Okolje ON/OFF

Join the new world

 

*botovi*

Dan 1,871, 10:07 Published in Croatia Hrvaška s strani broc
Dragi čitatelji prije svega sretna Vam i uspješna 2013. godina!

Evo već nekih tjedan dana pokušavam napisati ovaj članak, al nikako da uopće počnem. Međutim napokon sam se otrijeznio i uhvatio vremena za članak. Danas ću pisati o 'botovima' ili ako hoćete 'multi accountima', tj njihovim vrstama odnosno njihovoj svrsi. Multi accaunt ili više profila jednog igrača mnogi od nas nazivaju i botom odnosno botovima. Zapravo te dvije stvari nisu iste ali ja ću multije u ovom članku nazivati botovima, a one koje zanima razlika između multija i bota neka guglaju. Nadam se da ću ovim člankom pomoći čitateljima, koji još uvijek ne znaju, da shvate što je to bot i da ću pokušati da svojim prijedlozima smanjimo broj istih.

Postoje tri glavne vrste bota; 1) 'Politički bot' 2) 'Financijski bot' 3) 'Vojni bot', te mnoštvo manjih al ne i manje važnih vrsta i podvrsta.

1) Politički bot je vjerojatno najrašireniji. Koristi se za glasanje na stranačkim, predsjedničkim i dakako kongresnim izborima,te za osiguranje da stranka bude u top 5. Poznati su mnogi 'Take Overi' stranaka potpomognuti botovima, mnogi su postali predsjednici država uz pomoć botova. Prije dok se na kongresnim izborima glasalo za pojedinu osobu mnogi igrači su imali vlastite botove, al i stranke svoje bot timove. Admin je napravio dobar korak kad je ukinuo taj sistem glasanja i kad je uveo sadašnje glasanje samo za stranku. Međutim i dalje se bota i to naveliko da stranka uđe u top5 stranaka jer samo top5 stranke mogu na kongresne izbore. Admin po tom pitanju ne čini gotovo ništa, jer za ulazak u stranku dovoljno je biti level 15, a to se dosegne u jedan dan. Bot postane 'punoljetan' kad skupi 50 snage i to uz sve moguće misije ne traje puno.

Moj prijedlog Adminu je da bot može ući u stranku i glasati tek nakon mjesec dana aktivnog igranja. Tada bi boteri morali mjesec dana bildati botove i mišljenja sam da bi se tako broj botova smanjio. Prijedlog kako mi kao društvo možemo smanjiti broj botova je sljedeći.. Naime trenutno u eHrvatskoj imamo 6 stranaka koje se bore za top 5. Ako se te stranke dogovore da sve imaju predstavnike u kongresu mišljenja sam da će se broj botova smanjiti. Princip bi bio sljedeći; svaka od 6 stranaka imat će u svojim redovima po jednog kandidata iz drugih stranaka. Poznato je da ako sve stranke imaju otprilike isti broj glasača na kongresnim izborima imati će 8 kongresnika. Dakle one stranke koje izbore kongresne izbore (budu u top5) imat će 7 kongresnika (3 preko svoje stranke i po jednog iz ostalih 4 top 5 stranaka) , a ona stranka koja bude šesta imat će 5 kongresnika (po jednog iz top 5 stranaka).

Grafički to izgleda ovako;

Npr ako 25tog 1.stranka bude Krug, 2. HDS, 3. Ekipa, 4. HSP, 5. CD ,a 6. SKeH u kongresu će svi imati 7 predstavnika osim SKeH koji će imati 5. Mislim da bi ovakav način preraspodjele kandidata smanjio botanje stranaka, jer još malo pa će trebati 300 glasova za ulazak u top 5, a do prije par mjeseci trebalo je svega 130. Stranke su pune botova i to očitih botova i to je sramotna činjenica.

Boteri ne samo da stvaraju 'probleme' u 'matičnim' državama, već se cijele (ugl. manje) države TOvaju. Karakteristika političkih botova je ugl manji lvl, al dovoljan za učlanjenje u stranke i glasanje. Obično spavaju, a bude se 5tog,15tog ili 25tog u mjesecu. Međutim sve vrste botova ujedno mogu biti i politički.

