Okolje ON/OFF

Join the new world

 

[17.shkurt] Lajmet aktuale në vend, botë, argëtim dhe marketing / Artikulli #4

Dan 1,916, 01:57 Published in Albania ZDA s strani LioneX aKa MeDzeLi


Pëshëndetje pasuria e eShqipërisë (luftëtar, politikan, patriota etj.)
Pik së pari iu uroj datën 17 SHKURT të ndarjes së Kosovës përgjithmonë nga sundimi SERB.
Shpresoj që vitin tjetër ta festojmë bashkimin e Shqipërisë, si në RL ashtu edhe në lojë.


* Zgjedhjet partiake, vazhdon monotonimi politik
* Rrëmujë politike në vend !
* Qeveria e re me ‘SULME MASIVE’


* Zgjedhjet partiake, vazhdon monotonimi politik
Si muajt e kaluar, edhe këtë muaj vazhdoi monotonimi në zgjedhjet PARTIAKE në shumicën e partive.
Tek PARTIA ‘ VETVENDOSJE ‘ si muajin e kaluar edhe këtë muaj fitoi AENEAS, pa asnjë kundërshtarë të fortë, lehtë, arritën ta përvetësojnë edhe kësaj radhe këtë parti.

Tek PARTIA ‘ LIDHJA E ARBËRIT’ njejt si muajin e kaluar fitoi ANDIROID, gjë që partia ia pa hajrin këtij, duke inkuadruar mbi 100 LOJTARË në këtë parti.

Tek PARTIA ‘NACIONALISTE’ prap nuk kemi hasur në ndryshme të zgjedhjeve, ku si shumë herë prap fitoi NAPOLEON54 (me përjashtim të dy muajve të kaluar ku KRIS-HASA mbajti këtë parti)

Tek PARIA ‘ Party of Ethnic Albania ’ si dy muajt e kaluar prap fitoi ERLIND i cili kësaj radhe me premtime të reja dhe të prera : KRIJIMIN e NJË FABRIKE ARMËSH q7, për ANËTARËT E PARTISË xD (gjë që nuk ka ndodhur në historinë e partive politike të eShqipërisë). Dhe e pyes ERLINDIN çfarë nqse e humbni partinë ?? - Të ndëruar vëllezër ky gjest nuk është fare e mirë për eShqipërinë, të mbildhen GOLDAT nga lojtarët e rinjë për krijimin e një FABRIKE ' PARTIAK ' ?? , nqse kjo parti do krijohet simbas parashikimeve nuk do krijohet për Kolektivitetin, por është krijim Individual nga goldat e të tjerëve.

Tek Partia ‘ REVOLUCIONARE ‘ fitoi LILSERXHIO, njëkohësisht KOMANDANT i ALBANIAD1 (Një çuditje e madhe për mua personalisht, sepse vishin zërat nga qeveria që KOMANDERAT do jenë krejtësisht jashtë aktivitetit politik, pra për të mos i politizuar antarët e rinjë me ndihma. Kjo nuk ndodhi, LilSerxhio morri partinë Revolucionare në dorë, njëkohësisht që shpërndan ndihma tek Albania D1, apo i udhëzon lojtarët e rinjë 🙁 )

Tek PARTIA ‘ UNITETI KOMBËTAR ‘ kemi hasur me kthimin e KRIMKO-s, i cili tashmë është kthyer edhe në aktivitetin politik duke marrur këtë parti në dorë, dhe ndoshta në mënyrë indirekte akuzon qeverinë për mos organizimin e MU-ve privvate në një urdhër beteje)

Planet politike për muajin e arëdh’shëm natyrisht që nuk zbulohen para opinionit, dhe pamë të arsyeshëm që të mos pyesim KRYETARËT e partive rreth planeve politike.
Unë si qytetarë ‘i thjeshtë’ këtë muaj nuk pres diqka ndryshe nga muajt e tjerë , por shpreh dëshirën për ndryshime në POLITIKËN shqipëtare, ku dita e ditës bëhet monot, dhe më monoton.

