Ambient pornit/oprit

Join the new world

 

[Aftonposten] Problemet med Sveriges Ekonomi

Ziua 1,959, 12:23 Publicat în Sweden SUA de Aliquam
Breaking News!


Som vi alla vet så har skatteintäkterna slutat att hagla in, och vi tjänar mindre än 3k cc per dag i skatter. Detta gör att vi kan finasiera våra MPPs, men resten av utgifterna dras av reserverna.

Därför diskuterar nu Regeringen kring att chockhöja skatterna, alla, till någonstans mellan 50-75%. Idén är att sköta all handel svart via kanalen #etrade, på IRC, Q-net, så de lata och inaktiva (tvåklickarna) får finansiera resten av communityn. Och då tvåklickarna är fler än de aktiva så bör skatteintäkerna öka, samtidigt som vi premierar de aktiva.

Neppons om att höja skatterna:
Ju mer man tar av arbetarna desso mer kan vi ge tillbaka, detta är ett bra sätt att aktivera folk och belöna dem för det. De som är mindre aktiva eller tvåklickare får helt enkelt stå sitt kasst om de är ovilliga att ansluta sig till resten. Om vi som land skall bli en stormakt igen är det dags för tvåklickarna att aktivera sig och logga in på IRC.

I med att vi betalar ut mer än vad vi har, och detta tär på vår ekonomi har det diskuterats kring sänkningar i nybörjarbidraget:
http://erepublik.se/viewtopic.php?f=75&t=26089

Nu sägs det att finansministern ha lagt fram ett förslag i Regeringens dolda forum att man skall ta bort alla bidrag och istället låta TSM ta hand om detta, där bidrag skall delas ut efter hur mycket man slår (d.v.s. att öka utdelningen i strid för nybörjarna), dock så måste nybörjaren vara med i TSM eller någon av de knutna MU som finns.

Finansminister Mr-W om bidragen:
Vi är hårt trängda av minskande skatteintäkter och fiender som tvingar oss att slåss varje dag. Därför är dessa reformer ytterst viktiga, utan dem hänger vår framtid som nation på en skör tråd!

Greven(GreveFrog):
I den ekonomiska sits vi sitter i finns inget utrymme för att utveckla landet vidare just nu, det måste till drastiska metoder för att finansiera den offentliga sektorn, dvs TSM och bidragen. Antingen måste utgifter bort eller nya inkomster in. En lösning på detta är en inaktivitetsskatt, dvs kraftigt höjda skatter som kan kringgås genom aktivitet. Vi kan också besluta att skära bort en av statens verksamhetsgrenar, förslagsvis nybörjarbidragen. Att skämma bort nybörjarna ger oss gnälljönsar till spelare, vi behöver spelare som klarar av att dra sitt strå till stacken. För att citera Lejman, "Kom igen nu, visa lite förhud för fan!"

Vad tycker ni, vad skall vi göra för att rädda upp våran ekonomi?
 

Comentarii

Jussi FULL RETARD Jernkuuk
Jussi FULL RETARD Jernkuuk Ziua 1,959, 12:26

Åtgärderna är hårda, men nödvändiga.

CaVVa
CaVVa Ziua 1,959, 12:26

Ja! Få me Norge på detta oxå! 🙂

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Ziua 1,959, 12:51

VEM BEHÖVER PENGAR NÄR DET FINNS VAPEN! ROPEN SKALLA PILSNER TILL ALLA!

zzzingo
zzzingo Ziua 1,959, 13:31

WE WANT 100 % TAXES!

JeguljaM
JeguljaM Ziua 1,959, 13:34

The taxes is too damn low!

Radsoc
Radsoc Ziua 1,959, 13:53

Idiotideer kommer effektivt ta död på Sverige, så att vi i ännu större mån blir som Norge eller Danmark. De flesta som spelar sysslar inte med IRC. Här räknas de bort helt och hållet.

Att skatteintäkterna minskar beror på att färre spelar pga IRC-banditernas selektiva och politiska bidrag åt sig själva. Dvs intensifierad högerpolitik. Sedan också ökad självförsörjning. Man kan misstänka kapitalackumulation primärt bland IRC-borgarna. Det krävs att dessa depåer, inkl den mängd pengar som tagits ur ekonomin av staten, töms ut i aktiva åtgärder för att stödja nybörjares och arbetares konsumtion. För att komma åt kapitalisterna kan exempelvis minimumlönen chockhöjas.

Radsoc
Radsoc Ziua 1,959, 13:57

Att tvinga folk krångla kommer bara leda till spelarflykt, en tröskel mot nybörjare och eliminera communityt. Vilket också slår tillbaka mot sk aktiva spelare. Det var inte såna åtgärder som gjorde att landet en gång var stort, utan just den sorts åtgärder av självberikning och högerpolitik som tömt det.

