Okolje ON/OFF

Join the new world

 

[igajunior] КАНДИДАТУРА ЗА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ / први део

Dan 1,869, 06:15 Published in Serbia Srbija s strani igajunior


Поштовани грађани Србије,

На почетку желим да Вам пожелим срећну и успешну Нову 2013 годину.

Пред вама је текст председничке кандидатуре,

Како ред и налаже, на почетку ћу рећи пар реченица о себи. У игру сам дошао маја 2011. Године посредством новина 24 часа. Дакле у време кад је Београд био окупиран, а уочи велике битке за Војводину. На почетку еживота борио сам се у оквиру јединице Артиљерија, затим био члан Куке и Мотике (NINJE еСРБИЈЕ), Јагњеће бригаде, и поново Куке и Мотике, чији сам део и дан данас. Члан сам Навијачке странке Србије, од самих почетака игре, и то је једина странка које сам икада био члан. Активно сам учесвовао у конгресу Србије, и у неколико влада еСрбије, као министар економије и гувернер Србије.

Као председнички кандидат долазим испред владајуће коалиције, којим се овом приликом захваљујем на указаном поверењу, па ћу на самом почетку да Вам представим резултате и положим рачун за минули рад, како свој тако и рад новембарске и децембарске владе. Мишљење сам да је континуитет у провођењу политике пресудан, па да би смо наставили пут ка зацртаним циљевима, од вас очекујем и подршку.
Због саме природе коалиције, тј. броја странака и преплитања интереса, кључна ствар је индивидуализација одговорности. У претходне две Владе тачно се зна распоред функција, ко је за шта одговоран, и ако се десе грешке, председнику је јасно где треба да интервенише. Овакву политику наставићу и убудуће, уколико неки појединци не буду на висини задатка, мењаће се. Србија нам је на првом месту, и ту неће бити компромиса.Критички осврт на новембарски и децембарски мандат биће представљен у овом чланку, а даљи планови у другом чланку који ће бити објављен након овог.

Министарство одбране (МоD)
Ово министарство је изнело огроман терет у претходна два месеца, и не треба трошити много речи да се опише њихов рад. Поглед на мапу све говори, Србија се простире на два континента, поседује 10/10 ресурса, и контролише 43 регије. Успешно се добијају јаке кампање не само сировом снагом Српске војске, већ и добрим тактичким одлукама МоД тима Србије, комуникација са савезницима је правовремена и на високом нивоу.
Конкурс и услови за пријем јединица на систем рефунда су јавни, и што је битно нагласати једнаки за све. Пошто је све подложно променама, тако је и овај услов могуће мењати, уколико се укаже потреба и захтеви за измену.
Пошто је ово стратешка игра, а војске кључни фактор просперитета државе, све евентуалне одлуке проузроковане изменама у модулу донеће се кроз разговор, стручне анализе и консултације са професионалцима, уз уважавања реалних економских и финансијских могућности државе.

Министарство иностраних послова (МоFА)
Српска дипломатија имала је доста успеха у претходна два месеца. Уложени су велики напори да се позиција државе на међународном плану додатно ојача. Коначно је формиран савез TWO. Овђе морам да похвалим и добар посао који је претходне влада урадила по овом питању.
Сенку на рад дипломатије баца непријатна ситуација око гласања за избор чланова HQ. Генерално моје је мишљење да дипломате морају да буду више дипломате а мање политичари, да раде тихо и у интересу Србије, а савез никако не сме да се користи у дневнополитичка препуцавања, јер такав став је неодговоран према свим грађанима Србије. Нико не може да ме увери да је након свега позиција државе у оквиру савеза боља или иста. Иницијатива и спремност за компромис постоји, а више на ову тему написаћу у плану рада министарства спољних послова који објављујем у следећем чланку.

Министарство унутрашњих послова (МУП)
Ингеренције и могућности овог министарства нису велике. Вредно је поменути да је у претходном мандату ово министарство прекинуло популистичку праксу заказивања удара у одрађено време, често без потребе и стварног ефекта. Цивили су позивани на канал када је стварно требала додатна помоћ држави, и додатно испоручена штета. Ово представља битан корак на усмеравању штете цивила, а кроз јаван конкурс и приступ на систем рефунда, види се тежња коалиције да се направи поштен, праведан и систем доступан за све. Због ограничених средстава, поделе нису биле толико учестале у претходним мандатима, али јесу увек када је било потреба за додатним количинама усмерене штете. Вођена је рационална, а не популистичка политика. Ово министарство радиће на побољшању позиције цивила, и већем укључивању према потребама МоD-a и усмеравању штете, а самим тим и у развијању праведнијег друштва за све грађане. Једнаки и доступни услови за све, а на нама је да се одлучимо који систем нам највише одговара.

