Diktatuurin uhka

Day 2,848, 00:17 Published in Finland Finland by Melmis


eSuomessa on vallinnut harvinaisen pitkä ajanjakso, jolloin valloittajia ei ole tarvinnut pelätä. Tähän tilanteeseen päästiin pelaamalla korttimme oikein ulkomaansuhteissa ja liittoumapolitiikassa.

Nyt tilanne on kuitenkin kriittinen. Maatamme uhkaa vihamielinen diktaattori, cendorr. Ei siis Diktaattori Cendorr. (Huomaa ero!) Valtion rahakirstut ovat potenttiiaalisesti vaarassa, koska diktaattori voi ilman seuraamuksia tehdä valtion rahoilla mitä ikinä haluaakaan, niin kauan kunnes vapautussota alkaa. Sodanjulistuksetkaan liittolaisiamme vastaan eivät ole kovin epärealistinen skenaario.


Tältä kassakaapit voivat näyttää diktaattorin vierailun jälkeen.

Tavallisilla kansalaisilla ei ole diktaattorisodassa taistelemisen lisäksi paljon tehtävissä. Kansanedustajien sensijaan kannattaa aloittaa äänestyksiä esimerkiksi verotukseen ja minimipalkkaan liittyen juuri ennen sodan loppumista, mikäli näyttää siltä että demokratia häviää. Vaikka diktaattori pystyy nuo äänestykset kumoamaan, kuluu ainakin 24 tuntia ennen kuin hän voi aloittaa uuden, mahdollisesti sisällösltään haitallisen, äänestyksen samasta aiheesta.

Jos käy niin, että demokratia häviää ja diktaattori nousee valtaan ei peli vielä ole lopullisesti menetetty. Silloin täytyy kerätä varat vapautussodan aloittamiseen kolmen diktatuuripäivän aikana, jolloin pelimekaniikka sallii vapautussodan aloittamisen ensinmäisen kerran.



Taisteluiden laannuttua on loppuanalyysin paikka. Miten vastaavanlainen tapahtuma olisi voitu estää? Entä jos diktaattori olisikin ollut ulkomaalainen ja puhtaasti pahat mielessään oleva henkilö?

Menneinä kuukausina on ehdotettu oman diktaattorin valtaan asettamista, joka osaltaan pidentäisi tarvittavaa aikaa vihamielisen diktaattorin valtaan pääsyyn. Miinuksena tämä käytäntö poistaisi eduskunnan ja presidentin pelimekaanisen toimivallan lisäksi kultapalkinnot kyseisitä pokaaleista.

Toinen tärkeä kohta on valtion kassa. Onko sitä tarpeeksi varastossa CO budjettia varten ja onko se helposti käytettävissä tarpeen tullen. Näitä asioita kannattaa diktaattorisodan jälkeen miettiä huolella, mutta nyt keskitymme tietysti kääntämään taistelut Ahvenanmaalla demokratian eduksi.


Melmis
MelmiSanomien päätoimittaja ja demokratian kannattaja.