Ambienti on/off

Join the new world

 

МЕМОАРИТЕ на ХЕРОИТЕ!

Dita 1,902, 02:42 E Publikuar në Republic of Macedonia (FYROM) Serbia nga ricqo
Една личност нонстоп деновиве ми вели да напишам статија, епа Fantom Mkd, е главен фактор... Човеков толку е љубит играва што треба да добие медал за 24/7 онлајн... треба да се воведе нов медал за него, што на секој 300 сати да земаш по еден ... тој ќе има најмногу, да му верувате на дедо! епа денес сабајле 3.2.2013! Станав од кревет со идеја да ти е исполнам желбата фантомче!

ќе изгубам цели 3 сати за статија што ќе ја прочитаат за 1 минута.. е то е !


Епа ајде да го е*ам! Дали се сејќавате на вашиот прв роденден ? на првиот поклон ? на првите радости ? Јас "се сејќавам" за одредени личности како се радуваа... иако бев тогаш многу помал од нив, бев свесен што работат ... Некој работи ги слушнав неофицијално ама ги запишав ... и денес ги откривам најголемите тајни на еРЕПУБЛИК на Македонија!


[b]КОЈ КАКО ГО ЗАРАБОТИ ПРВИОТ БХ МЕДАЛ ?[/b]


1. Не знам зошто (ахаххаха) секогаш прв ми иде Лазароса-ТА!

-Било ем мрачно, ем темно... Многу земно, исполнето со емоции! Лазар ни на небо ни на земја... туку на СТОЛ пред МАСА! Не му верувал на компјутерот па сметал рачно... Според преданијата, се кажува дека испишал 36 а4 страници и 2 тетратки со тесни и широки... направил 3001 пресметка за тоа, кога е најдоброто време да се удри за да се земе медал, каде да се удри, во колку и зошто тука...


(тука е сликан од мајка му, кога видела колку решил да учи а уствари он 5 голд го олеснал на Плато)


Е зел во предвид економијата, лиценците, времето надвор, брзината на ветарот на рејљев почва и гравитацијата врз ПИ (3,14) ... и му дошло 99 врз 1 ! Својот труд го урамил на зидот и изгледал вака...И така, денес човекот има 397 ако не се лажам...

2.Идемо 2ка... Тука нема да се задржиме многу, сите учебници по историја за еМакедонија пишуваат за нашиот херој... СКАЈМЕКС да га ебу ебаго! Сите се родени по нормален пат на играва, а тој е роден со царски рез.. Живеел во палати и имал 3 - 4 копиљаци што крадат раткапни за него... Мака не видел ама ич! така кажува преданието... Му текнало ДЕНЕС ЌЕ ЗЕМАМ БХ! Додека сите се фалите колку базуки и медали имате, тој напишал НЕМОЈ НИ ДА ПОМИСЛИШ, ЌЕ НАЕБИШ! и остајл слика...два часа подоцна имал медал...

3. Одиме кај зверот! Конкурент на скајмекс познат како АЕХИЛ КОНГ, а денес И ПРЦ! е тоа прц не е за џабе... Историјата вели дека испрцал многу лујѓе, кога пукал за неговата држава не е*ел жива сила, прцал АМА СВЕ! И така еден ден, некоја будала си бркала БХ медал а овај го гледал исто како да е негов медалот и си седел вака5 минути пред крајот, ПРЦ! он го измислил ПРЦОТ! кратко со акцентот на Р!

4. МЈАУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ! Мириса на нешто посебно... ми текнува кога пола МКД се палеше на женски ник! МАЈААААААА ТХЕ БИИИИИИИИИИ! Уште како мала мајка и е омажила за Веспана, васпана... не знам како се викат! Затоа што имал ЗЛАТО, СРЕБРО, ДУКА ТИ... И еден ден, место да ојт на вода, да земит за белит платно или нешто... нејзе и текнало САКАМ БХ! И тој, ама како БХ ти си женско не ти треба... а таја пак САКАМ ИЛИ ЌЕ СИ ОДАМ! ОФ маки негови...зел ризницата негова, бам 405767594839564 голд на акаунт ФРЦ, она МАВАТ НЕКАДЕ ПРЦ, едн БХ МЕДАЛ КРЦ!