Larm
Larm Ziua 1,959, 14:37

Äntligen!

Mcrave
Mcrave Ziua 1,959, 14:53

luktar aprilskämt detta, men för fan höj skatterna, enda sättet att få igång Sverige : D

Aliquam
Aliquam Ziua 1,959, 15:02

mitt aprilskämt blev inte publicerat i år, jag ville gå ut med en artikel att vi skulle invadera Ryssland och skapa en NE-omröstning, men de tråkiga folket i HKV sa något om "de kanske inte vet att det är ett skämt och röstar ja", men vafan skit i det, YOLO?

Flavourised
Flavourised Ziua 1,959, 19:28

Skulle nog kunna stödja en inaktivitetsskatt, däremot tror jag inte på att helt avveckla nybörjarbidragen (däremot ska de givetvis sänkas för att matcha deflationen).

bloons
bloons Ziua 1,959, 23:44

Varför ska man straffa två-klickare för Sveriges dåliga ekonomi? Dra ner på MPPs istället.

nnook96
nnook96 Ziua 1,960, 00:31

höj import skatten till 50%

Ormen
Ormen Ziua 1,960, 00:55

Ja, höj skatterna, det är absolut värt att få igång eSverige i max en vecka för att det sedan ska rasera ännu mer än vad det gjort nu.

Fader Von Son
Fader Von Son Ziua 1,960, 01:52

Två-klickarna kommer ju se att skatten är hög. Då tänker dom, kasst, skiter i det här, hejdå.

Återigen är det här ett skott i pannan för nybörjarna.

Radsoc
Radsoc Ziua 1,960, 02:00

Kan såklart vara aprilskämt, men de har haft uppe såna här förslag den senaste månaden.

Att ta från nybörjare och folk som är mindre aktiva än ircfolket för att berika de redan rika är högerpolitik utan försök till förklädnad.

Rösta helt enkelt inte på högerpartier.

Maximalus
Maximalus Ziua 1,960, 06:56

ge oss då ett annat vettigt alternativ...nej just de sånna existerar ju inte här...

Karl Fanderfeldt
Karl Fanderfeldt Ziua 1,960, 11:16

Inte höja skatterna. Hallå?

ottoplace
ottoplace Ziua 1,960, 20:52

Var är ditt argument till att MSAP inte för en värdig och bättre Epolitik än tex ND eller imperialisterna? Vi har i alla fall ett värdigt synsätt och vill sattsa på nybörjare till skillnad från högern. Sluta vara trångsynt och flockdjur och sök dig till ett parti som vill Esveriges bästa. MSAP ASAP

mostafa26
mostafa26 Ziua 1,960, 02:05

Vi kan testa den här teorin och se ifall den funkar, kortsiktigt kan det se svårt ut men långsiktigt kommer eSverige lyckas återhämta sig!

Lemlin
Lemlin Ziua 1,960, 02:15

Svarthandel behöver inte ske via IRC endast, vet man vem skall fråga så kan man kan man gå dit direkt. Finns/fanns ju en utmärkt svarthandelstråd på forumet.
Att belönas för IRC aktivitet är inte ok, men att straffas för att man inte är IRC-aktiv är helt fel.

Jedi Schmedi
Jedi Schmedi Ziua 1,960, 05:41

Kan man koppla intäkterna från skattehöjningen direkt till fickorna på folket som hänger på IRC?

Hyddan92
Hyddan92 Ziua 1,960, 07:33

MER FASCISM ÅT FOLKET!

fredrikz
fredrikz Ziua 1,960, 10:29

Hvorfor gidder folk å "svarthandle" når det er nok av land med kun 1%VAT?

Maximalus
Maximalus Ziua 1,960, 11:56

karl: o vad gör vi när reserven torkat ut? typiskt rödingpolitik, slösa hejvillt o sen skylla på andra som måste ta rätt på skiten sen...

Radsoc
Radsoc Ziua 1,960, 12:16

Rödingpolitik a la Stalin står för världshistoriens största tillväxt och håller rekordet. Det är den här ekonomin som är ohållbar, den har högern ansvar för. De föreslagna åtgärderna förvärrar situationen. Konsumtion/indirekt Produktion måste stimuleras genom att öka köpkraften/indirekt aktiviteten hos de minst bemedlade, framförallt också tvåklickarna. Inte tvärtom. Om de redan aktiva IRC-typerna får mer pengar gör detsamma för konsumtionen, de har redan mer än vad de kan göra av med.

