Ambient pornit/oprit

Join the new world

 

Инцидент на Космету

Ziua 1,828, 08:00 Publicat în Serbia Serbia de Nikola Ciric
Прича која је пред вама посвећена је старој гарди НЕБЕСКИХ РАТНИКА, екипи која је много прошла у правом животу и у игри. Прича нема за циљ да увреди било кога нити да изазове било какве опречне реакције. Она је плод маште аутора.

Пола 3 ујутру.. Из сна ме је тргла звоњава телефона.. "Ћиро, дођи одмах у базу. Хитно је!!!" Стефан1991 је био никад озбиљнији. Препао сам се..

Колима сам за 20 минута стигао у базу и помало несигурним кораком дошао до канцеларије.. Без куцања улазим и у канцеларији затичем већину старе гарде.. "овде се нешто гадно кува" - помислих у себи..

"Слушајте момци" - отпоче Даца таквим тоном да сам помислио да говори нека сасвим друга особа. "Вечерас, у 22.30 сам добила позив преко заштићене линије од јединица које се налазе на Космету.. Једна група албанских терориста, бежећи од македонских снага, стационирала се на Космету, и прети да формира читаву дивизију од остатка терориста који су остали притајени. Добили смо наређење.. кхм кхм.. тачније, нисмо.. Питали су да ли има добровољаца који ће отићи и покушати да без икакве гужве ликвидирају ту терористичку групу.. Окупила сам вас, стару гарду, да бих вас питала да то урадите. "не" долази у обзир као одговор, због тога што постоји вероватноћа да буде жртава. Ово је акција какву никада нисмо имали.. Небески, на вама је одлука."

после Даце, остао је мук у просторији.. Гледали смо се, чинило ми се, вечност.. "Част јединице смо сви спремни да одбранимо Небески.. Ако изгинемо, памтиће нас.. Ако се вратимо, славиће нас.. Прошли смо сито и решето, мајку му.. Ово смо чекали, и кад смо ратовали у Чешкој, ово смо чекали и кад смо пуцали по вукојебинама. Браћо, ајмо.." проговорих најпре срамежљиво а онда, кад сам видео сјај у очима момака, гласније..

Она непријатна тишина нестаде.. почеше људи да дишу, за тренутак ми се учинило да је све стало..

"Људи, да направимо онда план. Укрцавамо се Ниџа, Каваја, Леки, Магаре, Буги и ја" - већ слободнији поче Стефан1991. "Предлажем да не летимо хеликоптером јер је лакше ако слетимо падобранима и у тишини почнемо само акцију ближе непријатељу. Користићемо најновију технику, дакле наочаре за ноћно осматрање, ићи ћемо са својим оружјем, али са пригушивачима. По овоме што видим, Даци је стигао и извештај извиђача да постоји једна група терориста на импровизованој осматрачници. Њих ће неко морати да ликвидира. Након тога настављамо слободном иницијативом и договором у ходу.. Кретаћемо се стрелац формацијом и један другог све време покривати. Небески, сви идемо и сви се враћамо. Ако неко погине, не остављамо га, макар сви остали ту!!!"Каваја се јавио да ће он скинути осматрачницу.. Огромно срце има брат..

У тишини покупих падобран.. проверио сам га, узео хеклер, ставио пригушивач и склонио се у страну.. Није било места овог пута за шалу, јасно ми је да се можда живи не враћамо..

Укрцали смо се у авион, и после зеленог светла и отварања врата, као један, сви се прекрстисмо. "Браћо. ако се не вратимо, видимо се горе, да наставимо где смо стали.." рекох скоро кроз сузе.. "Ћиро, брате, небеска бајка траје и после нас" био је кратак Леки.. Идемо..Одмах по приземљењу, расподелисмо се у формацију стрелац.. Камуфлирани, са жељом да што пре приђемо селу, без иједне речи, на мој знак, кренусмо напред..Пробијањем кроз шипражје нисмо ни најмањи шум направили.. У себи помислих "Колико смо битака прошли заједно, корачамо као један".. Искуство у овој мисији биће од пресудног значаја.После 25 минута хода привукли смо се на 450м од села где смо могли јасно да видимо то брдо на ком је била екипа.. Показах Каваји и он само тихо рече "Идем. Ако се не видимо, била је част носити исту униформу са вама." није сачекао речи охрабрења већ је пошао.Војник Младен Лукић Каваја : "оног момента кад сам се одвојио од момака, са неком језом сам се привлачио шиптарима. Мислио сам да се из ове приче ја не враћам кући.. испод шлема сам тачно осетио како ми се јежи свака длака на глави и огромне грашке зноја избијају из мене. Драгунов ми се чинио као да је тежак 100 кила, и да руке нису моје.. Чудна нека ствар, кад смрт запева близу твојих ушију. Није то страх, више је непознато, више је зебња.. Фалиће ми они лудаци.
На неких 150м од њих, јасно сам видео да их има двојица и да ћу их лако скинути.. Само никако Драгуновим. То ће ми бити последња солуција.. Погледао сам их кроз нишан и имао сам их јасно толико да сам могао да распознам да му на униформи пише "SFA" .. Специјалне снаге Албаније.Ставио сам Драгунова на леђа, извукао пиштољ са пригушивачем у једну руку, а у другу узех нож.. Кренух тихо..

