Ambient pornit/oprit

Join the new world

 

Мртва уста говоре

Ziua 2,067, 04:40 Publicat în Serbia Serbia de zadnji vezni

Много сам волео да у јавности зајебавам Сумњивог због оног његовог неуспелог е-самоубиства. Ето сад има прилику да ми врати. Неки од вас (врло мали број) знају да сам напустио еРепублик (осим контакта преко мејла и повремене техничке помоћи око ФУТ-а).

Зашто сам напустио еРепублик

Немам неки конкретан разлог. Мало обавезе у стварном животу, мало све оно што већину вас нервира овде, тако да сад то не набрајам. Да имам више времена, остао бих вероватно, овако можда се вратим некад, можда не.

Зашто сам се сада (привремено) вратио

Добио сам неколико обавештења на мејл о томе како имам непрочитане поруке на еРепублику, које могу бити важне:И ајде, кликнем на тај линк чисто да проверим да ли сам се излоговао, да не уђем некад случајно опет овде (пошто ми је постала навика да у браузеру да укуцам "е" и стиснем ЕНТЕР). Кад оно, имам шта и да видим... админи су, сасвим случајно, били у праву - једна од порука стварно је била важна:

И, шта сад?

У име ФУТ-а могу одмах да одговорим. Ово су паре које припадају држави. Колико год да смо почаствовани и да нам је драго што је Ханибал препознао наш пројекат као нешто квалитетно, а нас као људе којима се могу поверити овако велике паре, ми тај новац не можемо примити. Остали из ФУТ-а се слажу са мном, а морам напоменути још једну ствар. Сада чујем да су већ почеле да круже неке гласине око тога да је новац “код нас”. Црни Ловац и НаН нису знали ништа о овој донацији до сад, а нисам ни ја знао, јер као што рекох, нисам улазио на сајт неколико дана. Првобитна идеја била је једноставно одбити донацију. Но пошто је у поруци Ханибал рекао да неће улазити на еРепублик, а и да постоји могућност да неко други приступи његовом налогу, сложили смо се да новац прихватимо и донирамо на трезор, јер ће на тај начин бити заштићен од самовоље појединаца, дакле неће моћи да се узима без одобрења Конгреса. ФУТ не жели овакав новац, чак и када би се већина грађана сложила да треба да припадне нама. Ако грађани мисле да треба помоћи рад фонда, могу увек лично донирати новац, а имају и своје представнике у Конгресу уколико мисле да део државних средстава треба усмерити ка нама. То су наши принципи, од којих нећемо одступати, понављам, чак и ако би грађани мислили да је боље ове паре оставити нама на располагање него вратити држави.

То је био став ФУТ тима. Е сад, у моје име. Сличан став по питању већине ових ствари које ћу написати делимо сви из ФУТ-а, али овај део ћу ипак написати у своје име. За мене је држава институција која се мора поштовати, иако и ову електронску, као и ону стварну, најчешће воде људи које не само да не заслужују поштовање, него заслужују... мрзи ме да пишем, нису они тема. Држава, то није ни Ханибал, ни Дезерт, нити неко трећи ко седне у фотељу. Држава, то смо сви ми. Те паре су се скупиле од пореза, који сви ми плаћамо и немамо право ни Ханибал, ни ја, нити било ко трећи да радимо са њима шта нам је воља.

Многи од вас различито ће протумачити овај мој став, те ћу вам се одвојено и обратити.

1. Ханибале: Верујем да си ове паре послао из најбоље намере. Ипак, молим те да не схватиш као увреду и непоштовање то што ове паре нећу употребити онако како си мени, односно ФУТ-у наменио.

2. Дезерте: Иако ће већина људи са којима сам добар да се згрози кад ово прочита, ја те ценим као играча. То сам ти и рекао једном или двапут, као што знаш. Морал је нека друга прича, али кад говоримо о игри, сматрам те противником који заслужује поштовање. Штета је што твоје способности нису дате неком другом човеку, или што бар твој ментални склоп није мало другачији.

