Ambient pornit/oprit

Join the new world

 

[Kansanäänestys] Forkka-EK:n lakkautus (48h)

Ziua 1,955, 11:24 Publicat în Finland Finlanda de Suomisen Olli

Ex-presidentti JudasGoat julkaisi hiljattain mielenkiintoisen artikkelin, jossa hän pohtii Suomen sisäpoliittista tilaa. Vaikka lähestynkin yhteisöä varsin eri suunnalta, niin artikkeli sai kuitenkin pohtimaan yhteisöä.

Suomessa valta on jaettu moneen paikkaan, kiitos pelimekaniikan ja yhteisön itsensä asettamien keinotekoisten rajojen takia. Kuvio on vähintäänkin erikoinen, eikä kummallisuuksilta ole säästytty. Pelaaja saattaa olla tuomittu virkakieltoon foorumilla toimivan eduskunnan toimesta, jossa pelaaja ei välttämättä ole koskaan vieraillut. Tämä virkakielto myös kieltää häntä käyttämästä pelin tarjoamia työkaluja, kuten esimerkiksi asettumasta eduskuntavaaliehdokkaaksi. Tarvitseeko enää edes jatkaa, tuskin.

Peli tarjoaa melko monipuoliset työkalut presidentille ja eduskunnalle, joten kyseenalaistan foorumilla toimivan eduskunnan tarpeellisuuden. Tuntuu, että pelin työkaluja ei haluta tai osata edes käyttää tehokkaasti, että päätökset saadaan tehdä muualla kuin itse pelissä. Ja mahdollisimman pienellä porukalla, tietysti.Suomi on kokenut melkoisen kolauksen pelaajamäärässä, eikä tilanne ainakaan lähiaikoina parane. On yritettävä saada kaikki nykyiset ja tulevat pelaajat puhaltamaan yhteen hiileen entistä paremmin. Päätöksenteko on yksi hyvä keino, kansan ääni vaikuttamaan konkreettisesti Suomen asioihin. Tästä istuva presidentti tarjosi hiljattain melko menestyneen kokeilun. Jokainen halukas sai kertoa oman kantansa ja sillä oli oikeasti vaikutusta, tämä varmasti lisäsi mielenkiintoa yhteisöä ja sen asioita kohtaan.

Viimeistään tässä kohtaa joku jo mielessään ajattelee, että kansahan tekee jo nyt päätökset. Suomessa on kolmet vaalit, joilla kansa valitsee presidentin, puheenjohtajat puolueille ja edustajat Arkadianmäelle. Älä viitsi naurattaa! Vaaleja on tässä pelissä aivan liian helppo manipuloida, lisäksi äänien antaminen on muutenkin melkoista arpapeliä. Ei tilanne ole tämän suhteen pelissä yhtään parempi kuin oikeassa elämässä, harva kansalainen tuntee äänellään olevan vaaleissa juurikaan merkitystä. Mutta kansanäänestyksissä näin pienessä yhteisössä kuin me nyt olemme, niin äänellä on ihan erilainen painoarvo. Äänellä on merkitystä. Lisäksi kansanäänestykset lisäävät kansalaisten mielenkiintoa ja tietoa yhteisiin asioihin.On aika yksinkertaistaa Suomen johtoa, tuoda päätöksenteko lähemmäksi kansaa.


Lakkautetaan foorumilla toimiva eduskunta ja sen päätökset, jotka ovat liian usein ristiriidassa pelin kanssa.

Kansa valitsee pelissä kansanedustajat, peli tarjoaa heille riittävät työkalut. Työkaluja pitää vain osata käyttää oikein. Esimerkiksi organisaatioille on turha siirtää kaikkia rahoja, vaan vain se minkä edustajat katsovat presidentin budjettiin kuuluvan. Näin loppuu kassavarkaudet, ainakin nykyisessä mittakaavassa. Samalla keskustelu budjetista siirtyy mediaan, josta se on kaiken kansan nähtävillä. Tässä kohtaa kannattaa kaiva vanha argumentti, että julkinen budjetti on suuri synti ja paljastaa kaikki salaisuudet viholliselle. Älä viitsi naurattaa! Suomen talous on kuralla, koko pelin talous on enemmän tai vähemmän kuralla. Kyllä vihollinenkin sen tietää.


