Okolje ON/OFF

Join the new world

 

[VoK] Regeringen lyssnar inte på folket

Dan 1,846, 11:03 Published in Sweden Švedska s strani JeguljaM


Det har varit ett hårt krig, ingen tvekan om det. Men vi gav upp alldeles för enkelt. Visst många, inklusive mig själv, har tömt sina energy bar lager och likande och nu får vi en chans att bygga upp igen under ett träningskrig. MEN det får fienden också en chans att göra. Vi var så nära. Även om det var ett ping pong-krig där ingen riktigt lyckades att avancera fram. Men viktigare krig är på väg i eRepublik och då hade de fått mindre hjälp av sina allierade. Nu fick de som de ville. Inte bara att ex ABC har lyckats att lura Adgards HQ utan även att regeringen har lurat sitt folk. En stor förlust för Asgard.
Här ser vi hur lack Lettlands president är på Ryssland! Eller ja kanske inte riktigt i denna shouten men i många tidigare shouts. Vem vet, hade vi fortsatt lite längre till hade deras mur brustit och vi tagit region efter region tillsammans med våra bröder i Asgard och det hade varit en seger!


Tyckte de whina lite för mycket om ryssland när de själva går till Polen så jag dedikerade min senaste BH samt nya top damage in a campaign till ex ABC.


Som ni ser lite längre upp där i shouten, så finns där en soldat vid namn Mailite. Jag skulle vilja påstå att de skulle förlora kriget mycket lättare utan honom då han gjorde 68,545,386 skada för Lettland. Skulle han kunna göra om det nästa campaign? Nej ännu än gång.. Vi var Nära.

Sista print screenen är ett PM till presidenten som jag inte fick något svar på. Istället fick vi se denna artikel från vCP idag. Det är ju inte av presidentens intresse att svara på sina röstares brev. Istället som ni läser i artikeln jag länkade gör regeringen en direkt aktion mot Asgards intresse. En direkt aktion mot Sveriges och de svenska soldaternas intresse.Mm visst jag var fullt medveten om att CP vill ha ett TW men det behövde inte vara på Asgards bekostnad. Grattis till ABC för vinsten helt enkelt. Köp din "Stöd presidentens tråkiga träningskrig" här. Står på baksidan av tröjan och den är lika billig som vi är. Gratis. Artikeln enda syfte är att visa mitt missnöje. Buuu.
 

Komentarji

JeguljaM
JeguljaM Dan 1,846, 11:08

Ska ni ha damskorna och slavsafarihatten så tillkommer det en faktureringsavgift på 50 cc.

Anfall
Anfall Dan 1,846, 11:53

Jag var inte påläst och röstade ej på segrarna i senaste valet så för mig var det en tråkig nyhet idag.
Men det går fler tåg och kanske balterna tröttnar före oss och anfaller på riktigt.

Kain Propan
Kain Propan Dan 1,846, 12:21

Kan själv inte förstå hur man tänkte med denna deal. Läget i kriget har aldrig sett så bra ut som det gjorde iom att ABC hade avvecklats och då går de och sluter ett avtal som enbart gynnar ex-ABC.

Får hoppas på att nästa president inte är lika feg.

sting4220
sting4220 Dan 1,846, 13:16

Logiskt tänkande är att ser man en svaghet hos sina motståndare så utnyttjar man den. Varför gå och göra något sånt här som ger dem tid att hämta andan. Slå till medan de inte vet va de ska göra.

A Larum
A Larum Dan 1,846, 13:23

1/5 av den svenska befolkningen har gett en vote till denna artikel efter bara 2 h. Tydligt missnöje från befolkningen!

Daariil
Daariil Dan 1,846, 13:37

Om det fortfarande är oklart för någon varför vi valde att göra som vi gjorde hänvisar jag er till denna post:
http://erepublik.se/viewtopic.php?p=500265#p500265

Cmurgh
Cmurgh Dan 1,846, 13:38

It'll give the enemy the chance to prepare and it'll give us the same chance, so it'd be fair IMO, not a loss for us. And I don't think we were doing that well in the wars so I fail to see how can that be a loss for us either. Though I'd appreciate if anybody clears that up for me.

armbeno
armbeno Dan 1,846, 14:08

@Lightspeed champion det kallas att köpa röster. Som alla i top 5 har gjort.

