Ambienti on/off

Join the new world

 

[МзО]Представување Тим и Агенда

Dita 1,846, 06:21 E Publikuar në Republic of Macedonia (FYROM) Republika e Maqedonisë (IRFJ) nga Ministerstvo za Odbrana
ЗДРАВО МАКЕДОНИЈО, ЗДРАВО НАРОДЕ МАКЕДОНСКИ!!!

Пред се горд сум што ќе водам една ваква армија, една Фаланга што гази и ќе гази се пред себе!

Најпрвин се извинувам што малку доцниме со статијата меѓутоа имавме доста обврски деновиве, околу договори и планови за работа.
Во меѓувреме им освоивме регион на Ружните така да тоа беше тактички потег од наша страна со добра соработка со Бугарскиот МоД и нивниот Претседател, со кои им го одвлековме вниманието на повеќе страни и ви фативме во тесно што би се рекло. Се обидуваме на сите страни да придобиеме сојузници, Пријатели треба да ствараме, а не да ги губиме...

За нашите планови и напади ќе видете секогаш известуавни навреме за да бидеме спремни секогаш АГРЕСИВНО да ги започнуваме битките со многу рутина и самодоверба!

За подобра координадија и правилно искористување на штетата одлучивме да направиме групна порака.

За координација на битките ќе го направиме следново:
-Групна порака во која ќе бидат сите комадири на единици во еМакедонија
-Секојдневно во таа порака ќе им биде доставана листа со приоритетни битки и планот за работа (кој истиот ќе ви стои на топик на вашите канали)
-Известување на нападите и ударите секогаш навремено
Како и многу други работи како и предлози од наша и нивна страна се разбира (секој предлог е добредојден со цел за поуспешна работа)

Со тоа толку, а сега да ви го претставам мојот тим составен од вредни,активни и пред се поверливи личности во кои имам потполна доверва ВО СЕКОЈ ОД НИВ и исто така одлична соработка со истите.

Министер:
KocoskiMKD

(ЈАС, што да ви кажам, добро ја разбирам функцијата, активност на каналите, консултација со Претседателката, се трудам да стварам нови пријателства во полза на нашата држава и ај да не се фалам 😛)

Заменици:

Davorsk8
Chazzspaz
Tolepasa


(тоа се луѓето кои ми даваат предлози и ми помагаат во работата)

Помошници:

Acezuti
Taso Bombata
Efilijo II
Aexil Kong Junior
Trte T
Apocalipse MNA
JaneAsterix
PUKNIUMRI
Krismaster7


(повеќето од нив ги знаете, ги почитувам како и сите други и секој од нив наизменично ќе добие шанса да се покаже... ДА ДЕЛИ ТЕНКОВИ ДЕ 😃 )

За крај едно благодарение до нашата претседателка која им даде шанса на многумина кои изразија желба за да помагаат во работата не само во МоД тимот туку и на сите потребни позиции
(и обезбедување имаме, затоа пазете што правите 😃 )

Да Живее МАКЕДОНИЈА! о/
 

Komentet

Ministerstvo za Odbrana
Ministerstvo za Odbrana Dita 1,846, 06:23

[МзО]Представување Тим и Агенда
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2172156/1/20

TashaMKD
TashaMKD Dita 1,846, 06:27

o7

Plainswalker
Plainswalker Dita 1,846, 06:32

ок

LitoII
LitoII Dita 1,846, 06:35

Успех! : ))

SmkD
SmkD Dita 1,846, 06:35

o7

krismaster7
krismaster7 Dita 1,846, 06:36

o7

Alexander Macedon
Alexander Macedon Dita 1,846, 06:42

o7

Angela92
Angela92 Dita 1,846, 06:42

o7

GGoxyto
GGoxyto Dita 1,846, 06:42

Океи.

JaneAsterix
JaneAsterix Dita 1,846, 06:44

o7

DGKukusev
DGKukusev Dita 1,846, 06:44

o7

Palavko
Palavko Dita 1,846, 07:02

o7

Aliss Wonder
Aliss Wonder Dita 1,846, 07:26

o7

Stef40
Stef40 Dita 1,846, 08:07

КОЧО ФОР ПРЕЗИДЕНТ ОФ РЕПАБЛИК ОФ МАКЕДОНИЈА !!

о7

Jurukov
Jurukov Dita 1,846, 08:11

o/

Felllix
Felllix Dita 1,846, 08:20

o/

CAT DADDY
CAT DADDY Dita 1,846, 09:06

So site sili napred slozno ! o7

El Che G
El Che G Dita 1,846, 09:18

о/

ApocalipseMNA
ApocalipseMNA Dita 1,846, 09:21

o/ SAMO NAPRED ! do novi pobedi !

dedo mraz 78
dedo mraz 78 Dita 1,846, 09:27

o7

ShadowStalkerr
ShadowStalkerr Dita 1,846, 09:30

o/ kocoski

Davorsk8
Davorsk8 Dita 1,846, 09:31

о7

V l a d O
V l a d O Dita 1,846, 09:53

тргнете го тоа фотографија точка ком точка мк од сликата ми боде очи

MKD DragoN MKD
MKD DragoN MKD Dita 1,846, 09:54

o7

SaJrUs
SaJrUs Dita 1,846, 10:47

o7

TRTE T
TRTE T Dita 1,846, 10:53

o7

V l a d O
V l a d O Dita 1,847, 05:02

Edit:
Political debates and analysis WTF нели во батл ордерс треба да биде : /

kokan p
kokan p Dita 1,847, 07:12

o7

Ivan Vancho Makedonski
Ivan Vancho Makedonski Dita 1,847, 18:02

Како прво...преТставување со Т

да прочитате за изедначување по звучност 😁)

Како второ не ми се допаѓа што како доаѓа некоја нова гарнитура ги менува симболите на МзО и на другите институции...личи на распашана команда

Како трето нека ви е со среќа о7

Sande Mafija
Sande Mafija Dita 1,848, 03:54

За координација на битките ќе го направиме следново:
-Групна порака во која ќе бидат сите комадири на единици во еМакедонија
Ни овој месец никаква порака не сум добил од владата... како и претходниот... 😉 Браво! 🙂

 
Postoni komentin tënd

Çfarë është kjo?

Ju jeni duke e lexuar një artikull që është shkruar nga një qytetar i eRepublik-ës, një lojë e veçantë strategjike ku luajnë shumë lojtarë dhe që është e bazuar në vende të jetës reale.Krijo karakterin tuaj dhe ndihmoje vendin tuaj për të arritur lavdinë e saj përderisa ju mund të bëheni hero i luftës, botues i njohur ose një këshilltar i financave.