Okolje ON/OFF

Join the new world

 

Prvenac, i "ePrasina"

Dan 1,900, 09:17 Published in Serbia Srbija s strani VampirisLavOdavno ovo planiram, medjutim nakon duge pauze tek sada dobijam podsticaj da otresem ePrašinu. 🙂
U prvencu prvi deo price, i mala ali zlatna promocija.
Prašina... ispunila je vazduh hangara dok se još uznemirujući potres osecao pod tlom. Prenevši me iz misli dok sam besciljno posmatrao dimnjake oružara, i udaljena sirena za uzbunu se oglasila isprekidano. Kompleks kasarne Lavova je jos uvek bio taman, i iako je negde daleko sunce izlazilo. Oblaci su gutali svetlost i za mene pravili sumornu atmosferu, kao da dremež unaokolo nije bio dovoljan.
Prateći linije dima tamnijeg od oblaka osetio sam jos jedan nalet potresa, i ruku kako se spušta tapšući na rame, uz poznati, ohrabrujući smeh.
"Vamp, vidi, i spamsila signalizira da je vreme za udaranje." Okrenuo sam se i pogledao Acu koji je izgledao kao da sluti da nesto nije u redu, ali sa uobičajeno iskrenim osmehom klimnuo glavom na stranu pokazujući mi da krenem putem baraka i sale za sastanke...

Rutina pred udare ovog puta nije dolazila lako. Nisam mogao da se otrgnem od skoro prečestom osecaju nelagode, koji je samo dodavao tezini razumevanja sveta na ramenima. Bilo je potrebno više od slegnuti ramenima i kriviti uobičajene gluposti eSveta.
Pored poznatog haosa u odnosima ljudi i podeljenoj zajednici, dogadjaji na višoj skali su delovali suviše naivno, pristajući legendama o večnoj manipulaciji i igri eBogova sa eSmrtnicima.

"Hej, a mislio sam da nam samo govori o kritičnoj potrebi spamovanja ćutologa." Uprkos nelagodnosti nasmejao sam uz sarkazam koji se uvek podrazumevao, i klimnuo mu nazad, tražeći očima opremu koja je ležala na oklopnom transporteru ispod helipada.
"Hajde, samo da obučem uniformu, i zaduži mi ovu lepoticu ako idemo preko granice, vazi?" Rekao sam dolazeći sebi i prebacujući pažnju na dešavanja, pokazujući mu na helihopter koji se sijao pod reflektorima na helipadu gore. "Videću šta mogu Vamp, ako je važna akcija, znaš koliko ih 'Deda' čuva." Dobacio je kroz blago nervozni osmeh i isplazio se dok su koraci odjekivali sve tiše u polu tami jutra, i par regruta ga je trčeći odpratilo.
Udahnuo sam duboko i nasmejao se sam sebi, toj zebnji i zabrinutosti za sve, otkačio furtolu za pištolj na nozi i ušao u zagrejano oklopno vozilo.
Sa smelijim pogledom sam izašao u cistoj zimskoj uniformi sa oznakama VeSa, i izvezenim šalom Zajedn\o/ koji je kao sentimentalan detalj lezao ispod maskirne kragne, i krenuo van domašaja reflektora, kroz naboj vetra, uma punog misli.

Žuta svetlost rotacija sa zidova hangara je probijala maglu dovoljno da otkriva put kroz redove vozila ka komandnom kompleksu. Iako u skoro savršenom redu, sav arsenal mehanizacije je delovao haotično za one koji su se trkom odazivali na dužnost, pored potresa tla i zamagljenih silueta objekata okolo.
Misija je delovala od ključne vaznosti. Dugo se pričalo o tome. Sive granice mape su se napokon otvarale, i eBogovi su pustali novi region u eSvet. Kosovo.
Vojska eSrbije se spremala, i cela zemlja kao da je dobila neophodan dozu energije. Podsticaj. Princip.
Podrska stranci Zajedn\o/ na predstjećim izborima, i Miljici, koja ima tim veoma dobrih, aktivnih, otpornih na eDramu, igrača. Malo je reći da su sposobni za epske količine eVolkenja. :3 Jer rade za zajednicu, a to ste vi je l'?

Projekat eSrpska Majka,
Sestra, ćera a i snajka,
eDosada će postati bajka,
Zveckaće nam samo puna flajka.

Podržimo pravu eSrpsku Majku,
Sultanku, caricu i snajku,
Pozlatiće nam krvavu bajku,
Na dušmane otvoriće hajku!

http://tinyurl.com/SrpskaMajka
Počelo je. Jer Zajedno možemo sve.

I naravno, Televisa Presenta


Drugi deo ePrašine, i ko zna šta, u sledećem broju. 🙂 \o/
 

Komentarji

Miljicaa
Miljicaa Dan 1,900, 09:20

\o/

Auyantepui
Auyantepui Dan 1,900, 09:27

vote i sub : ******

A sad na citanje : )

deki91
deki91 Dan 1,900, 09:36

o/

I E V G E N I I
I E V G E N I I Dan 1,900, 09:54

s63

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Dan 1,900, 10:16

Честитам на првенцу, настави да пишеш :😁

Aleksandar Jeminovic
Aleksandar Jeminovic Dan 1,900, 10:22

Pa spameru, uspeo si : ) Ne znam samo zasto ti je ovoliko trebalo, pricu o clanku smo zapoceli pre dve godine, ali svakako - bolje ikad nego nikad! Zaista mi se svidja, nadam se da ces nastaviti, jer ocekujem nastavak price ; ) < 3

obeliks
obeliks Dan 1,900, 10:29

o/

korsakov25
korsakov25 Dan 1,900, 11:11

odlican clanak, i nemoj sad da prekidas, uhvati ritam i pisi redovno \o/

zlatanaleksic
zlatanaleksic Dan 1,900, 11:39

Cestitke i da nam jos dugo i plodno pises!

serbiankid
serbiankid Dan 1,900, 11:42

Super!

Imaš pretplatu.

Ljubo Hartman
Ljubo Hartman Dan 1,900, 11:56

Srecna defloracija!

Lazarus Silni
Lazarus Silni Dan 1,900, 12:27

auuuuuuuuuuuuuu ovo bilo davnooooo
Deda u pemziji a Aca dezertirao

Aleksandar Jeminovic
Aleksandar Jeminovic Dan 1,900, 13:10

Srasno, na streljanje sa dezerterom!

Lazarus Silni
Lazarus Silni Dan 1,900, 13:18

ne, prepusticemo ga vremesnim gospodjama na raspolaganje!

Aleksandar Jeminovic
Aleksandar Jeminovic Dan 1,901, 01:19

: D Duse nemas : /

Don Machak.
Don Machak. Dan 1,901, 10:13

eto i vota i suba za podrsku i pohvale za kul clanak, samo nastavi da pises ili cu ti dolaziti u snove da te proganjam unsubom ; )

 
Objavi komentar

Kaj je to?

Prebirate članek, ki ga je napisal državljan eRepublika, izjemne večigralske strateške igre, ki temelji na državah iz resničnega življenja. Ustvarite svoj značaj in pomagajte vaši državi doseči slavo medtem ko se uveljavljate kot vojni junak, znan založnik ali finančni mogotec.