JeguljaM
JeguljaM Dan 1,846, 14:12

Daariil sa till kongressen att det är emot Asgards intresse att rösta nej till TW. Dock mena han Asgard HQs intresse och inte dess befolkning.

sinoj
sinoj Dan 1,846, 14:19

allt är ALD fel 😃

JeguljaM
JeguljaM Dan 1,846, 14:36

Hahahaha sinoj så jävla klockren

Slirus II
Slirus II Dan 1,846, 16:03

IMPEACH

Maximalus
Maximalus Dan 1,846, 17:41

o det finns ju ingen chans att polen hade gått in o krossat oss hur lätt som helst om vi fortsatt?
tänk efter lite snälla...mot polen har vi 0% chans att vinna så vfr utmana ödet?

Kain Propan
Kain Propan Dan 1,846, 18:11

Maximalus, iom att ABC anföll Asgard denna gången, trots att Polen gått in och fått slut på kriget åt ABC, så blev Polen jäkligt irriterade på ABC och sa att de nu fick klara sig själva. Ett resultat av detta syns ju på kartan där Polen indirekt låtit Finland ta över hela Estland och hålla landet. Det hade de med största sannolikhet inte gjort om Polen fortfarande var intresserade av att rädda ABC.

Kanske du som bör tänka till lite.

Daariil
Daariil Dan 1,846, 18:41

Kain,

ABC finns inte längre, som det verkar är Litauen och Lettland fortfarande bra allierade men de skiter fullständigt i Estland. Polen är irriterade på Estland för att dom bröt freden, Polen är fortfarande bra allierade med Lettland och Litauen. Med hotet från både Polen och CoT är det här det smartaste vi kan göra, om vi inte vill riskera ännu en wipe.

Kain Propan
Kain Propan Dan 1,846, 19:36

Så med and andra ord kan eSverige aldrig ha ett krig mot ex-ABC så länge de är allierade med Polen och CoT? Ja det låter som eSverige går en händelserik och rolig framtid till mötes.

Sen är jag fullt medveten om att ABC inte finns längre vilket du kan se i min första kommentar. Någon som man borde satsat på från ert håll, som tidigare regering la grund för, borde varit att fortsätta splittra Litauen från de andra två. Inte att dra ett TW och låta de återhämta sig.

JeguljaM
JeguljaM Dan 1,846, 22:14

De skiter inte i Estland. Undrar vem som har mest erfarenhet av spelet. Alla andra eller daariil och Ald.

Och på andra sidan vem fan bryr sig om en wipe? De kan wipea mig i röven när de håller på. Spelet är till för att spelas och tar man inga risker så kommer man ingenstans. Hur kul är det med ett träningskrig på en skala 1-10? Så meningslöst!

Ormen
Ormen Dan 1,846, 22:39

IMPEACH!

Maximalus
Maximalus Dan 1,847, 23:02

alfons gör bort sej som vanligt...
men det märks ju att du skiter helt i sverige o bara tänker på dej själv vilket du uttrycker väldigt bra i din kommentar ovan
risker har vi tagit, bland annat ag va en stor risk
vi har gått emot polen o sett hur det slutar men ändå vill du att vi utför självmordsuppdraget...

JeguljaM
JeguljaM Dan 1,847, 23:20

Nej skulle de hända att vi blir besegrade så reser vi Asgard sig 10 gånger starkare för vi är enade.

Cmurgh
Cmurgh Dan 1,847, 23:49

While ago we had to wait a couple of days so an RW would start in Bohus, how's a TW worse than that? We got used to multiple wars but come on.

A wipe would be a disaster. I personally don't have many companies and think sometime it'd be even more fun as you'll see more unity and fierce battles. But we're not getting many new players being fully on the map. Being wiped that few players also will lose interest and even not, won't have the chance to progress.

Maximalus
Maximalus Dan 1,847, 00:15

även om vi så blir 100 ggr starkare har vi inte en chans...

armbeno
armbeno Dan 1,847, 00:19

Jag tycker eSerige är tragiskt. En ny spelare som blev president på grund av att NG inte kunde ha en egen

Istälet för att bli glada övet nytt blod så börjar alla snacka skit. En del lämnar HKV. En del blir inaktiva i HKV.

