Фон вкл./выкл.

Join the new world

 

Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj...

День 665, 08:16 Опубликовано в стране Hungary Венгрия по DrFeherKonrad
"Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,
s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály,
annak mit rejt e térkép? gyárat s vad laktanyát,
de nékem szöcskét, ökröt, tornyot, szelíd tanyát"


Sokan hangoztatják, például Őrvidék feladása vagy az Erdély és Felvidék irányába mutató revíziós törekvések kapcsán, hogy "azok értéktelen régiók sőt, még támadási felületet is adnak, semmi értelme nincs megszerezni őket".

De egy dolgot elfelejtetek: a játékot nem csak - a politikai után szabadon - harcászati maszturbációra találták ki: vannak, akik nem felejtették el a dolog lényegét: mint minden játékban, itt is, a legfontosabb a szórakozás, és a kikapcsolódás. Ezért néha a "legfelsőbb szinteken" ülő stratégák is, pár óra kemény tervezgetés után, gondolkozzanak el azon, hogy egy átlagos játékost, aki csak "kétklikkre" jön fel, mi szórakoztat jobban: ha számára fontos régiókat adunk fel taktikai okokból, vagy ha a való életben ismeretlen vagy távoli, játéktechnikailag fontos régiókkal kavarunk?

És talán Ti is tegyétek meg, képzeletben szálljatok le a gépről, és ne a pixelek mögött rejlő gyárat, vad laktanyát,... nyersanyagokat, határokat és blokkolási felületeket nézzétek, hanem a mögöttük rejlő régiókat... idézzétek fel egy erdélyi, felvidéki, őrvidéki... kirándulásotokat, a szöcskét, ökröt, tornyot, szelíd tanyát!
 

Комментарии

kraius
kraius День 665, 08:19

Nem értek egyet, de az érvelés megér egy vote-ot! 😃

Feherlofia
Feherlofia День 665, 08:30

Én egyetértek és tetszik az érvelés is!

Heidar's Foundation
Heidar's Foundation День 665, 08:32

Vote
Nem egyetérteni kell, csak nem direkt másokat gátolni a céljaik elérésében.

Zsizsik
Zsizsik День 665, 08:37

vót

Len Corporation
Len Corporation День 665, 09:24

Vote!

Anti-Kardos Laci.d

Dengezik
Dengezik День 665, 10:37

Vote!

kecsegm
kecsegm День 665, 11:13

Én vote-oltam, mert kraius-al és Fehérlofia -val értek egyet.
De ha nem történik valami a közeljövőben, lelépek asszem....

Lisztes
Lisztes День 665, 12:09

vote

Zolyka9
Zolyka9 День 665, 16:59

kecsegm-nél a pont ha sürgősen nem történik vmi érdemleges én se maradok sokáig

Akitlosz
Akitlosz День 665, 18:09

Aki abba akarja hagyni, ha "sürgősen nem történik valami" gondolkozzon el azon, hogy ezzel a lépésével pont a másik tábort erősíti!

Nekünk magunknak kell elérni a céljainkat, az meg nem megy máshogy, tenni kell érte. Nekünk.

A politika ellenfelek nyilván a saját céljaikért tesznek.

Heidar's Foundation
Heidar's Foundation День 666, 00:12

Feladni? Soha!

Peterbond
Peterbond День 666, 00:47

Ez mind szép és jó. Szerintem a játékosok 99,9% így is érez. Magyarországért. Az igaziért.

A játékosok nagy többsége gondolom nem érzéketlen A Felvidék vagy Erdély magyar lakta területei iránt sem a való életben.
De már jó részüket nem érdekli az ezer éves határ visszaállítása, hanem Inkább a határainkon kívül rekedt magyarok. ( sajna a népszavazás után kicsit én is úgy éreztem hogy már az se 🙁 )
Minek nekünk valóéletben is olyan területek ahol egy szem magyart alig találsz négyzetkilométerenként. Örvidékben talán annyi magyar sincs mint egy kissebb faluban Magyarországon. Horvátba ha magyart találsz az inkább turista. Erdélybe ha elmész igen találsz megyéni területeket ahol szinte csap magyarok élnek, de Erdély 2/3-ában meg fordított a helyzet. Magyarral alig futsz össze.

