Okolje ON/OFF

Join the new world

 

e-Οικον&om icron;μία και organizations

Dan 1,900, 11:08 Published in Greece Grčija s strani mafuxth
Αγαπητοί Έλληνες,

Αφορμή για αυτό το άρθρο αποτέλεσε το ζήτημα των orgs και των τρόπων αξιοποίησής τους. Μιας και έχω διατελέσει Υπουργός Οικονομικών ελπίζω πως έχω ολοκληρωμένη άποψη για το θέμα, σε σχέση με τις ανάγκες του Κράτους.

Ας αρχίσουμε με τον μηνιαίο προϋπολογισμό της χώρας. Στα πάγια έξοδα μας συγκαταλέγονται:

α)Λειτουργία κρατικών εταιρειών, β)υπογραφή mpps και γ)συνεισφορές στην συμμαχία μας.

Έξοδα όπως παροχές μαχών, είτε σε αγαθά είτε σε προϊόντα, μεταβάλλονται από μήνα σε μήνα.

Είναι προφανές ότι εν καιρώ πολέμου αυξάνονται τα κρατικά έξοδα. Δίχως παροχές μαχών, δίχως κρατική υποστήριξη σε απαραίτητα RWs δεν θα υπάρχει χώρα και δεν θα υπάρχουν bonus παραγωγής.

Φυσικά πέρα απ’ την σκοπιμότητα των bonus παραγωγής ποιος θα ήθελε να μην έχουμε Χώρα;

Στον αντίποδα, τα έσοδά μας προέρχονται από δύο πλευρές:
α)Φόροι (VAT, import, income), οι οποίοι συναρτήσει των χαμηλών τιμών στο marketplace κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα, και β)δωρεές παικτών – βουλευτών

Όπως αντιλαμβανόμαστε το ζητούμενο είναι η ανίσωση έσοδα-έξοδα να είναι θετική ή μηδέν.

Η e-οικονομική κρίση επηρεάζει εκτός απ’ τα κρατικά έσοδα, σε συνδυασμό με τον παρατεταμένο πόλεμο στον οποίο βρισκόμαστε, και τους προϋπολογισμούς των Military Units. Μεγαλύτερες ανάγκες σε damage σημαίνουν μεγαλύτερες ανάγκες σε παροχές. Η επιτυχία στις μάχες οφείλεται στη συνεισφορά κάθε unit. Κάθε ένα unit είναι ξεχωριστά πολύτιμο για να κερδιθεί μια μάχη.

Η άποψή μου για την κατάσταση της οικονομίας είναι ότι στο σύντομο μέλλον, αναγκαστικά, θα βελτιωθεί. Αυτό όμως για να γίνει απαιτεί μια εξωτερική παρέμβαση (κατά πάσα πιθανότητα των admins).

Δεν ξεχνάμε ότι στοιχεία όπως Q6 & Q7 weapons, rockets, airstrikes, μεγαλύτερη δυνατότητα αποθήκευσης food fights, κ.α. προστέθηκαν στο παιχνίδι όχι μόνο για να το κάνουν πιο ενδιαφέρον αλλά για να στηρίξουν το οικονομικό μοντέλο μετά την αφαίρεση ενός “αόρατου φίλου” μας. Επρόκειτο για “κάποιον” ή “κάτι” που αγόραζε προϊόντα 22 φορές την ημέρα στις παρά δέκα κάθε ώρας και σε συγκεκριμένες τιμές. Με αυτό τον τρόπο οι τιμές στην αγορά συγκρατούνταν σε επιθυμητά-ανεκτά επίπεδα για να παρατείνεται η ζωή του συγκεκριμένου οικονομικού μοντέλου.

Πολύ νωρίτερα, με την εισαγωγή δελεαστικών εταιρειών (Q4 weapon raw materials), τρόπων εργασίας (Work as manager) και την ισοτιμία cc-gold να βρίσκεται στα ύψη όλοι έφτιαξαν τις εταιρείες τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια κατάσταση υπερπαραγωγής και υπερπροσφοράς προϊόντων. Δίχως την παραπάνω “μυστήρια” παρέμβαση οι τιμές θα κατέρρεαν καθώς όλοι θέλοντας να πουλήσουν τα προϊόντα τους θα οδηγούσαν όλες τις τιμές στο 0.