Varför inte hjälpa honom? Förmodligen slutar det som med Dalze.

Elsamba
Elsamba Dan 1,847, 00:49

+1 armbeno...

Mcrave
Mcrave Dan 1,847, 01:21

Bra sagt armbeno..
Nu när eSverige äntligen har chans att med nytt blod förändra.. gör det.. låt inte det sluta i katastrof, och att dom gamla rävarna kommer tillbakas nästa månad.

Alla som stödjer något nytt ställer er bakom presidenten nu.

Jag gör det, bara PM så hjälper jag gärna så gott jag kan.

JeguljaM
JeguljaM Dan 1,847, 01:29

Cmurgh: we have 4 (FOUR) work bonuses. We actually don't have much to lose.

My father once told me.. If you can beat them..join them and then betray them.

Tycker personligen bara att ett TW drar ner aktiviteten. Yes sir
Everybody back to 2 click mode guys, here is nothing to see only pointless wars ahead.

sinoj
sinoj Dan 1,847, 01:30

Har hans val av vCP är ett skämt! visst ALD har gjort mycket för eSverige för nybörjare men annars är han ett skämt 🙂 Jag hade sett att FBS hade använt sig av en rutinerad spelare som vCP som kunde hjälpa daarill.

Fagrello del Maco
Fagrello del Maco Dan 1,847, 01:53

Om ni nu tycker att hans val av vCP är ett skämt, varför inte göra något konstruktivt av det i stället? Okej, ni tycker inte om honom, det har väl många listat ut vid detta lag. Men se till att stå där med en hjälpande hand i stället för att sänka den gemensamma båt vi sitter i - jo, eSverige, som vi alla tillhör, vare sig man tillhör MSAP, FBS eller NG. Med gemenskap, respekt och framför allt framåtanda kan man åstadkomma något, i stället för att med färskt blod dra ner detta i havsbotten.

Cmurgh
Cmurgh Dan 1,847, 01:58

@Alfons: There are only 10 bonuses which we have 4 of them ... not that bad in my book.
We're either exaggerating, lying to ourselves or I've missed something here. Most of our second war with (x-)ABC, we were either defending or trying to liberate our lands. How were we winning the war? And let's assume we wiped both Lithuania and Latvia, could we keep their regions for long enough to count them as our bonus, I hardly doubt that. And what really we're losing with the current situation?

Cmurgh
Cmurgh Dan 1,847, 01:59

And it's not like we'll be in peace forever. Who knows we might be fighting Lithuania, Latvia, Russia, Germany or Poland in a month 😛

Slapface
Slapface Dan 1,847, 02:02

Ner mod mobbaren WEST! stick tillbaka till CK2 med dig din flamingo!

Kain Propan
Kain Propan Dan 1,847, 02:33

@armbeno, antar att en av dem du syftar på är mig. Man är inte som president fridlyst från kritik bara för att man råkar vara nyare än den som satt innan. Speciellt inte om man väljer att strunta i allt vad gäller erfarenhet och kunskap inom det utrikespolitiska och enbart tillsätta personer som får anses nya på området. Visst är det bra att nya får chansen men man kunde gått behållit någon med lite rutin får att balansera det hela.

Kain Propan
Kain Propan Dan 1,847, 02:44

Angående HKV. Även här pekar du på bla. mig. Ja jag lämnade HKV. Anledningen till att jag inte lämnade månaden innan var för att Plams bad om att få ha mig som rådgivare. Jag var alltså där för att hjälpa Plams och inte HKV, något som jag ändå blev tvingad till att göra i slutet av mandatet.

Jag var redan innan Daariil blev vald kritisk till hans idé om ett TW men hoppades på att han skulle komma på andra tankar om han blev vald. Så vart det inte riktigt.