Ни лук јал, ни лук мирисал... за цел лук под кревет!

5. БЕС, ОЧАЈ, НЕРВОЗА ДО 100 САТОТ... да се пцуе повеќе него да се диши...
за све има иста реченица... исто капаче! ФАЛА МНОГУ! КРВНИКОООТ БЕ БРАААТ!се претпоставува дека му пишал ПМ на плато за да пушти соопштение кај сите, дека на ден тој и тој, сат толку, битка таја, борба таја... крвникот ќе брка медал! Ако не ... Што ги еби, ќе ги сечи сите! ФАЛА МНОГУ!


6. Да го вратиме во живот патриотот... онај што е даде душата за Македонија! ВОЈЧЕЕЕЕ! Почивај у Е.РИП легендо! Тој кога сакал да брка БХ медал тоа било случајно во некоја битка со јужните... И мавнал дислф на тоа тенкарите, истенкал сето злато ... и пак сме губеле...
и тогаш вреснал... МАМОООООООО ОДИ ПРОДАЈ ГО ФИЧОТО И ДОНЕСИ МИ 150 ЕВРА ХИТНОООООООО!

И така несакајќи фатил медал...фичото, што го продал... ексик нека оди!7. А сега една личност многу што е сакате... ама нема човек што не го сака на СЕЛЏО! Е баш овај, незнаел како да земе БХ и решил да украде... ништо чудно за него! Еве дел од муабетот како било тоа...

-Здраво брат, сакам да ти купам еден медал гледам имаш 20 ... 400 тенка!
-АБЕ ТИ УЛАВ СИ ? не се продавет!
- БРАТ 800 тенка...
- Нема шанца...
-800 тенка, и 150 голд!
- ГОТОВО... ВИЕ УСПЕШНО МУ ПРЕФРЛИВТЕ ЕДЕН МЕДАЛ НА НИКАТОР! ајде прајќај сега...
АЛО БЕ ?

ЕЈЈ ?

АБЕ ТЕНКОВИТЕ И ГОЛДОТ МОРЕ ?

ЕЈЈЈ ?

....

Мишон КОМПЛИТ! си имал медал...


8. ДРАШШШШ! ШШШШТ! Еден од првите прецедатели... е незнам дали е прв или втор... стварно не знам! Ама се кажува дека тој кога пушел пури народот препродавал голд за да имат за лебче... Е вака било... бидејќи млад станал ПРЕЦЕДНИК, сакал да има и БХ медал а се плашел од битки... епа си рекол во мојата ризница мора да има такво нешто... Отворил касата и барал цели 3 дена и 3 ноќи... и нашол! некој црн зарѓан... го исполирал и тоа е тоа! си го ставил у колекцијата!9. Јунајтед МКД! е не знам дали овај е прв, ама имам слушнато дека сите македонци од почеток работеле во една фирма со над 500 вработени... пасвордот од таа фирма му бил даен него! Замислете 500 вработени под вас... ги има терано како коњи да работат... и си рекол.... Има да ми напрајте и БХ, и ЦХ , И РХ и све пизда ви матер... и така и било, за 1 ноќ имал примерок од секој медал...


еве како изгледале првите медали... рачна изработка во таа доба... тоа е 😕

10. Ме смрзи да пишам да го ебам... ај уште една БУДАЛА да е спомниме... КАНОПИ! вејќе не постои... АМа да ви кажам, било сончев ден кога решил да бркат БХ! Се размавал ко луд, и земал прва рунда ... ОДМА СРЕЌА И НАСМЕВКА МАМАОООООО МЕДАЛ ЗЕДОВ! ... по 5 мин... ДА ГО ЕБАМ! ПАК ОД ПОГРЕШЕН АКАУНТ! НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.... ова се десило 2 -3 пати...