Дрхтавом руком, на само 5-6 метара од њих, из једног жбуна бацих камен на леву страну њиховог бункерчића. Један од њих крену на тамо. У том моменту, у исто време испалих три метка из трка, и улетех у бункер, где сам ножем ликвидирао другог човека. и један и други нису се више померали.. Сео сам поред њега са крвавом руком.. Никад ово нисам пре урадио.. Ово је језиво.. Светлосним сигналом обавестих момке да крену ка мени, и да сам заузео осматрачницу. занемео сам."

Војник Никола Ћирић Ниџа: После само 10 минута до нас је стигао сигнал и Каваја је јавио да је готов. "Овај лелемуд се не зеза кад треба" Први се нашали Леки. Непокривени и сигурни дотрчасмо до њега. Затекли смо га крвавог и ја се уплаших да је рањен. Није проговарао. Тек онда смо видели да је радио Кавајин нож.. Први пут некоме од нас.. Само сам га потапшао по рамену, и рекао "Хвала, имаш огромно срце". "ајмо да их скокамо" рече ми..

Кренули смо ка селу! Имамо још мало времена пре јутра..Улетели смо између кућа и без иједне речи буквално заузели највиталније тачке око куће где је била група од 10 људи којима је сутра требало да стигне пола дивизије из Приштине. Подигох руку као знак да предводим напад на кућу и тихо се пришуњах прозору.У једној секунди сам поломио прозор, убацио димну бомбу и испалио први рафал по њима. Један је пао! За то време кроз врата већ улеће Леки а са друге стране кроз прозор Магаре, Стефан, Каваја и Буги. Кренули смо у размену ватре где Бугија погађа метак из пиштоља са степеница. Леки одмах реагује и терориста пада као покошен.. Буги је добро, само га је докрзнуло.. Стефан је испразнио пола шаржера, чинило ми се из страха, у једног човека.. Магаренце је с прозора скинуо двојицу..Нису стигли ни глас да пусте. Зазвиждали су меци на 10 секунди и на кратко прекинули више мрак него тишину јер су пригушивачи одрадили свој део посла.. Нико није остао жив..

Радио везом јављам "Кобра зове Орла, ујела сам. Отвор је деловао одмах. Враћам се у рупу."

Нико у селу од мештана није чуо ништа. Нечујно се повлачимо, остављајући за собом тела, као поруку да нису добродошли овакви испади на територији Србије.. Ујутру ће свима бити јасно и опозваће групу која стиже. Уплашиће се.

По нас долази хеликоптер са нашим момцима.. Дошли су до нас, салутирали нам и испратили нас до хеликоптера. У њиховим очима видело се само огромно поштовање.

Стара гарда Небеских Ратника показала је спремност и срце. Један за другог, брат за брата. Кроз облаке у бој са Србијом у мислима и срцу!!!!
 

Comentarii

banovano magare
banovano magare Ziua 1,828, 08:09

Nema Magare, nema shout. : P

PETAR 1994
PETAR 1994 Ziua 1,953, 17:58

Nema Petar, nema shout. : P hahahahaha

Nikola Ciric
Nikola Ciric Ziua 1,828, 08:14

Има те лепи мој!

Shpaka
Shpaka Ziua 1,828, 08:17

Svi bi hteli da budu Saximus : )

Turinci
Turinci Ziua 1,828, 08:23

s1111 v14 odlican

Danijela 89
Danijela 89 Ziua 1,828, 08:25

Стара гарда Небеских Ратника показала је спремност и срце. Један за другог, брат за брата. Кроз облаке у бој са Србијом у мислима и срцу!!!!


krenula mi suza,a retko kad se to desava !
Hvala ti za ovo ♥

Daca o7

Mladen Kavaja
Mladen Kavaja Ziua 1,828, 08:26

Brate,sta da ti kazem vise u vezi tvog pisanja a da se ne ponavljam......Rekao sam ti vec,kad god procitam tvoj tekst dobijem neopisivu zelju da igram CoD iz ne znam kog razloga......Lepo sam ti rekao da napravimo pech za igricu i tako ozivimo tvoje price........Sto se Kavaje ( tj. mene) tice pomislice ljudi svasta sada o meni ali ispod ovih sljampavih pantalona kuca zlatno srce...... 😁)

YoSoyMoai
YoSoyMoai Ziua 1,828, 08:31

vao

NeroDiMac
NeroDiMac Ziua 1,828, 09:25

sta reci sem svaka cast i skidam kapu xD
vis

LecllearSerb
LecllearSerb Ziua 1,828, 09:44

Bratac od oboga moze da se rikne znas....

