Ambient on/off

Join the new world

 

Депутати, обмислете свалянето на данъка за оръжията

Day 1,713, 00:22 Published in Bulgaria Bulgaria by egad

Здравейте 🙂

Не знам дали съм го споменавал и преди, но аз съм тотален икономически неграмотник, както в РЖ, така и тук. Срам, не срам – това е истината. И въпреки, че гледам данъците, като първокласник интеграл, все пак ми се набиват някои неща в очите.

В момента на писане на статията най-ниската цена на оръжия К7 в България е около 85лв (изключвам единичните бройки на хора, които препродават или просто подбиват пазара). Цената на желязото е 38 стотинки. За производството на 1 К7 танк са необходими 200 желязо и 1/16 заплата, която в момента е 113 лв. Общо себестойността на танка излиза 85,06 лв. За да е на печалба един производител е необходимо да си начисли и данъка, който в момента е 10% или абсолютния минимум на такова оръжие трябва да е 93,57 лв. Разликата е впечатляваща, а при по-ниския клас оръжия ситуацията не е по-различна.

В същото време най-ниската цена на световния пазар е в еСАЩ – 74,50. Очевидно е, че всеки, който иска да си купи повече от 1 бройка ще предпочете да отиде до техен регион за 20 лв и да е на изгода. В случая въобще не говорим за опциите на черния пазар. За да е конкурентно способен българския производител е необходимо да се свалят данъците на оръжията или цената на желязото, а най-добре и двете. И доколкото цената на желязото се регулира от световния пазар и ние в частност трудно бихме могли да я регулираме, то поне данъците биха могли да се променят.

Защо това няма да навреди сериозно на бюджета? Реално погледнато преди промените най-продаваните (или може би единствените продавани) оръжия бяха К6, които вървяха в порядъка на 30 лв. Сегашните най-търсени оръжия К7 са повече от 2 пъти по-скъпи и съответно приходите за хазната са повече от два пъти повече. Едно намаляване на данъка освен всичко това ще направи К7 оръжията и още по-достъпни, което ще увеличи продажбите и отново ще има повече пари в хазната.

Така че призовавам депутатите спешно да обмислят понижаване на ДДС на оръжията. Това ще е в полза на всички нас.

 

Comments

Vladkovr
Vladkovr Day 1,713, 00:26

Твърдо ЗА!

Bobi Germaneca
Bobi Germaneca Day 1,713, 00:37

Против!
Хазната печели от данък които плаща бота , той изкупува много повече оръжия(повечето малък клас) от играчите.
Просто като искате евтини купуваите на черно.

staikoff
staikoff Day 1,713, 01:16

Вие не разбрахте ли, че данъците не са такъв инструмент в глупавата игра както в реалния живот. Единствено се отразяват на приходите в хазната.

Reel Bad
Reel Bad Day 1,713, 01:57

Кво ви пука? Аз спрях К7 от производство и продавам ресурс. Верно фирмата не работи и не печела, ама такава далавера от солниците става, че вадя повече така.

А държавата си прави далавера с балъците, които произваждат на загуба К7.

Old 7
Old 7 Day 1,713, 02:08

1. Държавата не печели от данъка на К7-ците а от ниските класове.

2. Беше правен опит с много нисък данък на оръжията по времето на Флаузиньо и постъпленията се понижиха рязко / хазната се изпразни. За това данъка беше върнат на същите нива.

3. Може би трябва да се сложи 2-3% на суровините?

NO CARRIER
NO CARRIER Day 1,713, 02:10

koevman, бот няма от много дълго време. : ) Ако имаше, цените нямаше да са такива, просто.

MyCaKaToP
MyCaKaToP Day 1,713, 02:53

И аз мисля, че бота е спрян или работи само на много ниски цени откакто вкараха ракетите.

fath12
fath12 Day 1,713, 06:10

Като стане желязото 16-17 стотинки, отново ще има печалби в оръжията - за К7 говоря, другите фирми вече издухаха супата. А 16-17 стотинки за желязото ще има макс до седмица.
ДДС за суровините няма в играта.

Bobi Germaneca
Bobi Germaneca Day 1,713, 11:10

Разбира се че има бот.Просто е така настроен че да се прецакваме.

Zap6
Zap6 Day 1,713, 12:28

Последно смятах, че или желязото трябва да падне под 32 ст. или пищовите К1 да се дигнат над 4,55 лв. за да има полза от производство на К1. Почти аналогично и за другите К.
Желязото падна на 0.32, но и пищовите поевтиняха, така че все още производството е на загуба. За заплати на работници изобщо и не става дума.
Затова: За бога, братя, не продавайте оръжия, продавайте желязо!

vevekoko
vevekoko Day 1,714, 02:17

Old 7 : a be6e li ti qsno Flausa kolko svoi pari nqla v dyrjavata?

Audemars Piguet
Audemars Piguet Day 1,714, 14:13

@koevman - И на колко време минава тоя бот? От 4 седмици съм пуснал експериментално, на по-висока цена К5 храна и няма нищо. Докато не видя с очите си да се случи нещо, за мен това е пълна измишльотина. No hard feelings.

Audemars Piguet
Audemars Piguet Day 1,714, 14:14

Иначе по темата - напълно подкрепям егад, да се намали данъка двойно поне.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.