11. единајсти несакав да пишам ама ќе го забораев омилениот мој лик во играва... БИБЕР БЕ БРАААТ! Според легендите тој се родил во на стрмно место... се тркалал се тркалал и право вмед! Се најал толку мед, што е неверојатно силен! Ама добро и цел живот медар ебаго... И првиот БХ МЕДАЛ си го изработил од мед, зато е малку посветол кај него... ОТВОРЕТЕ ЌЕ ВИДИТЕ!АЈ ОДАМ ДА ЈАДАМ ЦРКНАФ...


Кој сакат шаут нека го стори тоа....


ПОЗЗ ШУТРАЦИ!КОЊИИИИИИИ МИЛУТИНЕ! НАДОПОЛНУВАЊЕ!идемо ...

12ка! ACE ЖУТИ! Порано многу стабилна личност, и наеднаш како све да му се смена... светот му се унра... дали љубовта го разочара... не знам 🙁 почна за све да не му чини...и тогаш мајка му да не го гледа така му купила скрипта... знаеш каква скрипта ? да си брка медалчина и да е независен од политика и народ... И така си бркал рх ваму рх таму... и оп еднаш СКРИПТАТА ЛАЖЕЕ! востанието последна битка губит... МАМОООООООООООООООООО ОВА НЕ ИДЕ! МАМООООООООООООООО! и мајка му... мафни се од на компјутер стока една... бам бам 50 бомбони, базуки... и на крај со еден удар 2 муви! БХ ПЛУС ЦХ! е така го научила и БХ ДА БРКА!13. Како смеев да го заборам овај човек... е зато и под 13 број го пишам... ТРУПЕР МАЧЕНИК! Тхе бест коштаплер и трол број 1 ! еми ај и јас да те истролам тебе 😛 ... вака било... кога сакал да збркат БХ, а немал ни базука ни бомбонче ... решил тоа да виде со ТАКТИКА! му пишал една ПМ на тој што си пукал за бх...

-ТУКА СИ ?

-ДА... не пробви да ми земаш бх!

-Не брате, само читав ако продолжиш да пукаш женати ќе се прцат со црнци, ќе ти пукнит казанчето, бојлер на глава ќе ти паднит, син ти ќе го посерит гулаб а баба ти ќе ја загубит патерицата ко ќе се швалерисвит...

- абеее ? ... немој вака...

- И не само то, ако земиш бх земаш проклетие... ѓерамида на глава ќе ти падне во првите 3 дена...

- Леле фала што ми кажа, не пукам појќе...


по пола сат, трупер си 200 000 дмг си земал БХ!

Ај и 14 нека има... под овај број ќе го запишам нашиот несреќен претседател... кој виде 2 светли и 28 темни денови во својот мандат ! АМИНТА! Искрено толку жал ми падна што го тролафте ко нафиксани на керозин... Ако ако, ако не го тролафте тој немаше да земит толку БХ МЕДАЛИ! само вие да продолжевте ... и ЦХ ЗЕДЕ ТОГАШ! Како ? епа од толку што е вовел демек државата во пропаст, почна сам да пукат кутриот... по 10 милиони во битка, само да ве задоволит... така е изгуби невиноста, и го зеде првиот свој медал...


e to e nesrejka...15. Мојот сограѓанин... ЕЛ ЧЕ ГУЕВАРА (ник што го користам во кантер 10 години без блефирање) он е познат како многу добар човек, дури и ЕКИМ бил... одел по улици и викал ЕКИИИММММ лечел од разни болести... И додека еден ден не му скурчило... Е одлепил лажната брада, земал малихерата и рекол ОДАМ НА БХ ! 30 секнди да стегнете ЛОГ АУТ! Ако немој проба да ми чепне медал, НЕГО ЦЕВКАВА ОД МАЛИХЕРАВА ВЗАБИ ЌЕ ГО ЧЕПНИТ !

