Okolje ON/OFF

Join the new world

 

Valtion nimissä tappaminen on suotavaa

Dan 1,900, 13:58 Published in Finland Finska s strani Gabriel Lavanche

Kuinka moni muistaa vielä mitä eSuomen armeijan ensimmäisen sotilasosaston NTJ / RFF sai varustuksekseen? Pääasiassa lämmintä kättä. Pari kertaa kuukaudessa jaettiin Q1 aseita operointiin ja jos oikein päätettiin tuhlailla, iskettiin oikein Q3:lla niin, että muurit oikein rävähtivät haluttuun suuntaan.

Ajat olivat tuolloin toiset, mutta kuvaavaa molemmille aikakausille nykyiselle ja silloiselle on, että kaikesta on puutetta. Suomessa oli siinä ja siinä tuolloin, että oli tarpeeksi työpaikkoja ja suurinosa teki töitä käytännössä ruokapalkalla ja suurin työn tarjoaja oli valtio. Nykyään ollaan vähän paremmassa jamassa kehittyneen infran ansiosta ja syystä, että yksityiselle sektorille on kasaantunut paljon varallisuutta.

Kuitenkin armeijan rakenteen muutosten sijaan hiukan itsekkäistäkin syistä on puolustusvoimat lakkautettu muutama päivä sitten ja nimenomaan rikas yksityinen sektori kerää kaiken tuen valtiolta sen sijaan, että panostettaisiin yhteiseen toimintaan.

NTJ yhdessä osaston ensimmäisistä operaatioista Argentiinan Patagoniassa.

Poliittisessa mielessä tilanne on siinä mielessä kestämätön, että nyt kansanedustajat periaatteessa jakavat omien puolueidensa tai ryhmittymiensä jatkeille rahaa sen sijaan, että ne käytettäisiin demokratian saneleman hierarkian johtamalle valtiolliselle armeijalle. Sinäänsähän tämä on kovin loogistakin, että jos eduskunnasta 70% kuuluu yksityiseen MU:hun, niin luultavampaa on, että yksityisiä hyödyttävät päätökset menevät paremmin läpi äänestyksistä.

Toki yksityisillä osastoilla on rajoitteita ja ainakin tietääkseni kaikki näistä pyrkivät eSuomen kannalta hyödylliseen toimintaan. Nykyinen pelimalli suorastaan vaatii MU:hun kuulumista, joten laajempi tarjonta myös valtion armeijan ulkopuolella on koko valtiota ja eSuomen etua hyödyttävää.

Yhteisön kannalta kuitenkin ”neutraali” ympäristö varsinkin uudemmille pelaajille olisi suotavaa, jotta vältyttäisiin nykyistä suuremmalta klikkiytymiseltä, joka juuri johtaa populistien lanseeraamiin termeihin eliitti ja selänpesurinki. Jokaisessa klikissä herrakerhoilua kuitenkin tapahtuu pienemmässä tai suuremmassa mittakaavassa ja tutustuminen toisen klikin ihmisten tietotaitoon tai osaamiseen jää vajavaiseksi.
Yksi eSuomen ensimmäisistä yksityisosastoisa oli pippelipoikien-iskujoukko, jonka tankki kuvassa.

Tämän neutraalin puoluerajat ylittävän ympäristön on parhaiten tarjonnut aina puolustusvoimat, jossa kaikki taistelevat saman asian puolesta ja samoilla ehdoin. Tämän takia minusta puolustusvoimien lakkauttaminen oli eSuomen kannalta todella surullinen päätös, mutta selväähän on, että ilman rahoitusta on vaikea toimintaa ylläpitää.

Ulkovaltojen tarjotessa luksukselta kuulostavan varustustason myös kotimaisen vaihtoehdon kilpailukyvyn ylläpitäminen kansallismielisyydestä huolimatta on ollut vaikeaa ja eSuomen sisäpolitiikan pienet ja riitaisat piirit ovat olleet aina omia ajamaan vanhempia pelaajia etsimään onneaan suuremmista valtioista.

Tasapainottelu siis logiikan kanssa on liian moniulotteinen, että minulla olisi antaa yksiselitteistä kantaa tai vastausta miten asiat pitäisi tehdä. Lisäksi tätä asiaa ovat monet muutkin pohtineet viimeisten kuukausien aikana, joilla on tuoreempi käsitys armeijan toiminnasta niin koti kuin ulkomaillakin pääsemättä puusta pitkälle.
Amerikan varustus voi olla ylivertainen, mutta haluatko sinä palvella hänen kanssaan?