Kansanäänestys eduskunnan ja presidentin työkaluksi. Käytetään kansanäänestystä sellaisissa tapauksissa, jotka eivät ole presidentin tai edustajien päätettävissä.


Pelin työkalut kattavat valtaosan tarpeista, mutta aina välillä tulee vastaan äänestyksiä, joita ei voi suorittaa niillä. Nämä äänestykset eivät kuulu presidentille, eikä edes eduskunnalle. Nämä äänestykset kuuluvat kansalle. Esimerkkinä liittoumat. Kansanäänestys Valtion Sanomissa on helppo ja aivan yhtä nopea keino toteuttaa, kuin foorumilla pidetty keskustelu/äänestys siellä olevien kansanedustajien kesken. Sillä merkittävällä erolla, että Valtion Sanomat tavoittaa moninkertaisesti enemmän silmäpareja ja päätöksen tekee kansa.Aloitan 48 tuntia käynnissä olevan neuvoa-antavan kansanäänestyksen. Jos sen tulos on puoltava, niin käynnistän keskustelun ja äänestyksen foorumilla. Kansanäänestys on selvä merkki kansan tahdosta, jota me edustajat pyrimme parhaamme mukaan toteuttamaan.

Kirjaamani teesit eivät ole kiveen hakattuja, mutta niistä selviää idean ydin. Keskustelu on täysin vapaata ja toivottavaa. Pyritään yhdessä tekemään Suomesta paikka, jossa mahdollisimman moni saa äänensä kuuluviin ja siirrymme nurkista lähemmäksi toisiamme.

Suomi nousuun!
 

Comentarii

Zacharia Raven
Zacharia Raven Ziua 1,955, 11:28

Artikkelitko tarjoavat riittävän luotettavuuden a) tiedon säilymiselle tiedon löydettävyydelle c) jäsennellylle keskustelulle?

Älä viitsi naurattaa.

Suomisen Olli
Suomisen Olli Ziua 1,955, 11:30

Valtion Sanomissa julkaistaan jo nyt aloitusopasta. Lisäksi siellä on melkoisen paljon tietoa, kaikkien luettavissa.

Kumpi hajoaa ensin, erepublik.fi (tietokanta) vai erepublik.com?

Zacharia Raven
Zacharia Raven Ziua 1,955, 12:02

Milloin olet viimeksi nähnyt Valtion Sanomat?

Otus Leucotis
Otus Leucotis Ziua 1,955, 13:13

"Valtion Sanomissa julkaistaan jo nyt aloitusopasta."
😃 Eipä sitä ole tainnut viimeisen vuoden muut kuin allekirjoittanut päivittää, ja sen päivittäminen ja uudelleenjulkaisukin loppui kuin seinään rakkaan diktaattorimme noustessa valtaan.

WP Attak
WP Attak Ziua 1,955, 14:15

On kyllä tarkoitus päivittää, sorry. 8>

Otus Leucotis
Otus Leucotis Ziua 1,955, 14:37

WP Attak: Enpä kyllä jaksa uskoa, jos kerran et ole saanut hommaa hoidettua asiaa kolmessa viikossa.

Ja oot ilmeisesti löytänyt hymiön "8>" äsköttäin, kun tunget sitä jokaiseen viestiisi. 😛

Zacharia Raven
Zacharia Raven Ziua 1,955, 11:28

En kannata.

Paroni havok
Paroni havok Ziua 1,955, 11:35

Kuulostaa toki ihan mukavalta, mutta mitenköhän tuo toimisi? Ymmärrän kyllä että asia on vielä suunnitteilla, enkä ota toistaiseksi kantaa tähän.