шифра: немој да го нервирате, изгледа добар ама... 😛
 

Komentet

ricqo
ricqo Dita 1,902, 02:42

ШАУТ
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2205745/1/20
ако сакаш...

Phantom MKD
Phantom MKD Dita 1,902, 02:51

hahahha najak 😃

Denis SpirOooO
Denis SpirOooO Dita 1,902, 02:57

2nd

Stole Lazarov
Stole Lazarov Dita 1,902, 03:01

dobar 😉

Denis SpirOooO
Denis SpirOooO Dita 1,902, 03:03

Hahaha me presmea

NlKoLa MaCeDoN
NlKoLa MaCeDoN Dita 1,902, 03:04

o7 super statija.. 🙂

liveshit1903
liveshit1903 Dita 1,902, 03:08

...

Mr Af
Mr Af Dita 1,902, 03:08

Статијава ако ти ја читаш напреку или само со кругчето на глушецо одиш на долу за 1 минута јас потрошив 5 минути, и ми беше баш интересна. Алал да ти е. Поздрав и се најдобро старо пријателче.

Stef40
Stef40 Dita 1,902, 03:09

o7

Ivan Vancho Makedonski
Ivan Vancho Makedonski Dita 1,902, 03:09

Е сега во наредна статија очекувам да им се обратиш на горе наведените со прашањето дали се сеќаваат како го фатиле првиот БХ и склопи една статија со нивните одговори : ))

ricqo
ricqo Dita 1,902, 03:13

ФАЛА на сите, фала Мр Аф ме бодриш вака xD


IVAN VANCHO... dobra ideja... ne znam kolku ke uspee retko da se sejkavaaat spored mene... ama ke se obidam da dojdam do to...

ako ne me zemat so shamar preku poraka!

goLdeNNN
goLdeNNN Dita 1,902, 03:14

7. А сега една личност многу што е сакате... ама нема човек што не го сака на СЕЛЏО! Е баш овај, незнаел како да земе БХ и решил да украде... ништо чудно за него! Еве дел од муабетот како било тоа...

-Здраво брат, сакам да ти купам еден медал гледам имаш 20 ... 400 тенка!
-АБЕ ТИ УЛАВ СИ ? не се продавет!
- БРАТ 800 тенка...
- Нема шанца...
-800 тенка, и 150 голд!
- ГОТОВО... ВИЕ УСПЕШНО МУ ПРЕФРЛИВТЕ ЕДЕН МЕДАЛ НА НИКАТОР! ајде прајќај сега...
АЛО БЕ ?

ЕЈЈ ?

АБЕ ТЕНКОВИТЕ И ГОЛДОТ МОРЕ ?

ЕЈЈЈ ?

....

Мишон КОМПЛИТ! си имал медал..


хахахахахххаахаххах

Pur3BlooD
Pur3BlooD Dita 1,902, 03:18

хаахахахахаахахахах закон ! 😃

o/

Volk No1
Volk No1 Dita 1,902, 03:18

o7

cenodekaMKD
cenodekaMKD Dita 1,902, 03:44

го заборавија МакедонецМКД... : S

UNISTUVAC MKD
UNISTUVAC MKD Dita 1,902, 03:55

Edna od retkite statii sto vredat vo posledno vreme 🙂
BRAVO

ricqo
ricqo Dita 1,902, 03:57

Благодарам hikagenius !

