Ambient pornit/oprit

Join the new world

 

[Imperialisterna] Nybörjarguide

Ziua 1,913, 04:14 Publicat în Sweden Suedia de Jussi FULL RETARD Jernkuuk


(Tips: Läs enbart de fyra fetstilta meningarna om du inte orkar läsa hela guiden)

Guiden gör inga anspråk på fullständighet eller felfrihet. Frågor kan ställas i kommentarerna eller igm:as till mig. Allmän diskussion kring ämnet välkomnas.

Vi i partiet Imperialistiskt Initiativ vill som alla andra hjälpa nya spelare att komma igång med spelet. Vi tror på hjälp till självhjälp. Däremot ogillar vi tiggeri, allmosor och allmänt daltande, därför vill vi ge dig några tips när du tar dina första steg i eVärlden. Du behöver en egen strategi för ditt spelande, som utgår från dina mål i spelet och dina (ekonomiska) förutsättningar.

Rusa inte in och slåss för kung och fosterland innan du har satt dig in i hur spelet fungerar, utan sitt på dina pengar tills du vet hur du bäst ska använda dem.


0. Inledning

Det finns tre moduler du kan satsa på i spelet; ekonomi, krig och politik. Ingen väg utesluter en annan, du kan välja alla tre om du vill.

De flesta kommer att ge dig rådet att inte köpa guld. Jag vill ge dig det motsatta rådet. Om du gillar spelet och vill komma någon vart behöver du pengar, så köp guld. Dessutom kan inget spel utvecklas utan kunder. Du kan köpa själv, eller be någon pålitlig äldre spelare som får mera bonusguld köpa åt dig, och donera bonusen åt dig.

Nu vidare till en snabb genomgång av de tre modulerna.


1. Ekonomimodulen

Vi börjar med den del som är lättast att behandla, ekonomin. Mitt råd är enkelt, just nu går det inte att tjäna så mycket pengar på företag att man skulle få sin insats betald inom en rimlig tid. Satsa alltså inte på att bli en storföretagare, den vägen är stenig. Grunda eller köp inga företag alls, förutom möjligtvis dem du måste ha för att klara av admins missions. Köp då den billigaste företagstypen som du kan klara av uppdraget med. Anställ inga arbetare i hopp om att förtjäna pengar, det är omöjligt med låg-Q företag, gör det bara för att komma vidare med dina missions. Om du absolut vill bli en framgångsrik företagare behöver du tusentals guld, och helst måste du få medborgarskap i ett land med många bonusar, som t.ex. Polen eller Brasilien. Alla högbonusländer har dock en restriktiv invandringspolitik, det är svårt att komma in.

Skaffa dig ett jobb. Om lönerna i eSverige är låga, kan du flytta till något annat land, t.ex. Polen och ta ett jobb där. Det finns även andra sätt att förtjäna lite pengar, t.ex. kan du syssla med crosstrading, det vill säga köpa billigt i Polen eller något annat land där varorna är billiga, sälja dyrt i Sverige. Kom dock ihåg att kolla momssatsen, en del av bruttopriset går till staten när du säljer varor. Tyvärr är alltså möjligheterna ganska begränsade inom ekonomimodulen, men det kan ändras i något skede.

Sammanfattning:

Köp inte en massa företag, de ger nästan ingen avkastning.


2. Krigsmodulen

De flesta vill säkert satsa på att bli starka krigare. I krigsmodulen delas spelarna upp i fyra olika divisioner enligt deras nivå, dvs erfarenhet. Xp får du t.ex. när du slåss, tränar och jobbar. Sannolikt den bästa strategin för nya spelare är att slåss så lite som möjligt tills man har byggt upp en hyfsad styrka, detta gäller upp till division 3. När man har nått division 4 blir man tvungen att slåss med de allra starkaste spelarna, och då finns inte längre någon anledning att inte slåss så mycket man kan dagligen.

Om du vill bli en soldat att räkna med, måste du träna med guld, minimum 0,19 g/dag. Se till att uppgradera de träningsanläggningar du använder så fort du kan, då blir du fortare stark. Dessutom är det en bra investering då du får fler super soldier medaljer, vilka ger dig 5 guld per styck. Förmodligen lönar det sig att uppgradera gratis anläggningen först till Q2, sedan den näst billigaste till Q2, gratis till Q3 o.s.v.

Uppgradera endast när admin har en kampanj på gång. Ungefär var 6:e vecka är det 45% billigare att uppgradera. Slåss nu och då så får du en uppfattning om din styrka i relation till andra i division. När du har tränat så att du är betydligt starkare än de flesta andra, kommer du att få många Battle Hero-medaljer som ger dig guld. Då kommer du också att göra mer skada och få mer rank points, du stiger snabbt i graderna och gör ännu mer skada. Köp också ett training contract när de finns till salu.

Bra atikel som förklarar fördelarna med att uppgradera träningsanläggningarna:

http://www.erepublik.com/en/article/-kravenn-training-grounds-why-upgrade--2210117/1/20

Här kan du kolla vilket training contract du bör välja:

http://tools.narrenturm.eu/trainingCalculator.php

Sammanfattning:

Träna dig stark innan du börjar härja på slagfältet.


3. Politikmodulen

Politikmodulen är tacksam på det sättet, att här kan du bli framgångsrik utan att satsa irl- eller in-game pengar. Gå med i ett aktivt parti, bekanta dig med de andra i partiet och börja klättra mot toppen. De flesta partier lider brist på aktivt folk, så du kommer sannolikt att tas emot med öppna armar. Dock så finns det en intern konkurrens och intriger inom alla partier, för alla vill ha en plats nära toppen på valsedeln. Det viktigaste är förstås ändå att du trivs med dina partikamrater. Om du inte trivs är det bara att hoppa vidare till ett annat parti. Det finns inget rätt eller fel sätt att spela politikmodulen. En del "spelar spelet" och utnyttjar de möjligheter spelmekaniken ger, andra gillar att blanda in irl-retorik eller rollspel.

Starta inte ett eget parti, det kostar 40 guld och är bortkastade pengar. Om du absolut vill ha ett "eget" parti, kan du gå med i något miniparti och ställa upp PP-valet där. Om du har några kamrater som röstar på dig blir du förmodligen vald direkt. Att få partiet upp i topp5 vilket krävs för att det ska vara valbart i kongressvalet är dock en annan femma. Utan en massa vänner är det nästan omöjligt.

Sammanfattning:

Skaffa dig vänner.


 

Comentarii

JeguljaM
JeguljaM Ziua 1,913, 04:41

Vote

Bravo

Kapten Klitoris
Kapten Klitoris Ziua 1,913, 07:49

Vote!

thomas82karlsson
thomas82karlsson Ziua 1,915, 00:53

vote bra artikel

 
Postează răspunsul tău

Ce este asta?

Acesta este un articol scris de un cetățean eRepublik, un joc de strategie bazat pe țările din viața reală. Creează-ți propriul cetățean și condu țara ta pe drumul ei spre glorie. Îți poți câștiga faima în războaie, luptând ca un erou, în presă, scriind articole, sau construind un imperiu financiar.