Ambient pornit/oprit

Join the new world

 

[УеС Магазин број 10] Повратак: подела, конгрес, шајкаши..

Ziua 1,920, 12:33 Publicat în Serbia Serbia de LorD.Omega
Дуго очекивани нови број популарног магазина је поново на киосцима!


Најдражи наши,

у десетом јубиларном броју Магазина Уједињене еСрбије можете прочитати о:
- Великој поделои члановима
- Начину за улазак у конгрес преко нас
- Кратак резиме рада
- О Српским шајкашима
- Добитник наградне игре


Подела за старе и нове чланове

Имајући на уму да је новим играчима највише потребна помоћ, Уједињена еСрбија је одлучила да прошири програм поделе хране, и у њу кроз редовну поделу укључи и оружје са жељом да се новајлије што пре развију. Ако сте члан Уједињене еСрбије и испод сте 30 искуственог нивоа, дођите на канал странке и попуните линк пријаву из наслова. На тај начин еСрбија би лакше и боље могла да остварује своје циљеве.

Сем тога, у склопу редовних активности, Уједињена еСрбија дели свим својим члановима који се јаве у коментар по 10 пушака квалитета Q7! Потребно је да оставите коментар “Уједињени за Србију!

Како доспети на листу конгресмана Уједињене еСрбије?

Приметили сте вероватно да се често на листи Уједињене еСрбије појављују млади играчи, људи којима дајемо шансу да се политички афирмишу и оправдају наше поверење, и вероватно се већина вас и запитала: како бих ја могао да доспем на ту листу?
Одговор је: ангажовањем и радом кроз Омладину УеС-а. Омладина је организација која првенствено има за циљ да окупи све људе који су до сада били аполитични или симпатизери УеСа, а мисле да својим радом могу да помогну странци у њеном функционисању. Омладина броји око двадесетак чланова (управо), а њени чланови имају избор акција у којима желе да учестују, могућност упознавања политике кроз ражим састанака, а најбољима и највреднијима следи место у конгресу преко јединственог система бодовања. Наравно, уз то, најбољи међу најбољима стичу могућност напредовања кроз странку, а крајњи циљ је савет странке. За више информација или учлањење постати поруку играчу MjoyReborn

Резиме одрађеног до сада

- Као што знате, поставили смо приоритетне циљеве за овај месец са којима сте могли да се упознате у нашем претходном званичном чланку. Предано смо се дали на посао, верујући да што пре одрадимо задатке то ћемо пре имати шансу да одморимо, и посветимо се другим стварима. Са задовољством ћу вас обавестити да смо савет странке проширили играчима: MjoyReborn и Takimanija. Желимо им топлу добродошлицу и пуно успеха раду! Овиме смо освежили савет странке, и добили преко потребну свежу крв. 🙂


ЕДИТ: Савет Уједињене еСрбије чини одскора и играч Serbian Citizen који је показао завидни степен вештине водећи РПеС која је нападнута од страна неких политичких странака које нису хтеле да оствари свој циљ, улаз у ТОП5. Такође, овом приликом желим добродошлицу и свим члановима бивше РПеС странке, и наду да ће уз сличан програм пронаћи себе и постати део слободне УеС породице, која се са истим циљевима се бори против оних који су на један сраман начин напали слободну вољу грађана.

РЕВОЛУЦИЈА СЕ НАСТАВЉА КРОЗ УЈЕДИЊЕЊЕ ДО КОНАЧНОГ ОСЛОБОЂЕЊА!

- Приметили сте да је Уједињена еСрбија прешла коту од 800 чланова у току данашњег дана. Следећи циљ је 900, па идемо ка коти од 1000 СРБА и СРПКИЊА који су спремни да узму ствари у своје руке и изборе се за пре свега одговорнију, транспарентнију и зрелију власт.
- Већ неколико дана смо у разним контактима са пријатељима УеС-а и представницима других опозиционих странака. Циљ нам је тражење заједничких циљева и проналажење дуготрајног и одрживог решења које би омогућило увођење преко потребних промена у систему вредновања и рада у нашој еСрбији.
- Поново је сазван медиски тим наше странке, са циљем да обогати програм и својим искуством донесе квалитетније текстове који ће свима бити занимљивији за читање.

Српски шајкаши

Појам шајкаши се први пут јавља још током десетог века. Односио се на борце који су име добиле по шајкама - плитким, релативно малим, али изузетно покретним бродовима које су користили. Шајке су касније опремане и топовима, а шајкаши су се борили не само на води, него и на копну. Ипак, као саставни део нечије званичне војске, први пут се организују током XV века. Иако су највећи део свог постојања провеле као део угарске, а касније аустријске војске, шајкашке посаде, као и њиxове командате претежно су чинили Срби.
Први значајан подвиг српски шајкаши забележили су, приликом одбране Београда од Турака, 1456. године. И у наредниx неколико векова, шајкаши су се много пута xрабро и ефикасно супротстављали турској војсци.
Током 1848. године отпочео је велики грађански рат на просторима тадашње Аустро-Угарске. Српски национални покрет на Дунаву и Сави постао је изузетно снажан и започела је борба за ослобођење од угарске власти. 1849. година је донела дефинитивни слом Угарске, а у већем делу борби против Угара, шајкашки бродови нису коришћени, осим за транспорт, а топови са њиx су били скинути како би били употребљени у борбама на копну.