Министарство економије (МЕС)
И ако постоји мишљење да су могућности овог министарства мале, ја не делим тај став. Разлог више је што је транспарентност свих државних финансија битан фактор међуљудских односа у Србији, тј. да се зна где је утрошен сваки динар, и ово министартво је у претходним месецима поставило неке основне темеље на којима ће се убудуће надограђивати доста ствари. Једноставно, аргумент лопови не постоји у Србији пар месеци уназад.
У претходном периоду све државне организације којима МеС располаже доносиле су константан приход. Део новца са НБС је пребачен (100к) и организације су допуњене што је омогућило већи прилив. Урађени су системи који прате дневни прилив у трезор (на сваких сат времена) и дневне промене голда. Јуче су стављени у функцију и системи који прате дневни прилив у трезоре водећих економија света, па ће се стварна снага српске економије знати за који дан. Министарство економије задржаће аутономију и наредном периоду, а одлуке неће бити доношене популистички и политички већ на основу мишљења струке.

Министарство информисања (МИ)
Рад овог министарства треба оцењивати кроз два месеца функционисања коалиционе владе, а моје је мишљење да је целокупни утисак добар. Приметно ја да је концем децембра у саставу овог министарства дошло до малог замора материјала и мањка тема. Некако би могли наћи и оправдање у општем тренду пада новинарства у Србији, из разлога званог вотерс клуб. За очекивати је да се струка убудуће избори за своје позиције, а на нама је да гласамо за сваки квалитетан чланак и дамо свој мали допринос.

Министарство образовања (МОС)
У претходна два месеца, ово министарство је поставило лествицу за сва будућа министарства образовања. Поред уобичајне функције коју има, проширило је своју делатност на акцију помоћи ебебама, кроз свакодневне поделе хлеба за најмлађе чланове играчке заједнице. Ова влада је показала да брине о најмлађима, сви смо се некада пријављивали за поделе хлеба, па ову часну функцију добротворства треба вратити са личног и на државни ниво. О детаљима социјалне политике биће више речи о другом делу чланка.


Уколико постанем председник свих грађана, наставићу континуитет рада и провођења политике за коју сам убеђен да је исправна и потребна Србији, уз побољшања која ће у коначници водити ка решавању крупних националних питања. Сви ћемо некада престати да играмо, а какву ћемо државу оставити иза себе, зависи од свакога од нас. План рада и састав владе објавићу у следећем
чланку.Један од Вас,

С поштовањем,


igajunior
 

Komentarji

igajunior
igajunior Dan 1,869, 06:17

за узвик
[igajunior]ПРЕДСЕДНИЧКА КАНДИДАТУРА

http://www.erepublik.com/en/article/-igajunior--2185747/1/20

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Dan 1,869, 06:19

Iga za djenerala !!!

Predsjednik Republike SrBske
Predsjednik Republike SrBske Dan 1,869, 06:21

Ига, мој брат Требињац!

xDesertHamsterX
xDesertHamsterX Dan 1,869, 06:23

samo napred!

Ghost Pirate
Ghost Pirate Dan 1,869, 06:29

o/

EL FAT BANDIDO AFK
EL FAT BANDIDO AFK Dan 1,869, 06:34

jos jedan hamsterovac : D
cestitam na pobedi...
ps
nisam za hamsterovsku kompaniju ali sam realan covek : D

bozimano dorks
bozimano dorks Dan 1,869, 06:35

samo napred srbija nema rikverc

Cookies Crisps
Cookies Crisps Dan 1,869, 06:40

Kandidatura ista kao i kod druga dva kandidata. Nadam se da neces kao MIljana dozvoliti da drugi (strider) upravljaju tobom i vojim odlukama i da imaju vec moc u vladi od tebe u slucaju da pobedis. Srecno u svakom slucaju. o7

krunavise
krunavise Dan 1,869, 06:41

o7

igajunior
igajunior Dan 1,869, 06:42

U drugom članku ide plan i sastav vlade.