Συνοψίζοντας, τα δύο θέματα που αντιμετωπίζουμε και τα οποία βάζω στη ζυγαριά είναι:
-Το Κράτος εκτελεί μη πλεονασματικούς προϋπολογιμούς.
-Ο παρατεταμένος πόλεμος σε συνδυασμό με τις οικονομικές συνθήκες δημιουργεί στα Military Units ελλείμματα.


Για εμένα η ζυγαριά γέρνει προς το δεύτερο πρόβλημα. Όπως ξαναείπα χωρίς δυνατά MUs δεν θα κερδίζουμε μάχες και χωρίς περιοχές θα βρισκόμαστε σε διαρκή ύφεση. Αντίθετα όπως και γω, πολλοί περιμένουν την e-οικονομική κρίση να λήξει. Μάλιστα η κοινή διαπίστωση είναι ότι 'το παιχνίδι κάνει τους κύκλους του'.

Μέχρι την έναρξη του επόμενου κύκλου πρέπει να έχουμε e-Χώρα!

Κάπου εδώ βρίσκεται και το Κράτος, το οποίο κατέχει έναν αριθμό orgs. Αυτός ο αριθμός υπερκαλύπτει τις ανάγκες συναλλαγών και ύπαρξης εφημερίδας όλων των Υπουργείων. Όσα περισσεύουν συνήθως δεν χρησιμοποιούνται καθώς δεν έχει νόημα ένας παίκτης να χειρίζεται πάνω από ένα org και δύσκολα βρίσκονται εθελοντές για να κάνουν αυτή τη δουλειά για λογαριασμό του Κράτους.

Πρώτο μέλημα πρέπει να είναι η εξεύρεση εθελοντών για το Κράτος. Όλη αυτή η συζήτηση έχει ξεκινήσει μετά την αδυναμία εξεύρεσης εθελοντών, και προσωπικής εμπειρίας μία φορά που το επιχείρησα. Από αυτή την αποτυχημένη προσπάθεια έχω απογοητευτεί από τότε και είμαι απαισιόδοξος.

Πολλοί αμφισβητούν τις δυνατότητες αποκόμισης κέρδους από το monetary market. Να υπενθυμίσω ότι μιλάμε για έναν ‘παίκτη’ που κάνει ανταλλαγή συναλλάγματος όσες φορές θέλει μέσα σε μια μέρα, κερδίζοντας κάθε φορά τη διαφορά τιμής πώλησης μείον τιμής αγοράς. Δεδομένου ότι αυτός ο ‘παίκτης’ δεν έχει ημερήσιο όριο συναλλαγών σε gold μπορεί να κερδίζει 1000 grd κάνοντας 1000 φορές αγοραπωλησία νομίσματος με 1 grd περιθώριο κέρδους!

Επειδή το παραπάνω σεντόνι έχει μακρύνει πολύ θέλω να κλείσω με την πρότασή μου:

Απουσία εθελοντών για το Κράτος η επόμενη συμφέρουσα πρόταση είναι η:

-Δωρεάν ή με συμβολικό ενοίκιο παραχώρηση κάποιων orgs σε ελληνικά MUs. Εναλλακτικά επιστροφή στο Κράτος μέρους κερδών βάσει ημερήσιας καταγραφής του ανοίγματος και κλεισίματος ενός org.
-Μη παραχώρηση των orgs σε κόμματα. Τα units προσφέρουν στην Χώρα κάτι χειροπιαστό, μετρήσιμο και απαραίτητο• damage!
-Ορισμός του πλήθους των πλεοναζόντων orgs.
-Δημιουργία, κάθε μήνα, κατάταξης των ενδιαφερομένων units σε φθίνουσα σειρά damage ανά fighter.
-Παραχώρηση ενός org σε κάθε unit (δεν χρειάζονται υπερβολές)
-Σε περίπτωση μεγαλύτερης ζήτησης απ’ ό,τι προσφοράς τα Χ τελευταία στην κατάταξη units μπορούν να μοιράζονται ένα org.
-Ορισμός αποζημίωσης του Κράτος σε περίπτωση κακής χρήσης του org και απώλειάς του.

Καλή συνέχεια σε όλους και όλες!
 