2) Druga vrsta botova su Ekonomski. Mnogi igrači su upravo botovima nabildali svoje accaunte, a države svoje riznice. Ova vrsta botova je i najčešći razlog za ban igrača. I ovdje admin ne radi puno za suzbijanje istih. Naime bot može u prvi dan svog stvaranja skupiti 20tak golda. Istina ne mogu odmah koristiti 'Monetary Market', ali čim skupe 50 snage postaju punoljetni i goldi bivaju prebačeni na acc. Prebacivanje golda i valute može se napraviti izravnom donacijom (sada ograničeno max donacijom od 10 golda-još jedna u nizu smiješnih odluka Admina) i to uglavnom rade novi igrači i njabine i nedugo nakon toga dobiju ban. Oni iskusniji to rade preko MM-a i to malo po malo, da admin ne skuži. Ako vas pak otkrije dobijete trajni ban ili kao naš premjer privremeni (šalim se Sino 😛). Neki golde prebacuju i skupljom prodajom firme botovima (sada ograničeno max i min cijenom firme) ili skupljom prodajom artikala na marketu itd..

Pod vrsta financijskih botova su botovi Firmaši. Oni rade u firmama za kunu,a gazda se bogati. Sa vojskom botova (botovi Marketari) može se čak i manipulirati cijenama na marketu i MM-u. Neki idu toliko daleko da rade botove preko svog referal linka i onda dobivaju 10% golda od golda koje zarade botovi, takozvani botovi Referaši. Pod vrsta Financijskih botova i botova referaša su botovi Medaljaši, to su oni koji vam služe samo da dobijete 'Society Builder' medalju.

Sudbina 'Financijskih botova' je tužna. Naime bivaju ispražnjeni ,a potom ostavljeni da eumru osim ako ih se dalje ne koristi za glasanje 😃

3) Vojni botovi postali su popularni otkako su uvedene divizije. Naime Admin je malo brzopleto uveo diviziju 1 i 2, jer te su divizije poligon za treniranje botova. Da bi smanjio broj vojnih botova Admin bi trebao 1., 2. i 3. diviziju spojiti u jednu, a 4. razbiti na tri. U svim važnijim bitkama, gdje se gleda svaki bod, upravo botovi odlučuju izhod u diviziji 1 i 2. Ipak vojni botovi su postojali i prije prvenstveno na početku igre u v1 kad bi znali itekako utjecati na izhod bitke. Međutim za razliku od 'Financijskih botova' ovi i ne smetaju toliko Adminu jer da nema njih u diviziji 1 i 2 bilo bi svega par fajtera po bitci. Ovako imate dojam da ipak dolaze mlađi igrači u igru. Ovi botovi su suprotnost financijskim i političkim jer su živi ,a znaju biti i lijepo nabildani 😃

Pošto sam se već naveliko ispisa, ostale vrste botova neću puno analizirati. Osim ove 3 vrste i podvrste botova postoje i još neke koje nisu toliko raširene;
- Trolerski bot je bot koji trola okolo sve moguće od političara, do vojnog vrha preko običnih igrača. Nekima se odmah u nazivu vidi da su napravljeni za troling kao npr ovaj .
- Bot za zabavu. Mnogima pogotovo starijim igračima ova igra je već dodijala i ako ih troling ne zabavlja, naprave bota za zabavu. Dakle igrači se zabavljaju ispunjavajući misije na početku i loveći BH medalje po diviziji 1 i 2.
- Bot za bananje. Najveći razlog bana igrača su botovi. Nagledao sam se mnogo situacija kad su pojedini igrači ili skupina igrača pokušali banati određene igrače radeći botove preko njihovih ref. linkova i donirajući golde sa botova na accove igrača. Ako primijetite takvo nešto odmah kontaktirajte Admine!
- Bot za krađu. Osjetio sam ga i na vlastitoj koži. Naime kliknuvši na 'krivi' link moji goldi sa acca su prebačeni na bota, a sa njega dalje na druge accaunte. Naravno bot je banan, al ja svoje golde odnosno valutu nisam nikad vidio.

