Ambient pornit/oprit

Join the new world

 

За политиката, народа и още нещо

Ziua 1,821, 08:43 Publicat în Bulgaria Bulgaria de Imoenbg1


Поводът да напиша тази статия са последните събития в страната, които бяха катализатор в създаването на множество нови "формации" за политическо сътрудничество и развитие на страната, които уж са "различни". И тъй като малко започна да ми писва, реших да си позволя и моите 2 цента по въпроса.

Особено ми хареса идеята, че партиите са "различни". Тук искам да споделя основната теза на учителя ми по политология (един доста мъдър човек, въпреки партийната му принадлежност, но това няма значение), който имаше една много мъдра мисъл: " Основната и единствена цел, поради която се създават политически партии, е спечелването на политическата победа и идването на партията на власт."

Толкоз. Всички глупости за идеализъм, за опит за подобряване на нещата и т.н. са - ако мога така да се изразя - чиста проба bullshit. Свидетели сме на множество примери от реалния живот през последните няколко години. Всички политически правителства в последните години идват на власт благодарение на неизменния идеализъм на народа, с лозунга, че те са "добрите" и ще оправят бакиите на лошите управляващи.

И в момента, в който въпросната "нова" формация спечели властта се случват същите глупости.

Да, това мое твърдение прилича на онова, че "Всички са маскари".И до голяма степен е така. Лошото е, че в крайна сметка всички смятат народа (напълно заслужено) за стадо овце, вървящи накъдето им каже шефа.

Защото основния проблем на всяка политическа система и формация е обикновено народа и по-скоро моментна незаинтересованост и липса на коректив. Защото докато на народа му е все едно, ще го управляват политически неграмотници и идиоти.

Наричат ме трол. Сигурно съм такъв. Искам публично да заявя, че съм се кандидатирал цели два пъти за парламент при стария модул, като единия път председателят на партията, която ме издигна, дори не разбра, че съм бил кандидат (нещо напълно нормално за онзи политически модул). А, да - двата пъти бях кандидат на Бирената партия. Излично е да казвам резултата - той е очеизваден. Но съм горд, че все пак спечелих близо 15 гласа. Не съм бил член на друга партия в България освен Бирената. Имах желание да направя нещо за страната, но се отвратих доста бързо. Да, бях и член на ДК за някакви десетина дни, преди да осъзная, че това не е лъжица за моята уста. Защото смея да твърдя, че въпреки образованието и способностите си се оказах неподготвен. Но това си е мой кусур и си признавам. Но защо ви занимавам с подобни глупости? Вижте обяснението по-долу...

Писна ми да ми обясняват как едикойси ме бил подкупил, как съм тролел, защото моите не били спечелили изборите, защото било петък, защото имало новолуние и всякакви подобни глупости. Писна ми да ми обясняват как съм бил от онези "десетина/шепа троли(инсърт рандъм цифра тук)", които организират кампания срещу невероятния ни президент ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ(АМИН)! Разберете - който и да ни беше президент, щях да го троля при подобно изпълнение от негова страна. Никога не ми е пукало за личността и партията, издигнала го за президент. Не ме интересува дали е Елфа, Мр Кодер, Пешо от село Долно Уйно, леля Гицка от маалата и прочее. Хората са си го казали - "По делата ще ги познаете". А нашия президент му видяхме делата доста бързо.

Но да се върна на основната си теза. Както всички знаем, няма стари и млади, има можещи и неможещи. Затова стига сте ни делили на "стари" (закостенели пенсионери/феодални старчета/бототати), и "млади" (върха на сладоледа/новаторите, на които пенсиите им пречат). Осъзнайте, че в тази игра, а и в повечето реални политики политиката трябва да се определя от можещите. От експерти от всякакви политически формации и цветове, а не от "нашите" мъдреци. Но за съжаление това е едно от най-трудните неща за проумяване. Докато съществува деление, ще съществува и противопоставяне. Но, разберете и друго. В крайна сметка коректив на всяко управление е опозицията (конструктивната опозиция) и народа. И когато народа покаже ясно, че не одобрява делата на някой, то тогава въпросния индивид, ако има топки, ще напусне поста си.

