Istorie, cifre, eficienta, cheltuieli de razboi - by the_mihai

Day 352, 09:25 Published in Romania Romania by the_mihai

Dragi romani,

In primul rand va multumesc pentru voturi! Sunt mandru de ele si ma responsabilizeaza mult! Sa iau peste 50% din voturi intr-o competitie cu alti 3 candidati reprezinta un semnal de apreciere din partea voastra, pentru care va multumesc! Si va promit sa continui sa muncesc cum pot eu mai bine pentru fiecare dintre voi.

In continuare, vreau sa va fac un raport privind cele doua batalii in care Romania a fost implicata in ultimele zile (eliberarea Slovaciei si cucerirea unei noi regiuni din Ungaria).

Pregatiti-va rabdarea, intrucat va fi un raport lung si foarte detaliat! Si tuturor celor care aveti dubii ca a fost o strategie buna sau ca banii statului au fost cheltuiti cu cap, va recomand sa il cititi pana la capat! Celor ca au si au avut incredere in mine pot sa il citeasca pentru a stii daca le-am confirmat increderea.

Asadar....

In aceste zile, pe piata media din Romania au aparut niste dezinformari absolut revoltatoare! Mai rau ca la revolutia din RL 1989! Cum ca s-au furat bani, s-a mancat paine tarii, s-au finantat fraudulos soldati, sa dam jos presedintele, e anarhie in tara, e comunism etc etc etc si multe astfel de titluri pur tabloidice!

Prin urmare, va propun spre lectura varianta reala a celor doua razboaie!

Initierea razboiului cu Ungaria a fost propusa de Presedinte, Congresului Romaniei, in urma cu doua luni de zile. Congresul a votat inceperea razboiului, cu o majoritate covarsitoare! Acesta mergea foarte bine, acum doua luni, pana cand administratorii jocului au decis oprirea lui, pana la lansarea V1. Cauza tinea de instabilitatea serverelor.

Prin urmare, am intrat in V1 cu un razboi activ, aprobat de Congresul Romaniei si de populatie.

Dar, imediat dupa lansarea V1 eu nu am considerat necesara reinceperea acestui razboi. Prioriatile erau altele. (Si aici subliniez faptul ca, dupa aprobarea Congresului privind inceperea unui razboi, strategia devine o responsabilitate a Presedintelui Romaniei!)
In acest interval, am dorit sa dau o sansa maghiarilor si sa negociem pacea, intrucat nu consideram ca a avea un razboi in regiune este o prioritate. Responsabil cu negocierea a fost Alex Craciun, Ministrul de Externe al Romaniei. In ultimul lui articol v-a explicat cum au mers aceste negocieri: am fost luati la misto! 🙁

In atare conditii era clar un lucru: ungurii si Peace credeau ca noua ne este teama sa initiem razboiul si am intrat in V1 obositi, plictisiti si fara resurse pentru a sustine o astfel de batalie! Cum prioritatile erau altele la momentul respectiv am decis sa ii las sa creada ce vor si noi sa ne vedem de problemele interne.
Dar in tot acest timp, ca Presedinte al Romaniei, eram obligat sa fiu la curent cu contextul international, cu perceptia celorlalti despre noi. In plus, aveam o obligatie mostenita de la Alex Craciun: sa eliberam Slovacia, sa le oferim o tara.

Cum a inceput totul?
In urma cu aproximativ 2 saptamani, se purtau discutii cu slovacii despre modalitatea de eliberare a tarii lor. Cat sunt de pregatiti, ce resurse au sa lupte, ce ajutor trebuie sa oferim noi, cand este mai bine sa incepem si unde. Discutiile le purtam in sedinte secrete cu Alex Craciun si MickeyD.
Asta pana am descoperit ca MickeyD a inceput sa verse informatii si bani ba slovacilor, ba naiba mai stie cui si am fost nevoit sa il exclud din echipa de analiza a strategiei.

Dupa experienta cu MickeyD am devenit, insa, tot mai secretos. In mod clar, asta a daunat imaginii mele intr-o anumita masura, au inceput atacturile de la diversi, dar, nu asta era important pentru mine. Important era ca Romania si planurile tarii sa fie in siguranta.

Si din fericire au fost!