Komentarji

mafuxth
mafuxth Dan 1,900, 11:09

shout!

e-Οικονομία και organizations
http://www.erepublik.com/en/article/e-organizations-2204826/1/20

Nigel Donovan
Nigel Donovan Dan 1,900, 11:23

voted

EleniG
EleniG Dan 1,900, 11:50

"-Σε περίπτωση μεγαλύτερης ζήτησης απ’ ό,τι προσφοράς τα Χ τελευταία στην κατάταξη units μπορούν να μοιράζονται ένα org."

To θεωρείς εφικτό να μοιραστούν Χ units ένα org; Πιστεύω ότι δεν παίζει τέτοιο ενδεχόμενο.

-Ορισμός αποζημίωσης του Κράτος σε περίπτωση κακής χρήσης του org και απώλειάς του.

Άντε και βάζεις ως αποζημίωση και 1000 gold (τρελό νουμεράκι), σε περίπτωση που χαθεί ένα org λόγω ban, ας πούμε, να τα βράσω τα 1000 gold. Θα μπορέσει το org να αντικατασταθεί; Όχι!

Προσωπική μου άποψη παραμένει οι οργανισμοί να δουλεύουν για λογαριασμό του κράτους, Όποιος θέλει να πάρει ένα για το unit του γιατί να μην το κάνει εθελοντικά για το κράτος; Αν είχα τις γνώσεις και τον χρόνο θα το έκανα, αλλά δεν έχω τίποτα από τα 2. Πιστεύω ότι υπάρχει κόσμος που έχει τις γνώσεις και την διάθεση να δουλέψει εθελοντικά για το κράτος.
Περισσότερα έσοδα για το κράτος, άρα περισσότερα οφέλη δηλαδή παροχές και επιδοτήσεις για όλους τους πολίτες και όχι μόνο τα μέλη 10-12 μονάδων που θα έχουν οργανισμούς.

mafuxth
mafuxth Dan 1,900, 13:12

Νομίζω μπορούν να συννενοηθούν δύο τρεις άνθρωποι ενός μικρότερου unit και να μοιράσουν κέρδη. Και 100 όπλα τον μήνα να βγάλουν (λέω εγώ δεν είναι άσχημα).

Αν χαθεί έτσι ένα org θα γίνει μάθημα. Ωστόσο δεν θα έχει σοβαρό πλήγμα το Κράτος καθώς υπάρχουν υπεραρκετά και το μάθημα θα είναι χρήσιμο 😉

spiounakis
spiounakis Dan 1,900, 13:19

V+S

oekeinos
oekeinos Dan 1,900, 13:20

V

Anwnimos
Anwnimos Dan 1,900, 13:23

voted

DiMlTRiS
DiMlTRiS Dan 1,900, 13:26

-Μη παραχώρηση των orgs σε κόμματα. Τα units προσφέρουν στην Χώρα κάτι χειροπιαστό, μετρήσιμο και απαραίτητο• damage!

Metrisimo nai einai san MU omws ta melh tou mporoun barane opou theloun kai meso tou egov blepoume apla to damage tou MU .... kai erotw leei tipota otan den kserei to MOD kai i kibernish pou barane ta melh tou ??

Prepei na mpei proipothesh na baloun ta melh twn MU to PULSE oswn paroun tous kratikous orgs gia na blepei to MOD/Kibernish oti tous nai edwse tous orgs kai mporei na ELENXEI posa kai pia melh tous barane stis entoles tou !!!

Allios sorry file mou xoris PULSE den blepw kamia diafora apo ta kommata mias kai sta MU kai sta kommata DEN yparxei tipota xeiropiasto tipota ousiastika metrisimo damage.

Otan paraxoreis kratiki periousia prepei na yparxei kai enas elenxos mia stixiodh diafania oti egine gia to kalo tis egreece kai sto game pou pezoume kalos i kakos den yparxei allos tropos apo to PULSE

mafuxth
mafuxth Dan 1,900, 13:30

Είμαι απόλυτα σύμφωνος με το pulse. Είχα ξεχάσει ότι δεν δείχνει χωρίς αυτό που βαράει ο καθένας. Πολύ σωστή παρατήρηση.