3. Дезертови пулени: Дувајте га.

4. Најкомплексинији ће бити одговор вама којима је дојадила самовоља и деструкција Дезерта и екипе, па видите све ово што Ханибал ради као коначно задовољење правде... Месеци и године уништавања еСрбије од стране политичке "елите" потпуно су урушили поверење у институције државе. Међутим, прихватањем ових пара у име ФУТ или неког свог личног пројекта ја бих само наставио тај тренд неповерења у државу. А земља без државе не може нормално да функционише. Знам да ће добар део враћених пара ова или нека следећа власт покрасти или потрошити на глупости, и да ће већина мислити да сам наивчина и будала. Нека сви причају "задњи везни је будала, као прави мали титов пионир вратио паре држави". Ти који не умеју да раздвоје морал и интелигенцију нису мој проблем. Ја на еРепублику нисам никоме украо ни динара, а имам све тренинге на максимуму. Исто као што не крадем ни у стварности, а имам сасвим пристојан живот у финансијском слислу. Ко не зна поштено да направи паре, него мора да краде, разумљиво је да ће тврдити да су сви поштени људи глупи, а сви способни људи покварени. Није решење да ја узмем ове паре и поделим коме ја хоћу или учиним са њима нешто друго што ја мислим да треба. Ви бисте ми аплаудирати, ДХ и друштво би се вратили на власт (јер ви, немојте се љутити, нисте способни или довољно заинтересовани да их у томе спречите) и све би се наставило по старом. Ја сам паре вратио држави, јер њој припадају, а ако ви наставите да бирате лопове да је воде, ја вам ту не могу помоћи. На коментаре нећу одговарати, на поруке такође, јер сам сада дефинитивно завршио оно што сам имао.

Поздрав свима и свако добро

 

Comentarii

kowalski_afc
kowalski_afc Ziua 2,067, 04:46

/me uzima kokice i ceka

Grafoo
Grafoo Ziua 2,068, 09:03

Exacto, totalmente de acuerdo

deki91
deki91 Ziua 2,067, 04:51

и шта сад

LaVrDus
LaVrDus Ziua 2,067, 04:53

Trebao si da doniraš SZR-u za razvitak političke omladine i neke nove bolje kadrove xD

NaTakoTeJaNaKitu
NaTakoTeJaNaKitu Ziua 2,067, 04:56

To je i ovako par drzavljanstva tako da nije neka para : D

Radivoj NS
Radivoj NS Ziua 2,067, 04:58

Мртви будите се ... и враћајте паре. 😃

010101010
010101010 Ziua 2,067, 04:58

🙁 meni si trebao da pošalješ taj novac..

Radivoj NS
Radivoj NS Ziua 2,067, 05:00

Мрзело га да закопава злато... па убацивао у гробове? LOL

Ископаће њега Били.

FanSte1995
FanSte1995 Ziua 2,067, 05:02

v22,old sub

Možeš da vratiš sub: http://www.erepublik.com/sr/newspaper/nova-egeneracija-294363/1

djuka87pd
djuka87pd Ziua 2,067, 05:02

Svaka cast i tebi i drustvu jer institucije su u svakom smislu vrijedne cuvanja a sta ce dalje biti ko zna, vjerovatno kao i do sad ali bar ste vi svoj obraz i postenje sacuvali.07

omiljeni
omiljeni Ziua 2,067, 05:04

Nadbio si brt

omiljeni
omiljeni Ziua 2,067, 05:11

Sinoć prave neki sastanak stranaka da rešavaju goruća pitanja. Glavnu reč vode Grihvin, lopovčina raspala i neki Rakićev pajvo.
U isto vreme kickaju ljude sa kanala jer su iz tih Cipelića.
Simion proklinje, nadbija i sagnava, a učlanila se snajka kod Ralića u stranku.