Am fost atacat multa vreme ca nu am initiat revolta din Slovacia mai repede. Ca raspuns la aceasta critica trebuie sa aflati ca multa vreme slovacii nu erau mai mult de cca. 30 de oameni! Ganditi-va ce usor este sa faci un „take over” intr-o tara cu o populatie asa de mica. Prin urmare, le-am spus ca le oferim tot suportul pentru a le elibera tara daca si numai daca se aduna mai multi slovaci si NUMAI dupa ce trec alegerile pentru Congres, pentru a evita posibile suprize de „take over”. Mai mult, eliberarea trebuia sa aiba loc cu putin timp inainte de alegerile prezidentiale, tot pentru ca timpul ramas sa fie insuficient pentru un „take over”. Asta este o directie a strategiei de eliberare a Slovaciei.

A doua consta in ajutorul nostru. In ce sens? Daca tot aveam de a face cu o revolta pe teritoriul Romaniei, trebuie sa profitam la maxim de acest lucru. Cum? Simplu: sa facem cateva exercitii militare, sa vedem cat de pregatita este Armata Romaniei, in cazul unui atac. Si rezultatele le stiti bine, Armata s-a comportat foarte bine, la fel si populatia!

A treia componenta a strategiei tinea de alegerile prezidentiale din lume. Repet, strategia de razboi a tarilor este facuta de presedintii de stat! Un zid de 100.000 darmat de Romania in preajma alegerilor prezidentiale, arunca un semnal puternic tuturor tarilor, atat inamice cat si partenere: ROMANIA este mai puternica decat oricand si are capacitatea sa se apare sau sa atace, in functie de necesitati! Daca ati citit presa din Italia si din alte tari, ati descoperit ca acest obiectiv a fost atins intr-o maniera onoranta pentru tara noastra!

Din punct de vedere financiar, aceasta revolta nu a costat statul ABSOLUT NIMIC! GOLD-ul pentru deschiderea regiunilor a venit de la slovaci, iar luptele s-au dus numai si numai din fondurile proprii ale romanilor (indiferent de rang, apartenenta la o structura militara sau politica).

In paralel, insa, continuau negocierile cu Ungaria. Impropriu spus continuau, intrucat presedintele ungar doar ce fusese dat jos si negocierile se purtau cu reprezentanti care nu aveau putere sa declare pacea. Tocmai de aceea, au preferat sa traga de timp si sa ne ia la misto, in continuare.
Astfel, in momentul cand am deschis revolta din Slovacia eu stiam ca, cel mai probabil, urmatorul pas va fi atacarea Ungariei! DAR acest atac trebuia sa se intample musai inaintea alegerilor prezidentiale, din urmatoarele motive: intai pentru a mai da un ultim semnal viitorului presedinte ungar, ca daca nu isi mai doresc sa aiba o tara, noi avem capacitatea sa o luam FARA PROBLEME! Si chiar asa este, de vreme ce doua batalii in patru zile, ambele incununate de succes, nu reprezinta o actiune la indemana oricui.

Cum s-a planuit razboiul cu Ungaria?

Pe data de 3 noimbrie, impreuna cu Han Solo si Alex Craciun am tras concluziile privind revolta care a eliberat Slovacia. Dupa ce m-am sfatuit cu ambii, am stiut ca Romania e pregatita 100% pentru orice provocare militara. Atunci le-am propus, in cel mai mare secret, initierea unui razboi fulger in Southern Transdanubia. Dupa expunerea argumentelor, discutarea cauzelor pro si contra am inceput informarea principalilor lideri ai tarii. Nici unul dintre ei nu a avut ceva impotriva acestei actiuni!

De ce am ales un razboi fulger? Explicatiile sunt foarte logice si foarte simple. Pentru ca era cel mai ieftin razboi si cu eficienta cea mai ridicata.

Astfel, in cel mai mare secret si cu maxim de viteza s-au cautat cel putin 10 luptatori de elita dintre cei care ar fi putut fi prezenti dimineata la ora 6 pe front. Selectia s-a facut plecand de la un estimat de damage de minim 80-90 de unitati per lovitura! Scopul era ca, incepand cu ora 6 si pana pe la 9, cand ungurii si aliatii aveau sa se trezeasca, aprox jumatate de zid sa fie darmat. Premisa era ca, mobilizarea lor avea sa fie foarte fada si tarzie, in aceste conditii. Ba mai mult, unii dintre aliati sa renunte la a se mai implica activ prin prisma demotivarii (vedeti cazul Franta). Totul a functionat EXACT conform planului!

