Bulgaristan-Türkiye Savaş Özeti [Ağustos-Eylül 2016 tarihi]

Day 3,224, 07:14 Published in Turkey Turkey by Bulut.12

Bulgaristan-Türkiye Savaşı:

NOT!!: Savaş sonrası olabilecekler, yapılması gerekenler, yapılmaması gerekenler hakkında bilgi almak isteyen kişiler BONUS ve EKSTRA bölümleri ile en alt kısımları okumalıdır!!!!

----Giriş----:
Zamanla Ermenistan, İran ve Gürcistan da amaçladığı temeli ve otoriteyi oluşturamayan ülkemiz, sıralamada adım adım düşmeye başlamıştır. Bunun üzerine eTr, zaferi ve başarılı bir işgal sistemi oluşturma hayalini Bulgaristan üzerinde planlamaya başlamıştır. Yunanlılarla koordine halinde gerçekleştirilmeyen bu işgal girişimi, eTr'yi sıralamalarda aniden, çok kısa bir sürede en derinlere göndermiştir.

Bulgaristan savaşında Yunanistan:

Yunanlılar, savaşı başlattıktan kısa bir süre sonra, kolay bir şekilde Bulgaristan'ın en kuzey bölgelerine kadar ilerlemiştir. Fakat, iler ki dönemlerde oluşan güçlü Bulgar direnişine dayanamayan Yunanistan, yavaş yavaş Güney Bulgaristan'a doğru geri çekilmiş, iki ülke arasında ki rekabet dengeleri hızla değişmeye başlamıştır.

Burgas'ın işgali:

Maalesef, Ortadoğu'da işgal ettiği bölgeleri hızla kaybeden ülkemiz, aynı dertle Bulgaristanda da yüzleşmek zorunda kalmıştır. İlk olarak ülkemiz, Bulgaristan'ın sınırımızda yer alan bölgesi, ''Burgas''ı işgal etmiştir. Hızla ilerleyen Yunan ordusu, Ülkemizin Bulgaristan coğrafyasında ilerlemesine engel olmuştur.

Yunanlıların giderek güç kaybetmesi:

Son olarak güney Bulgaristan'ın da kontrolünü kaybeden Yunanlılar, devamında savunma durumuna geçmiştir, ki bu da topraklarını korumalarına yetmemiştir. Kısa bir sürede hızla Yunanistan'a yayılmaya başlayan Bulgaristan, beklediği kadar güçlü bir savunmayla karşılaşmamış, hatta Atina ve Ege adalarına kadar kısa bir sürede inmişlerdir.

Türkiye ve Bulgaristan Arasında ki Denge Değişimi:

Burgas'ı kaybeden ülkemiz, kısa bir süre sonra hiç akla gelmeyecek bir durumla karşı karşıya kalmıştır. Önce Karadeniz'i işgal eden Bulgaristan, zamanla İç Anadolu ve Marmara'yı da almış, ardından tüm Anadolu'ya yayılmıştır. Uzun süre direnen ülkemiz, her zaman yurdun farklı bölgelerinde isyan çıkartmıştır, fakat başarılı olamamıştır.

Fırsatçı Makedonya:

Yunanlıların hızla gelişen toprak kaybı sorununu fırsat edinen Makedonlar, ezeli düşmanlarını yavaş yavaş işgal etmeye başlamıştır. Çeşitli Yunan direnişlerine rahmen, Bulgarların aksine daha az bölgede, daha güçlü bir otorite ve işgal temeli oluşturmuşlardır Yunanlılara karşı.

Yunanistan da Kurtuluş Çanları:

Zamanla Bulgarları bölgelerinden atan Yunanlılar, bizlerin aksine sıralamada kaybettikleri yerlerini hızla geri kazanmışlardır. Gelecek dönemlerde Makedonları da temizleyen Yunanlılar kısa sürede topraklarında ki işgali bitirmişlerdir.

İzmir'den Kurtuluşa:

Tüm bölgelerini yitiren vatanımız, Ege bölgesinde çıkardığı isyan ile kısa bir sürede Anadolu'nun diğer bölgelerine yayılmış, kurtuluşu başlatmıştır. En hızlı gelişen kurtuluş girişimimizde ise şuan da, Bulgar işgali altında olan tek bölgemiz, Marmara, emeklerimiz ile kurtuluşu beklemektedir.

