Okolje ON/OFF

Join the new world

 

REX

Dan 1,911, 06:51 Published in Hungary Madžarska s strani bklein

Az Erepublik gazdaságának motorja és a valuták fedezete az arany. Aranyat sokan sokféleképp próbáltak előállítani, vagy bányászni, vagy folyóból kihalászni, mint Alaszkában az aranyláz idején az 1860-as években. Mivel a Föld aranyérc készlete véges, ezért a természetes források kiapadása után az előállítás folyamata kerül előtérbe. Mit is lehet tenni?

Paulo Coelho író egyik műve Az alkimista. Sokan hallottak már arról a tudományágról, ami ólomból aranyat csinál, illetve bármilyen anyagot, szemetet, eszközt, cuccot arannyá konvertál. Számos más mű is foglalkozik ezzel a mitikusnak hitt eseménnyel. Mostanában például a Narnia krónikája 3. című film is szóba hozza ezt a témát. Gyakorlatilag ehhez a mitoszhoz kapcsolódik a sárkányok mondaköre is.

Tegyük fel, hogy Romper azért van az elsők között, mert alkimista. Hát, igencsak érdekes lenne!

Bár nem vagyok a téma szakértője, de állítólag él ma is élő alkimista,
méghozzá Ausztráliában. Természetesen nagyon népszerűnek kell lennie, és senki sem tudja, hogy hogyan csinálja?

Hogyan? Pál?Legyen: Paul Hogan a Krokodil Dundee filmek főhőse azért került címszerepbe, mert feltételezett képessége fellendítette az ausztrálok gazdaságát. (Bár állítólag mostanában dollármilliókkal tartozik.) Tehát tegyük fel, hogy rendelkezünk azzal a vérmintával, ami képes a konverzió műveletét elvégezni.

Azonban nem járhatunk kedves Paul nyakára, hogy légyszi már nekem is járd el az esőtáncot és csurranjon-cseppenjen nekem is egy kis arany. (Bár nem tudom, ki fizeti a 44%-os akciókat.) Szóval kérjük meg kedves partnernőjét, Linda Kozlowskit, hogy hozza el nekünk a vérmintáját az ipari kivitelezéshez.Nincs más dolgunk, mint a modern robotika automatizmusával ismételt alkimista műveletek gyorsított sokaságát végrehajtatni egy strapabíró mesterséges géppel.A Rex névre keresztelt robot mesterséges izmokkal mozgatja a végtagjait. Akkumulátorral működik a szíve, a szeme pedig elektromos impulzusokat továbbít az agyába. Mesterséges mája, veséje is van. Ereiben pedig szintetikus vér folyik. A robot előállítása 1 millió dollárba került. A tudósok szerint közel járnak ahhoz, hogy tökéletes emberi szerveket
is készítsenek szervátültetésre váró betegeknek. Na most, ha ez a szintetikus vér éppen egyezik azzal a lelkiállapottal, ami az aranygyártáshoz szükséges, megkapjuk a játékhoz szükséges aranygyártás ipari metódusát. Máris dől az arany!

 

Komentarji

Kero One
Kero One Dan 1,911, 07:01

Nincsenek már valuták. ^^ Csak névlegesen.

CyberVirus07 Dan 1,911, 10:48

Komentar je izbrisan

 
Objavi komentar

Kaj je to?

Prebirate članek, ki ga je napisal državljan eRepublika, izjemne večigralske strateške igre, ki temelji na državah iz resničnega življenja. Ustvarite svoj značaj in pomagajte vaši državi doseči slavo medtem ko se uveljavljate kot vojni junak, znan založnik ali finančni mogotec.