Uvek Tvrd
Uvek Tvrd Ziua 1,828, 09:58

RESPECT! o7

Cedinjo
Cedinjo Ziua 1,828, 10:01

Kakva mashta RESPECT o7
predlazem akciju generali 12...

Saint in despair
Saint in despair Ziua 1,828, 10:17

Svaka tebi druze cast!

Darec89
Darec89 Ziua 1,828, 10:34

o7

neva79
neva79 Ziua 1,828, 10:34

hvala za placeni glas

SteamRollerCuprija
SteamRollerCuprija Ziua 1,828, 13:45

"Дрхтавом руком, на само 5-6 метара од њих, из једног жбуна бацих камен на леву страну њиховог бункерчића. Један од њих крену на тамо. У том моменту, у исто време испалих три метка из трка, и улетех у бункер, где сам ножем ликвидирао другог човека. "

nisam znao da je rambo igra erep i da je za srbiju xDDDDDD

Mladen Kavaja
Mladen Kavaja Ziua 1,828, 13:51

@ SteamRollerCuprija
eto,sad znas....😁

eBora
eBora Ziua 1,828, 14:18

o7

Zarmael
Zarmael Ziua 1,828, 15:20

Onda su tokom jutra mestani sela videvsi sta se desilo preobukli mrtve teroriste u civilne uniforme i pozvali EDEN posmatrace i rekli da su eSrbi pobili civile nakon cega je glavni stab EDENA najavio napad na eSrbiju zbog eSrpskih zlocina nad civilima 🙂

Zvuci poznato zar ne 🙂

pedja1992
pedja1992 Ziua 1,828, 15:28

svaka cast majstore..odlicno napisano i docarano..kad citam i stvara mi se slika u glavi kako sve to izgleda znaci da kida....samo cepaj dalje...

Boban1961
Boban1961 Ziua 1,828, 15:38

Još da nije HAŠKOG TRIBUNALA i priča bi imala smisla !!!
Svi su naši HEROJI završili OSUĐENI KAO RATNI ZLOČINCI
a IZDAJNICI su na VLASTI !!!

FastFive
FastFive Ziua 1,828, 15:55

ко се борио за тај твој инцидент ма**му ј**ем БРЕ!!!! А?

Ugac
Ugac Ziua 1,828, 16:46

o7

kljuca
kljuca Ziua 1,828, 17:18

Pritajeni narator, koji de s vremena na vreme probudi 😃

Mega Therion
Mega Therion Ziua 1,828, 17:40

Brate Nidzo svaka ti cast, 3 puta sam ga citao iznova i iznova... o7

War3hous313
War3hous313 Ziua 1,828, 18:57

votchina i subchina ko kuca!

Angelkovic
Angelkovic Ziua 1,828, 19:06

Hajde prekinite da meshate rl sa igrom...

Darkob
Darkob Ziua 1,828, 20:10

Kakav pacijent. Ovo je igra. Šta se primate ko saučešće.

Sentimentalni Vuk
Sentimentalni Vuk Ziua 1,829, 23:26

Добар. Само има пар нелогичности...

"У тишини покупих падобран.. проверио сам га, узео ХЕКЛЕР, ставио пригушивач и склонио се у страну.. Није било места овог пута за шалу, јасно ми је да се можда живи не враћамо.."

а затим

"Ставио сам Драгунова на леђа, извукао пиштољ са пригушивачем у једну руку, а у другу узех нож.. Кренух тихо.."

Шта је на крају Хеклер или Драгунов?

Crank DJ
Crank DJ Ziua 1,829, 23:46

"Кобра зове Орла, ујела сам. Отвор је деловао одмах. Враћам се у рупу."


"Орао зове Кобру, примљено. У гнезду је супер атомосфера, враћај се одмах!"

Apache983
Apache983 Ziua 1,829, 00:25

Zvuci kao scena iz nekog americkog filma, uzas 😒 Haug!!!

Mucuchies
Mucuchies Ziua 1,829, 00:50

v

Bogosavljev Djurica
Bogosavljev Djurica Ziua 1,829, 01:24

E, deco moja, dobro je da ovo samo jedna prica napisana za zabavi mladju populaciju. Da ste stvarno tako nesto doziveli ne biste o tome ovde pisali... Uzivo je nesto sasvim, sasvim drugo... o/

DRAGUNOVRS
DRAGUNOVRS Ziua 1,829, 01:38

hekler je puska ulicna za blisku borbu ( mada ima i jurisnih pusaka ) a DRAGUNOV ti je ruska optika stara provjerena

Vozdovcanin II
Vozdovcanin II Ziua 1,829, 01:58

Sjajno napisano...

mcmoox
mcmoox Ziua 1,829, 02:12

samo kakva tišina kad ovog okrznu metak iz pištolja ... : P ...