MrBromley
MrBromley Ziua 1,960, 14:09

Ja det gick ju så bra för stalin och kompani. det är därför det är USSR som sätter agendan med DDR. hmm vänta lite jag hittar dem inte på kartan längre. ska sätta på mig foliehatten och runka lite till marx nu samtidigt som jag övertalar mig själv om att alla som inte håller med mig har fel. kommunismen är den enda rätta vägen. jag har hittat böcker som stärker det jag tror samt böcker som säger att ingen dog pga stalin och co. så det är sant! haha alla ni kapitalister kommer skratta när ni ser hur bra min 5års plan är. ni kommer inte behöva äta era barn denna gång jag lovar!

Radsoc
Radsoc Ziua 1,960, 14:49

Det gick suveränt för Sovjetunionen. Från leran ut i rymden samtidigt som två invasioner, den ena av världens mest industrialiserade och militariserade kapitalistiska land, fäktades ned. Utvecklingen som skedde, både socialt och ekonomiskt är bokstavligt talat astronomisk.

Alla slavuppror lyckas inte, precis som inte alla revolutioner lyckas. Men teknologin tvingar på samhället sina strukturer, även om det går trögt på grund av att krafter som tjänar på de gamla, eller befintliga produktionssätten gör allt för att klamra sig fast, trots att deras tid är ute.

Vänta du bara lite så ska du få se hur underbar kapitalismen kan vara för sådana som dig.

klotis
klotis Ziua 1,960, 12:29

är väldigt aktiv men dock ej på IRC och har inget intresse av att skaffa det då jag inte har tid att sitta framför datorn i längre sektioner (sitter i kortare perioder oftare), känns bara som att man kommer att fightas bra mycket mindre.

Maximalus
Maximalus Ziua 1,960, 21:10

snacka lite mer skit radsoc

Maximalus
Maximalus Ziua 1,960, 21:12

haha jo jag tackar ja, kuppare o annat skit som bara vill åt statskassan...jävlar va de skulle gynna sverige...
o att ni värnar om sverige...hur kan man värna om sitt land om man vill göra slut på alla pengar vi har i reserv? idioti kallar jag de

Radsoc
Radsoc Ziua 1,961, 02:23

Det finns inget egenvärde i att staten samlar pengar på hög. Pengarna är till för att användas i såna här situationer,, för att höja aktiviteten eller för att få igång ekonomin igen. Vad ska vi ha pengarna till om inte för att rädda oss ur en politisk, ekonomisk eller geografisk wipe?

The old and Cool
The old and Cool Ziua 1,961, 06:22

hur fan hade du tänkt att man skulle fixa ekonomin i erep, ekonomimodulen är ju sämst!

Maximalus
Maximalus Ziua 1,961, 08:12

o ni vägrar fortfarande svara på min fråga, vad gör vi när alla cashen är slut?
men ni vill väl fixa ett enorm skuldberg precis som irl...det måste jag nog ändå säga att ni är förbannat bra på

Radsoc
Radsoc Ziua 1,961, 08:24

Det är inte socialister som orsakat några skuldberg, just eftersom det inte funnits några socialistiska regeringar som kunnat göra just det. Att skulder i den offentliga sektorn växer beror på kapitalismen som system och har inget med någon regering att göra. Följer inte reallönerna produktiviteten sitter profitörerna med stigande vinstberg som de lånar ut till dem som skapade dem för allt lägre räntor pga växande överskott av kapital. Det är jättesmart egentligen, betala bagaren fyra av de tio bullar han bakar och låt honom låna "fördelaktigt" till den femte som han behöver för att inte svälta ihjäl.

Pengar tar inte slut, de omfördelas. Vi har långt fler resurser, och högre produktivitet, nu än någonsin tidigare. Problemet är inte att pengar saknas, för de finns i överflöd, utan deras fördelning. Samma gäller erep, vi har kanske ett tiotal snubbar, som dessutom tar bidrag från staten, som sitter på flera statsbudgetar själva. Dvs, mer än vad de kan göra av med. Det är deras resurser som måste kommas åt och ut i ekonomin för att främja nybörjare, aktivitet och konsumtion/produktion.

Det är inte fråga om att göra slut eller slösa på pengar, utan om att investera.

Jenz007
Jenz007 Ziua 1,961, 00:17

Sämsta förslaget. Kan glömma att det tillkommer nya spelare och vi nya spelare kommer ganska snabbt tappa intresset.

Fearendil von Erith
Fearendil von Erith Ziua 1,966, 22:25

Det är enkelt. Hade jag inte fått 4000kr (Och därmed inte behöva använda mitt guld till att köpa SEK) Så hade jag slutat för länge sedan. Det ni tänker genomföra nu kommer förstöra mer än det gynnar.

 
Postează răspunsul tău

Ce este asta?

Acesta este un articol scris de un cetățean eRepublik, un joc de strategie bazat pe țările din viața reală. Creează-ți propriul cetățean și condu țara ta pe drumul ei spre glorie. Îți poți câștiga faima în războaie, luptând ca un erou, în presă, scriind articole, sau construind un imperiu financiar.