Okolje ON/OFF

Join the new world

 

[Brainstorming Party] Analiza Militara - 17

Dan 1,891, 09:47 Published in Romania Romunija s strani elbandido

- USA anunta intentia de a sterge Taiwan si de a elibera Japonia si South Koreea, operatiunea numita Gagnam Style.

- Rusia isi analizeaza motivele pro/contra de a intra intr-o alianta:
1. Asgard: pro - nu va fi nici o problema in a prelungi chiria din regiunea Bohus; contra - puterea militara a aliantei este slaba si va fi dificil sa se apere in cazul unor atacuri.
2. CoT: pro - sunt tari cu care Rusia a colaborat foarte bine in ultimul an, adica SUA si Bulgaria; contra - intrarea in CoT ar strica relatiile cu EDEN, prietenia cu China ar fi greu de mentinut intr-o alianta cu Indonezia, sau Grecia cu Macedonia.
3. EDEN: pro - chiar daca puterea CoT+TWO este peste cea a EDEN, aceasta ramane una dintre cele mai puternice aliante create vreodata in joc si daca va reusi sa se mentina pana la certurile dintre CoT si TWO, atunci cu siguranta va fi cea mai puternica si cea mai veche alianta; contra - Ukraina, Turcia si Romania, iar faptul ca vor fi in EDEN si-ar face inamici pe TWO/CoT si riscul de a fi stersi va fi mare.
4. TWO: pro - Serbia si Polonia; contra - Serbia si Polonia.
5. Raman neutrii: pro - regiuni sigure; fara razboaie, calculati si cu sufletul impacat; contra - nimic;

- Avem prima poza cu modulul optional suplimentar militar PvP (1 contra 1, in timp real):

© Oblige

- Franta anunta rezultatele sondajului privind accederea in EDEN: 152 voturi pro si 78 impotriva. Urmeaza ca Franta sa vada noul HQ din EDEN ales, si pe 27 sa propuna un debate in noul congres ales.

- Croatia a facut concurs pentru un avatar national, premiul fiind de 5000cc. Desemenea suntem anuntati ca au incheiat pace cu India, urmand sa le returneze acestora 5 regiuni.

- MoD-ul Ukraina sintetizeaza intr-un articol importanta coordonarii cu guvernul roman pe timpul acestui razboi cu Ungaria, si spera el sa nu elibereze nimeni Galicia and Lodomeria pentru a uni regiunile ungare cu cele ukrainiene cucerite, eliberarea lor fiind mai grea pe urma.

- Portugalia face un nou referendum privind situatia tarii in cadrul aliantei EDEN. Motivele sunt numeroase, de la proasta organizare a noului HQ pana la prioritatile repetate puse in fiecare zi pe aceleasi lupte, tarile mici sfarsind mereu sterse, ele fiind nevoite sa plateasca mercenari pentru a avea o regiune pentru congres.

- Canada este oficial membra a aliantei Asgard dupa ce congresul Suediei a votat cu 26-1 pro si congresul Finlandei cu 21-1 pro.

- Bulgaria si Serbia intr-un scandal continuu, motivul fiind regiunea de saltpeter Najran, originara a Arabiei Saudite, in posesia Serbiei. Bulgaria a cucerit regiunile Arabiei Saudite, dar ii lipseste saltpeter, fiind la sarbi, care au deja o alta regiune de saltpeter. Sarbii in schimb nu vor sa elibereze regiunea pentru a putea fi atacata de bulgari, cu toate ca acestia au pornit RW in Najran si lupta impotriva sarbilor si de partea arabilor. Pana la urma regiunea este cedata din a 4-a incercare si dupa mari rugaminti ale conducerii in presa.

- Presedintele Serbiei anunta ca razboiul cu Iran va fi decalat pentru refacerea economica a Serbiei si rezolvarea unor probleme interne.