Itt pedig ebben a játékban mmég senki se bizonyította be nekünk hogy a többség csak akkor szórakozna jól ha nagy magyarország újra állna.
És milyen változást szeretnétek? Mi az elképzelés mit tegyünk? Kebelezzük be Szlovákiát? Menjünk neki Ukrajnának, Horvátoknak és Románoknak egyszerre? Mondjátok meg milyen változást akartok. Csak elötte nézzétek meg a következmányeket is. Mert az esztelen futássaal lehet csak azt éritek el hogy se ti nem fogtok jól szórakozni se mi akik ezt egy stratégiai játéknak fogjuk fel. Mert öröm lehet betámadni Romániát, de az első csatában kikapni majd 2 hét múlva megszállva lenni már nem lenne éppenséggel nagy öröm. 🙁

Engem is hajtanak érzelmek a hazámért. Akármelyik eredeti magyar területről legyen szó. De az "ezeréves határok" engem nem hajtanak ebben a játékban és ettől nem hiszem hogy kevésbé lennék hazafi vagy magyar mint bárki más. És legkevésbé érzéketlen stratéga.

Heidar
Heidar День 666, 01:08

Peterbond: Ne keverd az RL revíziót, amit magam sem preferálok, az eRep béli eNagy-Magyarországgal. Itt csak a játékról van szó, persze RL gyökerekkel.
Azt sem bizonyította senki, hogy a többség nem szórakozna jól ha eNagy-Magyarország nem újra, hanem először állna.
A tervek hosszútávúak és az aktuális politikai helyzettel együtt változnak (pl.: Ukrajna helyzetének változása). De, mint már többször le lett írva, nem szövetségeseink hátrányára (pl.: Vojvodina régió) akarjuk érvényesíteni céljainkat.
A legfontosabb, hogy vállvetve harcoljunk mind eMagyarországért.

Deesing
Deesing День 666, 03:24

Szerintem meg foglaljunk el minden ellenséges kézen lévő területet és kész 😃

Varga and Varga Companies
Varga and Varga Companies День 666, 05:07

Heidar: pedig a sok cikk nekem erre céloz. Mármint az IRL idekeverése. Ez a cikk is pont ilyen szvsz. IRL érzelmekre próbál apellálni.

A nagy magyarország meghódítása meg erep talán egyik legnehezebben kivitelezhető és egyben legkockázatosabb feladata. Szóval ez nem csupán kívánság műsor hogy akarjuk-e 🙂. Szeretnék végre terveket is látni. Legalább nagyvonalúakat.

Vannak sokan türelmesebbek is de többség ahogy látom mindig azzal jön hogy változást különben elmegy. De milyen változást szeretnétek?
Amit a témában magyarország elért:

Vojvodinát meg fogjuk kapni pár napra ( önmagában kész csoda hisz a szerbek egyetlen high területe, cégeik java és egész éllelmezésük ezen múlik ).

Burgenlandot visszakaptuk volna ( illetve még most is úgyáll tudtommal ha nagy magyarországhoz csak ez kell ).

Szlovákia bármikor lerohanható de csak akkor érdemes ha már közel a cél mert könnyű célpontot jelentene.

Kárpátalját most próbáljuk bebiztosítani azzal hogy Ukrajnával kapcsolatosan változtatunk a politikán.

Horvátországgal meg próbálkoztunk de eddig semmi siker. És nem is igen várható. Nem mert tehetetlen lenne a magyar vezetés hanem mert egyszerűen majdnem lehetetlen a projekt. És Románia még plusz egy ilyen.

Lassan haladunk a célok felé ez van. Igazából én nem látom reális esélyét egyáltalán egy egynapos nagy magyarországnak se de ettől még gondolkodtam rajta hogyan lehetne megoldani. Talán másoknak is ezt kéne.

DrFeherKonrad
DrFeherKonrad День 666, 06:28

A cikk nem keveri ide az RLt, pontosabban egy szóval se mondtam hogy RL Nagy-Magyarország az álmom. Említ egy szép célt, ami RL a demográfiai viszonyok miatt elérhetetlen, de itt elérhető (akárcsak lehetetlen a pénztárcám miatt az a cél, hogy RL fegyvergyáram legyen, de itt elérhetem)

Hogy mit hogy tudunk megszerezni azt már vázoltam/vázoltuk korábban, aktuális ötletek amik a harcászati események tükrében változnak; tény, a dolog nem lehetetlen!

Még egy megjegyzés, írtátok h ha úgy alakul Őrvidéket visszakapjuk... igen, 3 napra(?) az (elutasított!) szerződés alapján... na jó, innen kezdve a Gálvölgyi Show komolyabb...

 
Оставить комментарий

Что это?

Вы читаете статью, написанную гражданином eRepublik, захватывающей многопользовательской стратегии. Присоединяйтесь и помогите своей стране достичь славы, став военным деятелем, известным издателем или финансовым гуру.