* Rrëmujë politike në vend !

Kjo javë na shkoi me një rrëmujë politike mes pozitës dhe opozitës.
Dy forca politike po thuajse u ndeshën me FAKTE... ku pala e opozitës akuzoi ashpër për mos marrjen e gjëra me seriozitet si ajo mos edukimin e të rinjëve, mos pjesmarrjen në mbledhjet e EDEN-it , e shumë të tjera për më tepër : http://www.erepublik.com/en/article/filluan-ndryshimet--2211562/1/20!
Nuk mungoi edhe përgjegja e QEVERISË, ku këta të fundit iu përgjegjën me ç’do lloj pyetje, dhe bën thirrje të mos bëjn propagandë politike , për më tepër : http://www.erepublik.com/en/article/-dc-per-akuzat-drejtuar-qeverise-2211922/1/20

* Qeveria e re me ‘SULME MASIVE’

Ministria e Mbrojtjes në bashkëpunim me CP tani me prioritete të reja organizimi.
Si shkak i rrëmujës që ndodhte në sulmet e kaluara në chatin #ALBANIA ata vendosën që ta ndryshojn lokacionin e chatit të sulmeve, ku në vend të atij #ALBANIA, vendosën #eShqiperia , ku ky chat do të përdorët vetëm për sulme , ndërsa i më parshmi për gjëra sociale. Kështu u shpreh Ministri i Mbrojtjes JonKastrioti në artikullin e tij !
Sulme nuk do të ket çdo ditë, por atë : Të hënën, e mërkur, e premte dhe të diellave. gjithmonë në të njejtën kohë në ora 22:00 … kështu u shpreh ministri i mbrojtjes në artikullin e tij : http://www.erepublik.com/en/article/sulmet-masive--2212391/1/20

* EDENI mburret me fitoret e një pas njëshme në frontit BALLKANIK
* Hungaria në kërkim të paqes me Romunët


* Hungaria në kërkim të paqes me Romunët
Gjatë një kërkimi nëpër gazetat të eBotës, kam hasur në një lajmë, ku pritej që hungaria ta mbaroj luftën përfundimisht me ROMUNËT përmesë një NAP-it, ku pritet të konfirmohet nga ROMUMËT, dhe nqse nuk pranon atëher aleanca TWO është betuar në shkatërrimin e përgjithsëm Romun nga sipërfaqja e dheut.

Marrur nga MoD i Anglis:


* EDENI mburret me fitoret e një pas njëshme në frontit BALLKANIK
Kësaj radhe ITALIA më në fund riktheu një territor të pushtuar nga SERBËT, normalishtk ITALIA ishte fuqishëm e mbështetur nga EDEN, e sidomos nga KROATËT.
Gjithashtu vlenë të përmendet k’thimi KOMPLET i Greqisë në territoret e saja naturale, ku këta të fundit marshuan për t’i ndihmuar mikut më të madhë të tyre në lojë TURQINË, ku pushtuan pjestë turqisë jugore nga FYROM.
Edhe lufta Bullgaro-Turke si duket do të zgjasë me muaj, sa fiton njëra palë, kthehet të nesërmen, pra kështu shkon kjo luftë.* IRANI në shkatërrimin e sipërm
* Lufta e madhe BRAZILO-Argjentinase
* Kolumbia me një BABY-BOOM të madh
* Ekspedia kryesore e ditës 1914 do të mbahet mend
* TWO aleancë që forcohet


