Yrityksistä yleisesti ja yksityiskohtaisesti

Day 936, 09:16 Published in Finland Finland by Melmis

Viime artikkelissani lupasin kirjoittaa yrityksistä enemmän. Mietin pitkään onko järkevää kirjoittaa yrityksistä näin V2 kynnyksellä. Mutta koska menin lupaamaan kirjoittavani yrityksistä niin minähän kirjoitan.

Yrityksistä yleisesti

Yrityksiä on kolmea lajia: Raaka-aine (Land), Rakennukset (Constructions) ja Teollisuus (Manufacturing).

Nämä kategoriat jakaantuvat vielä pienempiin osiin seuraavasti ennen V2 ilmestymistä:
Raaka-aine (Land): Puu, Rauta, Vilja, Öljy ja Timantti.
Rakennukset (Constructions): Talot, Puolustusjärjestelmät ja Sairaalat.
Teollisuus (Manufacturing): Aseet, Matkaliput, Ruoka ja Lahjat.

Listä näyttää tältä kun V2 ilmestyy:
Raaka-aine (Land): Kivi, Rauta, Vilja, Öljy ja Titanium.
Rakennukset (Constructions): Talot, Puolustusjärjestelmät ja Sairaalat.
Teollisuus (Manufacturing): Tankit, Helikopterit, Tykit, Kiväärit, Matkaliput ja Ruoka.

Kuten saatoit huomata seuraavien alojen nimet puuttuivat V2 listasta:
Puu, Timantti, Aseet ja Lahjat.

Ei kuitenkaan syytä huoleen, sillä näiden alojen yritykset eivät tule katoamaan minnekkään vaan ne muuttuvat uusiksi yrityksiksi seuraavasti:

Puu --> Kivi
Timantti --> Titanium
Aseet --> Kiväärit
Lahjat --> Helikopterit

Tankki ja Tykki teollisuus joutuu aloittamaan aivan tyhjästä, sillä minkään alan yritykset eivät muutu niiksi.

Yritysten tasot

Ennen V2 ilmestymistä yrityksiä on viiden tasoisia q1, q2, q3, q4 ja q5. Mitä suurempi yrityksen taso on sitä paremman laatuisia lopputuotteita se tuottaa. Poikkeus vahvistaa säännön sillä tämä ei koske Raaka-aine alan yrityksiä. Niissä yrityksen taso vaikuttaa yrityksen lopputuotteen pakkausmäärään. Eli siihen kuinka monta raaka ainetta 1 tuotettu lopputuote on. q1 yrityksen 1 lopputuote on 1 raaka-aine jne.
Yrityksen taso vaikuttaa myös raaka-aineiden kulutuksen määrään. Mitä suurempi yrityksen taso on sitä enemmän raaka-aineita kuluu yhden lopputuotteen valmistamiseen.
Suuremman tason yrityksen perustaminen maksaa tietysti enemmän kuin pienen tason yrityksen. q1 yritys maksaa perustettaessa 20g. Yrityksen päivittämin q2 tasolle maksaa 20g eli yhteensä 40g tähän asti. q3 tasolle päivittäminen maksaa 50g eli yhteensä 90g. Kun yrityksen päivittää q4 tasolle joutuu maksamaan jo huikeat 100g eli tähän mennessä yrityksen tasoihin on kulunut 190g.
q5 yritykseksi päivittäminen maksaa hurjat 200g eli yhteensä q1 yrityksestä q5 yritykseksi hinnaksi tulisi 390g.


Näin paljon kultaa tarvitaan q5 yrityksen perustamiseen.

Kun V2 ilmestyy tämänhetkisen tietoni mukaan yritysten tasoon tulee vaikuttamaan q määrän lisäksi myös customointi. (En ole aivan varma säilyykö yrityksen q taso mutta oletan sen kuitenkin pysyvän) Esimerkiksi taloissa voi valita tuleeko valmis talo kestämään kauemmin, tuomaan suuremman hyödyn käyttäjälleen jne. Customointipisteet jokainen yrittäjä tulee laittamaan itse, joten aivan samanlaisia kahta eri yrityksen tuottamaa lopputuotetta voi olla vaikea löytää.

Yrityksen pyörittäminen lyhyesti

Teollisuus ja Rakennus alan yrityksen toimimiseen vaaditaan 3 asiaa:
1. Pääomaa palkkojen maksuun.
2. Raaka-aineita tuotteiden valmistukseen.
3. Työntekijöitä valmistamaan tuotteita. Teollisuudessa optimi työntekijämäärä on 10 työntekijää per yritys. Rakennus alalla optimi määrä on 20 työntekijää per yritys.

Raaka-aine yrityksen pyörittämiseen tarvitaan myös 2(3) asiaa.
1. Pääomaa palkkojen maksuun.
2. Työntekijöitä töihin. Optimi työntekijämäärä on 10 työntekijää per yritys
(3. High raaka-aine alue.)

Lisenssit

Yritykset voivat myydä tuotteitaan vain maihin joihin niillä on lisenssi viedä tuotteitaan. 1 lisenssi maksaa 20g, mutta jos valitsee järkevät lisenssit ne tulevat maksamaan itsensä takaisin ajan kanssa. Jos käy niin ikävästi että alue jolla yritys sijaitsee vallataan sotilaallisesti maksaa lisenssi siihen maahan joka alueen valloitti vain 5g. Aikamoinen tarjous siis 15g alennusta.

Lisenssejä käyttäessä eteen tulee yksi "ongelma". Tuotteista jotka myydään sen maan ulkopuolelle jossa yritys sijaitsee joudutaan maksamaan tuontivero. Tuontiverot ovat maakohtaisia ja lisenssiä ostaessa kannataakin kiinnittää niihin huomiota.

Viime artikkelini oli henkilökohtainen ennätys kuudellakymmenelläkuudella votellaan. Tämä artikkeli taas rikkoi pituusennätyksen reilusti edeltäjiinsä verrattuna. Artikkeli oli sen verran pitkä että täytyy vain toivoa, että sekaan ei mahtunut virheitä tai mitään ei jäänyt pois. Jos virheitä tuli ne tullaan korjaamaan jos sellainen huomataan. MelmiSanomat kiittää sinua lukemisesta ja toivottavasta vote napin painamisesta.


Melmis
MelmiSanomien päätoimittaja