De ce s-a facut in SECRET? Simplu... stiti cu totii ca avem turnatori in Congres dar si in tara! Nu sunt multi, dar suficienti. Si, din pacate, din cauza lor trebuie sa sufere de lipsa de informatii si oameni care nu au nici o vina! De ce? Pentru ca daca ajungea orice informatie la urechea inamicului, probabil ca si acum mai luptam si tocam GOLD! 😉

De ce s-au folosit asa zisele „tancuri”? De ce au fost platite de catre stat?
Din nou, matematica este cea care da raspunsul. In aceasta batalie, Romania a avut un damage mediu per lovitura de 50,7 caramizi! Prin comparatie, aliatii au avut un damage mediu de 30,2 caramizi pe lovitura! O diferenta de 20,5 care vorbeste de la sine daca strategia aleasa de mine a fost buna sau nu!

Ei bine, cum s-a realizat aceasta diferenta? Media de damage a „tancurilor” a fost de cca. 90-100 de caramizi per lovitura! In total, acestia au darmat 123.489 caramizi, pe parcursul acestui razboi. Restul armatei si populatia a facut, de asemenea, o treaba excelenta! Au reusit sa darame restul de 68.334 caramizi, si asta doar in cca 12 ore! Lucru de care sunt foarte mandru. In conditii de organizare publica, sigur se putea si mai bine. Cu o singura problema: ar fi presupus costuri mult mai mari atat din partea fiecaruia dintre noi cat si din partea statului! Si, in aceasta batalie, am considerat ca si statul si populatia trebuie sa cheltuie CAT MAI PUTIN. Nu se stie daca ungurii vor decide sa accepte oferta noastra si atunci... nu se stie ce urmeaza... De aceea, am considerat ca populatia e mai bine sa pastreze resursele proprii pentru posibile viitoare situatii.

Chiar asa... hai sa vorbim si despre costuri!

Cat priveste cheltuielile financiare pe care le-a presupus acesta batalie cu Ungaria, nu sunt nici pe departe un jaf asa cum il catalogheaza cei care nu au habar despre strategia militara. O sa si argumentez de ce.

O revolta amicala precum Eastern Finland – Norway a durat 6 zile si a presupus 7.759 de batalii, cea din Little Poland a durat 11 zile si a presupus 11.493 de batalii si cea din Eastern Finland a atins 7.248 de batalii. Din nefericire, la revolte nu pot vedea nivelul de damage atins. Dar tot putem face niste observatii.

Prin comparatie, o batalie pe bune, agresiva, parte a unui razboi precum cel dintre Romania si Ungaria a atins abia 6.765 lupte si a durat 26 de ore! Si un astfel de razboi toca mult mai multi bani daca nu exista o strategie clara, bine pusa la punct!

Aveam varianta sa lasam la liber razboiul, anuntat in presa sa fie informata toata lumea. Problema acestei solutii o reprezenta faptul ca asa erau anuntati si adversarii. Si la ora stabilita ne asteptau de cealalta parte a zidului.
Ati vazut in seara de 4 noimebrie ca au reusit sa ridice 35.000 de unitati, in ciuda faptului ca s-au organizat cu greu? INCHIPUITI-VA ce era daca razboiul era public, asa cum dorea domnul „expert militar” GabrielP. In atare conditii ar fi avut timp sa puna in calea noastra inca cel putin 40-50.000 de caramizi. CEL PUTIN!

Hai sa vorbim mai pe cifre. In acesta batalie, Romania a avut de darmat 191.823 de caramizi. Asta inseamna ca, DESI surprinsi TOTAL de catre noi, adversarii au reusit sa construiasca nu mai putin de 91.823 de unitati in plus fata de zidul initial!!!
Daca aceasta actiune nu avea loc la modul cum a avut, adversarii mai construiau inca MINIM 50.000 de unitati! Am fi ajuns la un total de poate 240-250.000 de unitati de darmat, ADICA DOUA ZIDURI SI JUMATATE!! CEL PUTIN!

Ce insemna asta in costuri? Acestea cresteau cu minim 25% pana la chiar 100%!

