Oryxeia Xrusou & Stratigiki

Day 1,955, 13:08 Published in Greece Greece by kostass13

Καλησπέρα φανατικό e-κοινό,

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα ξεφύγουμε από τον χιουμοριστικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης εφημερίδας και θα ασχοληθούμε με ένα φλέγον θέμα της e-επικαιρότητας. Τα Ορυχεία χρυσού.

Όσοι δεν ξοδεύετε πολύ χρόνο στο παιχνίδι σίγουρα θα ρωτήσετε: ‘’Και τι είναι αυτά τα ορυχεία;’’

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα βασικά.

Τα ορυχεία χρυσού (gold mines) είναι ένα νέο feature του παιχνιδιού το οποίο παρουσιάστηκε από τους διαχειριστές τη μέρα 1949. Σύμφωνα με αυτό, θα εισηχθούν στο παιχνίδι 5 ορυχεία, 1 σε κάθε ήπειρο, τα οποία θα έχουν μέσα από 100.000 χρυσό.

Το ποιές χώρες θα κερδίσουν το ορυχείο, θα αποφασιστεί από τα αποτελέσματα του ‘’διαγωνισμού’’ damage ο οποίος έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα (Μέρα 1952) και θα διαρκέσει μέχρι τη μέρα 1958. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ

Σύμφωνα με αυτόν το διαγωνισμό, όποια χώρα σε κάθε ήπειρο κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά τη συγκεκριμένη εβδομάδα (ζημιά ορίζεται ως το άθροισμα του influence που έχουν κάνει ΟΛΟΙ οι παίκτες με την υπηκοότητα της χώρας σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μάχη), κερδίζει 1 ορυχείο και άρα 100.000 χρυσά τα οποία θα εκμεταλλευτούν οι παίκτες της.



(Διαχωρισμός χωρών ανάλογα με την Ήπειρο στην οποία ανήκουν)

Τη στιγμή που γράφεται το άρθρο (85 ώρες πριν το τέλος του διαγωνισμού) προπορεύονται οι εξής χώρες:



Κρίνοντας από τα νούμερα, τη δυναμική των χωρών και την απροθυμία της Κίνας να κατακτήσει το ορυχείο (λόγω των συνεπειών που αυτό θα έχει για τη χώρα), μπορούμε να πούμε οτι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο διαγωνισμός να κλείσει έτσι και να πάρουν τα ορυχεία οι παραπάνω χώρες.

Το θέμα όμως που θα πρέπει να μας απασχολεί, είναι τι θα κάνουμε εμείς.

Οι επιλογές που έχουμε, είναι λίγο πολύ οι παρακάτω:

α) Σε περίπτωση που η Αίγυπτος κερδίσει το ορυχείο, καταλαμβάνουμε τις περιοχές της και άρα αυτομάτως το παίρνουμε υπό την κατοχή μας.

β) Σε περίπτωση που η Νότιος Αφρική κάνει την ανατροπή, μαζεύουμε τα απαραίτητα για το airstrike και κατεβάζουμε νόμο ώστε να επιτεθούμε στις περιοχές της.

γ) Ίδιο σενάριο με το β) μόνο που περιλαμβάνει επίθεση σε Αυστραλία ή Νέα Ζηλανδία.

δ) Αγνοούμε τελείως την όλη υπόθεση και προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση ώστε να κατεβούμε ξανά στην Σαουδική Αραβία διώχνοντας ταυτόχρονα Σκοπιανούς και Βούλγαρους.

Πάμε να αναλύσουμε κάθε μια από τις παραπάνω επιλογές.

Στο πρώτο σενάριο, πρέπει να λάβουμε υπ’όψην την γεωστρατηγική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αποκλείσουμε την περίπτωση να δεχθούμε επίθεση από τη Βουλγαρία (βέλος 1), τη Σερβία (βέλος 2) ή ακόμα και από τα Σκόπια (βέλη 3α & 3β).