* IRANI në shkatërrimin e sipërm
Një ndër shtetete lindjes së mesme IRANI, i cili për një kohë të gjatë 2-5 mujore nuk kanë hasur në një luftë serioze, por këto ditë IRANIN e gjejmë në zhdukjen e sipërme të territoreve.
Ajo gjendet në 3 fronte luftarake : Lufta veriore, JugPerendimore, dhe JugLindore.
Në frontin VERIOR ajo përballet me RUSINË, ku kjo e fundit tashmë është futur në zemrën e iranit.
Fronti jugor është pushtuar krejtësisht nga Republika e Maqedonisë, ku këta të fundit po marshojnë drejt resurseve që gjenden në UEA ( emiratet e bashkuara Arabe)
Në frontin JugLindor e gjeni Iranin të mbuluar nga rezistencat e një-pasnjëshme të Emirateve të bashkuara Arabe, ku këta të fundit kan hasur një kohë të gjatë nën sundimin IRANIAN, por pas hapjes së luftërave në dy frontet e lartëpërmenduar ajo që fitoi është UEA, ku çliruan gjysmën e territoreve , gjitha përmes RW-v

* Lufta e madhe BRAZILO-Argjentinase
Pas pushimit të gjatë nga luftërat më se 5 vjet, superfuqia BOTËRORE BRAZILI vendosi të kthehet në luftë të madhe, kësaj radhe duke sulmuar ish mikun më të ngushtë ARGJENTINËN.
Brazili pasi që është tani ANTI-EDEN, do ketë mbështetje të mëdha, kësaj radhe nga USA dhe shumë aletë të tjerë.
Siq thash më lartë USA do i jepë mbështetjen më të madhe të mundshëm BRAZILIT, këtë e kanë konfirmuar zyrtarë të lartë të shtetit Amerikanë, duke iu drejtuar Amerikanëve me fjalët ‘ Sot dhe në ditët e ardhshme, ne i kërkojmë për të gjithë popullit amerikan për të na ndihmuar në këtë luftë, e cila simbas parashikimeve do të jetë Sfidë e madhe ’ , për më tepër : http://www.erepublik.com/sq/article/-state-message-from-brazil-quot-brozil-biggest-war-ever-rdquo--2211996/1/20
Në ekspeditën e parë BRAZILI moshti thellë Argjentinën, ndërsa në betejën e ditës 1915 Argjena u kthye si rrufe ku në gjysmën e betejës rezultati ishte 50-0 për argjentinën :

*Kolumbia me një BABY-BOOM të madh
Në ditën 1914 Kolumbia, njëri ndër pjesmarrësit në aleancën EDEN, pati një BABY-BOOM , më se 800 LOJTARË të rinjë.

Baby-BOOMI nuk pritet të mbaroj me kaq, ajo pritet të zhvillohet ku pas disa ditëve numri parashikohet të kaloj në 5 000 lojtarë të rinjë, në fund të muajit pritet që KOLUMBIA të kaloj në top 1 me 20000 lojtarë aktiv. Ky BABY-BOOM ndihmua nga shumë aleatë, me materiale të mundëshme, por fat’keqësisht eShqipërisë nuk iu dha rasti, dhe tani është rasti që ju të ndihmoni, duke donatuar tek CP-i http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1298005

HAIL COLUMBIA, HAIL ALBANIA

* Ekspedita kryesore e ditës 1914 do të mbahet mend
E kam fjalën për betejën e cila u zhvillua në EUROPËN PERENDOMORE, më saktësisht beteja kryesore e ditës 1914, ajo mes PORTUGALISË dhe SPANnjËS.
Portugali me një kthim të fortë pas BABY-BOOMIT që patën, ajo më në fundë arriti ta shoh lirinë.

Ishte një betejë krejtësisht e përgjakshme mes EDEN dhe TWO dhe aletët e tyre, me RAKETA të shumta të shpenzuara, BAZOOKA, ÇOKOLLADA dhe LEKË të shumtë për mercenarë ku të gjitha u harxhaun në atë betejë të përgjakëshmë.

