Fundo lig/desl

Join the new world

 

WeeklyDigest #4

Dia 1,830, 03:36 Publicado em Slovenia Eslovénia por Fordring

Pozdravljeeeniii!

Pred vami je nova izdaja WeeklyDigest-a! (nima veze s “prebavo”, čeprav nekateri članki so težko prebavljivi oO)… 😛

“Teden se začne s petkom” (in WeeklyDigest-ooom)... party time! - tokrat nekaj za starejše generacije... heh. Ne spreglejte: v tokratni izdaji tudi intervju z Mr.CaCkO.=> Top 5: Po dolgem času je “država” ponovno začela z nagradno igro Kruha in Iger. Tako kot v prejšnji igri, imamo tudi v "Kruha in Iger v2" vprašanja iz eSlo zgodovine. Trenutno je bilo konec 2. skupine vprašanj - rezultatov še ni. Kar je dobro pri teh igrah je to, da lahko vsak dobi nekaj hrane, tudi, če ni odgovoril na vsa vprašanja pravilno.

Upam, da bo takih iger v prihodnosti čim več. 🙂=> Top 4: Vsak od nas ga je že občutil in vsak od nas ima drugačen način, da ga prežene, o čem govorim? O glavobolu (od vina ^^). Recite "Stop glavobolu
"
in si preberite članek Baby Anne in nekaj koristnih nasvetov, tudi s strani ostalih igralcev, kako se znebiti glavobola.

Jaz ga imam na srečo redko (trkam na les), tigra se pa preventivno rešim z litrom vode pred spanjem, ja VODE. 😃=> Top 3: Po uspešnih šahovskih turnirjih v Srbiji, na katerih so sodelovali tudi nekateri Slovenci, imam sedaj tudi "Vseslovenski šahovski turnir in dvoboj Slovenija-Srbija", za katerega je v Sloveniji poskrbel in organiziral ebutaljib. Odziv s strani igralcev je bil kar dober, saj se je na turnir prijavilo 47 igralcev iz Slovenije. Najboljši igralci se bodo v naslednjem krogu pomerili s Srbi.

Za več info si preberite članek, glede na to, da turnir že poteka, verjetno prijave niso več možne oziroma vprašajte ebutaljiba ali se je še možno prijaviti na turnir - če ne pa naslednjič. 🙂=> Top 2: V "Grški tragediji" Ice Kille, si lahko več preberemo o vojni med Grčijo-Makedonijo-Bolgarijo, v kateri je Grčija prevzela iniciativo, saj je obranila svoje regije in še celo zavzela nekaj regij držav, ki sta jo napadli. Kar je precej presenetljivo za državo, ki je imela več mesečni mir in je na pogled izgledala kot lahka tarča. Več o tragediji si preberite v članku.=> Top 1: V novi izdaji "Dogodki po Svetu vol.31", avtorja SmoothZige, lahko veliko izvemo o trenutnih dogodkih po svetu. Makedonsko-Bolgarska ofenziva na Grčijo, pri čemer sta M-B precenili moč Grčije in njenih zaveznic, saj je Makedonija izgubila bitko in poleg tega še dve svoji regiji - fail?. Včeraj je tudi Srbija podala NE, bomo videli kako bo to vplivalo na razplet M-B-G vojne. | Zaradi RL dogodkov je prišlo tudi do spora med Srbijo in Črno Goro, saj naj bi si črnogorski MZZ, ki je hrvat, za avatar dal sliko Gotov***, kar je razjezilo Srbe in privedlo do novega konflikta na Balkanu. | eSlovenija je pred nekaj časa podpisala tudi MPP z Brazilijo, kar nekateri pozdravljajo saj smo tako dobili močnega “nočnega” zaveznika, drugi pa nasprotujejo, saj so Brazilci v preteklosti že večkrat pokazali svojo zahrbtnost - “novi časi, nova vlada”. | Za podrobnejše informacije o dogodkih in več o izbrisu Nizozemske in argentinski grožnji Čilu si preberite članek.

Očitno nekateri še vedno ne znajo ločiti RL od eRep in prinašajo RL konflikte v eRep... vojna zaradi avatarja... lol.