DiMlTRiS
DiMlTRiS Dan 1,900, 13:33

To xw grapsei kai sto forum sto analogo topic gia tous orgs analitika to xw grapsei kai sto a8ro tis neas porias gia tous kratikous orgs bre twra to des? 😛

HawkDrek
HawkDrek Dan 1,900, 13:42

V

mafuxth
mafuxth Dan 1,900, 13:45

Δεν το είδα καθόλου 😒!!!

tsigger
tsigger Dan 1,900, 13:47

ψήφος

arxaios
arxaios Dan 1,900, 13:49

τα εξοδα του κρατους ειναι μονο τα ΜΡΡ

Lavrios
Lavrios Dan 1,900, 13:50

V

The Old Fox
The Old Fox Dan 1,900, 13:58

V

mafuxth
mafuxth Dan 1,900, 14:07

Κρατικές εταιρείες, παροχές RWs ποιος τα πληρώνει;

arxaios
arxaios Dan 1,900, 14:13

κανεις
δεν υπαρχουν μηχανισμοι του παιχνιδιου που να υποστηριζει το κρατος αυτα
Κρατικές εταιρείες, παροχές RWs ειναι στον προαιρετικο εξοπλισμο των παιχτων που θα αναλαβουν προεδροι και βουλευτες να κανουν κατι απο αυτα ,αν θελουν

EpiCourious
EpiCourious Dan 1,900, 14:13

v

pulse και ξερό ψωμί

Agathoklis
Agathoklis Dan 1,900, 14:17

το θεμα εχει ξεφυγει ....

καθε μερα θα βγαινει αρθρο που θα λεει να δωσουμε τους οργανισμους σε παιχτες να μαζευουν τα χρηματα απο τα μουλτι τους, μεχρι να βαρεθουμε ?

υστερα μην ξαναρχισετε την καραμελα οτι κανει κακο στην ενοτητα της κοινοτητας...

Μονοι σας το προκαλείτε...

Τα επιχειρηματα και τις προτασεις μας θα τις βρειτε στα αντιστοιχα αρθρα της προηγουμενης εβδομαδας και τις προπροηγουμενης και της προ προηγουεμνης και της προ προ προηγουμενης κλπ κλπ

γινεστε φορτικοι σαν τα παιδια!

θελω παγωτο ...
θελω παγωτο...
θελω παγωτο ...
θελω παγωτο...
θελω παγωτο ...
θελω παγωτο...
θελω παγωτο ...
θελω παγωτο...
θελω παγωτο ...
θελω παγωτο...

stefen
stefen Dan 1,900, 14:18

Αυτό το "δωρεάν παραχώρηση" και το "δεν πειράζει να χάσουμε πέντε έξη" δεν τρώγεται με τίποτα. Στη Κροατία μπαναρίστικε οργανισμός και την ίδια στιγμή έφαγε impeach ο πρόεδρος.
Κατά τ' άλλα όσο το συζητάτε να δοθούν δωρεάν τόσο δεν θα βρίσκεται εθελοντές να τα δουλέψουν για το κράτος

mafuxth
mafuxth Dan 1,900, 14:19

Ναι βρε Αρχαίε αλλά λέμε το ίδιο πράγμα με άλλο τρόπο. Χωρίς αυτά δεν παίζει να χουμε χώρα 😉
Γιάννη σαν μικρός που είμαι και γω να πω την άποψή μου;

DimAth
DimAth Dan 1,900, 14:20

διαφωνώ στο τζάμπα

όπως και να το κάνεις, με pulse θέλεις, χωρίς pulse θέλεις, εάν καταφέρεις να μου μετρήσεις ποιο το κέρδος του κράτους σε damage από την τζάμπα χρήση των orgs από τα units θα σε παραδεχτώ.

π.χ.

έχουμε το Χ unit
πόσο θα ήταν το damage του στις μάχες που θέλει το MoD χωρίς να υπάρχει η χρήση του org? Άγνωστο. ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ψ λοιπόν το συνολικό damage χωρίς org.

το πόσο είναι το damage του αφού έχει org πες ότι το μετράς με τα pulse, δεδομένο Ζ.

το όφελος για το κράτος σε damage θα είναι η διαφορά Ζ-Ψ
υπολόγισέ τη μου... και τα ξαναλέμε.

στην eGreece υπάρχουν καμιά 80αριά Unit, από τη στιγμή που δεν μπαίνει κανένας περιορισμός παρά μόνο το damage/member

και πάω στο αγαπημένο μου παράδειγμα Unit: http://www.erepublik.com/en/main/group-list/members/2077/11430

και μην το πάρουν προσωπικά οι συμπαίκτες μας έτσι...