Шајкаши су наставили своје борбе на копну, све до 1866. године и завршетка ратова које је Аустрија водила у Италији. 1872. године укинута је војна граница, па је и потреба за шајкашима престала да постоји.
Тиме се окончана славна историја српскиx шајкаша, који су читава четири века xрабро и успешно заустављали продор Турака у Европу.
Традиционална српска капа шајкача се по некима везује управо за српске шајкаше, јер су они такве капе носили. Ипак, постојање капа сличног изгледа забележено је у разним деловима Србије, пре него што се назив шајкача појавио (између осталог, у Вуковом речнику га нема). Ипак, иако шајкача свој изглед не дугује искључиво шајкашима, њено име је свакако настало као успомена на ове xрабре српске борце. Успомена на њиx је и Шајкашка - географски регион на југоистоку Баната, са седиштем у Тителу.

Проглашење победника наградне игре

На крају свог мандата, Симоновић94 је организовао наградну игру, где ће се једном нашем члану исплатити по 10Q7 тенкова дневно уз 1000 здравља и тако месец дана. Победник је изабран насумично, и ја му у име странке честитам овом приликом:
победница је: Darkdefender92
о победници:
Наша победница је за еРеп сазнала преко једне друге игре коју је у то време играла. Неко је поставио линк за ереп и рекао да је занимљива, она је пробала и свидело јој се. Највише јој се свиђају борбе, освајање медаља и територија, док би волела да у игри измени висину плата, волела би да су веће. 🙂 Тренутно студира фармацију, а хобији су јој поред гледања филмова, слушање музике и играње ерепублика. (из разговора са Севером Ветровником)

Чланови тима који уз мене уређује овај Магазин су:
Север Ветровник, Нов-и-Сад, Capone_91 и један анонимни симпатизер.


Ми никада нећемо одступити од наших идеја, планова и борбе, која је вечна и трајаће колико и ова игра, борбе за боље сутра.
“За све оне искрене и добре, који се не намећу много, али неће ни да се склоне!”

Први међ једнакима, Ваш
Омегалорд.
 

Comentarii

LorD.Omega
LorD.Omega Ziua 1,920, 12:36

[УеС] магазин бр.10
- Велика подела
- Како у конгрес
- Резиме рада
- Шајкаши
erepublik.com/en/article/-10-1-2216586/1/20

xenophob
xenophob Ziua 1,920, 15:45

Fight for BH/CH and win GOLD!

tools.narrenturm.eu/BH_CH_calculator.php

 
Need votes or subs? → snipurl.com/voters

Patuljak75
Patuljak75 Ziua 1,920, 12:41

drugi !

Boris The Communist
Boris The Communist Ziua 1,920, 12:44

Уједињени за Србију!

Boris The Communist
Boris The Communist Ziua 1,920, 12:45

Mogli ste da pomenete ko je zasluzan za povecanje clanova...

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Ziua 1,920, 16:32

Паз' да ти не услише жељу :😁

pakija
pakija Ziua 1,921, 01:21

paz' da ne budeš u koaliciji 🙂

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Ziua 1,921, 02:13

Паз' да не победите на неким изборима :😁

Arhivator Cvarkov
Arhivator Cvarkov Ziua 1,922, 02:57

Strahinjicu nikada nisam patio od funkcija. mozes se posavetovati sa revolucionarima i uvideti dasu me na svaki predsednicki mandat bukvalno naterali. Ne radi se o tome. Radi se o tome da UeS nije toliko homogen koliko mislis. On je velika demokratska partija u kojoj svaki predlog moze doci do izrazaja, a niko nema apsolutnu vlast nad njim. Mozda tebi ne prija sloboda, ali meni odgovara jedno timsko rukovodjenje partijom. Kao sto si video, jedna normalna mala partjia ne moze da opstane usled sile jaceg. Zato pozivam sve da se prikljuce UeS-u i da doprinesu reformi Srbije. Pozivam i SPL sa tobom naravno, bice to lep dan kada te budem video medju nama druze 🙂

Arhivator Cvarkov
Arhivator Cvarkov Ziua 1,921, 14:52

Strahinjicu maleni sta je problem. Ja sam uvek bio tu za saradnju. Sta te je unervozilo sad?

LorD.Omega
LorD.Omega Ziua 1,921, 15:24

Размишља о победи УеС-а на конгресним изборима. 😃

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Ziua 1,922, 02:53

Другар, ако ти мислиш да ћеш имати неку равноправну улогу у УеС, нека ти је са срећом. Баш да видим како ћеш преко те странке да испуниш све оне циљеве о којима си причао, мислим на оне "револуционарне".