9axel5
9axel5 Ziua 1,955, 11:36

En kannata.

Tse Kim
Tse Kim Ziua 1,955, 11:41

Nope!

Sitten taas kysymyksiä by Sir Temski:

Missä on nämä "monipuoliset" työkalut?

Olet ilmiselvä kommunisti, miksi et mennyt Red Jihadiin?

"On yritettävä saada kaikki nykyiset ja tulevat pelaajat puhaltamaan yhteen hiileen entistä paremmin."
Miten olet tullut meitä toisinajattelijoita vastaan, muuten kuin ilkkumalla ja sanomalla että kyse on vaan pelistä?

puskanyym1
puskanyym1 Ziua 1,955, 11:45

Olen liian nuori pelaaja ymmärtämään vielä kaikkie Eren tarjoamia kommunikaatio keinoja. Pidän ajatusta hyvänä. Toteutuksesta olen huolissani. Mutta rohkea rokan syö ja pelkäävä kuolee nälkään joten, VASTAAN KYLLÄ.

hailuotolainen
hailuotolainen Ziua 1,955, 12:02

" On yritettävä saada kaikki nykyiset ja tulevat pelaajat puhaltamaan yhteen hiileen entistä paremmin."
En muista koskaan eressä tilannetta, jossa kansaa on _tarkoituksellisesti_ jaettu kahtia tehokkaammin kuin nyt. Kerrotko miten olet yrittänyt saada pelaajia puhaltamaan yhteen hiileen?
Pari lainausta herran aiemmista artikkeleista:

"Ex-presidentti Temskih palvelee sotilasyksikkö Finnish Rangersissa, vaikka hän mahdollisti kassavarkauden. Sotilasyksikön esikunta ei ole puuttunut asiaan, joten Sinivalkoinen Liitto ei ota ehdokkaaksi kyseiseen sotilasyksikköön kuuluvia pelaajia."

"Ex-presidentin yksi ministereistä (None|i) suoritti itse kassavarkauden, eikä hänenkään sotilasyksikkö ole nähnyt toiminnassaan mitään väärää. Sinivalkoinen Liitto ei ota ehdokkaaksi sotilasyksikkö Mossadiin kuuluvia pelaajia."

Hieno yritys yhdistää kansaa. Mut uskon et jopa sinä pystyt parempaan, kun oikein kovasti yrität. tsemii ❤

Rokotus
Rokotus Ziua 1,955, 12:10

En kannata.

Täysin kansalle vallan antaminen menisin turhaksi säätämiseksi omasta mielestäni.

-Mikä olisi raja että äänestys olisi hyväksyttävä? Esim. Se 10 ääntä jotka kerkeevät/hoksaavat äänestää.
-Äänten ostaminen tärkeissä äänestyksissä olisi ongelma. (Sodan julistukset, liitot, yms..)
-Ja tietyllä tavalla se ajaisi pohjan pois puoluetoiminnalta.

Mutta mielestäni foorumin keskusteluja ja päätöksiä voisi julkaista enemmän myös täälä itse pelissä juurikin niitä pelaajia ajatellen jotka eivät foorumia käytä. Ja jos f-ek päätökset jumiutuvat niin asian voisi antaa kansan päätettäväksi esim. Valtion Sanomissa.

Zacharia Raven
Zacharia Raven Ziua 1,955, 12:28

Tuon Cendorrin äänen tänne hänen puolestaan

Cendorr: Mikä tämän keskustelun tarkoitus ja pointti on? Miten voisimme päättää puolueiden puolesta, miten niiden tulee äänestää? Vai puhutaanko tässä eduskunnan äänestyksistä?