To πιο πάνω Unit θα πρέπει να πάρει org εφόσον το ζητήσει ΝΑΙ ή ΟΧΙ ? το ότι θα είναι με διαφορά το Νο1 Unit στη λίστα damage/member δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανείς.

stefen
stefen Dan 1,900, 14:21

Το ξεπούλημα των οργανισμών είναι cas(i)us belli(y)

mafuxth
mafuxth Dan 1,900, 14:21

Στέφανε μακάρι να βρεθούν εθελοντές, να τα δουλέψουν και να μοιράσουν στα units. Όποτε έψαξα και γω δεν βρήκα. Κανείς δεν το παίζει εκτός απ' το για τον εαυτό του. Δεν μίλησα για πέντε έξι χαμένα. Ένα χαμένο θα είναι αρκετό μάθημα. Για εμένα υποτίθεται ότι αναλαμβάνοντας ένα org αναλαμβάνεις ευθύνη συνεπώς πρέπει να είσαι υπεύθυνος.

Barba Mitsos
Barba Mitsos Dan 1,900, 14:25

Δηλαδή το ότι σε ένα MU υπάρχουν 10 - 20 - 50 - 100 παίκτες που κάνουν πολύ damage μας διασφαλίζει ότι έχουν και κάποιον που μπορεί να βγάλει λεφτά από τα orgs;

Είναι λίγο αυθαίρετο το συμπέρασμα ή είναι ιδέα μου;

Να μου έλεγες να δώσουμε τα orgs σε κάποιον που θα φέρνει αποτέλεσμα και ένα μέρος των κερδών θα διανέμεται στα MU που κάνουν το περισσότερο damage, να το καταλάβω.

Μπορεί κάποιος να διασφαλίσει:

1. Ότι τα orgs θα αποδίδουν
2. Ότι ο διαχειριστής θα λογοδοτεί και θα ελέγχεται.
3. Ότι τα κέρδη θα μοιράζονται με τρόπο προσυμφωνημένο και διαφανή;

Αν υπάρχει πρόταση για τα παραπάνω, να την εξετάσουμε. Η λογική ότι αφού κάθονται τα δίνουμε δωρεάν με βρίσκει αντίθετο.

mafuxth
mafuxth Dan 1,900, 14:31

Δημήτρη επειδή αυτές τις μέρες διαβάζω ηλεκτρομαγνητικά πεδία και μεταβλητές x,y,z,r,φ,θ,l,a,R με έβαλες σε καλό κλίμα 😉

Λοιπόν για εμένα θα ζητήσουν org τα units που το έχουν ανάγκη. Ίσως το παράδειγμα που ανέφερες είναι εφάμιλλο του να ζητά επίδομα θέρμανσης ένας μεγαλοεπιχειρηματίας.

Αν ένα unit μαζεύεται κάθε βράδυ και κάνει παρέλαση παίρνοντας όπλα για όλα τα ff που έχει κάθε μέλος σε μάχη της χώρας θα έχουμε αυτό το κέρδος. Το να δώσει ένα unit σε 20 άτομα από 13 όπλα κοστίζει κάπου στα 1800 grd. Τεράστια απώλεια για αυτό το unit. Τι γίνεται αν το unit αδυνατεί να δώσει αυτά τα όπλα; Μέρος αυτού του damage θα πέσει αλλού ή τμηματικά ή κάποιοι δεν θα ρίξουν καν μην έχοντας όπλα.

Στέφανε το casus beli είναι έκφραση που με βρίσκει αντίθετο. Ως μηχανικός (εκολαπτόμενος 🙂 ) έμαθα ότι κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του. Όπως και καθετί ανεκμετάλλευτο αξίζει να χρησιμοποιηθεί για να δώσει κάποιο όφελος.

Pasok na goustaroume
Pasok na goustaroume Dan 1,900, 14:35

Κατά καιρούς έχω μπερδευτεί.

Να απαντήσουμε πρώτα τι από τα δύο θέλουμε:
1) Οι οργανισμοί να μοιραστούν στις Στρατιωτικές Μονάδες για να καλύψουν τα πολλά μέλη τους με όπλα και φαγητό
ή
2) Να αποφέρουν το μέγιστο κέρδος σε χρυσό στο κράτος;

Αποφασίζοντας αυτό, πάμε στο επόμενο βήμα που έχει να κάνει στην επιλογή των MU με damage ή αριθμό μελών και πάει λέγοντας.