Стига сме си играели на наши и ваши. Нека заиграем на българи. Аз винаги съм се учудвал на факта, че нашето еПравителство не може да има последователна политика за два мандата поред. Приемственост е мръсна дума. Предните са маскари, независимо дали са БНФ, БДП, ПНБ, ХХРП, и други подобни съкращения (по-старите ще разберат последното съкращение от "реалния живот").

Нека в крайна сметка осъзнаем, че ако не си помогнем сами, няма кой да ни помогне.

Edit и П.С. Едва след като си публикувах статията осъзнах каква стена е станала, та ще получите и мацка от моите, както винаги...П.П.С Айде и специално за Принцесата :

2 стъпки от Ада!!! 

Comentarii

MitkoDim
MitkoDim Ziua 1,821, 09:13

Кучетата си лаят, керванът си върви. Това с ХХРП най ми хареса!!!

RECTOR of TU Gabrovo
RECTOR of TU Gabrovo Ziua 1,821, 09:15

добър анализ

Princess Aspas.BG
Princess Aspas.BG Ziua 1,821, 09:16

Евала за статията! Но нещо като че ли липсва, за да е завършена...
Сетих се какво- линк към една хубава песен.; )

eLpFiend
eLpFiend Ziua 1,821, 09:28

@ Стига сме си играели на наши и ваши. Нека заиграем на българи.
+1

eLpFiend
eLpFiend Ziua 1,821, 09:30

@Аз винаги съм се учудвал на факта, че нашето еПравителство не може да има последователна политика за два мандата поред.

Моето виждане е, че нещата придобиха такъв характер, че се изисква прекалено много от човека на президентския пост. Почти всеки след мандата си казва, че повече няма да се кандидатира за този пост, защото е неблагодарен, а самия човек изхабява нервите си. Малко са хората, които въпреки тези неща ще продължат да се бъхтят в една игра.

lqlqlqlio
lqlqlqlio Ziua 1,821, 10:07

на можещите не им пука особено и не щът да се занимават с неможещите. причини бол - кой, защото просто така е решил или просто го мързи, кой, защото е пробвал и се е ударил в стена... няколко пъти.
водят ни и ще ни водят хора, на които им се занимава с глупости... просто трябва да се надяваме, просто между другото, да се случи някой там, който може да направи нещо.

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Ziua 1,821, 10:08

ти па да беше написал една статийка, а??

: )))))))))))))))

TIE-Fighter
TIE-Fighter Ziua 1,821, 10:44

Нека в крайна сметка осъзнаем, че ако не си помогнем сами, няма кой да ни помогне. Вотирам и субскрибирам с удоволствие. o7

AquaRiuZ
AquaRiuZ Ziua 1,821, 12:26

ууу долу стената!! ууу

Вотец бай дъ уей! : D

Sol_Invisibilis
Sol_Invisibilis Ziua 1,821, 14:04

Виждам нещата така: Поради това, че партиите са загубили популярността си (говорим за водещите), се хваща тънката игрива нотка за “новите лица”. Щом искате наистина да стане това просто ги оставете сами да я направят и едва тогава показвайте подкрепа, а не пак да виждаме същите по първите редици. Тия приказки ги знаем, новото е че било видиш ли над-партийно И там е работата обаче, че откриваме същите муцуни, някои от които и изхвърлени, като мръсни кучета от сцената защото са се издънили.

Sol_Invisibilis
Sol_Invisibilis Ziua 1,821, 14:05

Видях, че имаше питане за песен. Едно предложение от мен: http://www.youtube.com/watch?v=aDpX7AX9Hgk

 
Postează răspunsul tău

Ce este asta?

Acesta este un articol scris de un cetățean eRepublik, un joc de strategie bazat pe țările din viața reală. Creează-ți propriul cetățean și condu țara ta pe drumul ei spre glorie. Îți poți câștiga faima în războaie, luptând ca un erou, în presă, scriind articole, sau construind un imperiu financiar.