Yunanlılar İntikam Peşinde:

Kurtuluş savaşımızda, Anadolu'yu geri kurtarmamızda etkisi fazla olan, Yunanlıların intikam amacıyla gerçekleştirdiği ve Bulgaristan'a uyguladığı 2.Saldırı dalgası, kısa bir sürede, tüm Bulgaristan'ın yeniden Yunan kontrolüne geçmesine ve Bulgar vatandaşlarının Türk topraklarından çok, kendi topraklarına adapte olmasına sebep olmuş, son olarak da Bulgar vatandaşlarının halkımızın gerçekleştirdiği kurtuluş girişimlerine daha az ilgi göstermesine sebep olmuş ve isyanlarımızı kolaylaştırmıştır.

Son Durak Marmara:

An itibari ile, Bulgar işgali altında kalmış olan tek bir bölgemiz bulunmaktadır ki, o da oyunda ki İzmir'den önce var olan başkentimiz İstanbul'un bölgesi, Marmara'dır. Şuan da bir isyan savaşının gerçekleştiği Marmara bölgesinde VATANDAŞLARIMIZIN DESTEĞİ GEREKMEKTEDİR.

Suskun Makedonya:

Yunanlılar, Bulgarları topraklarından çıkardıktan sonra, Makedonların aksine, kendilerine hedef olarak intikam amaçlı Bulgarları seçmişlerdir. Bulgarların güç kaybetmesi, yeniden işgale uğramalarının ve karşı taaruzu durdurmalarının üzerine, Makedonlar Yunan işgallerini durdurmuş, kendi aralarında sessizliği oluşturmuşlardır. Fakat bu suskunluğu ve ''oldu bitti'' düşüncesini oluşturmaya çalışan Makedonlar, yeniden başarısız olmuş ve çok kısa bir süre sonra Yunan kontrolüne girmişlerdir.

---SONUÇ BÖLÜMÜ--:

Türkiye: Vatanımız, kurtuluş amaçlı savaşlarını neredeyse tamamen bitirmiş, fakat maalesef ekonomik olarak güçsüzleşmiş, askeri güç olarak ise, Erepublik dünyasında eski itibarını kaybetmiş, listelerde derinlere düşmüştür.

Yunanistan: Yunanlılar, Makedon ve Bulgar işgallerinden vatanlarını kurtardıktan hemen sonra, intikam amacıyla yeniden Bulgar topraklarına girmişlerdir.

Bulgaristan: Savaşın başından beri bulundukları durum: Savunma>Taaruz>Savunma olmuştur. En başında kendilerini kısa sürede Yunan ve Türk saldırılarından kurtarmış olan savaşın ana karakteri, hesap sormak üzere Yunanlılara ve Türklere karşı taaruza geçmişlerdir. Sırasıyla yükselen, Yunan ve Türk isyanları, önce Yunanistan'ın sonra Türkiye'nin (Marmara dışında) kurtuluşunu sağlamış ve bu durum, Yunanlıların yeniden taaruza geçişini sağlamıştır. Bulgaristan, hala sıkı bir Yunan işgali altındadır (2. Yunan işgali dalgası)

Makedonya: Aynı eTr'nin Yunanlılarla yaptığı gibi, Bulgarlarla iletişimsiz, koordine halinde olmadan fakat aynı amaçlar doğrultusunda gerçekleştirdikleri Yunan işgalinde, Yunanistan coğrafyasında sadece küçük bir alana hükmedebilmişlerdir. Zamanla Yunan direnişine yenik düşen Makedonlar, yeniden kabuklarına çekilmişlerdir. Pili bitmiş robot gibi duraklayan Makedonlar, şüphelendikleri üzere, Yunan işgaline uğramış ve eskisi gibi tüm topraklarını kaybetmişlerdir.

---BONUS BÖLÜM---:

Türkiye'ye Olabilecekler:
Yunan tasmasını koparabilecek olan Bulgarlar, eğer ki Yunan işgalinden kurtulurlarsa, yeniden TÜRK TOPRAĞINA göz dikebilirler, bu durumda eskiden olduğu gibi çok kısa bir sürede TÜM BÖLGELERİMİZİ KAPTIRABİLİRİZ. Böyle bir halde, Bulgarları oyalayacak bir etken (Yunanlıların yeniden Bulgaristan'ı işgal etmesi) olmaması durumunda, çok daha uzun sürecek, hatta belki de bazı oyuncularımızı teslim olmaya itecek bir işgalle karşılaşabilir, çıkmazı olmayan bir kurtuluş savaşı başlatmak mecburiyetinde kalabiliriz.