Barba Mitsos
Barba Mitsos Dan 1,900, 14:37

Επειδή λοιπόν είσαι εκκολαπτόμενος μηχανικός (ηλεκτρολόγος να υποθέσω;) θα πρέπει να ξέρεις ότι στην επιστήμη σου, αυτό που έχει σημασία είναι να σχεδιάζεις το αποτέλεσμα και να θέτεις τις παραμέτρους. Αυτό που προτείνεις βασίζεται στο αποτέλεσμα (οικονομική επάρκεια - αυτάρκεια των ισχυρών MU) με το οποίο συμφώνησα, αλλά δεν λαμβάνει ΚΑΘΟΛΟΥ υπ' όψιν του βασικές παραμέτρους (ικανότητα διαχείρισης)

Κατά την έννοια αυτή το αποτέλεσμα μόνο κατά τύχη θα είναι το επιθυμητό.

DimAth
DimAth Dan 1,900, 14:41

Μέτρησε μου το damage που θα έριχνε το Unit χωρίς να έχει το org.

Τίποτα άλλο, τίποτα πιο απλό. (αυτό όσον αφορά το ΤΖΑΜΠΑ)

Για εσένα μπορεί να ζητήσουν όποια unit μπορεί να φαντάζεσαι, όταν όμως δουλεύεις για μία χώρα οφείλεις να διαμορφώσεις έτσι τους κανόνες ώστε να καλύπτουν ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις.

Ναι το damage/member μπορεί να είναι ένα κριτήριο, όχι όμως και το απόλυτο.

Επίσης από την εμπειρία αλλά και τα στοιχεία που έχεις μήπως θα μπορούσες να ενημερώσεις την κοινότητα για τα αποτελέσματα της χρήσης των org τους τελευταίους μήνες από εθελοντές?

Τι κέρδισαν, τι έχασαν, τι απέφερε η δουλειά τους στο κράτος κλπ. και δεν έχει να κάνει με ονόματα που διαχειρίζονταν τα org, αυτό είναι, ίσως, άσχετο, όμως γενικά δώσε ένα στοιχείο για τι νούμερα μιλάμε σε εβδομαδιαία/μηνιαία βάση για να γνωρίζουν και όσοι δεν κατέχουν το θέμα.

mafuxth
mafuxth Dan 1,900, 14:41

Barba Mitso καλά υπέθεσες.
1)Τα orgs μπορούν να αποδώσουν
2)Ο χρήστης όπως είπα και παραπάνω παίρνοντάς το αναλαμβάνει και μια ευθύνη.
3)Μιλάω για κέρδη που μένουν στο unit. Αν εγώ και συ είμαστε στην ίδια ομάδα γιατί να σου φάω τα όπλα;

Ναι σε αυτά που λες αλλά όπως σχεδιάζω τι θέλω ως αποτέλεσμα ψάχνω τις καλύτερες παραμέτρους. Φυσικά αυτές θα προέλθουν απ' το συνδυασμό των καλύτερων παραμέτρων που θα προτείνουν όσοι θέλουν ή μπορούν. Η επιλογή ενός χρήστη από ένα unti προϋποθέτει να είναι κάποιος που το "κατέχει". Αλλιώς αυτό το unit θα πάρει μια ferrari για να την τρέξει ως lada (ελπίζω να μην παρεξηγείται κανείς).

PanoS THE DuellisT
PanoS THE DuellisT Dan 1,900, 14:46

καλύτερα να μην πάρει καμιά ομάδα γιατί γαβ γαβ άσε που χορις να φταις μπορεί να σε μπαναρουν κάποιοι το οργκ που δουλεύεις ετσι γιατί τούς κάπνισε
για τα κόμματα θεωρώ ότι όταν ένα κόμμα εδρεύει προς πολιτικό για μένα δεν είναι η πρόνοια άσε που ετσι σου μπαίνουν και σκέψεις για δωροδοκία
το καλύτερο και για να σταματήσει η παπάρα του οργκ για μένα είναι δίνεις τα οργκ σε άτομα επί πληρωμής σε ποσοστά από τα κέρδη που έχουν κάνει να πχ κρατάνε το 10% και τα άλλα τα δίνουν στο κράτος για να ........
επιδοτήσεις ομάδων και όχι μόνο ο κρατικούς στρατός η
επιδοτήσεις ρουκέτας για όλους
επιδοτήσεις τρειν όλοι και όχι η παπάρα ντ 1 ντ 2 η λεβελ 30 ΟΛΟΙ η ΚΑΝΕΝΑΣ