Mitä minä sitten ehdotan?

Poliittisesti kestävin ratkaisu, jos armeijaa ei aiota ylläpitää olisi lopettaa kaikki kiinteä rahoitus. Jos kerran pitää säästää niin säästetään sitten tosissaan. Siirrytään puhtaasti damagenostoon. Toinen sanoo, että tämä lopettaisi pienten divareiden damagen saannin, mutta kun sitä damagea voi ostaa mihin divariin tahansa. Eli tämä ei olisi ongelma.
Lisäksi vaihtoehto olisi taloudellisesti hyvin kestävä. Miten tahansa verotulot heittelehtivätkin, niin valtio voi ostaa damagen vain oman tarpeensa ja kykynsä mukaan sen sijaan, että heittäisi joka kuussa tietyn köntän MU:lle. Tehokkuussuhde myös paranisi, kun damage saataisiin aina tarvittaessa oikeeseen kohteeseen oikeaan aikaan eikä raha jakautuisi kuukauden mittaan ties mihin mercenary mitallin metsästyksiin tai muihin satunnaishuveihin.

Samalla myös epäterveen suhteen valtioon omaavat yksityiset Military Unitit, joiden toiminta perustuu liiaksi valtion ”elvytykseen” joutuisivat kehittämään omaa toimintaansa terveemmälle pohjalle. Ei niin, että näitä Suomessa nyt lähtökohtaisesti yhtään olisi.
Kun taloustilanne on huono, otetaan sieltä mistä pystytään.

Lisäksi tässä vieressä pystyisi pyörittämään vallan mainiosti yksin uusiin pelaajiin keskittyvää ”militiamuotoista” armeijaa, jossa väkeä koulutetaan peliin ja tutustutetaan yhteisöön. 5000 FIM:llä saisi esimerkiksi pullaa n. 135 000 wellness-pisteen edestä ilman orjatöitäkin. Joka vaikka 30 tukea tarvitsevalle olisi 4500 wellnessiä ”harjoitusoperaatioihin” per perse.

Toinen rakenteellisempi ja huomattavasti ehkä mielenkiintoisempi ehdotukseni valtion kannalta olisi, että sidotaan yksityiset lähemmäs valtiota viemättä niiltä suvereeniteettia tai tuhoamatta ryhmän omaa henkeä.

Tuki kohdennettaisiin edelleen kriteerit täyttäviin yksityisen sektorin MU:hin, mutta tiettyihin pelaajaryhmiin könttäsumman ja MU:n oman henkilökunnan jakoon perustuvan systeemin sijaan. Eli esimerkiksi jo mainittu aloittelija tuki kohdennettaisiin yhteistyö MU:ssa oleviin sopiviin pelaajiin ja loput kiinteästä budjetistä kohdennettaisiin ”ammattiarmeijaan”, joka olisi poimittu kyseisten yksikköjen halukkaista ja kriteerit täyttävistä pelaajista.
Myös liittolaisemme uskovat vankkaan ammattitaitoiseen armeijaan.

Näin pelaajat eivät joutuisi luopumaan omasta kiinneryhmästään, mutta voisivat silti toimia osana valtion armeijaa ja välikädet valtion ja jaetun rahan väliltä katoaisivat parantaen läpinäkyvyyttä ja tehokkuutta, sekä poistaen suuresti epäkohtia yksityisten MU:den politisoinnin kannalta.

Hiukan siis samalla tavalla, kuin aikanaan toimittiin puoluejakoisen HTJ:n kanssa, jonka toiminta aikanaan kellotti ihan uusia ennätyksiä varsinkin Suomen operaatiodamageen.

Kriteereiksi voisi pistää mitä tahansa maan ja taivaan väliltä. Jos nykyisestä 20k budjetista menisi siis 5k nuorison harjoitustoimintaan niin lopuilla saisi esimerkiksi orjatyövoimaa käyttäen ja nykyisillä resurssihinnoilla n. 2500 Q7 asetta tai enemmän halvempia asemalleja.
eSuomen on aika pistää taas haisemaan.

Henkilökohtaisesti en näe mitään estettä kummallekkaan mallille ja mielestäni molemmat palvelisivat valtiota paremmin kuin nykyinen systeemi. Valtiota ja hallitusta ei tule erkaannuttaa tavallisesta pelaajasta ja vain tiivis yhteisö pitää pieniä pelaajineen maita pelissä mukana, sillä eipä meillä oikein mitään muutakaan syytä ole peliä pelata.

