Okolje ON/OFF

Join the new world

 

[MK] Jelenlegi helyzet okai és a jövő

Dan 2,097, 01:24 Published in Hungary Madžarska s strani eMagyar Kormany


Tisztelt eMagyar Játékostársaim!

Ahogyan mindenki láthatta, az elmúlt napokban súlyos csapások érték a három földrészt körülölelő eMagyar Birodalmat. Ezen ütések súlyát az első nap még nagyon eredményesen álltuk, azonban ellenfeleink rátettek még két lapáttal és a tegnapi napon már nem volt ellenszerünk. Sajnos ez drasztikus döntések meghozatalára kényszeríti a vezetőséget.

Mindenki beláthatja, hogy 3 NE (orosz, amerikai, mexikói) és napi 4 RW (mexikói, orosz, amcsi, ukrán) ellen vajmi kevés esélyünk van minden területet megvédeni. Így hát prioritásokat kell felállítani, hogy mi az, amiből nem engedünk és mi az, ami adott esetben feladható.

Nos, országunk zöld színét az amerikai kontinensen látni mindannyiunk számára üdítő volt, de most nem az az elsődleges, hogy a távoli vidékeken vitézkedjünk, hanem hogy a közeli, bónuszt adó területeket megvédjük. Így hát innentől kezdve az ukrán és az orosz RW-kre, valamint az orosz csatára koncentrálunk. Kivételt képez ez a mai nap, ugyanis az oroszok megtették nekünk azt a szívességet, hogy Western Siberiát ütötték be, amivel két régió után szépen el is fogják zárni az amcsikat, akik így nem tudják megközelíteni az európai területeinket. Ezért WSR-t ma el kell vesztenünk, így nem kell majd pirosba ütni egy RW-t a közeljövőben. Az amerikai és a mexikói RW-ket hagyjátok a csudába. Tényleg csak akkor üssetek ide, ha minden más ütközetben 82-0ra vezetünk és a maradék div1-ben is 90%-al vezetünk!

A közvetlen amerikai és mexikói csatákat is hanyagoljuk! Ha a szövetségeseink ütnek oda, akkor jó, ha nem, akkor nem. Később, ha konszolidálódott a helyzet, akkor egyesével levadásszuk majd a most ellenünk forduló ellenségeinket. Együtt azonban ők sajnos erősebbek nálunk, így választanunk kellett. Nem szabad elkövetni azt a hibát, mint a szerbek, akik mindent védeni próbáltak egy ilyen támadás során és végül mindent elvesztettek és majdnem eltörölték őket. Nekünk jelenleg még 9 bónuszunk van. Ha megvédjük Kárpátalját és North Caucausust, akkor ez így is marad. A távoli, mexikói gumi sajnos jó időre elveszett, de ezen ne bánkódjunk! Milyen ironikus, hogy 9 bónusz esetén tragédiáról beszélünk, holott a régi időkben még annak is örültünk, ha 5-6 volt. 🙂

De nézzünk kicsit vissza, hogy mi is vezetett el ide! Nagyon sok tényező együttes hatása az, hogy most erre kényszerülünk. A teljesség igénye nélkül néhány dologra kitérnék.

Az első és a legfontosabb, hogy a CoT-TWO háborúban alapesetben sebzésfölényünk van. Most azonban ez elolvadt egy ideje, mert nem szokványos dolgok miatt megfordult a helyzet. Azok a románok, akik egy jó ideje már csak azzal voltak elfoglalva, hogy a bolgárokat elnyomva tartsák, most ellenünk ütöttek. Azaz világosabban mondva: a TWO céljait szolgáló sebzés egy részéből hirtelen CoT párti sebzés lett. Ez pedig kétszeresen jelentkezik veszteségként. Ugyanez történt az ukránok esetében is. Eddig az oroszokkal háborúzgattak, ami ideális volt nekünk, hiszen lekötötték egymás erejét, de most mindkettő ellenünk harcol. Mindkét országban (román, ukrán) súlyos belpolitikai válság van egyébként és gyakorlatilag kettészakadás fenyegeti mindkettőt. A törésvonal mindkét esetben a TWO-hoz (illetve a magyarokhoz) való baráti viszony vagy ellenségeskedés. Erről egyébként a napokban Ernst írt egy cikket, amit ajánlok mindenkinek! Ennek a belső harcnak a megnyilvánulásait láthatjuk, amikor a kormányaik utasítása ellenére tankolnak ellenünk az ukrán és a román ellenzék hívei.