mafuxth
mafuxth Dan 1,900, 14:47

Σε μήνα που έβγαιναν offers στο mm με spread 20 grd μέγιστο ένας χρήστης κατάφερε να βγάλει ως 25.000cc. Εγώ εκείνο τον μήνα έβγαλα με λιγότερη ενασχόληση περί τις 10.000. Φυσικά υπάρχει κίνδυνος να αγοράσεις gold και να πέσει ισοτιμία, δηλαδή να μπεις μέσα. Επίσης για να παίξεις ένα org χρειάζεσαι και ένα καλό κεφάλαιο, για εμένα πάνω από 50k cc.

Δεν μπορώ να ξέρω το ακριβές νούμερο του κερδισμένου damage αλλά όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι αν κάθε unit κάνει και 1 περισσότερο kill/fighter την μέρα αυτό είναι κέρδος.

DimAth
DimAth Dan 1,900, 14:51

Ισολογισμοί υπάρχουν, κάποιους τους έχεις φτιάξει και εσύ ο ίδιος.

Ακριβή στοιχεία για όλα τα org και για συγκεκριμένους μήνες δεν μπορείς να έχεις?

Εάν αυτό το 1 περισσότερο kill/fighter στοιχίσει (να πάρω το ελάχιστο από το παράδειγμά σου) 10.000*20 = 200.000 grd, είσαι ευχαριστημένος?

mafuxth
mafuxth Dan 1,900, 14:56

Ήταν ο μήνας που η ισοτιμία έπεσε σε μια νύχτα 80 grd και αυτό δημιούργησε ζημιές σε όσους είχαν αφήσει gold εκείνο το βράδυ μέσα. Έτσι δεν είναι για εμένα αντιπροσωπευτικός μήνας.

Barba Mitsos
Barba Mitsos Dan 1,900, 15:01

Τελειώνω την τοποθέτησή μου επί του θέματος με τα παρακάτω.

Επειδή:
1. Τα orgs είναι "περιουσία" του κράτους και κατ' επέκτασιν των πολιτών.
2. Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού
3. Καλό είναι να ελεγχόμαστε για αυτά που υποσχόμαστε.

Πες μας ακριβώς τι όφελος περιμένεις να έχει το κράτος και οι πολίτες από την διαχείριση των orgs με τον τρόπο που προτείνεις και εδώ είμαστε να σου δώσουμε συγχαρητήρια ή να σου ζητήσουμε τον λόγο.
Βάλε στόχους και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και αφέσου στην κριτική ανάλογα με τα αποτελέσματα.

Υ.Γ. Δεν έχω ιδέα για τις δυνατότητες των orgs καθώς δεν διαχειρίστηκα ποτέ μου κανέναν. Ακούω ότι μπορούν να βγάλουν λεφτά. Δεν έχω άποψη. Αν μπορούν, τότε πρέπει να βγάλουν, προς όφελος όλων μας. Εδώ όμως δεν μας ενδιαφέρει η δυνατότητα, αλλά η πιθανότητα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αυξήσουμε την πιθανότητα των orgs να αποδίδουν. Η πρόταση που καταθέτεις δεν είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Απλά εξηγεί ποιοι έχουν ανάγκη από περισσότερους πόρους.

mafuxth
mafuxth Dan 1,900, 15:09

Ίσως το δωρεάν ξενίζει πολλούς. Ίσως το να δοθούν επίσης ξενίζει πολλούς. Μακάρι να υπήρχαν εθελοντές και να τα παίζαν για το Κράτος. Θα κάνω λοιπόν ένα edit με την δεύτερη ιδέα που μου έρχεται και με μια βασική προϋπόθεση. Νομίζω πως η κουβεντούλα εδώ έχει αποφέρει ήδη κέρδος έστω και για εμάς τους κάτω των 40 σε πλήθος που διαβάσαμε ως τώρα. Μπάρμπα Μήτσο το 2ο είναι αυτό που με επηρεάζει περισσότερο.