Yapılması Gerekenler:

Tüm bölgelerimizde, oyuncularımız ve hükümetimiz, savunmasını güçlendirmeli, halk bilgilendirilip, güçlendirilip, 2. bir Bulgar işgali dalgasına karşı mutlaka, her daim hazır tutulmalıdır.

Kesinlikle Yapılmaması Gerekenler:

Asla mı asla, yeniden Bulgaristan'ı işgal etmek gibi salakça, saçmaca bir karara varılmamalı, kesinlikle yeniden Bulgaristan'la savaşa kalkışılmamalı.

AKSİ TAKDİRDE!!!!!:

Yeniden bir Bulgar işgali dalgası oluşabilir, Bulgarları oyalayacak ekstra bir etken olmaması durumunda, ülkemizde etkisi fazla olacak bir işgal ile karşılaşabilir, tüm topraklarımızı yeniden çok daha hızlı bir şekilde kaybedebilir ve çıkmazı olmayan, ya da aylarca sürebilecek, bir kurtuluş savaşı yapmak mecburiyetinde kalabilir, ekonomimizi mahvedebilecek, ülkemizi listelerde en derinlere batırabilecek, Erepublik camiasında ''önemsenmeyen, işgal altında ki, pek tanınmayan'' ülkeler sınıflandırmasına dahil edilebiliriz.

---SORU CEVAP BÖLÜMÜ---:

Neden yenildik ??

Ülkemizin vatandaşları, maalesef ki özellikle son 2 yılda hızla oyunu bırakmaya, online oldukları zaman sınırını daraltmaya, oyuna gereği kadar dikkat etmemeye, eTr'ye gereği kadar değer vermemeye başlamıştır. Bunun sonucunda, hızla artan OYUNCU KAYBI SORUNU, hem Ortadoğu'da ki topraklarımızı (Ermenistan, İran, Gürcistan) hızla kaybetmemize, sıralamalarda düşmemize ve yine bir umutla başlattığımız Bulgaristan savaşını kaybetmemize, kısa sürede tüm topraklarımızı kaybedip, uzun sürecek bir işgal maratonuna başlamamıza sebep olmuştur.

Peki ne yapılmalı ??

Nasıl olacağı fark etmez, gerek İnternet üzerinden, gerek gerçek alem üzerinden, arkadaşlarınıza Erepublik'i tanıtmalı, oyun hakkında bilgilendirmeli, Türkiye'nin kötü durumunu iyi bir şekilde dile getirmeli ve oyuna başlayan arkadaşlarınıza oyunu sevdirip, yardımcı olmanız lazım. Savaşlarda kesin başarıya ulaşabilmek için --3 Etken Şarttır--:

1- Vatandaş sayısı artmalı, yeni vatandaşlar için uygun sosyal ortamlar hazırlanıp, yeni vatandaşlara yardım edilip, oyun hakkında bilgilendirilmeleri gerekmektedir.

2- Oyuncular ''sonuçta bu olaylar gerçek hayatta değil, oyunda gerçekeleşiyor'' diyecek havadan çıkartılmalı, ''Burası da sanal vatanımızdır, önemlidir!'' diyecek kıvama getirilip, oyun yeni oyuncularımıza kesinlikle sevdirilmelidir, sosyallikleri gelişmiş oyuncular tarafından pekiştirilmelidir.

3- Vatandaşlar ''nerede savaş çıkarsa oraya'' dememelidir, ''nerede savaş çıkabilir/çıkartılabilir'' diye düşünmelilerdir, nerede savaş çıkabileceğini düşünüp, kararlaştırıp, gerek savunma, gerek taaruz durumuna kendilerini hazırlamalılardır.

---Ekstra---: Boş boş makalelerin yerlerini, oyuncuları savaşlara, sanal ülkemizin durumuna göre hazırlayacak, bilgilendirecek yeni makaleler almalıdır. Ki bu aslında tüm maddelerin toplamı kadar önemlidir...