ג׳רוזלימו טיימס - יום 1,887. מהדורה מיוחדת לסופ״ש

Day 1,887, 02:52 Published in Israel Serbia by Jerusalimo
ג׳רוזלימו טיימס, יום 1,887, מהדורה מיוחדת לסוף השבוע

שלום, לכבוד סוף השבוע החלטתי להכין מהדורה מיוחדת. המהדורה תעסוק במלחמה בין סינגפור למלזיה, בכישלונות החוזרים של פינלנד לכבוש את בירת אסטוניה, וכמובן נקנח בחדשות החוץ העדכניות ביותר.


המלחמה המוזרה ביותר באירפובליק כיום - האמת על המלחמה בין סינגפור למלזיה:

סינגפור ומלזיה נלחמות כרגע זו בזו, ללא הכרעה - כבר שישה קרבות התנהלו בין שתי המדינות, ושש פעמים המדינה התוקפת נכשלה בכיבוש השטח אותו היא תקפה. סינגפור, המדינה ה-67 בגודלה באירפובליק (315 אזרחים), מורכבת מאזור אחד - סינגפור סיטי, גובלת באינדונזיה ובמלזיה, ובעלת ברית עם רומניה. במלזיה, לעומת זאת, יש 367 אזרחים, היא מורכבת משני אזורים, בעלת ברית של צ׳ילה ושל הרפובליקה המקדונית, ואזור אחד שהיה שייך אליה במקור נמצא בשליטה אינדונזית. עד לכאן ההקדמה, מכאן למלחמה עצמה :
לפני 11 ימים, תקפה סינגפור את פניסולר מלזיה, ונכשלה. מאותו היום, כל יומיים אחת המדינות תוקפת את השנייה ונכשלת. אז למה הן ממשיכות להילחם? יצאנו לבדוק.
בעוד התקשורת בסינגפור לא מדברת על המלחמה יותר מדי, התקשורת המלזית מסקרת בהרחבה את הלחימה, אותה היא מכנה כ״מלחמת פינג פונג״ (ענף פופולארי מאוד בשתי המדינות). 
האמת (המוזרה מעט), שהתגלתה לאחר חיפוש מעמיק בתקשורת המלזית, ולאחר שפוליטיקאי בכיר מסינגפור (ששמו כמובן לא יפורסם) סיפר לנו על הדברים שעלו בישיבת הקבינט הסינגפורי האחרון, היא שהמלחמה היא מלחמת אימונים בין שתי המדינות. במסגרת החוזה שנחתם בסיאטל (בתיווך ארה״ב), הוחלט כי תתנהל עד סוף ינואר מלחמת אימונים בין שתי המדינות, אלא אם אזרחי שתי המדינות יחליטו להפסיק את הלחימה.
לפי החוזה, סינגפור תתקוף את מלזיה בפניסולר מלזיה ותיכשל, ולאחר שתיכשל, מלזיה תתקוף את סינגפור בסינגפור סיטי ותיכשל. במידה ואחת המדינות תכבוש את השטח, היא תיאלץ לתמוך במרד באזור אותו היא כבשה.


איך להגן על אותו אזור ארבע פעמים במלחמה אחת - על הקרבות בלונה אסטוניה:

אסטוניה היא מדינה על שפת הים הבלטי, שגובלת ברוסיה, פינלנד, שבדיה ולטביה. בעלות בריתה העיקריות הן לטביה וליטא. פינלנד, לעומת זאת, ביחסים צבאיים ומדיניים מצוינים עם רוסיה, גרמניה, נורבגיה ושבדיה. לא מזמן פינלנד פלשה ללונה אסטוניה מקירדה אסטוניה, אזור בו שלטה פינלנד, אך נכשלה. אסטוניה הגיבה בתקיפה בקירדה אסטוניה וכבשה את השטח. לאחר מכן, הגיבו הפינים עם שני ניצחונות (בקסק אסטוניה ובקירדה אסטוניה), אבל האסטונים הגיבו מיד עם 6 ניצחונות, ביניהם שמירה על לונה אסטוניה ובכיבוש שני אזורים בפינלנד. הפינים התעשתו, כבשו מחדש את שטחיהם והגיעו עד לונה אסטוניה, אך שם נכשלו בכיבוש האזור. לאחר מכן האסטונים הגנו שוב פעמיים על לונה אסטוניה, כשבתווך הפינים כובשים את קסק אסטוניה, מאבדים אותה במרד וכובשים אותה מחדש. 
כרגע מתנהל קרב נוסף בלונה אסטוניה, שבו פינלנד, למרבה ההפתעה, בדרך לנצח והיא תוקפת כרגע בוורו, עיר הבירה של לונה אסטוניה.
אז מה הופך את לונה אסטוניה ל(כמעט) בלתי ניתנת להכנעה?
ראשית כל, האסטונים יודעים שברגע שהפינים יכבשו את אזור זה, הם גם יגיעו ללאנה אסטוניה, אזור עם פחות ביצורים ופחות אזרחים לוחמים. לכן, שמירה על לונה אסטוניה הכרחית לשמירה על המורל האסטוני.
שנית, לונה אסטוניה הוא אזור שעשיר בפירות, משאב שהפינים היו שמחים לקבל (למרות שיש להם את קסק אסטוניה, שגם כן עשיר בפירות).
שלישית, ואולי החשוב מכל, בלונה אסטוניה נמצאים רוב בסיסי הצבא האסטוני. האזור ממוקם במקום אסטרטגי, וגובל ברוסיה, לטביה וכמובן פינלנד. כמות גדולה של חיילים מבעלות בריתה של אסטוניה נמצאים באזור זה, והם חזקים ומנוסים הרבה יותר מהחיילים האסטונים. באזור ישנם המון ביצורים, מוקשים וכלי נשק, וכשלושה רבעים מהצבא האסטוני נמצא שם. 


חדשות חוץ:
 
בריטניה הצליחה אתמול להדוף את ההתקפה הקנדית במזרח מידליינס, וכרגע היא תוקפת במערב מידליינס במטרה להשיב את האזור. עוד חדשות טובות מבחינת הבריטים הן שהולנד חתמה על הפסקת אש עם הבריטים, ולכן כמות מוקדי הלחימה הבריטים הצטמצמו לשניים.
יוון כבשה היום את פוברדרי מידי מקדוניה. לכבוד הניצחון, היוונים החליטו לשנות את הקריאה שלהם ליציאה למלחמה, וכעת היא ״יאסו״, מדווח כתבנו ביוון.
הונגריה ופולין ממשיכות לתקוף ברומניה, והן תוקפות במונטריה ובאנט (בהתאמה).
דרום קוריאה, החברה בברית ״וואן״, החליטה לתקוף את ארה״ב בצפון טיוואן, אך נחלה כישלון. ארה״ב צפויה להגיב ולתקוף בדרום קוריאה.
סלובניה ואיטליה ממשיכות להילחם, ולמרות שהאיטלקים קרובים לשחרר את עמק אוסטה במרד, הם סובלים מתקיפה סלובנית באומבריה.
שבדיה ממכישה לתקוף את לטביה, וכעת היא בדרך הנכונה לכבוש את וידזימה.
באסיה מתנהלים שלושה מרדים, וכרגע סין, קרואטיה וטורקיה קרובות לשמור על שטחיהן כנגד פקיסטן, הודו ואיחוד האמירויות (בהתאמה).
פולין נאבקת בשני מרדים כרגע - מרד אוקראיני בפודילה ומרד רומני באוטניה. רומניה מורדת גם כנגד הונגריה בדורבגה.
פורטוגל מורדת בליסבון כנגד השלטון הספרדי, והמורדים מתבצרים במצודת סנט ג׳ורג המפורסמת.
מצרים מורדת בבולגריה וכנראה תשחרר את מצרים התחתונה.
דנמרק, אחת המדינות העשירות באירפובליק, מורדת בגרמניה בנורדילנד, אך כנראה תיכשל.


מאת ג׳רוזלימו, ג׳רוזלימו טיימס, יום 1,887