aj recimo problematični.

Fernando Colunga
Fernando Colunga Day 1,915, 03:22

Cim dobijemo granicu sa Brazilom,odma stavljamo NE-i primamo ih u nasu uniju-dosta smo cekali....
Uskoro rat Two vs CoT......

Thorin II Oakenshield
Thorin II Oakenshield Day 1,915, 03:29

v

BooBShakeR
BooBShakeR Day 1,915, 03:32

Ako cemo realno, CoT je kurton bez TWO saveza ...
Odlican clanak !

bernoldi_salieri
bernoldi_salieri Day 1,915, 03:51

vuj o7

Don Lex
Don Lex Day 1,915, 04:01

Много тога смо покушали са Бразилом, пружили руку пријатељства, коју су они одбили. Да ли је разлог САД, или већ неки други, не знам... Али, веруј ми да је проблем на њиховој страни...
Нисмо желели да дозволимо уцене, стога смо смањили интензитет преговора са Бразилом.

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,915, 11:37

Нисте желели да дозволите уцене, па сте пристали на испуњавање једне?! Мислим, онај позив упућен Ципелићима је пристанак на уцену, око тога смо већ дискутовали...

Шта је ту је, мислим да сте беспотребно и то радили, али ваљда вам је сад јасно да Бразилци једноставно не рачунају на Србију као на поузданог партнера, много им је ближи САД и дефинитивно ће са њима у ЦоТ.

А ви сад размислите да ли је требало да пустите глас противљења када је САД примана на пробно чланство у ЦоТ, или и даље мислите да "није на нама да се мешамо у политику самосталног савеза"...

igajunior
igajunior Day 1,915, 17:15

Dometi tvoje spoljne politike su prodaja Brčkog i iznajmljivanje italijanskih regija Makedoniji...Uopšte ne mislim da si sa ovakvom istorijom pozvan da govoriš na temu 😛

Rastko1991
Rastko1991 Day 1,915, 04:06

Tex_Willer
Tex_Willer Day 1,915, 05:12

 

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.