Oli kuinka vaan, eduskunnan äänestykset tapahtukoon jatkossakin forkalla. En ymmärrä miksi kenenkään pitäisi olla eduskunnassa, jos ei jaksa edes foorumia käyttää.

http://gyazo.com/411eb7d341d58bbf27dc3d571761ce01.png?1364497717

Cendorr Ziua 1,955, 12:37

Comentariu șters

Cendorr
Cendorr Ziua 1,955, 12:45

jooh elikkäs.. voin alkaa kaivelee tuolta jostain kuinka ylistät oikeusministeriöitä jne jos tahdot... ei johda mihinkään vanhojen kommenttejen kaivelu, varmaan ollaan samaa mieltä?

Zacharia Raven
Zacharia Raven Ziua 1,955, 12:53

Alle kuukausi.


Allekuukausi.

Cendorr
Cendorr Ziua 1,955, 12:59

Nii ja mitä sitten? Postaile niin paljo mun vanhoja juttuja, tee vaikka artikkeli niistä. Ehkä jotain kiinnostaa, minua ei.

Tse Kim
Tse Kim Ziua 1,955, 13:18

Näyttää kiinnostavan, kun heti ilmestyt tänne kommentoimaan.

Cendorr
Cendorr Ziua 1,955, 13:55

Näyttää sinuakin kiinnostavan minun mielipiteet kovasti, kun sinäkin niitä aika usein kommentoit : D

Werde1
Werde1 Ziua 1,955, 12:30

Ei taida forkkaa äänestyksellä saada pois. Eikä se itsessään mikään pahuus ole. Kannatan keskustelun tuomista peliin mutta kyllä myös foorumilla on paikkansa.

En kannata.

Otus Leucotis
Otus Leucotis Ziua 1,955, 13:21

Kuten joku joskus irkissä sanoi, eRepublik on _ainoa_ peli, jossa ulkoisesta foorumista valitetaan ja sitä pidetään pahana. Jännää.

Cendorr
Cendorr Ziua 1,955, 13:56

Varmaan peiliin katsomisen paikka siinä tapauksessa. Siis foorumisteilla.

Otus Leucotis
Otus Leucotis Ziua 1,955, 14:07

> Valita kun kansa on jakautunut kahtia
> Syytä toista osapuolta asiasta

Cendorr
Cendorr Ziua 1,955, 14:32

En minä syytä mistään.

Jos porukka ei tykkää pelin ulkopuolisesta välineestä, niin ei siitä ainakaan niitä pidä syyttää ketkä sitä ei halua käyttää. Käyttäköön ne jotka tykkää, mutta siinä mennään metsään ja on menty, kun aletaan tällasella ulkopuolisella välineellä kontrolloimaan koko pelaajakuntaa.

Cendorr
Cendorr Ziua 1,955, 14:32

Eli siinä on varmaan se syy, miksi forkasta ei pidetä.

Corvus C
Corvus C Ziua 1,956, 12:49

Ehkä eRe.fi foorumi on vääristynyt vallankäytöltään. Toimivana se voisikin tukea peliä.

Kebabab
Kebabab Ziua 1,955, 13:42

ei

Cure
Cure Ziua 1,955, 14:00

Ei...

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Ziua 1,956, 00:20

> implikoi, etta vaaleissa aania voi ostaa, mutta sama ei toimi kansanaanestyksessa. Toistaiseksi sanon ei, jos saadaan hiotumpi ehdotus kansanaanestyksesta, niin hyva. Foorumin lakkautukselle ei.