* TWO aleancë që forcohet
Një ndër aleancat më të sukseshme në eBotë ‘ The World is Our TWO ‘ këto ditë iu janë gëzuar lajmëve të mira.
Ditëve të fundit, saktësisht rreth ditëve 1912-15 kësaj Aleance të suks’seshme iu janë bashkangjitur 4 shtete : Estonia - Latvia ,Venezuela dhe Thailanada.
Gjithashtu kjo aleancë, pas inkuadrimit të këtyre shteteve bën ndryshime edhe në Udhëheqje, ku si sekretar gjeneral është emëruar : http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1028392
Në përgjithësi kjo aleancë përbëhet nga 10 shtetet :
Hungaria, Polonia, Serbia, Slovenia, Spanja, UK, Estonia, Latvia, Venezuela dhe Thailanda. Dhe kjo aleancë për momentin zotëron gjysmën e Europës, dhe si prioritete natyrisht janë që ta vazhdojnë këtë zotërim me resurese 100/100%
Shpesh ndoshta keni mendu se a eshte profitabile nese blejme nje licence tregtie.Ndoshta edhe nuk keni dituur se ne qvend ta bleni ate,apo edhe nese e keni blere se si ta shfrytezoni ne menyre qe te riktheni investimin prej 20 qe duhen per te blere nje licence,e mandej te filloni te krijoni profite nga alo licence.

Ketu do te ju propozoje disa vende si me te pershtatshmet per licencen tuaj te pare:
1.Nese si account keni lindur,apo keni filluar lojen ne ndonje vend tjeter si psh USA,atehere do te ju propozoja qe te blenit licencen Shqipetare.
Albania 35% 5% 35% 5% 20% 7%
Ju do te ndihmonit mjaft edhe vendin tuaj Shqiperine duke sjelle produkte ne nje treg i cili nuk eshte mire i mbuluar me produkte me qmime te lira,dhe gjithsesi do te ju jepte mundesi qe krahas patriotizmit qe beni duke blere licencen Shqipetare te realizonit edhe fitime
2.Vendi i dyte per licence ju propozoj USA,
USA 1% 5% 1% 5% 1% 1%
Eshte superfuqia boterore kur flitet per vellimin e shitblerjeve te qfaredolloji brenda nje dite ne erepublike.Ka taksat me te pershtateshme te cilat ngarkojne shume pak Tregtarin e huaj.Por edhe konkurenca eshte e madhe.
3.Vendi i trete qe ju propozoje eshte Turqia
Ka taksa te pranueshme,treg mjaft te mire.
Turkey 3% 5% 3% 5% 30% 30%
4.Vendi i katert qe ju propozje eshte Spanja
Taksa te pranueshme,treg te mire.
Spain 5% 17% 7% 4% 17% 18%
Erlindi i shashtrist për fitorën që ia arrimit për të 3-tën her në PEA 😃 😃Parashikime nga AFRIKA e JUGUT : KRIMKO for CP : x 😃P.S ky 100% fjalën e ka për eShqipërinë xD


Ai MOMENTI...
T'iu prezantoj gazetën e ambasadorit i cili ka ikur në UK , për t'i ndihmuar eShqipërisë : [klikoni në foto]Projekti tashmë është mbështetur mbi 30 VETA !
Përkrah projektin dhe FITOI 30 ABONIME falas
RISI, RISI, RISI !
T'ju prezantoj çmimet për reklamë :
REKLAMO GAZEtËN TUAJ me vetëm 100 ALL,
REKLAMONI PROjEkTIN TUAJ, CHATIN tuaj, apo diqka tjetër me vetëm 150 ALL
REKLAMONI PARTI & MU me çmim 200 ALL
REZERVO tani për artikullin e ar'dhshëm :
 

Komentarji

LioneX aKa MeDzeLi
LioneX aKa MeDzeLi Dan 1,916, 01:58

VOTE+SHOUT - LEXONI LAJMET AKTUALE në botë dhe vend, argëtohuni dhe REKALMONI http://www.erepublik.com/en/article/-2213900/1/20