Kroz sve ove godine ,doživio sam svašta u ovoj igri. Od TOva stranaka, osvajanje kongresa i izbacivanje stranaka iz top 5, preuzimanja drugih država, preko napada na markete, spamanja botovima, namještanja banova itd. Mnogi ratovi su se pokretali i osvajali na račun botova i mnoge države su se upravo bogatile goldima sa botova. Postoje mnogi bot majstori, kao i predsjednici država koji su podržavali i poticali razvijanje botova al ipak radi mira u kući ne bi o imenima 😃. Da nema botova ova igra bi bila sasvim drukčija, bolje rečeno ova igra je nezamisliva bez botova.

Ja sam svoju lekciju iz botanja dobio od legendarnog Denisa Radmana znanog još kao burekčina i Osam. On je u početku bio obični njabina i njegov prvi accaunt burekčina je banan upravo zbog njegovih multija. Poslije je postao pravi bot majstor toliko dobar da su neki njegovi botovi bili jači od samog njegovog accaunta. Koliko je dobar bio svjedoči i činjenica da je on sam sebe i svoje botove prijavljivao adminima al nisu ga nikad više banali.

Da li onda ja imam botova? Na to pitanje neću vam odgovoriti, lijepo me prijavite pa ćemo vidjeti što kaže drug Plato 😛.
Ukoliko imate nešto za dodati što sam ja zaboravio slobodno komentirajte ili mi se obratite preko PM-a pa ću ubaciti u članak.

ŽIVILI BOTOVI I BOTERI o7

Do sljedećeg pisanja..
 

Komentarji

Dr_Revenue
Dr_Revenue Dan 1,871, 10:08

Prvi!

bezicni
bezicni Dan 1,871, 10:09

fail clanak,punoljetan si od 50 snage ...provjereno 😉

crvenanada
crvenanada Dan 1,871, 10:10

vote bote!!! 🙂

C O D A 9 9 8 9
C O D A 9 9 8 9 Dan 1,871, 10:12

50 snage označava punoljetnost "mladog" igrača iliti bota!

C O D A 9 9 8 9
C O D A 9 9 8 9 Dan 1,871, 10:13

ono sa prebacivanjem golda ide nakon levela 15.

C O D A 9 9 8 9
C O D A 9 9 8 9 Dan 1,871, 10:13

sa 150 snage možeš graditi bazuke

coki.st
coki.st Dan 1,871, 10:15

ako crveni nemaju botove ko onda ima 🙂

Rebelsy
Rebelsy Dan 1,871, 10:19

** nice al se ne usudiš reć tko ima koliko botova 😁

broc
broc Dan 1,871, 10:24

ok ispravit cu, znam da je bilo nesto sa 150, znaci to su bazuke..

jos gore da je punoljetan sa 50 : /

broc
broc Dan 1,871, 10:25

coki nigdi ne pise da komunjare nemaju botova. imaju ih svi. procackaj malo po strankama po zadnjim stranicama, vidi koliko ih ima ili nema avatare i datum erođenja..al ima i starijih botova : D

podmorje
podmorje Dan 1,871, 10:30

nemojte mu zamjerit, još je pijan od nove godine 😃

Boza Kamdzija
Boza Kamdzija Dan 1,871, 10:31

v

Alexander of Babylon
Alexander of Babylon Dan 1,871, 10:46

bre pa sto mi ne budes mentor !!!!
prosiri vidike jadnom bratu Aci.....
LOOOL

kovac4y
kovac4y Dan 1,871, 10:48

bot iznad mene

Alexander of Babylon
Alexander of Babylon Dan 1,871, 10:52

kovac4y ja bot a imam jaci account i utjecajni u samo 4mjeseca igranja ????
daj da ste svi vi poput mene onda bi to bila prava igra !

POVECALO
POVECALO Dan 1,871, 10:53

bljak botovi!