nutty fox
nutty fox Ziua 1,956, 01:34

Sanomalehden sisältöäkö ei voi manipuloida??? Eikö se jo ole nähty Cendorrin julkaisuissa mm että sisältöö vaihtuu lennossa kunhan tarpeeksi ääniä ja/tai kommentteja artikkelissa. Laiskat kansalaiset eivät edes jaksa painaa "more news" nappia vaan lukevat TOP 5 ja niinkuin jo jokainen joka täällä ollut yli kuukauden niin äänten ostelu artikkeleille tuntuu olevan hyvinkin trendikästä Suomessa (muuallakin) ja tämä vasta vääristääkin "mielipiteitä" koska osa äänestää massan mukana sen enempää sisältöä tutkimatta. Eli jos asioita ruvetaan median kautta "päättämään" niin suurempi riski kuin foorumilla on tulla huijatuksi!!! Jos ei foorumille asti vaivautua niin mielestäni on ihan turha lässyttää tai valittaa päätöksentekemisestä yhtikäs mitään. Se kumminkin tukee peliä huomattavasti. IRC:n käyttö taasen on asia erikseen ja se on jokaisen oma asia ollakko siellä vai ei. Se on työkalu joka tulee lähes pakolliseksi jos haluaa uran yksityisessä MU:ssa tai vaikuttaa poliittisesti tässä pelissä.

nutty fox
nutty fox Ziua 1,956, 01:38

Ehdotan samalla että valtion sanomien tilaaminen julistetaan pakolliseksi ja jokaisen lukijan on jokaisessa artikkelissa ilmaistava kuittauksella kommenteissa lukeneensa : ) ! Artikkelin äänestäminen ei ole pakollista...

Tse Kim
Tse Kim Ziua 1,956, 02:57

Mutta ihmiset voivat valehdella lukeneensa ja kuittaavan suoraan. Tarvitaan aina väh. 500 sanan essee jokaisesta artikkelista, jossa tuodaan ilmi mitä artikkelissa luki, mitä siitä on mieltä ja miten artikkelin tasoa voisi parantaa yms. Täten tiedetään ketkä haluavat pelata tätä peliä!

Ezba
Ezba Ziua 1,956, 01:44

Kannatan forumeduskunnan lakkauttamista.

Tse Kim
Tse Kim Ziua 1,956, 02:55

Kannatan kartan päivittämistä ajantasalle.

GimliPertti
GimliPertti Ziua 1,956, 05:17

Kannatan Temskin nimeämistä valtakunnan reptiliaaniksi.

Zalizare
Zalizare Ziua 1,956, 03:49

En kannata.

Ensinnäkin minua ihmetyttää se miten puhut pelin työkaluista. Jos olen oikein tajunnut niin tuossa linkissäsi näkyi suunnilleen nämä vaihtoehdot: voit äänestyttää ja äänestää. Moni on sanonut keskustelun olevan ongelma IG ja niin se on minustakin, foorumilla on helpointa keskustella EK:n asioista ja arkistoida niitä.

Foorumia ei olla tehty turhan takia, se ollaan tuotu helpottamaan peliä.

Corvus C
Corvus C Ziua 1,956, 12:50

Jos se helpottaisi, niin kaikkihan olisivat siellä ilosta vinkuen.

Antska
Antska Ziua 1,956, 16:13

Toisessa artikkelissa Cendorr mainitsi foorumien boikotoinniksi periaatteet eli ei periaatteessa halua tulla foorumeille. Mitään järkiperäistä syytä ei vain ole. Rekisteröityminen kestää n. 1 minuutin ja sen jälkeen pääset vaikuttamaan Foorumit toimivat kanssa selaimella ihan kuin erepublik.

Tiedotusta eduskunnan päätöksistä voidaan enemmän pistää eren mediaan, mutta asioista päättäminen ei onnistu yhtä helposti eressä kuin foorumeilla.

Princess Cendorella
Princess Cendorella Ziua 1,956, 04:18

Mitä vittua hessu? Ei todellakaan.

Jolius
Jolius Ziua 1,956, 04:20

En kannata

Antska
Antska Ziua 1,956, 10:40

Ei todellakaan

 
Postează răspunsul tău

Ce este asta?

Acesta este un articol scris de un cetățean eRepublik, un joc de strategie bazat pe țările din viața reală. Creează-ți propriul cetățean și condu țara ta pe drumul ei spre glorie. Îți poți câștiga faima în războaie, luptând ca un erou, în presă, scriind articole, sau construind un imperiu financiar.