=> “Must read”: Izbral sem svoj članek - [url=]"Nakupovalni listek" #2[/url], ker mislim, da ni pritegnil veliko pozornosti, predvsem mlajših igralcev na katere se tudi nanaša. Vsebina članka se nanaša na cene hrane na trgu in sem tudi naredil izračun katera hrana je trenutno najugodnejša glede na energijo, ki jo povrne in ceno. Dobro, je da pred nakupom hrane vedno izračunamo katero Q hrane kupiti, sploh, če želimo privarčevati nekaj SIT-ov. Naredil sem tudi izračun za orožje, pri kateremu se za novince najbolje splača nakup Q5/Q6 orožje, saj ga boste imeli za večkrat kot pa, če kupite Q7 orožje, ki je tudi precej dražje od Q6. Za čim manjšo porabo orožja, pa tudi le to uporabite takrat, ko je vaš nasprotnik po strengthu precej močnejši od vas ali pa sam uporablja orožje višje Q (ali pa če imate sestavljene bazuke in jih nočete zapraviti).

Izračunal sem pa tudi ali se vam splača proizvajati orožje v npr. Q1 podjetjih. Prišel sem do zaključka, da se ne splača, saj bi s prodanim materialom (WRM) zaslužili več kot pa, če prodate proizvedeno orožje. Sploh, če morate WRM še dokupiti, saj ste potem že v minusu. Za pravilen izračun dobička in stroškov morate upoštevati vse stroške, tudi ceno WRM, ki ga sami proizvedete. Zato proizvajajte orožje samo, če ga nujno potrebujete, v nasprotnem primeru raje prodajte WRM oz. vseeno ga raje prodajte in kupite orožje višje Q.
🙂


=> Top 1 international: Za ta teden sem izbral članek jotapelx-a, ki je v svojem članku ”The misconception of the Resource Bonus
predstavil dnevne prihodke nekaterih večjih držav - “prihodki niso odvisni od bonusov, ki jih ima država, kot je včasih veljalo...”.

- Izdelal je tudi razpredelnico za 36 držav, v kateri si lahko pogledamo trenutno finančno stanje, bonuse, davke, dnevn prihodke ipd. posamezne države. Povezavo najdete v članku ali pa kliknite tukaj ”Income Tax Countries”.1. Nam lahko na kratko poveš nekaj o sebi - kdo si, kaj delaš v RL, koliko si star,...?
Moje ime je Miha, star sem 25 let in prihajam iz gorenjske - se ne opaz ane 😉. V RL sem čisto nasprotje erep lajfu - Za RL politiko me boli k***. Drugače pa se že od nekdaj ''posvečam'' računalnikom in sem res dolgo iskal spletno igro, ki bi me res pritegnila. Ne vem kje je bil skofjaloka s svojim člankom kakšne par let nazaj. 🙂

2. Kdaj si se registriral na eRepublik-u in kako oz. kje si izvedel za eRep?
Registriral sem se 7.Avgusta letos (vsaj tako piše na profilu), za erep pa sem izvedel na Partisu (mislm, da smo julij & avgustovska generacija kar vsi) iz že prej omenjenega članka, ki ga je napisal skofjaloka.

3. Kako si si izbral vzdevek? Ima kakšen poseben pomen?
To me sprašuje 3/4 erepovcev s katerimi klepetam 🙂. Že od malih nog so me kolegi klicali čačman. Čačman pa zato, ker tam kjer sedaj stoji naša hiša so prej živeli ''čačmanovi''. Ko pa sem spoznal intrnet in irc si je blo treba izbrat nick in ker nisi smel uporabljati šumnikov sem postal cacman. Z leti pa so se prijatelji ''polenili'' in so me skrajšali na čačko. Mr. pa sem dodal v erep nicku zato da bo nick izgledal malo boljše. 🙂

4. Glede na to, da že nekaj časa igraš me zanima kakšno so bili tvoji prvi vtisi o eRep-u in kakšni so zdaj po nekaj mesečnem igranju?
Prvi vtisi - Noro dobra igra, zakon skupnost, velika skupnost, ZELO velik prijaznih soigralcev, vsi so bili pripravljeni pomagati. Res na splošno se mi je zdela igra neizmerno dobra, predvsem zaradi velike eSlovenske skupnosti.
Sedanji vtisi - ko sem začel malo brskati po zgodovini erepa ter ko kakšnega igralca prevzame nostalgija in začne razgljabljati o ''zlati dobi'' erepa si želim, da bi začel igrati vsaj 3 leta nazaj. Še vedno pa me navdušuje predvsem eSlovenska skupnost - ker ste nasplošno ZAKON! 🙂

5. Kaj ti je najbolj všeč pri eRepubliku in glede česa si najbolj razočaran?
Hmmm - a nism to že v prejšnem vprašanju obdelal? Zgleda se mal preveč razgovorim 🙂. Tko kot sem rekel, najbolj mi je všeč eSlovenska skupnost. Razočaran pa sem predvsem nad ekonomskim modulom (rajš ne bomo razglabljal) ter nad admini (tud bolš da se zadržim 🙂 ).