- Grecia a decis sa nu mai prelungeasca MPP-ul cu China datorita neaprobarii unor cetatenii de pe lista comuna facuta in EDEN, lista care China a promis ca o va aproba. De asemenea nici cu Rusia nu vor extinde MPP-ul pentru ca Grecia nu poate avea MPP cu o tara ce ajuta inamicul.
De asemenea zvonuri circula precum China ar vrea sa se lase stearsa de inamici sa plece strainii, pe modelul SUA, sau ca ar dori sa iasa din EDEN, zvonuri infirmate de MoD-ul Chinei, Didei. Vom vedea ce le rezerva viitorul, oricum problemele interne in EDEN sunt mai mari.

- Serbia incheia NAP cu Italia pentru a-si securiza regiunile cucerite, pentru a se concentra pe un viitor front estic.

- Ungaria anunta ca se vor concentra pe Ukraina sa le cucereasca toate regiunile si sa ii lase fara congres, in timp ce Polonia ar trebui sa se ocupe de Romania, sa ramana fara congres.

- Presedintele Columbiei a fost demis de catre congres, acesta plecand si cu o parte din bani.

- Din Spania aflam ca s-a tinut o intalnire intre tarile Americii Latine, pentru o viitoare colaborare comuna. Dintre tarile prezente au fost, Argentina, Chile, Bolivia, Brazilia si Venezuela, a lipsit Columbia.

- Indonezia va incepe un Training War cu Thailanda dupa alegerile pentru congres, pentru obtinerea medaliilor de TP.

- MoFA Rusia scoate un articol in care trage un semnal de alarma privind posibilitatile Romaniei de a o ataca.

- Franta are un mini babyboom de vreo 450 jucatori noi, acestia venind in urma unui articol de pe un site cu jocuri.

- Din Bosnia putem citi in ziarul Ministerului de Externe un interviu al MoFA Romaniei Bogdan Schmidt. El afirma ca situatia economica este slaba datorita lipsei bonusurilor, ca Romania va fi stearsa de pe harta de Ungaria si Polonia, ca Romania poate oferi cetatenii bosniacilor si ca vor incerca sa mentina relatiile foarte bune cu Argentina dupa iesirea lor din EDEN. Un MoFA care, dupa parerea mea, a fost inexistent in aceste 2 luni de mandat, nu contest ca nu o fi muncit, dar cel putin nu a aratat-o.

- Australia reclama CoT ca Chile nu si-a respectat partea de intelegere privind eliberarea regiunii New South Wales pe data de 20 ianuarie, printre consecintele stipulate in tratat fiind atacarea Chilei de Australia si aliatii. Pe 23 ianuarie regiunea este eliberata pana la urma.

- Danemarca aranjeaza cu Germania eliberarea unei regiuni pentru congres. Actiunea este de un risc enorm datorita banilor aflati in trezorerie si a numarului mic de cetateni danezi si a riscului ridicat de TO.

- Bulgaria admite ca are probleme cu finantele datorita recesiunii din intregul joc, veniturile zilnice sunt in scadere. Datorita acestui fapt nu a putut reinnoi 3 MPP-uri, cu Austria, Muntenegru si Venezuela, ele vor fi reinnoite mai tarziu.

- Presedintele Portugaliei publica rezultatele referendumului cu privire la situatia tarii in EDEN. La intrebarea "Ramanem in EDEN?" au raspuns cu Da 38 persoane si cu Nu 97 persoane. In schimb, cu ocazia demiterii din functie a Suprem Commanderului EDEN si a echipei sale, presedintele decide sa ofere ragaz noii echipe pentru a vedea cum vor decurge lucrurile.
1. Eastern European

- Ukraina primeste intentionat de la Polonia regiunile Galicia and Lodomeria si Podolia eliberate cu RW si recupereaza cu fortele proprii (profitand de presiunea Romaniei pe regiunile ei cucerite de Ungaria) regiunea Sloboda. Polonia a eliberat intentionat acele regiuni pentru a fi atacate de Ungaria, aceasta urmand sa se ocupe de stergerea Ukrainei si privarea de congres. Ungaria ataca Ukraina si cucereste in stil maraton regiunile Galicia and Lodomeria, Podolia, Sloboda si Bassarabia. In acest moment Ungaria conduce detasat in lupta pentru regiunea Taurida si Ukraina mai are o singura regiune, Donbas. Ukraina mai poate spera la congres daca va reusi sa detina o regiune si pe 25-0:00 si pe 26-6:00.