Ralle72
Ralle72 Dan 1,869, 06:45

podrska !!!

eBora
eBora Dan 1,869, 06:45

Играјмо до победе

Don Lex
Don Lex Dan 1,869, 06:46

Igo, druze, znam da ces odlico voditi tim vlade u januaru!
Uz tebe smo!
U nove pobede!!!

Nick Slaughter
Nick Slaughter Dan 1,869, 06:47

Ako mogu da primetim, a mogu. Clanak je ispao savrsen. Svidja mi se (da dodam) transparentnost finansija koje si pomenuo a sto su dve predhodne vlade obezbedile. Samo sigurna i jasno odredjena politika moze da ocuva 10 resursa (maksimalan bonus), ekonomiju, a pre svega zdrav duh zbog koga smo tu gde jesmo - numero uno!

Tebi licno zelim da pozelim srecu (mada nije potrebna) na predstojecim predsednickim izborima i zdravlja u novoj 2013oj.

S ljubavlju,
Sloter

Marcus Nerva Traianus
Marcus Nerva Traianus Dan 1,869, 06:47

o7

elminjo
elminjo Dan 1,869, 06:52

podrska
o7

heffe
heffe Dan 1,869, 06:57

Srecno brate o7

New-and-Now
New-and-Now Dan 1,869, 06:58

Srecno na izborima.

Pitanja:
MOD - da li mislis da ovo ministarstvo treba redovno da azurira naredjenja u novinama ili da je to bespotreban posao kao sto misle dosadasnji ministri? Letimican pogled na te novine pokazuje da se cesto desava da se objavi jedan clanak na 4-5 dana, koji se cak ni ne prilagodjava situaciji na terenu.
Da li se planira opet sastav od 20 ljudi, a da se posle samo jedan igrac hvali (ili zali) kako radi ceo posao u tom ministarstvu?

MUP - da li se planira promena funkcionisanja ovog ministarstva, posto se iz teksta zakljucuje da je on samo produzena ruka MOD-a radi usmeravanja stete civila i nista vise? Ili sve ostaje po starom?

MES - da li ce ovo ministarstvo probati da povrati org MZS Hleb (sada Predsednik eRepublike Srpske) kako bi i sa njim zaradjivao na MM-u ili ce i u narednom periodu bili besplatno predat kao u naredna dva meseca?

MI - 9 tekstova za 60 dana (6 u novembru i 3 u decembru), a sastav nije bio identican (2 coveka su ista u oba mandata, ostali su razliciti) - zamor materijala ili ipak smatrate da nije bitno da se igraci obavestavaju putem Sluzbenog Glasnika? Sacekacu sledeci clanak da cujem kakav plan imate za ovo ministarstvo.

Hvala unapred na odgovorima.

o7

Black..Silver
Black..Silver Dan 1,869, 07:00

Verovatno si jedini clan NSS za koga imam dobro misljenje, cini mi se da si prethodnih meseci radio fino posao za koji si bio zaduzen. Takodje nikad nisam video da vredjas nekog drugog igraca, pohvalno, nema sta.
Srecno na izborima, mada ti sreca nece trebati, vec je poznato da ces ti pobediti. Ali ajd', sacekacemo 6. januar...

Vladika Kacavenda
Vladika Kacavenda Dan 1,869, 07:03

SAMO SI U POGRESNOJ STRANCI

choki 6
choki 6 Dan 1,869, 07:13

o7

nikol000
nikol000 Dan 1,869, 07:15

iga
Puna podrska , vreme je da novi talas proba da pokrene nesto u eSrbiji

golubgox
golubgox Dan 1,869, 07:32

Играјмо до победе !

Srecno i srecna nova godina !
o7

Gambino_SSSS
Gambino_SSSS Dan 1,869, 07:35

Iga veliki igrač velika podrška

zigazaga
zigazaga Dan 1,869, 07:36

korektan igrac, srecno na izborima i srecna nova!

Rato 83
Rato 83 Dan 1,869, 07:48

Podršla o7

Rumenko LizME
Rumenko LizME Dan 1,869, 07:52

Uvjek korektan i koliko mogu primjetiti, mislis svojom glavom.
Ne dozvoli da budes izmanipulisan i pazi gdje ide lova, uspjeh je tvoj.

I pokusaj da smiris malo ove struje u politici i da pocnu svi da rade za Srbiju kao jedan. Pocni samo, svakako da je potreban kontinuitet u tome, ali neko mora poceti.