MDejzi
MDejzi Dan 1,916, 02:06

selling DMG D4 including rockets bombs

Sei Kaon
Sei Kaon Dan 1,916, 02:34

v
Latvia --- ne shqip quhet Letonia

Altaer
Altaer Dan 1,916, 07:41

V+S

Snooop Lion
Snooop Lion Dan 1,916, 08:31

sa i perket zgjedhjeve partiake ju thate qe Simps do te bejn PTO lidhjen e arbit...
v

AqifPasha
AqifPasha Dan 1,916, 10:19

vote

A E N E A S
A E N E A S Dan 1,916, 13:16

Te lutem ca do te thuash me kete?!

Si muajt e kaluar, edhe këtë muaj vazhdoi monotonimi në zgjedhjet PARTIAKE në shumicën e partive.
Tek PARTIA ‘ VETVENDOSJE ‘ si muajin e kaluar edhe këtë muaj fitoi AENEAS, pa asnjë kundërshtarë të fortë, lehtë, arritën ta përvetësojnë edhe kësaj radhe këtë parti.

"PERVETESOJNE" Mund te ma shpjegosh pak...

LioneX aKa MeDzeLi
LioneX aKa MeDzeLi Dan 1,916, 13:38

Po pa prb : Prej se mbaj mend partia VET-VENDOSJE ka kryetar ja DARDANNIN81, ja KRYEQENDREN tani ti 🙂


p.s : kjo është puna ime !
please RESPECT FREEDOM of SPEECH

A E N E A S
A E N E A S Dan 1,916, 13:45

Respect freedom of speech?! wtf?! car po thua more...kur na votojne anetaret e partise ska asgje te keqe, ata votojne per me te miret...dhe ata e dine ca kemi bere per partine dhe na mbeshtesin keshtu qe mos fol kot pa lidhje dhe shpik gjera...

LioneX aKa MeDzeLi
LioneX aKa MeDzeLi Dan 1,916, 13:49

Asgjë nuk ka të pa vërtetë !
dhe të lutem mos e zjat më këtu, sepse nuk e kam shkruar që të ' PËRLAHEM ' por ta informoj opininionin e gjërë.

A E N E A S
A E N E A S Dan 1,916, 13:50

Pra ti qenke nje gazetar dhe e di shume mire qe gazetaret bejne punen e tyre te "GENJEJNE" po ka dhe prej tyre si mua qe i pergenjeshtrojne keto gjera keshtu qe ti vazhdo me punen tende dhe un me timen 🙂

GOTTl
GOTTl Dan 1,916, 13:17

Selling DMG / D4-3m.

DonCurtis
DonCurtis Dan 1,916, 16:03

I mire artikulli, por si gjithmone, shume i njeanshem politikisht. sulmon partite politike ne menyre te terthorte apo ndonjehere edhe direkte.

Gjithashtu sa per Serxhion e D1, ai nuk shperndan ndihma, une shperndaj dhe si qe e shikon, nuk jam ne ndonje parti!

Edhe dicka: te pjesa "Rremuje Politike" ku ke shkruar "Nuk mungoi edhe përgjegja e QEVERISË, ku këta të fundit iu përgjegjën me ç’do lloj pyetje, dhe bën thirrje të mos bëjn propagandë politike: [ARTIKULLI IM]"
Ne fakt ajo nuk ishte pergjigje e qeverise, une nuk jam ne qeveri, thjeshte ju pergjigja sepse po te mos e bente askush, njerezit do fillonin te besonin se trillimet e tyre jane te verteta, prandaj u mundova qe me fakte ti kundershtoj akuzat e tyre, por e perseris edhe nje here, NUK KAM TE BEJ ME QEVERINE.

LioneX aKa MeDzeLi
LioneX aKa MeDzeLi Dan 1,917, 08:36

DonCurtishi : nqse lexon një artikull para këtij do të gjesh : http://prntscr.com/t8bso
por gjithësesi edhe kësaj pune i doli lezeti 🙁
Filluan kritikat, mos interesimi etj......