Barba Mitsos
Barba Mitsos Dan 1,900, 15:13

Πάντως εμένα δεν με ξενίζει ούτε το δώσιμο (εντιθέτως!) ούτε το δωρεάν. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το πώς θα πετύχεις αυτό που θέλεις με την πρόταση αυτή. Αυτό είναι που πρέπει να απαντήσεις (αφού σε επηρεάζει το 2ο).

DiMlTRiS
DiMlTRiS Dan 1,900, 15:46

Kapioi theloun tous kratikous orgs xwris kanenan apolitos elenxo 😛 opote to pulse einai kako ergalio tromara sas pou thelate kai diafania gia alla pragmata edw omws sas enoxlise !!!

"Μακάρι να υπήρχαν εθελοντές και να τα παίζαν για το Κράτος."

As dosei to kratos se opion faei tin wra tou ta matia tou ta neura tou pou 8a paizei ton kratiko org to 10% apo to kerdos pou tha bgalei o paixtis apo auton ton org. Me kathimerino elenxo kathos kai ticket pou ginete ana org fenete posa mporei na tsepose, ean kane lamogia me ena ticket 8a mathoume ... tou smee apantisan oti ginete thimame.

Kai sto finale ean DEN bgazei ena ikanopiitiko poso ??? na exeis gia olous autous mia AKSIOLOGISH ANA 5 MERES etsi toso apla TON ALAZEIS MESA SE 5 MERES !!! posa lete na prolabei na oikonomisi ean kane lamogia ?? oura tha kanoun gia na paiksoun kratikous orgs kai na pernoun to 10% tou kerdous, apla thelei 3-4 ifipourgous na analaboun na elenxoun tous orgs me tous paixtes pou tha pezoun gia to kratos kathimerna me ta klasika google spreads na katagrafonte ola se ka8merini bash ..... to kratos tha pernei to 90% twn kerdon tou org.

Kai den dinete kanenan org se MU alla siga min to dextoun me ena karo profaseis pou tha brethoun eime sigouros 😛 einai polla ta leuta gia ta MU idika xwris panteli elenxo opws theloun na tous paroun ....

mafuxth
mafuxth Dan 1,900, 16:26

Ενδιαφέρουσα και αυτή η πρόταση. Νομίζω έχει ξανασυζητηθεί στο παρελθόν.
Αυτό που προσπάθησα αυτό τον μήνα αλλά τελικά δεν χρειάστηκε μιας και δεν παίξαμε (πέραν μια προσπάθειας που έκανα και σταμάτησα μετά από 3 4 συναλλαγές καθώς η ισοτιμία ανεβοκατέβαινε επικίνδυνα) είναι ένα doc στο οποίο γράφεις άνοιγμα και κλείσιμο ημέρας.

Nick Andrik
Nick Andrik Dan 1,910, 16:10

α) "Φυσικά πέρα απ’ την σκοπιμότητα των bonus παραγωγής ποιος θα ήθελε να μην έχουμε Χώρα;"
Όταν ξεκολλήσει το μυαλό από το ότι για να περνάει κάποιος καλά, πρέπει να έχει κατακτήσει το μισό κόσμο, θα είναι πολύ πιο ευχάριστο (το παιχνίδι κι η παρέα του)

β) "Ο παρατεταμένος πόλεμος σε συνδυασμό με τις οικονομικές συνθήκες δημιουργεί στα Military Units ελλείμματα."
Στους παίκτες δεν δημιουργεί ελλείμματα; Γιατί να μην χρησιμοποιηθούν για περισσότερα έσοδα στο κράτος και μετά να κρίνει η βουλή κι η κυβέρνηση πώς είναι ο καλύτερος τρόπος επένδυσης των χρημάτων; Η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι η καλύτερη μακροπρόθεσμη επένδυση είναι το strength!

 
Objavi komentar

Kaj je to?

Prebirate članek, ki ga je napisal državljan eRepublika, izjemne večigralske strateške igre, ki temelji na državah iz resničnega življenja. Ustvarite svoj značaj in pomagajte vaši državi doseči slavo medtem ko se uveljavljate kot vojni junak, znan založnik ali finančni mogotec.