mkdfighter97
mkdfighter97 Dita 1,902, 03:58

fala bogu kvalitetna statija 🙂 V+S

lazarosaMKD
lazarosaMKD Dita 1,902, 04:06

@ricqo се сеќаваат, зошто да не :😁

може не памтам последниот БХ кај сум го зел ама ги памтам трите лепчиња што ми ги пратија кога се регистрирав во хрватска, се сеќавам на авионскиот билет што ми го прати Dragje за да се преселам во Индонезија (тогаш беа воена и економска сила и таму беа мнозинството Македонци) а се сеќавам и на првиот БХ во Central Anatolia за Турција против Грција, со аватар Add Macedonia :😁

dDejan
dDejan Dita 1,902, 04:07

alal vera za statijava :😁

SKOPJE 5
SKOPJE 5 Dita 1,902, 04:09

хаахахахаххаах ВРВ најдобра статија на сите времиња продолжи да не смееш вака и понатаму :DD

ricqo
ricqo Dita 1,902, 04:13

Ме изненади лазар, зарем и картата е помни хехехехе ама добар аватар!

фала фала за пофалните зборови на сВите!

Ace Veles
Ace Veles Dita 1,902, 04:24

odlicno e 🙂

TheTrooper69
TheTrooper69 Dita 1,902, 04:28

ме имало и мене бе...го нема диме, нема ни цицки.

Krvnikot
Krvnikot Dita 1,902, 04:30

😘
Fala mnogu.

Leader of Scorpions
Leader of Scorpions Dita 1,902, 04:37

bravo za statijata odamna ne sum procital nesto interesno 😉

Felllix
Felllix Dita 1,902, 04:38

o7

Kpakep4e
Kpakep4e Dita 1,902, 04:53

@lazarosa
i ja go pamtam toj bh xD

TheWickY
TheWickY Dita 1,902, 05:06

o7

Draknar
Draknar Dita 1,902, 05:11

o7

ricqo
ricqo Dita 1,902, 05:13

tenkju tenkju o7 - i sam ke si napisham glas... e tkaaa!

SaJrUs
SaJrUs Dita 1,902, 05:36

o7

Aexil Kong PRC
Aexil Kong PRC Dita 1,902, 05:41

hahahahaaa me iznasmea : D

nikolaapo
nikolaapo Dita 1,902, 05:48

haha 07

MaCeDoNa
MaCeDoNa Dita 1,902, 05:49

о//

Macedonian Power
Macedonian Power Dita 1,902, 06:14

o7

CobeMakedonski
CobeMakedonski Dita 1,902, 06:20

hahhah 😃 bravo 😁)

TashaMKD
TashaMKD Dita 1,902, 06:22

o7

Stev4o
Stev4o Dita 1,902, 06:28

o/ o/

dimzaaa
dimzaaa Dita 1,902, 06:31

Правда за Таленат!

suker.d
suker.d Dita 1,902, 06:32

kako ne te mrzese da ja pisuvas ziti se 😃
bravo

BoboBTMK
BoboBTMK Dita 1,902, 06:36

2-3 deno trebase da pisis 🙂 padna na ekondicija pri krajo 🙂 kako i da e braos za glupostite Dobiten si 😃 😃 😃

TheTrooper69
TheTrooper69 Dita 1,902, 06:50

Правда за антиталенат, тајгер за струмјанин.

thedragon
thedragon Dita 1,902, 07:54

Nema vancho nema vote : D

Alorkokombi
Alorkokombi Dita 1,902, 08:02

heheh dobro dobro

Aminta Makedonecot
Aminta Makedonecot Dita 1,902, 08:30

...и такви требаат : )

El Che G
El Che G Dita 1,902, 12:51

еве го мојот прв БХ
ереп лето 1 243
http://www.erepublik.com/en/article/-1-1749632/1/20


тооп статија,хехехехехехехехе

pomaga4
pomaga4 Dita 1,902, 14:05

nice 1

 
Postoni komentin tënd

Çfarë është kjo?

Ju jeni duke e lexuar një artikull që është shkruar nga një qytetar i eRepublik-ës, një lojë e veçantë strategjike ku luajnë shumë lojtarë dhe që është e bazuar në vende të jetës reale.Krijo karakterin tuaj dhe ndihmoje vendin tuaj për të arritur lavdinë e saj përderisa ju mund të bëheni hero i luftës, botues i njohur ose një këshilltar i financave.