HAIL broc! : )

Samohajduk101
Samohajduk101 Dan 1,871, 11:25

ma neće ti proć to i sam znaš već sam ja predlaga, od botera nemoš tražit da ne botaju jer ne mogu bez toga, zato i je eHr tu di je radi takvih

Padavicar 1919
Padavicar 1919 Dan 1,871, 11:29

bot ispod mene

Ante General
Ante General Dan 1,871, 11:31

a sodom i sodomovih 700 botova : D i brco kako ti znaš ovo sve o botovima? : D

Dr_Revenue
Dr_Revenue Dan 1,871, 11:33

Jbli vas botovi!!!

DOLAZE NAM INDIJCI I NJIHOVI PRIJATELJI!

http://www.erepublik.com/en/article/dolaze-indijci-i-njihovi-prijatelji--2186987/1/20

DominionHR
DominionHR Dan 1,871, 12:50

votado 🙂

AlenJax
AlenJax Dan 1,871, 14:30

ja sa,m bot!

ヾ( ̄〓 ̄ヾ)

wasup?

Pinanclee
Pinanclee Dan 1,872, 00:39

Pravda za botove !

Treba otvorit exile koloniju u koje bi strpali sve botove, a ime nesto poput "Exile POW santa express" smjestena na sjevernom polu pod direktnom komandom djeda mraza i napusenih/alkoholiziranih sobova (stvarno mislite da sobovi imaju prirodan crveni nos poput rudolpha?).

Naravno borili bi se samo u doba bozicnih praznika di bi obrisali cijeli erep bez poteskoca tako da djedica nemora cekat na granici i uzimat vize za neke drzave prilikom djeljenja poklona.

xD

berinnii
berinnii Dan 1,872, 03:13

ne poznas materiju a pises, bezeze

Lord London
Lord London Dan 1,872, 03:16

Rješenje je jednostavno uz pomoč admina.

Politički botovi - uvesti pravo ulaska u stranku i pravo glasa tek na 30 lvl. Ako se radi o normalnom igraču sasvim je logično da isti i nema svrhe da glasa ako ne provede barem pola godine u igri i tek tada bi mogao znati za koga vrijedi glasati i koja stranka mu odgovara, a ne kao sad da nakon dva dana igre bez igakvih saznanja uđe u neku stranku i da prilikom glasanja lupa za koga stigne.

Vojni botovi - slažem se divizije 1, 2 i 3 sve strpatu u jednu, a diviziju 4 ostaviti kak jeste ili maksimalno podijeliti na dva dijela

Ekonomski botovi - Pravo na korištenje marketa uvesti tek na 25 do 30 lvl. Na postignutom 10-tom i 20-tom lvl umjesto nagrade od golda isplatiti isti u valuti. Stvarni igrači bi mogli koristiti golde za treninge odnosno tamo gdje im se najviše i isplati koristiti iste. Market im nebi bio ni potreban jer bi za ovo što dobiju od plaća, i novci sa 10tog i 20tog lvl bili dovoljni za troškove food-a pa i dijelom wep-a manje kvalitete.

Gyurak
Gyurak Dan 1,872, 04:05

Hahaha.. Ovi financijski su mi najzanimljiviji.. Osobito ovi referaši.. xD

blazina
blazina Dan 1,872, 04:49

Jedan je DENIS RADMAN !!

Ahileuss
Ahileuss Dan 1,872, 08:26

dobro veliš, no da nema botova nebi bilo toliko igrača s kojima se vlasnici igre vole hvaliti!

boxer 64
boxer 64 Dan 1,872, 15:08

@50Medjed ROOOAR:
" i brco kako ti znaš ovo sve o botovima? : D

Da si pravome platio cugu znao bi i ti xD

eTomislav
eTomislav Dan 1,873, 05:58

Fali ti migracijski bot svih namjena. 😛

Bloodsage
Bloodsage Dan 1,873, 08:08

vote bote 😃

 
Objavi komentar

Kaj je to?

Prebirate članek, ki ga je napisal državljan eRepublika, izjemne večigralske strateške igre, ki temelji na državah iz resničnega življenja. Ustvarite svoj značaj in pomagajte vaši državi doseči slavo medtem ko se uveljavljate kot vojni junak, znan založnik ali finančni mogotec.