6. Trenutno si tudi mentor SU in Minister za informiranje, nam lahko zaupaš koliko časa dnevno porabiš za eRep?
Exclusive z ''kolam'' stoji za mano in me skoz priganja 🙂. Dnevno - če bi mojo vprašal bi vam rekla da 99% preveč časa 🙂. Drugač pa sem ''online'' cele dneve, dopoldne pridem samo malo med pavzami na šihtu pogledat kaj je novega. Popoldne odvisno od časa, večere pa kar redno - razen kakšen petek ali sobota. 🙂

7. Kako ti je všeč politično življenje? Je kaj razlike med eRep in RL politiko? 😛
Men je zakon Epolitka 🙂. Se pa učim od najboljših (beri: trenutna vlada). 🙂
RL politka - rajš ne komentiram - bom preveč kletvic uporabu in boš pol ti FP fasov. 🙂

lol

8. Ker si precej aktiven me zanima kaj ti je najbolj všeč pri slovenski skupnosti v eRep in kaj bi rad spremenil / kaj te najbolj moti?
Najbolj me moti ta tekmovalnost med enotami in sedaj tudi med političnimi strankami. Kaj pa bi spremenil pa še ugotavljam, trenutno vas še preučujem. 🙂

9. Glede na tvojo e-starost si precej hitro napredoval v družbi, predvsem politiki - podpredsednik NZD, mentor, Minister za informiranje. Imaš kakšen nasvet za mlajše igralce, kaj je ključ do uspeha v eRep?
Še sam ne vem točno kako sem tako hitro prišel do teh položajev 🙂. Uglavnem, postati moraš poznan v skupnosti. Mene ste mislim da najbolj ''spoznali'' preko shoutov. Treba je dodati čimveč prijateljev, predvsem tiste, ki so v vladi & kongresnike (s tem da jih imaš na friend listi zveš marsikaj ''pametnega'' iz shoutov). Priporočil pa bi tudi predvsem branje člankov in komentiranje le teh. Aja pa da ne pozabim - irc #redna -> obvezno 🙂 pa čimveč se oglašat. 🙂

10. Za predzadnje vprašanje nam lahko zaupaš kakšni so tvoji načrti za prihodnost? Kje se vidiš na primer čez 6 mesecev, če boš še klikal z nami?
Čez 6 mesecev se vidim na erep pikniku s pivom v roki 🙂. Drugače pa imam namen nadaljevati mojo Ekariero v politiki, mogoče čez kakšno leto tudi kandidiram za CPja. 🙂

11. Še kakšen dodaten nasvet, citat, verz, slikica... za naše bralce?
Citat: Kar lahko storiš jutri ne naredi danes 🙂
Verz: bo HladenSpricar namest mene kakšnega napisal 🙂
Slikica:

Aja: Dunci je reku da morm tole povedat: reč brez dunci bi bil čist zgublen v temle erepubliku
(@Dunci - sm ti reku da bom 🙂 ).

Še enkrat hvala Mr.CaCkU za odgovore!


=> Vsem, ki bi radi zaslužili dodatnih nekaj SIT-ov, priporočam, da se registrirajo na Voters Club-u. Gre za “legalen” način zaslužka, vse kar morate storiti je, da daste vote ali subscribate članek / časopis, vpišete št. vota / suba v okence naročila in oddate ter ste tako že takoj zaslužili 5 / 7 SIT-ov. Za večji zaslužek boste morali večkrat dnevno preveriti, če so kakšna nova naročila. Denar se izplačuje cca. na 10 dni in če boste vsak dan klikali, boste lahko zaslužili najmanj še eno plačo dnevno.

Pri registraciji morate vpisati vaš vzdevek, geslo (naj bo drugačno od vašega eRep gesla) org. št. = 1 in še prilepiti povezavo vašega profila, da bodo vedeli komu nakazati denar (glej sliko: primer).


¤ Recite alkoholu STOP!

….............NOT!

¤ Spet se približuje “tisti” dan v mesecu (volitve), čeprav sem presenečen glede na majhno število shoutov v primerjavi s prejšnjim mesecem. 😛

¤ Merjenje ...o/o... (da boste vedeli kaj mislim 😃) ali norost? oO
- Norost je pri posameznikih redka – v skupinah, strankah, narodih in zgodovinskih obdobjih pa je pravilo. (Friedrich Nietzsche)

- Svetloba potuje hitreje kot zvok. Zato nekateri izgledajo pametno, dokler ne spregovorijo.