- Romania impotriva a doua puteri eRep traieste evenimentele in urmatoarea ordine:
- eliberam Banat cu RW;
- pierdem Oltenia in atac direct cu Polonia;
- pierdem Crisana in atac direct cu Polonia;
- pierdem Maramures in atac direct cu Ungaria;
- eliberam prin RW Muntenia de sub Polonia (o lupta epica);
- pierdem Banat in atac direct cu Polonia;
- pierdem Muntenia in atac direct cu Ungaria (s-a luptat pentru Ungaria), acestia avizi de resurse (oil) nu isi dau seama ca au facut greseala sa ne ofere o varianta pentru congres; regiunea trebuia sa ramana la ei si noi sa eliberam doar Dobrogea, astfel Dobrogea nu putea fi atacata de Polonia datorita lipsei granitei si nici Ungaria nu mai putea sa puna NE pe noi pentru ca abia pusese pe Ukraina;
- pasul urmator, urmeaza jocul de butoane, cine era mai rapid, trebuia sa pornim RW in Dobrogea si sa eliberam regiunea, dar polonezii si ungurii deschid inainte Maramures, astfel reusind deschiderea urmatorului RW in noapte, sa ne prinda la somn; Maramures este eliberata, cedata voit de Ungaria, pentru a fi atacata de Polonia, ea urmand sa se "ocupe" de stergerea noastra de pe harta;
- spre surprinderea mea dimineata aveam pornit RW-ul care trebuia, adica Dobrogea, nu Muntenia, la fel regiunea a fost cedata voit de Ungaria, aceasta fiind speriata de NE-ul in HOLD pus de Romania pe ea, si dorind sa scape de granita cu noi, chiar ordonase pornirea unui RW in Bassarabia si eliberarea regiunii;
- urmeaza RW in Muntenia pe care trebuia sa il pierdem, din pacate mobilizarea noastra a fost mai mica decat mobilizarea lor, dezavantajul nostru in opinia mea fiind lipsa de informare la nivelul populatiei; Muntenia a fost eliberata si ea, si acum asteptam sa vina tavalugul polonez peste cele 3 regiuni eliberate de sub Ungaria;
- Polonia declara NE Romaniei si ataca Maramures, o cucereste fara probleme;
- Muntenia este atacata si ea de dimineata, Romania pornind cu un elan incurajator chiar ajungand sa conduca la un moment dat cu 17-11, dar din pacate acelea sunt singurele puncte pana in acest moment, Polonia conducand cu 38-17;
- Pentru a avea congres trebuie sa intrunim 3 conditii:
1. sa avem macar 1 regiune pe data de 23 la ora 2:00 erep - OK;
2. sa avem macar 1 regiune pe data de 25 la ora 0:00 erep - vom vedea daca in cele 40 de ore reusim, ori sa ne pastram una din cele 2 regiuni Muntenia sau Dobrogea, ori sa eliberam una din regiunile cucerite de Polonia pana atunci;
3. sa avem macar 1 regiune pe data de 26 la ora 6:00 erep - greu... ramane de vazut daca se reuseste pasul 2;

- Turcia dupa ce se elibereaza complet, declara Bulgariei NE si se joaca cu aceasta. Nimic de spus, imi pastrez opinia precum ca sunt cei mai egoisti din erep ca natie si au uitat de ajutorul oferit de Valahian atacand Ungaria in BSCoT. Dupa ce cucereste Plovdiv si Sofia, ataca Thrace (cucerita de Bulgaria, regiune originara a Greciei). Desigur acum ajuta Grecia cu acest razboi, dar Grecia nu era atacata initial de Bulgaria, deci conjunctura a facut ca dupa 2 zile de razboi Turcia vs Bulgaria, acestia sa ii ajute indirect pe greci. Cand Ungaria inca avea granita cu Turcia in regiunea Taurida si Romania se lupta cu Polonia si Ungaria, Turcia avea ordine pe RW-uri cu overkill in loc sa atace Ungaria si sa ne ajute. Sper sa ma insel in aceasta privinta. In acest moment Turcia poate sta linistita pentru congres, iar acum lupta contra Bulgariei in regiunea Thrace, incercand sa ii taie granita Bulgariei cu Grecia, lupta este stransa 67-65 pentru Turcia.