DonCurtis
DonCurtis Dan 1,917, 08:44

Jo kritik kam pas un qe prej fillimit sduhet te ndalosh ti vetem se kam un kritika, por mundohu ta permiresosh nese te duket se kam te drejte, nese te duket se e kam gabim, ska gje, mund te vazhdosh edhe keshtu se mua nuk me pengon shume se nuk jam me ndonje force politike!

LioneX aKa MeDzeLi
LioneX aKa MeDzeLi Dan 1,917, 08:51

jojo, nuk e pata fjalën për ty. Por në përgjithësi shihet ' ASHIQARE ' që ka humb interesimi, edhe pse bëj 2 ditë në shkrime 🙁

Unë kam vendosur që ta lë këtë punë, e vetmja mundësi është hapja e MINISTRIS së MEDIAVE, e cila e shoh si shpëtim të vetëm për inspirimin në shkrime , analiza etj ...

Berat Gashi
Berat Gashi Dan 1,917, 02:47

Per blerjen e licenses une jau kisha propozu Sllovakin.

Andiroid
Andiroid Dan 1,917, 05:04

V

Veç te tjerave mundohuni ti kushtoni dhe pak me shume vemendje Gjuhes Shqipe te shkruar...
Meqenese kjo mund te quhet gazete profesionale duhet te jete profesionale dhe ne drejtshkrim e gramatike.

Erlindi
Erlindi Dan 1,917, 05:20

Bravo djema te fort jeni edhe pse nuk ja qelloni 😛

LioneX aKa MeDzeLi
LioneX aKa MeDzeLi Dan 1,917, 08:39

:LOOL: http://prntscr.com/t8c4f
këtë e kam bërë vet personalisht, met'gzu pak xD kinse je i modh 😃

Erlindi
Erlindi Dan 1,917, 10:50

Une gjithmon jam happy edhe kurr nuk i thom veti qe jom i fort se ka edhe me te fort
por kju puna e gazetes me pelqen shum vetem suksese

Arius argiri
Arius argiri Dan 1,917, 05:43

Ne komente lexova shume kritika!
Per mua personalisht te gjithe keta artikuj me informacione qe keni shkruajtur se fundemi jane shume te mire! te shkruar me humor me informacione shume intersante dhe te kendeshme si ne aspektin politik ashtu edhe ne ate ekonomik!
per te thene te drejten jane edhe artikujt e vetem qe lexoj me interes gjate javeve te fundit ne eAlbania!
Pra djema nga ana ime asnje kritike dhe shume lavderime !
Bravo dhe vazhdoni keshtu!

Snooop Lion
Snooop Lion Dan 1,917, 06:47

Tek Partia ‘ REVOLUCIONARE ‘ fitoi LILSERXHIO, njëkohësisht KOMANDANT i ALBANIAD1 (Një çuditje e madhe për mua personalisht, sepse vishin zërat nga qeveria që KOMANDERAT do jenë krejtësisht jashtë aktivitetit politik, pra për të mos i politizuar antarët e rinjë me ndihma

DonCurtis
DonCurtis Dan 1,917, 06:53

o snupoo un i shperndaj ndihmat, nuk jam ne asnje parti 🙂 serxhio ska te beje me ate gje.

LioneX aKa MeDzeLi
LioneX aKa MeDzeLi Dan 1,917, 08:37

Faleminderit i nderuari ARIUS për mbështetjen tënde që po na jep.

Arius argiri Dan 1,917, 11:43

Komentar je izbrisan

 
Objavi komentar

Kaj je to?

Prebirate članek, ki ga je napisal državljan eRepublika, izjemne večigralske strateške igre, ki temelji na državah iz resničnega življenja. Ustvarite svoj značaj in pomagajte vaši državi doseči slavo medtem ko se uveljavljate kot vojni junak, znan založnik ali finančni mogotec.