További nagyon fontos dolog a pénzügyi vonatkozása a háborúnak. Ellenfeleink például tegnap a mexikói csatánál folyamatosan 150-200-250 valutás CO-kat raktak ki és tartottak fenn. Ez a saját tapasztalataink, becsléseink és számításaink alapján több mint egymillió valutájukba került csak a mexikói csata esetében. És akkor még nem beszéltünk az RW-kre rakott CO-k költségéről, ami szintén többszázezer valutára rúg. Ez a zsíros CO szett ellenünk vonzott mindenkit. Gyakorlatilag a szövetségeseinken kívül (akik értünk harcoltak mindent beleadva), az egész világ ott ütött Mexikóban az utolsó körökben. Aki nézte a csatát, a legkülönfélébb avatarokat és nációkat láthatta tízmilliókat tankolni. Volt ott román, ukrán, török, horvát, bolgár, macedón, indonéz, albán, bosnyák, amcsi, brazil és még sorolhatnám. A sokszor egymással is rendkívül rossz viszonyban lévő országok csapatai harcoltak vállt vállnak vetve ellenünk, elsősorban a busás fizetés reményében. És erre jött még az, hogy mindig volt náluk valaki, aki 50-100 milliót tankoljon, amikor igazán szükség volt rá.

A felsorolt két okon kívül még számtalan tényező rásegített arra, hogy most ilyen válságos helyzetben vagyunk, de ezekre nem térnék ki most részletesebben. NightwatcherHUN adott ki egy remek cikket a témában, aki szeretné, az olvassa el, ott találhat további adalékokat.

Én annak ellenére, hogy vesztettünk tegnap, büszke vagyok az e-magyar közösségre, mert nagyszerű összefogást mutattunk és rendkívül koordináltan ütöttünk, mindig, ahova kellett. Sajnos ez most nem volt elég, ellenfeleink jobbnak bizonyultak, hát gratuláljunk nekik. Ugyanakkor emlékeztessük is őket, hogy most visszavonulunk, de egyszer még visszatérünk!

Maradok tisztelettel:
Istencsaszar
ideiglenes alelnök

ui.: sajnos valami vicces kedvű egyén úgy gondolta, hogy poén, ha a HM orgon megváltoztatja az emailt és a jelszó, elérhetetlenné téve ezzel a hadügyi közlönyt. Mivel ez volt a lakosság tájékoztatásának egyik fő forrása, átmenetileg más csatornákat kell találnunk, amíg az adminok hajlandóak lesznek válaszolni az elnök úr ticketjére és vissza nem adják az orgot. Addig is a napiparancsokból, a CoD állásából, a shoutokból, illetve a csetes irányító szobák topikjaiból értesülhettek a prioritásokról!
 

Komentarji

Kh4ron
Kh4ron Dan 2,097, 01:36

A zsoldrendszert el kell törölni a csába helyette CO-ra menjem az erőforrás!

moker
moker Dan 2,097, 07:05

Szerintem rövidtávon is ez már létkérdés lesz. Ellenben emiatt adóemelés is várható lesz szerintem.

Kovacs Levente
Kovacs Levente Dan 2,097, 14:30

Ha eltörlöd a zsoldrendszert akkor eltörlöd a magyar e-közösség alapját. Amivel könnyen meglehet hogy játékosokat veszítünk (én is inaktív vagyok de század miatt visszaszoktam térni) Összhangba kell hozni a két rendszert és a zsoldot úgy kialakítani hogy oké kapsz valami féle támogatást Pulse alapján de majd a csatában kiegészítheted ezt ha ügyes vagy.

Tankred Orfeusz
Tankred Orfeusz Dan 2,097, 01:42

A HM org pár órája még kommentelt: http://www.erepublik.com/en/article/--2306510/1/20

debilfish
debilfish Dan 2,097, 02:55

akkor már el volt lopva 🙁

HercuIe Poirot
HercuIe Poirot Dan 2,097, 01:42

jól nyomod ICS

1224333
1224333 Dan 2,097, 03:38

Allami CO -t tegyentek, ne korrupcios tankosztasba kezdjenek. Tovabba adjatok oda az "ELIT" MU commenderet az elnoknek, legaktivabb hadugyeseknek.

Cimbalar
Cimbalar Dan 2,097, 04:41

Melyik az legyen az ELIT MU? 😛 amúgy pedig a commandereket folyamatosan lehet cserélni. Arra gondolom nincs korlátozás.

tibcsiworlduj
tibcsiworlduj Dan 2,097, 04:03

Mik ezek a rövidítések?
CO, TWO, CoT?