- Grecia dupa ce si-a recuperat toate regiunile, pune presiune pe Macedonia (FYROM) si ataca regiunea Povardarie si o cucereste. Macedonia panicata cere ajutor de la TWO si CoT de frica sa nu ramana fara congres, astfel urmatorul atac grec este oprit in regiunea Eastern Macedonia. Bulgaria isi face aparitia si ataca Grecia simultan cu Macedonia (FYROM), in regiunile Macedonia si Thrace, ambele pierdute de greci. Ziua urmatoare atacurile sincronizate pornesc iar, Grecia pierde doar regiunea Aegean Islands in fata Bulgariei, dar se apara in regiunea Epirus in fata Macedoniei (FYROM). In acest moment Grecia poate sta linistita in privinta congresului, are initiativa in fata Macedoniei (FYROM) si probabil o va ataca dupa ce se apara in fata Bulgariei in regiunea Central Greece, lupta in desfasurare, Grecia conduce.


2. Chile vs Argentina

- Argentina de cand a iesit din EDEN, declarandu-se tara neutra, a reusit sa isi elibereze toate regiunile de sub dominatia Chile. In acest moment intre cele doua tari este un fel de "nati-o tie da-mi-o mie" cu regiunile, dupa ce Argentina reusise sa cucereasca 2 regiuni din Chile, Norte Grande si Zona Central. Chile, in acest moment, detine o regiune a Argentinei, anume Argentine Northwest, si lupta in regiunea Patagonia unde este condusa de Argentina cu 30-17. Argentina poate sta si ea linistita in privinta congresului, parerea mea este ca au incheiat un acord cu Chile luna asta de incetare a focului.


3. Asgard vs ACT

- In acest moment Asgard domina ACT. Suedia are initiativa in fata Letoniei, asteapta sa atace si a cucerit de la aceasta regiunile Zemgale si Kurzeme. Finlanda este atacata in regiunea Kirde-Eesti unde conduce Estonia cu 11-0 si are cucerite deja regiunile Pohja-Eesti, Kirde-Eesti si Kesk-Eesti. In acest moment ambele tari sunt linistite in privinta congresului, dar sunt cu un ochi la Canada, proaspat intrata in Asgard.


4. Columbia vs Mexic

- Columbia in acest moment detine o singura regiune, revenind dupa ce a fost impartita de Mexic (Orinoquia) si Brazilia (Amazonica), eliberandu-si cu RW regiunea Cundiboyacense. Din pacate acum 21 de ore Mexic a propus iar NE pe Columbia, pentru a fi atacata si lasata fara congres. Vedem cum va gestiona noul SC si noua echipa HQ a EDEN situatia tarilor fara congres si private de bani pentru echiparile de rigoare.


5. UK+Spain vs Norway+Canada+Olanda

- Dupa ce Canada ataca UK, in ajutorul acesteia sare Spania. Astfel Canada se vede nevoita sa cedeze in fata mult prea puternicei Spania, pierzand pe rand Newfoundland and Labrador, Quebec si New Brunswick. Spania a anulat si NE-ul Canadei pe UK dupa ce a cucerit regiunea Newfoundland and Labrador. UK a ramas sa se ocupe de Olanda si Norvegia, net inferioare acesteia. Norvegia a reusit sa scape de NE-ul UK dupa ce Olanda a cucerit Vestlandet de la UK, toate cele trei tari ramanand fara NE. UK se misca mai bine si propune prima NE pe Norvegia, asteptand sa atace. Daca Canada poate sta linistita in privinta congresului, nu acelasi lucru as putea spune despre Norvegia, ce detine doar 2 regiuni, probabil Rusia ii va ceda regiunea aflata in chirie, temporar.


