ΠOΛEMOΣ ΠPOTEPAIOTHTΩN

Day 1,635, 05:30 Published in Greece Greece by PTOLEMEOS

Ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια των συμμαχιών είναι οι μάχες που έχουν προτεραιότητα. Δεν είναι λίγες οι φορές στις οποίες υπάρχουν ταυτόχρονα πάρα πολλά ανοιχτά μέτωπα, στα οποία ο κάθε σύμμαχος θεωρεί τη μάχη του αποφασιστικής σημασίας, με αποτέλεσμα η διοίκηση της συμμαχίας να είναι αναγκασμένη να διαλέξει ανάμεσα σε πολλές που θα ρίξει το μεγαλύτερο damage.
Τις περισσότερες φορές η μάχη ύψιστης σημασίας είναι προφανής. Άλλοτε πάλι έχουν προτεραιότητα μάχες οι οποίες φαίνονται λιγότερο σημαντικές, παίζουν όμως ρόλο και οι προτεραιότητες της αντίπαλης συμμαχίας καθώς και τα μακροπρόθεσμα σχέδια.
Άλλες φορές πάλι, η συμμαχία φαίνεται να δίνει προτεραιότητα στο γάμο του καραγκιόζη την ώρα που κάποιες άλλες μάχες καίνε, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι στις προτεραιότητες παίζουν ρόλο και οι δημόσιες σχέσεις, και οι συμπάθειες, και οι αντιπάθειες των χωρών και των προσώπων που καθορίζουν ποια μάχη θα ευνοηθεί.
Τα πρόσφατα παραδείγματα δεν είναι λίγα. Κορυφαίο? Η μάχη του impeachment. Η FYROM έχει επιτεθεί στην Ήπειρο έχοντας ετοιμάσει ΝΕ στην Αλβανία. Αν κερδίσει στην Ήπειρο ενώνει τα μπόνους της, και αποκόβει την Ελλάδα από τα δικά της. Παράλληλα κερδίζει και 24 ώρες initiative για να μπορεί να καθαρίσει την Αλβανία και να γυρίσει το ΝΕ σε εμάς το συντομότερο δυνατό. Η μάχη φαίνεται ύψιστης σημασίας. Προτεραιότητα όμως η EDEN δίνει στην επίθεση της Κροατίας στη Slavonia δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά. Ακολουθεί η έκρηξη Tall_niki και η γνωστή συνέχεια....



Τα πράματα θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο απλά αν θεσμοθετούσαμε συγκεκριμένους κανόνες προτεραιότητας, οι οποίοι θα έλυναν τα χέρια του αρχηγείου, και θα μείωναν σημαντικά τις παρεξηγήσεις. Ας δούμε ένα μοντέλο κανόνων προτεραιότητας.

Οι χώρες της συμμαχίας χωρίζονται σε όσες είναι διατεθειμένες να ανοίγουν ΝΕ (αν δεν έχουν ήδη ανοιχτό κάποιο ΝΕ) σε οποιαδήποτε εχθρική χώρα συνορεύει μαζί τους και ανοίγει ΝΕ σε συμμαχική χώρα, Στη δεύτερη κατηγορία κατατάσσονται όσες χώρες δεν επιθυμούν να παίξουν με τα ΝΕ όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Οι πρώτες αν το επιθυμούν θα έχουν πάντα προτεραιότητα σε σχέση με τις δεύτερες. Μεταξύ τους όμως θα ισχύει η εξής σειρά προτεραιότητας.

1) Χώρα που αμύνεται στην τελευταία της περιοχή

2) Χώρα που επιτίθεται στην τελευταία περιοχή του εχθρού

3) RW κατακτημένης χώρας.

4) Χώρα που αμύνεται σε rl περιοχή της (προηγείται η μάχη στην οποία παίζονται τα περισσότερα μπόνους για σύμμαχο και εχθρό)

5) Χώρα που επιτίθεται σε rl περιοχή που είχε χάσει (προηγείται η μάχη στην οποία παίζονται τα περισσότερα μπόνους για σύμμαχο και εχθρό)

6) Χώρα που επιτίθεται σε εχθρική (προηγείται η μάχη στην οποία παίζονταν τα περισσότερα μπόνους για σύμμαχο και εχθρό)


Έτσι θα υπάρχει ένας γενικός οδηγός ο οποίος δε θα αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης λύνοντας τα χέρια του επικεφαλής στα απλά θέματα, διατηρώντας του όμως το δικαίωμα να παρεμβαίνει στην παραπάνω σειρά όταν υπάρχει σχέδιο ζωτικής για τη συμμαχία σημασίας.