Ambient pornit/oprit

Join the new world

 

Batzooka parts

Ziua 1,818, 03:10 Publicat în Hungary Ungaria de Emphus

Sziasztok,

Vajon mégis megérheti batzooka partokat venni? Elvégre ugyan annyiba kerülnek, mint a sima bazooka részek, de többszörösét lehet vele sebezni. Egy batzooka három ütésre jó, ami 30 wellnest/energiát emészt fel, és div1-ben 20K, div2-ben 30K, div3-ban 40K, míg div4-ben 50K sebzést nyújt / ütés.

Egy öt darabos alkatrész-készlet 2 goldba kerül, ami első hallásra lehet sok, de valójában sokan vannak, akiknek ez megérheti. Saját tapasztalatból kiindulva, tipikusan szemet és csontot dobott nagyon sokat a rendszer, és nálam még töklámpásból sincs hiány.

Tegyük fel hát, hogy összesen két alkatrészt kell beszereznünk egy batzooka összeállításához. Így 5 ilyet akár 4 goldért is megkaphatunk. Egy kis számolással kijön, hogy ez nem fogja megéri, mert a 0,8 arany / batzooka ár nagyon magas. Ellenben, hogyha csak egy alkatrészünk hiányzik az összeállításhoz (mint ahogy az nekem is volt), már elgondolkodtató az ajánlat.

Ebben az esetben összesen 2 goldért kapunk 5 batzookát, amivel 15-ször tudunk ütni. Ez div1-ben 300K sebzés, amivel jó helyen, jó időben hozható egy BH (kiegészítve egy kis Q7-es ütéssel), ami vissza is hozza szépen a 2 goldos árat. És egy csomó rank pointot nyerünk a dolgon. Div2-ben ez 450K sebzés, ami picit kevés a BH-ra, de ha azzal számolunk, hogy a BH 3 aranyat ad, mi meg csak kettőt költöttünk, elgondolkodtató az ajánlat. Div3-ban és Div4-ben pedig 600, ill. 750K. Ami nem rossz, de elég sovány vigasz.

A fenti persze azokra vonatkozik, akik amúgy nem költenék el a goldjaikat ilyen dolgokra. Ám vannak, akik goldból vesznek csokit, számukra nagy valószínűséggel nagyon is megéri venni ezekből az alkatrészekből.

Jelenleg a csoki egységára 3,9 gold tud lenni, mivel a 10 darabos készlet 39 arany. Ebből majdnem két darab ötös csomag kijön. Ha azzal számolunk, hogy két alkatrészből is kell venni, de az egyikből kevesebbet, akkor ez durván 8 batzookát hoz a konyhára. Ez 480K / 720K / 960K / 1200K sebzés. És mindezt összesen 1 csoki helyett, azaz 100 energiáért.

Ezen számítások alapján egyszerűen kijön, hogy akkor éri meg batzooka alkatrészeket venni, amíg nem tudod megütni 100 wellnesből, Q7 tankkal a fenti sebzéseket. Márpedig elég nehéz őket. Pl. div4-ben 120K / ütés sebzést kéne bevinni, ami kicsit lehetetlennek tűnik.

Jogosan felvetődhet, hogy nem számoltam azzal, hogy a batzookák elütése sem kevés energia. A 8 cuccal összesen 240 wellnest emészt fel az, hogy bevigyük a sebzést. Erre azt írnám válaszként, hogy cserébe nem számoltam a Q7 tank beszerzési költségével sem. Persze, jogos, az nem túl számottevő ilyen gold költések mellett, de ha hasraütésre azt mondom, hogy akkor 20%-kal kevesebb sebzést számoljunk be a batzookáknak, még akkor is bőven megérheti sokaknak.

Én így gondolom. Nekem megérte div2-ben egy ötös packot venni, mert lett tőle +450K sebzésem. 2 goldért. És ezzel tervezek elhozni egy BH-t, persze kiegészítve egy picit még sebzésügyileg, jó helyen, jó időben ütve.

Mindenki gondolja át magának. Aki amúgy nem költené el a goldjait, annak valószínűleg nem éri meg (bár div 1-2-ben nem feltétlenül rossz ajánlat, hogyha egy alkatrész hiányzik), viszont aki általában veszi a csokikat goldért, annak nagyon is jól jöhet ez a sebzéstöbblet 1-1 csoki helyett.

Köszönöm a figyelmet,
Emphus

 

Comentarii

Defender of Ascalon
Defender of Ascalon Ziua 1,818, 03:25

Csak siess, mert van még rá másfél napod, hogy üss velük.

Emphus
Emphus Ziua 1,818, 05:00

Egen, tudom. 🙂

Aataron
Aataron Ziua 1,818, 06:06

Meg mindenki most fog ütni, akinek van feles 10 goldja és egy BH/CH-t akar.. 😃

 
Postează răspunsul tău

Ce este asta?

Acesta este un articol scris de un cetățean eRepublik, un joc de strategie bazat pe țările din viața reală. Creează-ți propriul cetățean și condu țara ta pe drumul ei spre glorie. Îți poți câștiga faima în războaie, luptând ca un erou, în presă, scriind articole, sau construind un imperiu financiar.