Koko valtiollisen armeijan rakenteen lakkauttaminen rapauttaa muutenkin järjestelmää, koska hallitus pikkuhiljaa vieraantuu käsityksestään aktiivisista sotilaista, resursseista ja ylipäätänsä jakotoiminnasta.

 

Komentarji

S4m100
S4m100 Dan 1,900, 21:27

Asiaa!

Fettis
Fettis Dan 1,901, 23:54

Erittäin hieno artikkeli, vote!

POLAND PLS
POLAND PLS Dan 1,901, 00:12

Kaliuiel Lauanehe

Cure
Cure Dan 1,901, 00:51

Mielenkiintoista pohdintaa. MU-tuet pitäisi lopettaa imo, ja käyttää kaikki budjetti sitten julkisen kanavan iskuun kun tarvetta on. Paras tietysti olisi se armeija, mutta kun sitä ei näköjään haluta niin ei voi mitään.

Se, että yksityiset mu:t saavat vielä tukea on jotenkin omituista, koska sen rahan raportoitu kohdistus on monesti aivan muualla kuin missä sitä tarvitaan.

Samueru
Samueru Dan 1,901, 01:57

Kaiholla muistelen entisaikain jakoja. 5xQ1 oli suurin satsi, mitä ikinä sain.

Vihtori I
Vihtori I Dan 1,901, 02:06

Itse asiassa IKP:n suojeluskunta ja myöhemmin Taistelukorpit oli ensimmäinen valtion ulkopuolinen armeija, jo kauan ennen tätä MU-hommaa.

Hawley
Hawley Dan 1,901, 02:17

Hyvä artikkeli.

Itse olen tukenut tätä valtiollista armeijaa juuri tämän yhteisöllisyyden kautta. Armeija on ollut aina se paikka missä on tutustuttu uusiin ihmisiin eikä minkäänlaisia klikkejä ole luotu. Nykyinen armeija ei ilmeisesti enään ole mikään yhteisöllinen, mutta siitä voitaisiin sellainen luoda. Me henki on armeijan kulmakivi jaosta riippumatta ja jos vanhempia pelaajia ei kiinnosta niin menköön pois.

Toinen näkökulmahan tätä nykyistä järjestelmää tukeva on, että kun MU:t tällä järjestelmällä laitetaan kilpailemaan jäsenistä niin ne tarjoavat parempaa varustusta ja pienellä tappiollakaan pyörittäminen ei välttämättä haittaa, koska MU:lla voidaan saada lisää poliittista valtaa. Tämä voi olla totta, mutta kuten Lavanche artikkelissa toteaa tämä luo näitä klikkejä ja onko oikein, että valtio tukee poliittisia pyrkimyksiä rahallisesti? Tämä järjestelmähän vie juuri siihen, että politiikka tuodaan eSuomen viimeiselle alueelle, johon sitä ei ikinä pitänyt tuoda eli armeijaan! Tullaan tulokseen, että kaikkialla tehdään politiikkaa, paitsi hallituksessa (Niin pöhköltä kuin se kuulostaakin se on varmasti eSuomen ainoa paikka, jossa poliittisilla puolueilla ei ole mitään väliä).

eSuomen armeija takaisin tai sitten säästetään kunnolla eikä tukia kenellekkään! Mitäs me tuilla, kun EK päätti juuri antaa Suomen alueet puolalle.

RKJP
RKJP Dan 1,901, 02:19

Melkein luin kokonaan. Tekstiä luki mielellään

Zacharia Raven
Zacharia Raven Dan 1,901, 02:29

Eduskunnan asenne on aina nihkeä ollut, koska kuten Lavanche sanoi, isolla osalla on omia lehmiä ojassa. Mielestäni radikaalienkin ajatusten kokeilu on nyt mahdollista, kun mitään hävittävää ei ole, mutta suurten ja legendaaristen voittojen mahdollisuus on olemassa.

Koska PV on lakkautettu, voisimme nyt ensin testata yksityisten kykyä puolustaa Suomea ja Asgardia. Seurataan niiden organisointikykyä, tehokkuutta, operaatioiden oikea-aikaisuutta ja niin edelleen. Jos se ei toimi, lakkautetaan MU tuet, ja otetaan käyttöön täysin julkinen armeija, joka toimii täydellisesti Valtion johdolla.