MCMOOX je bio ovde !!!

Danijela 89
Danijela 89 Ziua 1,829, 02:14

Sta vam je ,pa ovo je samo pricaa 🙂
Posvecena prijateljima,nema veze sa RL ovo je nasa prica i igrica koji igramo 🙂

Svako je ovde sa nekim razlogom koji ga drzi,neko se bavi politikom,neko krade,neko budzi snagu ,nego ekonomiju ,a nama je bitno prijateljstvo ne tenkovi ne hekler ne ko zna sta,vec ono sto imamo i sto znamo jedni o drugima za ove 3 godine druzenja 😃
Da cela ta stara ekipa svi su posebni po necemu 😃
Nidza -divno preva i odlicno pise
Stefan-Nas otrov za zene

Danijela 89
Danijela 89 Ziua 1,829, 02:15

Lecler-inzvaredan ekonomista i ludak kakvog nema
Kavaja-veciti nesrecnik u ljubavi ,ali decko zlatnog srca
Bugi - Koji me uvak nasmeje i razveseli
Magare-Hmm osoba o kojoj pola erepa ima pogresno misljenje,a u stvari je najdivnije bice ovde
HIka-Veciti Nebeki ma gde god bio i sta god radio
i mogii jos ,zato ako vam se ne svidja ne mora,nama je ovaj tekst i vise nego dovoljan da znamo zasto smo i dalje najbolji drugovi i zasto pored svih ovi gluposti u igrici i dalje ostajemo ovde

sesta.bg
sesta.bg Ziua 1,829, 02:42

ali krenula joj suza xD hahahhaah

banovano magare
banovano magare Ziua 1,829, 02:44

Ne mogu da verujem koliko ima debilnih komentara o jednoj izmišljenoj priči. Ljudi, idite, lečite se.

Daco, ne otkrivaj im moj pravi identitet! : P
Za njih ću uvek biti Šiptar, Ustaša, Peder, Nacista, Lopov.

HAIL Š.U.P.N.L.!

ZekaZmaj
ZekaZmaj Ziua 1,829, 02:55

RESPECT!

MarkoStojsic
MarkoStojsic Ziua 1,829, 03:07

o/

toppavle
toppavle Ziua 1,829, 04:30

jedan sub za extra pricu

Mega Therion
Mega Therion Ziua 1,829, 04:34

Kakvih retardiranih komentara, boze sacuvaj nas budala. Kakve veye ima ovo sa RL ovo je bre ljudi igrica, kome se clanak svidja svidja mu se kome se ne svidja nek proseta dalje...

Vuk Tomic13
Vuk Tomic13 Ziua 1,829, 05:12

sad znam kojih si 150 filmova gledao kad si bio mali 😛

Brks.pS
Brks.pS Ziua 1,829, 06:01

Svaka cast! Postovanje..

Rope R
Rope R Ziua 1,829, 06:17

Nema Rope-a nema vote... Salim se,vote dobijas, jeste da nisam stara garda, ali valjda se ja poduzimam u ovim zadnjim momcima 🙂

kaplarMomciloGavric
kaplarMomciloGavric Ziua 1,829, 06:22

Свака част за причу.
Не обазири те се на негативне коментаре.
Да су се на Србске јуначке песме, приче, предања... смејали наши стари и мислили ма то је глупост још увек би под турцима били.
Да није у грудима песме било, рецимо ''Онамо намо'' не би клипани (мада видим по коментарима има и старијих) који лупају глупост на овако дивну причу која даје наду да се Срби нису предали и да има нових покољења који ће поново Косово вратити.
Косово је било и биће Србско.

kaplarMomciloGavric
kaplarMomciloGavric Ziua 1,829, 06:24

Ако смо могли 500година да га сањамо и досањамо, па онда након 100 година да нам га опет отму, можемо опет чекати и дочекати само се не треба предати.
Са оваквим причама има наде зато мој глас и претплата 776-1186.

НЕМА ПОВЛАЧЕЊА НЕМА ПРЕДАЈЕ

Каплар Момчило Гаврић

 
Postează răspunsul tău

Ce este asta?

Acesta este un articol scris de un cetățean eRepublik, un joc de strategie bazat pe țările din viața reală. Creează-ți propriul cetățean și condu țara ta pe drumul ei spre glorie. Îți poți câștiga faima în războaie, luptând ca un erou, în presă, scriind articole, sau construind un imperiu financiar.