- Bolje imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj. (Karkoli naj bi to pomenilo... xD)In NE nisem pozabil, še par slikic... oO
To je za enkrat vse, pišite čim več in mogoče se bo že naslednji teden vaš članek znašel v mojem članku (“so what” - B.P.) in tako poskrbel za nekaj dodatne “reklame”!
😃

Se opravičujem za morebitne slovnične napake. Kritike in predlogi so seveda zaželeni, da se v bodoče (“mogoče”) popravim in izboljšam. 😛


,___,
(O,O)
/)__)
" "


(22.11.2012)
 

Comentários

Erik-Ero
Erik-Ero Dia 1,830, 03:48

prvi

HladenSpricar
HladenSpricar Dia 1,830, 03:49

G.Čačko!

Če od mene hočeš verz,
prvo mi nakaži Golde ali kake druge šolde,
v skrajni sili pa vsaj link do slike kake sexy dame
ali polne mize dobre hrane... : P

ebutaljib
ebutaljib Dia 1,830, 03:54

Dober intervju (ostalo tud). Mr.CaCkO je lahko vzgled novincem, da si lahko "nekdo" kljub temu da še ne igraš nevemkoliko časa. Samo pristop je treba met pravi.

mojlek
mojlek Dia 1,830, 03:55

odlično 🙂
vote in shout ker je treba

Anomis39
Anomis39 Dia 1,830, 04:27

ima cacko, ima vote \o/

Ta likozarjev
Ta likozarjev Dia 1,830, 04:56

dolg članek, sem kr rabil en čas da sem prebral 🙂

Mr.CaCkO
Mr.CaCkO Dia 1,830, 05:39

hahaha - je zanimiv svoje odgovore še enkrat prebrat 🙂]
itq vote ker ma mene 🙂]

SIKARSI
SIKARSI Dia 1,830, 05:41

končno xD, pa kar tako naprej, big vote

SmoothZiga
SmoothZiga Dia 1,830, 06:42

Super!

iqxy55
iqxy55 Dia 1,830, 06:46

joj ta časopis je tako dober, da bi lahk komantirala dva dni skupaj...pa ne gre xD
V glavnem Mr.CaCkO se mi zdi, da je skorupiral pol eglavnih...tolk je hitro napredoval...ampak super, sploh nisem nikoli dojemala, da je še tolk mlad erepubličan...zdi se mi kr da je skoz z nami
FORDRING, ti pa se že nehaj enkrat opravičevat za kritike...ker je tvoj časopisek preprosto PERFECT!

Mr.CaCkO
Mr.CaCkO Dia 1,830, 07:53

@iqxy55 - taj pa dobra 🙂]] Samo dobro jutro si vsak dan izmenjava pa že mislš da to že celo večnost počneva 😛

dha
dha Dia 1,830, 12:21

Ma fajn napisano, nimaš kaj.. Cacko ga pa itak rula..

Dunci
Dunci Dia 1,830, 15:39

čačko je vzhajajoča zvezda..samo ko te gledam tko..se boš kmalu pokvaril..

thestrummer
thestrummer Dia 1,830, 16:24

Vote 44

mufekk
mufekk Dia 1,830, 21:40

vote45 za fordringa ( pa za čačkota tudi; naj mu bo...!)-lol

jojjj, sem že povotal, nisem opazil, da ni ovce....! če drugič ne bo sheep, ne bo vote ...! osel ne mor biti
nadomestilo za ovco, nooo...!-lol

Fordring
Fordring Dia 1,831, 02:35

@mufekk

lol xD

gobe123
gobe123 Dia 1,831, 04:52

vote

Ice Killa
Ice Killa Dia 1,831, 09:42

Vote.

d 23
d 23 Dia 1,847, 01:31

SUB for SUB

sub 1055

http://www.erepublik.com/en/newspaper/strela-d23-285040/1

Media Mogul Medal Project 5

yretsym
yretsym Dia 1,850, 14:23

vote

 
Publicar comentário

O que é isso?

Estás a ler um artigo escrito por um cidadão do eRepublik, um imersivo jogo de estratégia baseado nos países do mundo real. Cria uma personagem e ajuda o teu país a alcançar a glória, enquanto te tornas num herói de guerra, num editor reconhecido ou num guru das finanças.