Kritik ≠ skit/nätmobbning/etc

Korgtomten
Korgtomten Dan 1,847, 04:17

http://www.erepublik.com/sv/article/-daariil-for-prez-del-2-mina-planer-f-ouml-r-mandatet-2165817/1/20
http://www.erepublik.com/sv/article/-daariil-for-prez-del-3-min-tillt-auml-nkta-regering-2168254/1/20

Med dessa artiklar släppta, så tyckte 57,75% av folket att Daariil skulle bli CP. Ni so inte gillar dealen eller regeringen hade tid att själva ställa upp som CP, och föra den politik ni ville.

Izzeee
Izzeee Dan 1,847, 06:18

+1 Fagrello del Maco

Raticon
Raticon Dan 1,847, 08:00

Såhär är det alltid. Vi failar i ett krig och folk skyller på allt och alla. Man kan inte vinna alla gånger och man vet inte vad som hade hänt om vi fortsatt.

Mot imperialismen, alltid!

armbeno
armbeno Dan 1,847, 08:33

@Kain Propan jag vet att du har sagt det förut. Om du känner dig träffad så förlåt. Jag vill bara visa upp hur detta har skötts från många duktiga och kompetenta spelare. Ingen som har erfarnhet inom allianser är aktiv.. Kvar står vi ett gäng och får massor av skit för vi inte har erfarenhet och gör fel. Hur ska stafettpinnen skickas vidare när kunskapen stannar kvar?

JeguljaM
JeguljaM Dan 1,847, 08:56

"Får skit för vi inte har erfarenhet och gör fel" Erkänner du att diplomatidealen med ex ABC var ett misstag och att ni blev rålurade?

armbeno
armbeno Dan 1,847, 09:02

@Alfons Haschberg Jag skulle säga så här: det skulle vara bättre att stänga kriget mot Litauen och fortsätta mot Lettland och få deras fiskregion. Skriker jag ut otrevligehet som att "avgå", "skitdeal", "värdelösa diplomater" och så vidare? Nej. Är det för att jag är med i regeringen? Nej. Det är för att jag förstår att vi behöver aktiva spelare och vi kan inte fortsätta att förlora spelare med att skrika ut otrevligheter.

Flavourised
Flavourised Dan 1,847, 11:08

armbeno växer i denna diskussion väldigt nära titeln eSveriges mognaste spelare i mina ögon. +1 på allt han skriver här.

Kain Propan
Kain Propan Dan 1,847, 12:31

@Raticon, du verkar missuppfattat. "Vi failar i ett krig" Det är ju exakt det som INTE hänt, snarare tvärt om. Enligt mig har man satt för låga mål innan man gick in i förhandlingarna.

@armbeno, Instämmer i det du skriver i den sista kommentaren. Det är exakt det JAG tycker man skulle jobbat för att uppnå. Men gjort är gjort och jag har sagt det jag behöver säga. Återstår att se hur allt slutar. Har fortfarande fullt förtroende för Daariil vad gäller de andra departementen.

JeguljaM
JeguljaM Dan 1,847, 12:45

1. Det var ju en skitdeal
2. Presidenten skrev i pm att han tyckte det va kul att något äntligen händer i politiken.


Sammanfattat:
Utan de svenska soldaterna hade de aldrig blivit något TW. De var tack vare dem att vi inte blev whipade och pushade ABC så hårt som vi gjorde att de ville gå med på daariils TW. Dock skulle daariil sagt nej för att visa tacksamhet mot våra soldater och väntat på en bättre deal in my opinion. Vi hade mkt potential att kunna få en extra region som gynnat oss.

Snaskefar
Snaskefar Dan 1,847, 13:23

Ja kongressen kommer ju säga sitt och verkar göra det i omröstningen.

Radsoc
Radsoc Dan 1,847, 15:32

MSAP ASAP!

Jarl Hedman
Jarl Hedman Dan 1,848, 00:26

Många av er får mig att tröttna så rejält på det här.

Hur ska det bli när det bara är fem stycken kvar här?
Jag lovar att ormen fortfarande kommer sitta och skrika "IMPEACH!!!"

 
Objavi komentar

Kaj je to?

Prebirate članek, ki ga je napisal državljan eRepublika, izjemne večigralske strateške igre, ki temelji na državah iz resničnega življenja. Ustvarite svoj značaj in pomagajte vaši državi doseči slavo medtem ko se uveljavljate kot vojni junak, znan založnik ali finančni mogotec.