Cimbalar
Cimbalar Dan 2,097, 04:37

CO - az amikor valamelyik csatára a katonai egységek pénzt tudnak tenni. A TWO és Cot erős szövetségi rendszerek. Közösség menüben ,rangsor -szövetségek alatt megtalálod őket. Hazánk a TWO tagja míg a COT egy régebbi barát, de most már ellenséges szövetség.

Balazs81
Balazs81 Dan 2,098, 21:53

homokozó ovisoknak

Cimbalar
Cimbalar Dan 2,097, 04:39

Minden rendben van, a 9 bónusz is üdítő, fenséges számunkra. Viszont ha a fontos RW-ket nyertük ne hátráljunk meg a még folyó most nem prioritást élvező harcokban. A National shield-es jutalmak is elfogynak 1-szer. És utána megint miénk lehet a gumi régió is.

Cimbalar
Cimbalar Dan 2,097, 04:40

A románokkal viszont nem szabad semmilyen szín alatt háborút kezdeményeznünk. Ha közvetlenül nem támadnak minket minden rendben lesz.

moker
moker Dan 2,097, 07:04

Majd itt-ott besegítünk a bolgároknak. Én biztosan.

Eheslo
Eheslo Dan 2,098, 10:10

Hülye vagy, még ics cikkét sem olvastad el.
Már ma is ukránok és jetik ellen harcolsz te szerencsétlen...

HoNvEd95
HoNvEd95 Dan 2,098, 12:58

Miért nem foglaljuk el Romániát? Abból is meglennének a bónuszaink csak 2 régió kellene megtartani az ukránoktól Beszarábiát és Tauridát. Ráadásul a hidakért sem kellene állandó izgulni.

Cimbalar
Cimbalar Dan 2,099, 01:22

A románok kicsit erősebbek nálunk és félő hogy fordítva sülne el a dolog.

Defender of Ascalon
Defender of Ascalon Dan 2,097, 05:04

Most akkor ez már egy olyan nép, amelyikkel lehet nagy célokat is elérni? Csak megértük 🙂

Attila26
Attila26 Dan 2,097, 05:25

ics a területeket nem feladni kell hanem elveszíteni ha úgy alakul. már megint a felszínre jöttél és hallatod a szavad, ami jobban aggaszt a koncentrált támadásoknál.....

Istencsaszar
Istencsaszar Dan 2,098, 01:05

láthattad a tegnapi napon. egyedül kárpátalját sikerült lehozni, még a második prioritás NC-t is kitankolták a végén. Gondolj bele milyen eredménye lett volna, ha még a maradék 5 csatát is ütöttük volna.

Attila26
Attila26 Dan 2,098, 02:55

kárpátalja végig szét volt ütve , meggyőződésem hogy a kommunikáció miatt miszerint már semmi nem fontos csak a ruszkik és a híd.....

Istencsaszar
Istencsaszar Dan 2,098, 02:58

ki volt adva két prioritás: kárpátalja és NC. Meg volt mondva, hogyha kárpátalja túl van ütve, akkor NC a lényeg. NC egész nap ingadozott ide-oda és végül el is vesztettük. Kárpátalja meg túl volt ütve, de nem volt abban sok sebzés, mert az ellenoldalról kevesen ütötték.

És egyébként is, mi legyen az elsődleges prioritás, ha nem a közeli területek és a híd? üssünk mexikóban, hogy legyen egy rakás területünk, amit nem tudunk összekötni a fővárossal?

montaigne
montaigne Dan 2,097, 07:08

Azért szerintem az amerikai területeket ne adjuk fel teljesen!
Vissza fogunk még oda menni, hadd ne kellessen nulláról kezdeni!

Istencsaszar
Istencsaszar Dan 2,097, 09:01

nem adjuk fel teljesen. ahogy írtam a cikkben is: prioritási lista lett felállítva és azon hátrébb kerültek az amcsi területek. ha a többi csatánk jól áll, természetesen ütünk oda.

Istencsaszar
Istencsaszar Dan 2,097, 12:49

ma szépen lehoztuk kárpátalját, de NC már döcögős és egyátalán nem maradt sebzés az amcsi csatákra. Az meg gondolom érthető, hogy a közeli, bónuszt adó a fontosabb és magasabb priot élvező

plyxhun
plyxhun Dan 2,097, 09:14

Az ukrán Galícia a térkép szerint elválasztja az országot a gyarmatoktól.Hogy-hogy nem volt híd régió?
Vagy a térkép nem jó?

tamaske
tamaske Dan 2,097, 09:23

nem jó a térkép

Jaroslav Kolesnik
Jaroslav Kolesnik Dan 2,097, 09:28

Clarification on Ukrainian RW:

RW in Galicia was Ukrainian opposition's response to the abuse of power by Ukrainian CP and the government:

- Congress chat was DISSOLVED for no reason;

- Two opposition political parties were PTO-d just before the RW;

- Total tax burden on Ukrainian citizens is one of the highest in eRep at 21%-22%

The opposition is neither pro-CoT nor Russian. We are UKRAINIANS, adequate Ukrainians.