Suma platita de la bugetul de stat pentru acest razboi a fost urmatoarea: 2.647 GOLD, dupa cum urmeaza:
- 1.807 GOLD au cheltuit de la bugetul de stat un numar de 19 luptatori de elita ai Romaniei. (Cu siguranta sunt mai multi si chiar vom face un bilant obiectiv cat de curand.) Acestia au realizat un damage de 123.489! Evident, damage-ul nu a fost suportat 100% din banii de la stat. Majoritatea au folosit si GOLD din conturile personale pentru a lupta.
Uitati si lista celor care au luptat finantati si de la buget si damage-ul realizat (se pare ca lista celor 11 a fost lista celor 19):
Soldat - Damage - GOLD
smif - 30.763 - 300
Alex Craciun - 21.587 - 300
the_mihai - 12.547 - 100
zappa - 7.982 - 150
butnaru - 7.814 - 130
Bomberclad - 7.141 - 120
RupeTot - 7.098 - 150
nemeiah - 5.649 - 120
Kaos AD - 3.973 - 100
zzZZzz - 3.532 - 50
SkizZ - 2.973 - 60
Shadow Figure - 2.557 - 20
titillica - 2.386 - 50
droopy - 1.809 - 20
Blaster2008 - 1.381 - 30
merfi - 1.190 - 34
dawin45 - 1.115 - 23
ionutzsteaua - 1.053 - 30
LittlePeasant - 939 - 20
Daca faceti niste calcule, veti descoperi ca majoritatea acestor damage-uri nu ar fi putut fi realizate 100% din banii primiti de la stat! Acesti oameni AU INVESTIT SI GOLD-UL LOR pentru a lupta. Cel de la stat l-au primit pentru ca zidul avea nevoie de multe lovituri de cca 100 de caramizi per lovitura.
Sigur multi ati luptat si va dati seama care e diferenta, nu? Un om care plateste 2 GOLD pe o lovitura si darama 100 de caramizi, inseamna ca a avut un cost de 0,02 GOLD/caramida. Un om care loveste cu 50 in zid plateste aceeasi 2 GOLD. Rezulta un cost per caramida de 0,04! ADICA DUBLU! Adica, daca foloseam mai multi luptatori si cu rank-uri mai scazute costurile ar fi putut sa creasca semnificativ!
Dar... e lesne ca domnul GabrielP nu si-a obosit creierul sa faca aceste calcule sa inteleaga o strategie absolut logica, pur matematica pe alocuri.

Ei bine, daca impartiti suma GOLD-ului investit in acesti luptatori la damage-ul total veti descoperi ca o caramida a costat 0,0146 GOLD. Rezulta un damage mediu de 136,98 pentru fiecare 2 GOLD oferiti de stat! In mod evident, acest damage nu este realist, de unde se deduce mult prea simplu ca diferenta pana la un cost realist de 0,02 GOLD per caramida a fost suportat de catre acesti luptatori DIN BUZUNARUL PROPRIU!
Un amanunt ce trebuie mentionat il reprezinta influenta semnificativa in damage a site-ului barracks pus la punct de smif! Fara acest tool, caramizile darmate de „tancuri” ar fi fost cu 40% mai putine! Cel putin! Adica ar fi fost doar aprox. 73.000, cu banii mentionati anterior. Ceea ce ar fi dus la un cost per caramida de 0,025 GOLD!!! Restul de caramizi darmate si cu ajutorul barracks inseamna in fapt o economie de cca. 1.000 de GOLD!!!

Asta legat de ineptia unora ca statul a finantat acesti oameni sa faca rang! FALS! Statul a finantat acesti oameni sa loveasca puternic in zid si sa castige o batalie pentru Romania!!! Cu costuri minime si cat mai repede!

- 286 de GOLD au fost cheltuiti de cele 4 structuri ale Armatei Romane. Modalitatea de cheltuire o gasiti in articolele celor 4 comandanti.
- 200 de GOLD au fost folositi pentru achizitionarea a 550 de arme Q4. Aceste arme nu au fost folosite 100% prin urmare vor ramane ca stoc pentru Armata.
- 354 de GOLD a costat deschiderea bataliei (probabil stiti cu totii ca in V1 sa deschizi o batalie costa GOLD).
- S-au cheltuit, de asemenea, si 11.736 RON (9.501 pentru Armata Romana – arme, 1.481 pe arme suplimentare la asalt si 754 RON pe arme Q5 la asaltul final).

Cam acesta este istoricul,. E adevarat, pe alocuri povestit pe scurt. Altfel umpleam 20 de pagini. 🙂
Cam acestea sunt si detaliile financiare.
Sper ca v-ati convins ca nu a fost nimic suspect la mijloc ci multe multe calcule, setare de strategie, ore de analiza si nopti nedormite!

Atat si nimic mai mult!
A, ba da... inca ceva. 2 ziduri darmate de Romania! 🙂

Felicitari Armatei Romane, Felicitari Populatiei, Felicitari si Multumesc tuturor!

Cu respect,

the_mihai
Presedintele Romaniei

P.S. Votati va rog articolul. Este important ca romanii sa stie adevarata istorie si adevaratul bilant al acestor evenimente. In plus, ca de obicei, subscribe la Evenimentul de Est pentru a fi mereu la curent.