S - V - I - Nj - A - C

omiljeni
omiljeni Ziua 2,067, 05:21

Taj Hanibal je mogao sve te novce uložiti u nalog, napisati članak kako je jedinac i teraj dalje. Verovatno bi imao poštovanje i cenili bi ga kao igrača.

Serdar Od Niksica
Serdar Od Niksica Ziua 2,067, 05:56

logovi, hocemo logove!!!! xD

omiljeni
omiljeni Ziua 2,067, 06:08

koje logove? od sastanka? traži od Radenka

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice Ziua 2,067, 05:07

Što neuspelo, na kraju sam crko... al me šaman par meseci kasnije vrtio iz mrtvih : ))))

Inače, prestao sam da čitam kod onoga ''Deserte, imaš moje poštovanje''

Tomla
Tomla Ziua 2,067, 16:31

steta sto nisi.
Нека сви причају "задњи везни је будала, као прави мали титов пионир вратио паре држави". Ти који не умеју да раздвоје морал и интелигенцију нису мој проблем. Ја на еРепублику нисам никоме украо ни динара, а имам све тренинге на максимуму. Исто као што не крадем ни у стварности, а имам сасвим пристојан живот у финансијском слислу. Ко не зна поштено да направи паре, него мора да краде, разумљиво је да ће тврдити да су сви поштени људи глупи, а сви способни људи покварени.

igajunior
igajunior Ziua 2,067, 05:14

Glas za svako slovo!

Vazni Vrati se 😕

MakiOpaki
MakiOpaki Ziua 2,067, 18:32

EVO dokaza da NSS stoji iza HANIBALA
sastav vlade http://prntscr.com/1g7t0m

i usrosov ulazak na kanal saveza #two
http://prntscr.com/1g86kg

Veritas Triumphus
Veritas Triumphus Ziua 2,068, 15:36

a zar nije ocigledno da je to trolovanje od hanibala? Mislim sastav vlade? 😃

Dechak iz vode
Dechak iz vode Ziua 2,067, 05:14

veliko postovanje i pozdrav!
drago mi je sto smo saradjivali, i zao sto nismo odradili jos neke stvari koje si predlagao, ali covek se jednostavno zasiti svega i mora malo povuci rucnu.
lepo se odmori i uzivaj, siguran sam da ces se nakon izvesnog vremena ponovo logovati.

sve najbolje, ziveo!

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Ziua 2,067, 05:15

Pozdravili smo se prije par dana cestito, ali jos jednom sve najbolje u rl, mada ima i ona izreka:
"Tri puta i Bog pomaze " : )


o7

back from the darknes
back from the darknes Ziua 2,067, 05:22

stani stalno pricate i blatite toga deserta i kompaniju, a imate li vi dokaze da je lopov i koji su to dokazi, posto se meni cini da je sve to prazna i glupa prica...

Gillighan McGill
Gillighan McGill Ziua 2,067, 05:26

ne kenjaj po netu bzvz..nisi golub ; )

back from the darknes
back from the darknes Ziua 2,067, 05:40

ako je tako onda jbg sa pravom

Arn.Magnusson
Arn.Magnusson Ziua 2,067, 08:04

LOL

Gillighan McGill
Gillighan McGill Ziua 2,067, 05:25

"...Штета је што твоје способности нису дате неком другом човеку, или што бар твој ментални склоп није мало другачији..."

xD

Mare Magare
Mare Magare Ziua 2,068, 08:03

Мени то није смешно, он да хоће стварно би могао са својим способностима да мрдне неке ствари набоље у овој земљи.

Можда и би, али некада давно је кренуо странпутицом и себи нека врата позатварао... Штета.

DeaDiLusso
DeaDiLusso Ziua 2,067, 05:33

Srećno ZV, Hanibal je dobro izabrao kome će da pošalje pare. Mislim da dalje ne treba ništa da kažem - znaš sve.
Šteta je što gubimo jednog odličnog igrača koji se stvarno trudio da bar nešto promeni

Crnogorac89
Crnogorac89 Ziua 2,067, 05:41

Дезертови пулени: Дувајте га.