Currently we don't support second RW therefore it's going to be lost.

Koszonom szepen, barataim

embalu
embalu Dan 2,097, 22:16

Thx for the intel pal, but! Internal affairs should be handled behind your borders. Forcing Ukraina against its allies will do no good for any of her citizens.

Killercsiga
Killercsiga Dan 2,097, 10:15

Free Mexico!!
Magyarok, húzzatok HAZA!

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Dan 2,097, 12:01

ICS több cikket írsz, mint a kommunikációs miniszter asszony:)

Istencsaszar
Istencsaszar Dan 2,097, 12:59

az a lényeg, hogy valaki írjon, nem? 🙂

Istencsaszar
Istencsaszar Dan 2,097, 13:00

majd lesz olyan, amikor ő ír. A hadügyi kérdésekben magamnak vindikáltam a cikkírás jogát 😃

Esco
Esco Dan 2,097, 15:45

ISC: kedvellek és elismerem a munkád amit itt tettél eddig.
Most megkérlek itt kommentben, mivel 1 éve nem chatelek.
Járd ki a kormánynál/hadügynél a CO-k használatát és emeljétek értelmes szintre a rewardot.
10cc nálunk most kaukázus míg az ellenfélnél 40 és 50cc.
Új adóbevétel is van amiből ki lehet gazdálkodni ezt meg hát mire való a war tartalék ha nem ezekre az időkre és eseményekre.
Ebbe még kehes is nehezen köt bele mert a CO akkor jár ha jó helyen, jó időben jó állásnál ütik.

Istencsaszar
Istencsaszar Dan 2,098, 01:06

lesz erről közlöny még ma

Paci
Paci Dan 2,098, 02:32

Bizony. Tegnapelőtt Peru 74-ról fordított az Argentinok ellen, igaz volt, hogy 400-as CO-t adtak.

Division Acorazada
Division Acorazada Dan 2,097, 22:19

Hungarian friends, help Spain to open Serbian eyes.
Romania it's fighting against us (Hun and Spa)
This mpp: http://erepublik.com/en/main/law/Serbia/131129 it's disrespectful.

bobo900
bobo900 Dan 2,098, 14:18

we are NOT in two, we have no MPP, so... cry cry cry

GTopi
GTopi Dan 2,097, 23:01

Jó lenne tudni, hogy TÉNYLEG mikor és hol akarjuk megállítani őket? Kaukázus már elveszett, pedig prio és bónuszterület is volt...

anti.raj.unit
anti.raj.unit Dan 2,098, 00:21

Ha meg akarjuk nyerni a háborút, ahhoz 3 fontos és elengedhetetlen dolog szükségeltetik:
1.) PÉNZ
2.) PÉNZ
3.) PÉNZ

Ha ezen 3 dolog közül csak 1 is hiányzik, az problémát jelenthet. 😁

GTopi
GTopi Dan 2,098, 02:47

-szervezettség
-motiváció
-irányítás

Cimbalar
Cimbalar Dan 2,098, 07:03

Ez mindg megvolt ,sőt pénz is volt. Sajnos hiába volt a nagy tankolás erősebb volt az ellenfél NC-ben.

Eheslo
Eheslo Dan 2,098, 10:11

Ritka kártékony egy mocsok banda vagytok és ezt meg is mutatjátok NAP NAP után az ukrán és a jeti haverjaitokkal...

De mit lehet várni a csalók, sokadnickek és árulók kormányától?

Öveket becsatolni, zuhantok tovább!

ExWattafilling
ExWattafilling Dan 2,098, 10:26

Papagáj.

Eheslo
Eheslo Dan 2,098, 10:37

NAP NAP NAP ukrán NAP 🙂

BG.Iron.Fist
BG.Iron.Fist Dan 2,099, 01:03

Funny thing is that mighty hungary was mighty because of romania 🙂

 
Objavi komentar

Kaj je to?

Prebirate članek, ki ga je napisal državljan eRepublika, izjemne večigralske strateške igre, ki temelji na državah iz resničnega življenja. Ustvarite svoj značaj in pomagajte vaši državi doseči slavo medtem ko se uveljavljate kot vojni junak, znan založnik ali finančni mogotec.