Όσον αφορά το σενάριο β), θα πρέπει να υπολογίσουμε τα έξοδα που θα χρειαστεί να χαλάσουμε για το air-strike αλλά και το ρίσκο της συγκεκριμένης κίνησης, αφού στην περιοχή έχουν ήδη εγκατασταθεί 3 χώρες: Βραζιλία (1), Ινδονησία (2) και Ουρουγουάη (3). Τέλος, υπάρχει και το ενδεχόμενο μια άλλη χώρα (όπως π.χ. η Πολωνία) να κάνει και εκείνη air-strike ώστε να κερδίσει το ορυχείο.



(Το άστρο απεικονίζει την περιοχή η οποία θα έχει το ορυχείο σε περίπτωση που νικήσει η Ν. Αφρική)

Σχετικά με το σενάριο γ), ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια με το β), μόνο που εδώ θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις: Χιλή (1), Ινδονησία (2) και Νέα Ζηλανδία (3). Φυσικά, ο κίνδυνος για air-strike από άλλη χώρα θα πρέπει και εδώ να θεωρείται δεδομένος.




Τέλος, το σενάριο δ) (που κατά τη γνώμη μου είναι το πιο ‘’ασφαλές’’ και συνάμα το πιο δύσκολο), προϋποθέτει οτι θα πάμε περιοχή προς περιοχή, όλο το δρόμο μέχρι το Asir.

Φυσικά, λόγω της οικονομικής μας κατάστασης και του συσχετισμού δυνάμεων που έχουν οι συμμαχίες, αυτή η κίνηση απαιτεί τεράστια επίπεδα οργάνωσης που δυστυχώς σαν κοινότητα έχουμε καταφέρει πολύ λίγες φορές.

Ενδεικτικά αναφέρω οτι για να πετύχει αυτό το σχέδιο, πρέπει να πραγματοποιήσουμε συντονισμένα χτυπήματα τόσο μέσω ΝΕ μαχών όσο και μέσω RW σε Βουλγαρία(1) και Σκόπια(2) ενώ για να ‘’έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο’’ πρέπει οπωσδήποτε να εκδιωχθεί η Σερβία, σε πρώτη φάση, από το Ha’il (3) και σε δεύτερη από τις περιοχές του Ισραήλ (4).



Ο αστάθμητος παράγοντας που πρέπει να υπολογίσουμε είναι το ορυχείο που ενδέχεται να πάρει η Αίγυπτος, το οποίο θα επιφέρει τεράστιες αλλαγές σε αυτό το σημείο του χάρτη. Και αυτό γιατί η Πολωνία πιθανότατα θα μείνει χωρίς ορυχείο και επομένως θα διακδικήσει σίγουρα τουλάχιστον 1.

Επίσης, η Σέρβοι μπορεί να μην είναι ικανοποιημένοι με το ορυχείο της Ευρώπης και να θελήσουν να διπλασιάσουν το χρυσό που θα εκμεταλλευτούν (ή ακόμα και να τον τριπλασιάσουν αν καταφέρουν να πάρουν και αυτό της Τουρκίας).

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις τρέχουν και θα ήταν ανόητο από μέρους μας να μείνουμε αμέτοχοι σε όλη αυτήν την κατάσταση. Είναι θέμα τόσο της τωρινής όσο και της επόμενης κυβέρνησης, να αποφασίσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η χώρα και να ζητήσουν τη στήριξη των πολιτών ώστε να υλοποιηθεί το σχέδιο που θα επιλέξουν.

Αν περνούσε από το χέρι μου, θα προτιμούσα να πάρει η Νότιος Αφρική το ορυχείο ώστε να διατηρηθεί η όποια σταθερότητα υπάρχει στην περιοχή μας και να μην μπούμε σε ‘’νέες’’ περιπέτειες.

Ποιός ξέρει όμως? Ίσως τελικά να έρθουν έτσι τα πράγματα και να βγούμε κερδισμένοι από την όλη ιστορία! Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε!



kostass13


Υ.Γ. θα ήταν πολύ καλό αν αφήνατε σχόλιο με τις δικές σας ιδέες πάνω στο θέμα ώστε να δούμε τι σκέφτεται η κοινότητα. Εμπρός λοιπόν! Μην ντρέπεστε 😛