Мада, капирам, вероватно си и одустао од тих циљева. Место у конгресу, фотеља министарска, и кога још брига за прокламоване циљеве :😁

Омега, ти боље размишљај о победи на председничким изборима, пошто ће ускоро годишњица од кад сте имали последњег председника. Како си почео, неће још дуго УеС до победе :😁

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Ziua 1,922, 03:03

"On je velika demokratska partija u kojoj svaki predlog moze doci do izrazaja, a niko nema apsolutnu vlast nad njim."

Ахахаххааха, јбт, фалио ми је твој хумор док си био ван еРепа :😁

Срећно, немој да ми кажеш после како ти нисам рекао ;😉)

Jinky Jonston
Jinky Jonston Ziua 1,920, 12:51

“Уједињени за Србију!”

Kiza No Sleep
Kiza No Sleep Ziua 1,920, 12:54

Podrska !!!

Уједињени за Србију!

o7

ipipro
ipipro Ziua 1,920, 12:59

o7

Giga Puding
Giga Puding Ziua 1,920, 12:59

Уједињени за Србију!

Cestitke pobedniku..... o7

Radivoj NS
Radivoj NS Ziua 1,920, 13:02

У овој игри не постоје "србијанци", а и шта је то?

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice Ziua 1,921, 01:25

E, samo sam čekao ko će to da prigovori : )))
Znači, ne vredi ni dobar rad ni ništa nego je važno što je napisano Srbijanci : )))

Radivoj NS
Radivoj NS Ziua 1,921, 02:01

Па видиш да сам био у праву и да знам механизме игре. 🙂
... исправише.

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice Ziua 1,921, 02:03

''Jelek, anterija i opanci po tome se znaju Srbijanci''- Je l' ćeš i tekst pesme da ispraviš, a? : ))))

Peca011
Peca011 Ziua 1,920, 13:09

“Уједињени за Србију!”

Crazed03
Crazed03 Ziua 1,920, 13:10

Ujedinjeni za Srbiju.

Darkdefender92
Darkdefender92 Ziua 1,920, 13:11

Hvala! xD

Ujedinjeni za Srbiju!!

MrtavGradjanin
MrtavGradjanin Ziua 1,920, 13:18

Уједињени за Србију!”

DjukaVB
DjukaVB Ziua 1,920, 13:21

Уједињени за Србију!

ushanzadunje
ushanzadunje Ziua 1,920, 13:22

Ujedinjeni za Srbiju!!

New-and-Now
New-and-Now Ziua 1,920, 13:28

o7

DimmuBorgir13
DimmuBorgir13 Ziua 1,920, 13:38

Уједињени за Србију! o7

Radivoj NS Ziua 1,920, 13:40

Comentariu șters

Takimanija
Takimanija Ziua 1,920, 13:49

o7

Dio Crweni
Dio Crweni Ziua 1,920, 13:55

ujedinimo pacove!

TrigerSRB
TrigerSRB Ziua 1,920, 14:02

o7

NaTakoTeJaNaKitu
NaTakoTeJaNaKitu Ziua 1,920, 14:16

o7

SpasojeSivic
SpasojeSivic Ziua 1,920, 14:35

Уједињени за Србију!

access denied brt
access denied brt Ziua 1,920, 14:42

Уједињени за Србију!

from_srpska
from_srpska Ziua 1,920, 14:53

“Уједињени за Србију!”

ivanhoe31
ivanhoe31 Ziua 1,920, 15:03

o7

Zemlja Cuda
Zemlja Cuda Ziua 1,920, 15:10

Уједињени за Србију!

Simonovic94
Simonovic94 Ziua 1,920, 15:41

o/

head hunter.srb
head hunter.srb Ziua 1,920, 15:42

Уједињени за Србију!

Zmajeviti Ziua 1,920, 15:48

Comentariu șters

Beli orao is back
Beli orao is back Ziua 1,920, 16:05

Уједињени за Србију!

Boolee
Boolee Ziua 1,920, 16:19

Уједињени за Србију!

Pavich95
Pavich95 Ziua 1,920, 16:25

“Уједињени за Србију!”

Ivche
Ivche Ziua 1,920, 16:46

o7

Z4rkO
Z4rkO Ziua 1,920, 17:56

“Уједињени за Србију!”

El Clavadista
El Clavadista Ziua 1,920, 18:24

UNIDOS POR SERBIA!
Уједињени за Србију!

sazwer
sazwer Ziua 1,920, 21:37

“Уједињени за Србију!”

dzeronimo666
dzeronimo666 Ziua 1,920, 22:15

“Уједињени за Србију!”

 
Postează răspunsul tău

Ce este asta?

Acesta este un articol scris de un cetățean eRepublik, un joc de strategie bazat pe țările din viața reală. Creează-ți propriul cetățean și condu țara ta pe drumul ei spre glorie. Îți poți câștiga faima în războaie, luptând ca un erou, în presă, scriind articole, sau construind un imperiu financiar.