Dio Hostilian
Dio Hostilian Ziua 2,067, 05:45

Поштено. Ај` уздравље и сврни још по који пут.

SashaL
SashaL Ziua 2,067, 05:50

Pošten čovjek, živ bio... Sledeći predsednik da direktno novcem pomogne FUT!!!

vruc burek
vruc burek Ziua 2,067, 05:51

Prodajem MU u USA
http://www.erepublik.com/en/main/group-show/2250
Posredniku nagrada 5 golda.

Dragutin Dimitrijevic Apis
Dragutin Dimitrijevic Apis Ziua 2,070, 04:31

Koja cena?

milosforzajuve
milosforzajuve Ziua 2,067, 05:55

Zadnji vezni - proglasen jednoglasno za postenjacinu godine.
Svaka cast, ne znam sta drugo da kazem.
Samo da nam je vise ljudi kao sto si ti.
Steta sto odlazis.

Salahudin el Ajub
Salahudin el Ajub Ziua 2,067, 06:15

Zadnji vezni - proglasen jednoglasno za postenjacinu godine.
Svaka cast, ne znam sta drugo da kazem.
Samo da nam je vise ljudi kao sto si ti.
Steta sto odlazis.x2

obeliks
obeliks Ziua 2,067, 06:44

o7

hobbi
hobbi Ziua 2,067, 07:07

Steta za tvoj odlazak. Kao sto sam rekao ranije, ti si jedan od retkih igraca koga bih uvek voleo da vidim u eVladi (bilo kojoj)

ZgemboAdislic
ZgemboAdislic Ziua 2,067, 07:09

Respect!!!

ZgemboAdislic
ZgemboAdislic Ziua 2,067, 07:09

i mnogo više od toga. Srećno u RL!

Ivke Pivke
Ivke Pivke Ziua 2,067, 07:41

Trebao si da secekas impic, pa da novac preuzme mukson.
: P

Kakva ce tek to sprdnja da bude. \o/

Ivke Pivke
Ivke Pivke Ziua 2,067, 07:45

Hanibal heroj, a ne zlocinac.

3. Дезертови пулени: Дувајте га.

Ivke Pivke
Ivke Pivke Ziua 2,067, 07:46

Odlican mandat druze CP.
Da se zna ko kosi, a ko otvara kapiju.
: PPP

MakiOpaki
MakiOpaki Ziua 2,067, 18:33

Vid malog popišanka..i on se javio..O.o
Pazi da se opet ne upiškiš u krevet sine 😁

Ivke Pivke
Ivke Pivke Ziua 2,068, 00:02

3. Дезертови пулени: Дувајте га.

Ivke Pivke
Ivke Pivke Ziua 2,068, 01:33

http://prntscr.com/1gac6d

Jer ti je krivo kada ispadnes glup? ; )

Backoovan
Backoovan Ziua 2,067, 23:58

Ti i dalje verujes u to?
Ahahahahha

Ivke Pivke
Ivke Pivke Ziua 2,068, 00:46

U sta ja verujem?
Ajd da se i ja smejem malo. : )

Backoovan
Backoovan Ziua 2,068, 08:47

ma ovo je reply na tvoj prvi komentar gore xD
E moj ivke ne mozes da se radujes kao covek zbog ove propasti ne uklapa ti se u konfiguraciju.. rekli bi ljudi vidi ga ovaj izdajnik/kolaborator nego ovako samo malo potkacis..
Ali doci ce vama MakiOpaki glave, on vam je streptomicin.
Nema kod njega ono uvijeno u rukavicama kao kod mene nego odma bau.

 
Postează răspunsul tău

Ce este asta?

Acesta este un articol scris de un cetățean eRepublik, un joc de strategie bazat pe țările din viața reală. Creează-ți propriul cetățean și condu țara ta pe drumul ei spre glorie. Îți poți câștiga faima în războaie, luptând ca un erou, în presă, scriind articole, sau construind un imperiu financiar.