Srecna nova svima!

SERBON04
SERBON04 Dan 1,869, 07:56

Podrška
o7

War3hous313
War3hous313 Dan 1,869, 08:10

o7

Commodus Augustus
Commodus Augustus Dan 1,869, 08:20

pa da vidimo kako iga tera traktor

Commodus Augustus
Commodus Augustus Dan 1,869, 08:25

dobro je kad opozicija moze da kaze da su prethodne dve vlade jedino lose pisale novine

iskreno ponosan sam na tu cinjenicu

Cika Nikola96
Cika Nikola96 Dan 1,869, 08:28

IGA PREDSEDNIK! \o/

Mucuchies
Mucuchies Dan 1,869, 08:30

Podrška
o7

PRC PRC PRC
PRC PRC PRC Dan 1,869, 08:34

Са Игом освајамо свет! о7

ClairV0yance
ClairV0yance Dan 1,869, 08:35

IGA PREDSEDNIK! \o/

serbiankid
serbiankid Dan 1,869, 08:44

Немам шта да ти замерим, волео бих да те видим као председника.

Што се ових планова тиче, коментарисаћу само МИ. Не можеш рећи да је рад тог министарства био добар, јер то заиста није. Убаците нове људе, и дајте прилику некоме ко стварно жели да пише. Такође, постојање вотерс клуба не сме бити оправдање за нерад (лош рад) МИ. Нека се потруде.

Пуно среће о/

Mire tica Feniks
Mire tica Feniks Dan 1,869, 09:05

Srecno!

SashaL
SashaL Dan 1,869, 09:21

Moj brat Iga za đenerala!

o7

SlobodanK0
SlobodanK0 Dan 1,869, 09:35

Sretno coek,

mislim sreca je ne bitna jer pobedjujes, desert ce se pobrinuti za to

kad vidim neke kreature koje te podrzavaju drago mi je sto nisam u eSrbiji

tebi zelim da ostanes onakav kakav si bio do sada o7

Mister Spooky
Mister Spooky Dan 1,869, 09:49

Iga, \o/ pravi izbor koalicije . Podrska i srecno na izborima :😁

MacakMiki
MacakMiki Dan 1,869, 09:56

Srecno Iga! Sigurno znas da vozis traktor u najvecoj brzini! \o/

Mister Spooky
Mister Spooky Dan 1,869, 09:56

Cookies Crisps Ahaha, vidi se da Miljanu nisi upoznao :😁

Milan Milankovic
Milan Milankovic Dan 1,869, 10:14

Sa novim predsednikom opoziciju iz traktora u novo prevozno sredstvo! Vozi Misko!
http://www.youtube.com/watch?v=mCIdeRIrVsg

Brdar Dragan
Brdar Dragan Dan 1,869, 10:23

Srbija ima 12 resursa.

11. ajvar
12. motivisane igrace

Stevanovic Dragan
Stevanovic Dragan Dan 1,869, 10:23

Imas moju podrsku na izborima. Cela Srbija mora imati jasno odredjen cilj,ne samo za vreme jednog predsednika. Unutrasnja i spoljna politika drzave je dugorocna, i ne menja se svakoga meseca ! Svako ko radi u interesu Srbije dobice pohvale,a ko radi lose, dobice kick-out odmah.

Stevanovic Dragan
Stevanovic Dragan Dan 1,869, 10:26

I uvedite vec jednom neki sistem nagradjivanja za sve igrace,imate poljske i madjarske sisteme kao polaznu tacku. Prilagodite ih nama,da svi vec jednom budu zadovoljni i da svi jacamo zajedno.

Ceda Bombas
Ceda Bombas Dan 1,869, 11:05

bravo 🙂

atrej
atrej Dan 1,869, 11:53

Цивил на челу државе.

о7

Cemi Kmdz
Cemi Kmdz Dan 1,869, 11:54

o/

MoonChe
MoonChe Dan 1,869, 12:38

Jednostavno prerano, mlada je ovo godina trebao si jos sacekati.

Srecno!

 
Objavi komentar

Kaj je to?

Prebirate članek, ki ga je napisal državljan eRepublika, izjemne večigralske strateške igre, ki temelji na državah iz resničnega življenja. Ustvarite svoj značaj in pomagajte vaši državi doseči slavo medtem ko se uveljavljate kot vojni junak, znan založnik ali finančni mogotec.