Zacharia Raven
Zacharia Raven Dan 1,901, 02:30

Valtio voisi myös ostaa damagea suoraan sekä koti-että ulkomaasta operaatioiden aikana. Ostamalla damagea maksimoidaan iskuvoima juuri oikeaan aikaan.

Hawley
Hawley Dan 1,901, 02:33

Sitten toinen asia tätä iskukykyä koskien on MPP:eden korvaaminen juuri dmg ostoilla. Osa MPP:istä kun on puoliksi sitä varten, että pidetään suhteita yllä niin onko kannattavampaa solmia MPP vai ostaa dmg maasta sillä rahalla mitä MPP maksaa?

Dmg ostamisella ainakin tutustuttaisiin paljon suurempaan osaan pelaajista kyseisessä maassa, joten voidaan hyvällä syyllä kysyä parantaako se suhteita paremmin, mutta onko se vielä kustaunnus tehokkaampaa?

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Dan 1,901, 03:59

Well said sir.

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Dan 2,983, 12:19

Ai joku vielä lukee laatumediaa sekä kommentteja. Hyvä Samueru!

Otus Leucotis
Otus Leucotis Dan 1,901, 07:23

Tuossa damagen ostamisessa on vain ikävä kääntöpuoli, mikä nähtiin kesällä. Kun valtio tarjoaa kerran pari rahaa tankittamisesta, pian kukaan ei suostu tankittamaan ilman maksua. Eli tankkeja kyllä voidaan jakaa, mutta missään nimessä damagea ei kannata lähteä ostamaan, ellei tästä tahdo tehdä sossuiluhteiskuntaa.

TTi09
TTi09 Dan 1,901, 13:57

Lavan pyytäessä olen valmis antamaan kaiken.

Kendo Yana r
Kendo Yana r Dan 1,901, 15:13

He jotka taistelevat valtioiden tuilla ovat saamattomia tissinimijöitä. Korpit ovat aina luottaneet omaan kalustoonsa. Liity siis meihin!

OB Kenobi
OB Kenobi Dan 1,902, 03:48

PV ei ollut aidosti puolueeton toimija. Mutta ehkä puolueettomin, jos nyky-MU:ihin verrataan. Se että nyt osoitellaan sormella kuinka puolueelliset kansanedustajat sitäsuntät on populismia; samaa puolueellisuutta on käytetty päätöksissä koskien PV:ia, FoG:ia, jne.

Maailma on muuttunut, muuttui itseasiassa jo melkein vuosi sitten. Yksityiset MU:t, jo ennen mitään valtion antamia MU-tukia olivat iso osa eSuomen influencesta, ja se osuus on kokoajan kasvanut. Väitän että vaikka suomessa olisi 10 Q7 / päivä jakava PV, eSuomen top-MU olisi silti yksityinen...

Minusta on hyvä että on tarjontaa; erilaisia MU:ja erilaisilla arvoilla ja toimintatavoilla. Tuet ovat toissijaisia, ja nyt kun PV on ajettu alas on kyllä hyvä uudelleen arvioida miten valtion rahoja halutaan maan puolustukseen (tai liiton agendoihin) käyttää. Opsut kuulostavat järkevimmältä tavalta, mutta vaativat aktiivisuutta opsuttajilta.

Gabriel Lavanche
Gabriel Lavanche Dan 1,902, 07:37

Puolueettomalla hain puhtaasti sitä, että sitä aina johtaa se demokraattisesti valittu taho, oli tämä sitten itse kuinka puolueellinen tahansa ja armeijaa itseään ei voi varsinaisesti käyttää esimerkiksi puoluerekryyn ja sen käyttäminen poliittisiin tarkoituksiin saisi aina pienen paskamyrskyn aikaan, vaikka kyse olisi ATO-toiminnasta.

Enkä varsinaisesti halunnut ketään osoitella, faktat vain ovat, että jos jostain luultavasti itse hyötyy, niin todennäköisesti taipuu sille kannalle, jos muuten olisi kahden vaiheilla.

Niin ja TTi tule takaisin suomeen sieltä lähes vihollismaasta!

 
Objavi komentar

Kaj je to?

Prebirate članek, ki ga je napisal državljan eRepublika, izjemne večigralske strateške igre, ki temelji na državah iz resničnega življenja. Ustvarite svoj značaj in pomagajte vaši državi doseči slavo medtem ko se uveljavljate kot vojni junak, znan založnik ali finančni mogotec.