Ambient pornit/oprit

Join the new world

 

Kaj se je Janezek naučil in kaj Janezek zna? - 2 (odgovori)

Ziua 1,899, 01:49 Publicat în Slovenia Slovenia de p0luks


V PVS-HQ smo se odločili, da bomo začeli prirejati nagradne igre za člane naše enote ( PVS ), preko katerih se boste naučili ali obnovili znanje o eRepubliku in njeni zgodovini, obenem pa boste za to prejeli simbolične nagrade, ki vam bodo pomagale pri svojem razvoju in lažji opravitvi Daily Orderja (DO).

Nagradna igra je bila z zacetkom dne 1899, končana in spodaj si lahko ogledate pravilne odgovore in rezultate:


Vprašanja so bila:

1.Kdaj so volitve za predsednika države? - vsakega 5. v mesecu
2.Koliko časa mora pretečt od padca regije, da se lahko sproži osvobodilna vojna? - 1 dan oz 24ur
3.Koliko bonusa na orožje imamo na originalnih regijah? - 1 bonus ali 20% (V originalnih regijah imamo 3 regije z WRM, weapon raw material, in sicer Prekmurje, Uper Carniola in Slovenian Littoral, ampak ker je v vseh teh regijah surovina Aluminij dobimo na račun tega samo 1 bonus oziroma 20%)
4.Kaj pomeni kratica MU in kaj se smatra pod MU shout? - MU = Military unit (vojaška enota), MU shout, je shout, ki ga vidijo samo pripadnike enote (v pogovoru se dostkrat ta izraz uporabi tudi za obveščajoči shout vodstva enote - tisti ki je na vrhu in obarvan zeleno)
5.Za čem stoji kratica MPP? - Mutal Protection Pact oz zavežništvo
6.Kaj pomeni Citizen Fee? - Znesek SIT, ki ga prejme nov igralec ob registraciji (baje naj bi bilo to ukinjeno z upeljavo prve misije ki jo opravi novi igralec, katera mu nanese 500cc)
7.Slovenija je bila v 4 zavezništvih, naštej jih. - Peace, Phoenix, ONE, TWO

Sodelovalo je 18 članov enote in podelili smo 107 q6 tankov.
Ker je večini tako v prejšnjem vprašalniku kot temu največ preglavic delalo vprašanje glede surovin, bom le to malo bolj razložu:

Resource bonuses - so bonusi, ki jih dobimo od regij, ki so povezane z glavno regijo ("capital"), to pomeni, da mora biti regija z bonusom, preko ostalih regij povezana z glavno regijo. Bonusi se med seboj ne seštevajo, kar pomeni, da moramo imeti za večji bonus, regije z različnimi bonusi. Npr. če imamo dve regiji z "grain" bomo od njiju dobili samo 20 % bonus, če imamo pa npr. regiji z "grain" in "deer", bomo pa od njiju dobili 40 % bonus pri proizvodnji hrane in FRM.

Poznamo dve vrsti bonusov in sicer regije, ki dajo bonus pri proizvodnji žita in hrane ter regije, ki dajo bonus pri proizvodnji vojaškega materiala in orožja. Ravno zaradi tega, se lahko količina proizvedene hrane in orožja ter surovin med seboj razlikuje - koliko bonusa imamo za posamezno vrsto proizvodnje je odvisno koliko regij imamo v lasti, ki dajo bonus za določeno vrsto proizvodnje. Vsaka regija da 20 % bonusa pri proizvodnji, do max. 100 % (pet regij).

Bonus na hrano in žito - regije z: grain, deer, fish, cattle, fruits.
Bonus na orožje in železo - regije z: iron, aluminum, saltpeter, oil, rubber.Katere bonuse ima država trenutno (Slovenija), si lahko pogledate tukaj.

Vir: Slovenska Unniverza

Če bo kdo shoutal:
Kaj se je Janezek naučil in kaj Janezek zna?
http://tinyurl.com/b8qbfdn

Kar se Janezek nauci to Janezek zna.
http://tinyurl.com/ahfgamh

Kdor bi se nam pridružil, naj prebere spodnji članek in kontaktira katerega od poveljnikov :
Join the dark side, we have cookies


p0luks
 

Comentarii

OldOne
OldOne Ziua 1,899, 02:14

huh, sm mel vseh 7 pravilnih. 🙂
Hvala!

o7

sebekk
sebekk Ziua 1,899, 02:29

Ja pa šest ... Katero vprašanje sm pa zafušal? Sem mi zdi da sem vse prav rešu 🙂

Drugače pa hvala!

o7

p0luks
p0luks Ziua 1,899, 02:34

sebekk tako kot vecina vprasanje o bonusih za WRM 😛

http://prntscr.com/r1sik

PWhite
PWhite Ziua 1,899, 03:13

JAAAANEEEZIIII

Solinar
Solinar Ziua 1,899, 03:26

znanje PVS pomankljivo

Lp

p0luks
p0luks Ziua 1,899, 04:23

@Solinar

jap zato tudi te kvizi in pa imho je takos tanje kr v vseh enotah, oz od oka bi reku da vsaj polovica igralcev nima pojma o 3/4 zadevah kar se tice mehanike igre itd....

To se vidi ze v kongresniskih IGMjih 😃, je pa namen teh kvizov tocno to da se folk malo bolj razgleda, mogoce poisce kako informacijo itd.

Morm rect da razmisljam da bi poleg PVS vprasanj vsakic dal se 3 vprasanja za vse ostale, ki niso v PVS, kar bi castu iz svojega zepa sam se bojim da se mi ne prijavi prevec folka in ne bom sfolgal

Siberian Husky
Siberian Husky Ziua 1,899, 06:04

Solinar to pa ni res : P

Ce vzamemo da ce si pravilno odgovoril na vec kot stiri vprasanja pravilno dobis pozitivno. Torej imamo 9 petk, 3 stirke, 4 trojke, 1 dvojko in 1 enko. V vsaki soli bi ubijali za taksne rezultate : P : D

Mene bolj skrbi da je ocitno okrog 85% razreda spricalo : D

ReDBik
ReDBik Ziua 1,899, 06:57

o7

Trek90
Trek90 Ziua 1,899, 07:31

jej spet 7 tankcev 😃

p0luks
p0luks Ziua 1,899, 08:01

hehehe siberian husky lepo si razlozu 😛

no sej mogoce bo pa naslednjic vecja udelezba ko zacnemo delit q7 tanke za pravilen odgovor ^^

Janez Hrast
Janez Hrast Ziua 1,900, 03:27

PWhite- ne klič hudiča.

PS: Pozdrav celi enoti. Dobra ideja- tale kviz.

p0luks
p0luks Ziua 1,900, 09:21

@janez hrast

ty

 
Postează răspunsul tău

Ce este asta?

Acesta este un articol scris de un cetățean eRepublik, un joc de strategie bazat pe țările din viața reală. Creează-ți propriul cetățean și condu țara ta pe drumul ei spre glorie. Îți poți câștiga faima în războaie, luptând ca un erou, în presă, scriind articole, sau construind un imperiu financiar.