6. USA vs Republic of China (Taiwan)

Taiwan, dupa cum v-am spus din articolul trecut, este subiectul operatiunii Gangnam Style, adica SUA doreste sa elibereze Koreea de Sud si Japonia de sub dominatia Taiwan. Dupa ce SUA a facut din Koreea de Sud covorul de intrare in Taiwan, aceasta din urma a incercat sa taie granita SUA, jucandu-se cu regiunile koreene si eliberand cate una. Momentan incercarile Taiwan au esuat, SUA fiind cu 2 pasi inaintea lor. Inca sunt sperante de a inchide NE-ul, dar nu pentru mult timp, patrunderea SUA fiind tot mai adanca. Taiwan poate sta linistita pentru moment in privinta congresului, dar urmeaza zile grele.

Be smart ! Be Brain !


Articole Recomandate:

[Stats B-Labs] 1889 - Top Unitati Militare din eRomania 1881-1888
[Brainstorming Party] Analiza Militara - 16
[Stats B-Labs] 1882 - Top Unitati Militare din eRomania 1875-1881
[Stats B-Labs] 1880 - Top Alliances and Countries Income
[Brainstorming Party] Analiza Militara - 15
[Stats B-Labs] 1875 - Top Unitati Militare din eRomania 1868-1874
[Stats B-Labs] 1873 - Top influence all countries - Top potential via MPP
[Brainstorming Party] Analiza Militara - 14
[Stats B-Labs] 1868 - Top Unitati Militare din eRomania 1861-1867
[eRBP] Brainstorming Party - Sedinta - Lista Congres

 

Komentarji

Rondy Rondy
Rondy Rondy Dan 1,891, 09:51

v

Valahian
Valahian Dan 1,891, 10:02

o7

Sas Dragos
Sas Dragos Dan 1,891, 10:28

Tu ai prea mult timp liber. Si e pacat pr creieru' ala....

Darkslowstar
Darkslowstar Dan 1,891, 10:30

multumim pt informare 🙂

Gooffree
Gooffree Dan 1,891, 10:36

Mulțumim frumos elbandido! 😮)

DraY
DraY Dan 1,891, 10:44

ti-as mai da un Sub .. dar nu ma lasa jocul

Rersh
Rersh Dan 1,891, 10:50

o7

LitoII
LitoII Dan 1,891, 10:51

wow.. great summary mate (:

Ple001
Ple001 Dan 1,891, 10:54

o>

razvvy
razvvy Dan 1,891, 10:55

o7 Felicitari

Didei
Didei Dan 1,891, 11:23

o7

UNGURIIafara
UNGURIIafara Dan 1,891, 12:04

o7

GeluRomanu
GeluRomanu Dan 1,891, 12:07

the is the best

Wolf333a
Wolf333a Dan 1,891, 12:44

o7

Argessos
Argessos Dan 1,891, 14:04

o7

Dellodas
Dellodas Dan 1,892, 00:25

v

ion-voda
ion-voda Dan 1,892, 02:19

o7

Cosmin Obreja
Cosmin Obreja Dan 1,892, 02:33

v o7

JohnCV
JohnCV Dan 1,892, 16:31

sigur nu e hitman pe la columbieni?

oricum buna sinteza.

CIBOSAN
CIBOSAN Dan 1,893, 03:38

o7

SzalayLaszlo
SzalayLaszlo Dan 1,893, 03:46

v+s


e rar sa vad un articol ca asta.

Ciscos
Ciscos Dan 1,893, 06:01

interesanta analiza

Colonel Jack ONeal
Colonel Jack ONeal Dan 1,893, 06:05

Esti cel mai tare bandido! o7. v+s

 
Objavi komentar

Kaj je to?

Prebirate članek, ki ga je napisal državljan eRepublika, izjemne večigralske strateške igre, ki temelji na državah iz resničnega življenja. Ustvarite svoj značaj in pomagajte vaši državi doseči slavo medtem ko se uveljavljate kot vojni junak, znan založnik ali finančni mogotec.